Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μία γενική απεργία είναι η λύση


Μία γενική απεργία είναι η λύση


  • Η 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της επόμενης Τετάρτης και Πέμπτης (19 και 20 Οκτ. 2011) πρέπει να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Τους πήρε δυο βδομάδες στην ΓΣΕΕ, μετά την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων να αποφασίσουν επιτέλους να κηρύξουν μια 24-ώρη γενική απεργία, και κάτω από την πίεση της ΑΔΕΔΥ να την κάνουν 48-ωρη.
Τέτοια ετοιμότητα συνδικαλιστική.
Δεν είναι βέβαια άξιο απορίας όλο αυτό που γίνεται με τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μια και ξέρουμε ποιον και τι υπηρετούν οι ηγεσίες τους.
Αν είχαμε αληθινό συνδικαλισμό δεν θα τολμούσε κανείς υπουργός-νομοθέτης-τρόϊκα να σκεφτεί καν να αγγίξει εργασιακές συμβάσεις. Εχουμε συνδικαλισμό “για τα μάτια” δηλαδή. Να χαμε να λέγαμε.
Λέμε στον κόσμο εμείς οι ιστολόγοι “μην πληρώνετε το χαράτσι των ακινήτων”, αυτό που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ, και τα άλλα χαράτσια, και καλά κάνουμε. Αλλά ουσιαστικά αυτός που μας διαβάζει, σ’ αυτή την διαλυμένη κοινωνία, καταλαβαίνει πως αν αποφασίσει να ΜΗΝ πληρώσει, είναι ουσιαστικά μόνος του. Καλείται μόνος του να τα βγάλει πέρα από κει και μετά.
Και δεν κάνουμε το πιο απλό: ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ επιτέλους ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Διαρκείας. Η οποία, αναγκαστικά σχεδόν, θα φέρει ως έναν βαθμό τουλάχιστον και μια ενότητα και συμπαράταξη, που τόσο έχουμε ανάγκη.
Ναι, είναι γνωστό πως στις απεργίες (γενικές, ξεγενικές) εκείνοι που απεργούν, για μια σειρά από λόγους, είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Και ελάχιστοι θαρραλέοι από τον ιδιωτικό.
Και οι του ιδιωτικού ΔΕΝ τολμούν φυσικά να απεργήσουν, κι έχουν και το δίκιο τους, διότι την επομένη θα βρουν κλειστή την πόρτα της εργασίας τους.
Ομως αν είχαμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, πόσο θα χρειαζόταν για να αρχίσουν να παίρνουν μέρος στην απεργία αυτή ΚΑΙ οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα; Τρεις μέρες; Πέντε;
Ε, στο τέλος, δηλαδή σε καμμιά βδομαδούλα, θα είχαμε όχι μόνο ξεφορτωθεί την κυβέρνηση, αλλά έτσι συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, θα είχαμε βρει και τι να κάνουμε για μετά.
Ας κάνουμε λοιπόν όχημά μας αυτή την 48-ωρη και ας την μετατρέψουμε σε ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
Εμπρός, ας συζητήσουμε τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

«Χαμηλό» πέρασμα από τον Elenin σήμερα στις 21:51


«Χαμηλό» πέρασμα από τον Elenin σήμερα στις 21:51

Ο «περίφημος» κομήτης Elenin –ή ότι έχει απομείνει από αυτόν- η ανακάλυψη του οποίου πυροδότησε αμέτρητα σενάρια καταστροφής, περνάει σήμερα στην πλησιέστερη απόσταση από τον πλανήτης μας πριν χαθεί οριστικά στο βαθύ διάστημα. 

Στις 21:51 ώρα Ελλάδας σήμερα  ο C/2010 X1 όπως είναι η επιστημονική του ονομασία  θα βρεθεί σε απόσταση 0,232 αστρονομικών μονάδων AU (η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο ήτοι 149.598.000 χιλιόμετρα) δηλαδή κάπου 34.7 εκατ. χιλιόμετρα. Ο C/2010 X1 ανακαλύφθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Leonid Elenin και από τότε μέχρι και πριν από κάποιες εβδομάδες όταν διαπιστώθηκε πως ο Elenin ουσιαστικά άρχισε να εξαχνώνεται από την ηλιακή θερμότητα  ήταν το ταυτόσημο της καταστροφής και της εσχατολογίας.

Ως σημαντικότερη αιτία θεωρείται πως ο κομήτης αυτός ανακαλύφθηκε πρόσφατα και οι υποθέσεις για το πραγματικό μέγεθός του συνεχίζονταν για πολύ καιρό. Μια άλλη αιτία είναι ο συσχετισμός που αποδόθηκε στον συγκεκριμένο κομήτη με μεγάλα και καταστροφικά σεισμικά γεγονότα κάθε φορά που ο Elenin «ευθυγραμμιζόταν» με τη Γη συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία όπου ο κομήτης ήταν ευθυγραμμισμένος με τη Γη και τον Ήλιο. Ένας ακόμη λόγος ήταν ότι πολλοί επιχείρησαν να τον συσχετίσουν  με τον «Καταστροφέα» τον υποθετικό «καφέ νάνο» Nibiru λέγοντας πως ο κομήτης που έρχεται δεν είναι κομήτης αλλά ο πλανήτης Χ του γνωστού συγγραφέα Ζαχαρία Σίτσιν.

Τέλος κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να αναπτύξουν τη θιεωρέια πως ο Elenin είναι κατευθυνόμενος από κάποιο άλλο πολιτισμό και τα σενάρια τέλος δεν έχουν. Όπως και να έχει πάντως σήμερα περνά στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη, για να χαθεί ξανά στο απέραντο διάστημα.
Image
O Elenin στη μέγιστη φωτεινότητά του όπως φαινόταν στις 3 Αυγούστου και αριστερά ότι έμεινε αφού πρώτα διαλύθηκε σε μικρότερα κομμάτια στις 14 Σεπτεμβρίου. (η μικρή φωτεινή «τελεία» στα δεξιά της φωτογραφίας) 

Νέος αστεροειδής κοντά στη Γη


Νέος αστεροειδής κοντά στη Γη

Μια ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων ανακάλυψε πρόσφατα –το Σεπτέμβριο- ένα νέο αστεροειδή με τροχιά που το φέρνει πολύ κοντά στη Γη, κατατάσσοντας τον στα πλησίον του πλανήτης μας αντικείμενα NEO (Near Erath Objects)....

Η ομάδα πραγματοποίησε την ανακάλυψή της από τηλεσκόπιο στις Κανάριους νήσους ονομάζοντας τον αστεροειδή 2011 SF108. Αν και ο 2011 SF108 δεν αντιπροσωπεύει κάποιο κίνδυνο για τον πλανήτη, θα περάσει σε σχετικά μικρή –για τα αστρονομικά δεδομένα απόσταση- περίπου 30 εκατ. χλμ. κάτι που τον κατηγοριοποιεί στα εν δυνάμει επικίνδυνα αστρικά σώματα.

Η ομάδα που ανακάλυψε τον SF108 αποτελείται από 20 ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίοι συγκροτούν το ΤΟΤΑS (Teide Observatory Tenerife Asteroid Survey) χρησιμοποιώντας το 1 μέτρου τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην Τενερίφη. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του αστεροειδή αυτές δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η ανακάλυψη έγινε από το ίδιο το τηλεσκόπιο, όταν για τέσσερα βράδια στη σειρά πραγματοποιούσε αυτόματη έρευνα βάση λογισμικού για αστεροειδείς.

Το λογισμικό για αυτή την αυτοματοποιημένη έρευνα έχει αναπτυχθεί από τον μηχανικό υπολογιστών και ερασιτέχνη αστρονόμο Matthias Busch. Βέβαια τα ευρήματα Αν και το συγκεκριμένο λογισμικό εντοπίζει πιθανούς αστεροειδής εντούτοις η πληροφορία αυτή πρέπει να διασταυρωθεί από αστρονόμο. Το συγκεκριμένο αστρικό σώμα ανακαλύφθηκε στις δύο έρευνες του τηλεσκοπίου την 28 και 29η Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα περίπου 8000 κοντινά αντικείμενα προς τη Γη έχουν ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο αλλά επίσης και πολλές ακόμη χιλιάδες περιφέρονται σε τροχιές στο Ηλιακό μας σύστημα χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί. Ως εκ τούτου οι αστρονόμοι εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ανακαλύψουν όσο πιο πολλούς αστεροειδείς γίνεται έτσι ώστε να υπάρχει ο χρόνος άμυνας σε περίπτωση που η τροχιά κάποιου από αυτούς τον φέρει σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Μού ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι πού οι 'εθνοπατέρες' μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σκεφτούν το αυτονόητο. Πώς οι βολευτές μας δεν βλέπουν την σίγουρη καταστροφή και επιμένουν να νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους. Πώς δήθεν προσπαθούν να μας σώσουν όταν είναι προφανές ότι μας εξαφανίζουν από τον χάρτη. Η καταστροφή είναι πια θέμα ημερών. Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να ακούσουμε μέχρι το τέλος του μήνα τον τρόπο της εκτελέσεως μας.

Το υποτιθέμενο δίλημμα είναι τόσο απλό:

Ο ένας δρόμος είναι να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, δηλαδή μισθούς πείνας, συνεχώς αυξανόμενοι φόροι, χρέος τεράστιο έστω και με κούρεμα 50%, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας, παράδοση του ορυκτού μας πλούτου, εκχώρηση της κυριαρχίας μας στους ξένους επικυριάρχους και όλα αυτά για να πληρώσουμε το υπόλοιπο 50%!!!.
Η τέλεια καταστροφή. Ούτε καν συντρίμια και ερείπια. Σεληνιακό τοπίο.

Ο άλλος είναι ότι απλά λέμε ως εδώ. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, φεύγουμε από το ευρώ και κάνουμε το δικό μας κουμάντο. Και μάλιστα δεν αναγνωρίζουμε το χρέος μας ΠΑΝΤΕΛΩΣ νόμιμα κάνοντας χρήση του διεθνούς δικαίου. Έχει γίνει στο παρελθόν από άλλες χώρες, έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και από εμάς (Μεταξάς).

Στην ουσία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα δίλημμα. Είναι σαν να μας ρωτούν αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να ζήσουμε κι εμείς να σκεφτόμαστε τι μας συμφέρει!

Τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ της πρώτης επιλογής είναι κυρίως τα παρακάτω:


1. Αν αρνηθούμε το χρέος μας επειδή δεν θα μπορούμε να δανειστούμε θα πρέπει να πάμε σε ισολογισμό εσόδων εξόδων ώστε να τα βγάλουμε πέρα κάτι το οποίο είναι αδύνατον.

Μα ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2012 προβλέπει να έχουμε ισολογισμένο προϋπολογισµό και μάλιστα να έχουμε και 2 δις περίσσευμα! Και αυτό από δική μας προσπάθεια αφού όλα τα δάνεια θα πηγαίνουν στα παλιά χρέη! Γιατί λοιπόν στην δεύτερη περίπτωση αυτό είναι αδύνατον ενώ στην πρώτη θεωρείται φυσιολογικό;!!!

Αν αρνηθούμε το χρέος μας θα μπορούμε επιτέλους να χαράξουμε την δική μας πολιτική, αυτομάτως λόγω εθνικού νομίσματος θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και αν χρειαστεί θα δανειστούμε από άλλες χώρες πλην της Ευρωπαϊκής ενώσεως, π.χ Ρωσία, Κίνα, κλπ. Το πιο σημαντικό, πού όλοι αποσιωπούν, είναι ότι η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ είναι σίγουρο ότι θα σπεύσει να βοηθήσει. Τα βγάζουμε λοιπόν ΑΝΕΤΑ πέρα μόνοι μας.

2. Αν πάμε σε δραχμή, όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό σε ευρώ, θα αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί.

Τι μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Για να πάμε στην δραχμή, σημαίνει ότι έχουμε εθνικοποιήσει τις τράπεζες μας. Σημαίνει ότι έχουμε απόλυτο έλεγχο του τι θα γίνεται και κυρίως του τι ΕΓΙΝΕ. Όλοι οι εξυπνάκηδες πού έχουν πάει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό θα εμφανιστούν ως δια μαγείας στα αρχεία των Τραπεζών και θα ελεγθούν ένας προς ένας. Όσοι λοιπόν πήγαν τα λεφτά τους κάνοντας φοροδιαφυγή θα κληθούν ναΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Με λίγα λόγια δεν θα αγοράσουν αυτοί εμάς αλλά θα πληρώσουν αυτοί εμάς. Ένας ακόμη ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ πόρος για να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.

3. Αν πάμε σε δραχμή, λόγω της υποτιμήσεως του νομίσματος θα μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη.
Εν μέρει αλήθεια, αλλά και στην πρώτη περίπτωση δεν θα μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό; Κούρεμα 50% ή 60% σημαίνει αυτόματα και αντίστοιχο κούρεμα στους μισθούς μας κατά 50% ή 60%. Μισθοί Ινδίας.

4. Δεν μπορούμε να πάμε σε δραχμή γιατί δεν παράγουμε αρκετά ώστε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.
Ερώτηση ανάξια σχολιασμού. Έχει απαντηθεί στο ερώτημα 1.

5. Δεν θα έχουμε λεφτά να εισάγουμε πετρέλαιο.
Λύνεται άμεσα μέσω διακρατικών συμφωνιών με χώρες πού έχουν άφθονο πετρέλαιο και έχουν έλλειμα προιόντων πού εμείς έχουμε περίσσευμα. Λύνεται άμεσα μέσω διακρατικής συμφωνίας με χώρα εκ του βορρά πού θέλει να αποκτήσει επιτέλους πρόσβαση στο Αιγαίο και που θα εγγυηθεί τα εθνικά μας συμφέροντα.


Το πιο σημαντικό της δεύτερης επιλογής είναι ότι μένουμε ΚΥΡΙΑΡΧΟΙτου τόπου μας.

Δεν γινόμαστε δούλοι στην ίδια την χώρα μας.

Εδώ είναι ο τόπος μας και δεν τον ξεπουλάμε!

Από πότε μωρέ εμείς οι Έλληνες βγάλαμε κομπιουτεράκι για να μετρήσουμε πόσα θα χάσουμε για να δούμε αν μας συμφέρει να υποδουλοθούμε; Από πότε μωρέ η ελευθερία μετριέται σε χρήμα;

Είναι σίγουρο ότι μία κυβέρνηση πού θα ακολουθούσε την δεύτερη επιλογή θα είχε ΟΛΟ τον Ελληνικό λαό μαζί της. Όλοι οι Έλληνες θα γινόμασταν μία γροθιά και αυτό από μόνο του θα είχε ως αποτέλεσμα την έκλυση απίστευτης ενέργειας που δεν μπορεί να αποτιμηθεί ούτε με όλα τα ευρώ του κόσμου!

Ένας μωρέ εθνοπατέρας δεν μπορεί να σηκωθεί και να πει τα προφανή; Ένας μωρέ δεν μπορεί να γράψει στα παλιά του παπούτσια το κόμμα και να προτάξει το εθνικό συμφέρον;

Δεν υπάρχει έστω και ένας πού να μην είναι πουλημένος και ανδρείκελο των ξένων τοκογλύφων;

Ένας μωρέ δεν μπορεί να στείλει στο διάολο όλα αυτά τα σκατόψυχα ανθρωποειδή πού θέλουν να μας εξαθλιώσουν και να μας κάνουν σκλάβους στην ίδια μας την χώρα;

ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!