Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

28 Οκτωβρίου 1940


28 Οκτωβρίου 1940

Εκτύπωση

   


   H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι.
Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξονα ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικές βάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιμή που η Ρουμανία είχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.
  • Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ανεξάρτητα των όσων έχουν γραφεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα, ο πόλεμος αυτός δεν ήταν αιφνίδιος. Η επίδοση του τελεσιγράφου αναμενόταν ήδη από ημέρα σε ημέρα, η δε ημερομηνία αυτή της επίδοσης θεωρούνταν η πλέον πιθανή δεδομένου ότι αποτελούσε εθνική επέτειο του φασισμού στην Ιταλία από το 1925. Αλλά και από ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που είχε αναπτυχθεί τότε, σε συνδυασμό με διάφορα γεγονότα όπως αναφέρονται παρακάτω, οδηγούσαν με απόλυτη ακρίβεια την επερχόμενη πολεμική σύγκρουση κατά την οποία η Ελλάδα βρέθηκε τουλάχιστον έτοιμη να την αντιμετωπίσει.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.
Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.

Αφιερωμένο στους εθνοδωτες !!!!!….



http://www.youtube.com/watch?v=bRYigRhaHKw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2Jy6XTKivuY&feature=related ΠΗΓΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑΤΑΙ.........








Εφημερίδα της εποχής

Με το χαμόγελο στα χείλη

Η 8η Μεραρχία στο Καλπάκι από το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π.Βρέλη, στα Ιωάννινα **Βλ. Πηγές στο τέλος της σελίδας

Η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη ήταν ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940.
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας. Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.
Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την ξαφνική επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή.

Ο Χίτλερ, βλέποντας ότι οι Ιταλοί παρά τον τελειότερο εξοπλισμό και τις μεγαλύτερες δυνάμεις τους δεν μπορούσαν να κατακτήσουν την Ελλάδα, αποφάσισε να επέμβει ο ίδιος τον Απρίλιο του 1941. Ο στρατός μας, που υπερασπιζόταν το Ρούπελ και τα άλλα οχυρά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, αγωνίστηκε ηρωικά. Η Ελλάδα όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τους δυο επιδρομείς. Οι Γερμανοί, για να την κατακτήσουν, αναγκάστηκαν να θυσιάσουν διαλεχτά τμήματα του στρατού τους.
Ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού στρατού, εκτός από τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε στον Άξονα, ανάγκασε τη Γερμανία να καθυστερήσει την επίθεση της εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η καθυστέρηση συνέβαλε στην τελική ήττα των Γερμανών, οι οποίοι, εκτός από την αντίσταση των Ρώσων, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον ανυπόφορο ρωσικό χειμώνα.







Οι ηρωικές γυναίκες της Πίνδου

Γελοιογραφία της εποχής με τον Μουσολίνι να το βάζει στα πόδια

Η είσοδος του Ελληνικού στρατού στην Κορυτσά


Οι Γερμανοί, όταν κατέλαβαν την Ελλάδα, παραχώρησαν τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης στους συμμάχους τους Βουλγάρους. Την υπόλοιπη χώρα τη μοιράστηκαν με τους Ιταλούς. Έτσι, για την Ελλάδα άρχιζε η φρίκη της τριπλής κατοχής. Πείνα και εξαθλίωση μάστιζε το λαό. Τα τρόφιμα ήταν ελάχιστα, αφού τα περισσότερα τα έπαιρναν οι κατακτητές. Η κατάσταση στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα ήταν απελπιστική.

Έναρξη Αντίστασης 

Ο λαός, όμως, δεν έσκυψε το κεφάλι, παρότι βρέθηκαν, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάποιοι άνθρωποι που δε δίστασαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Σύντομα δημιουργήθηκαν αντιστασιακές οργανώσεις στις πόλεις, που αντιμετώπισαν αρχικά το ζήτημα της επιβίωσης του πληθυσμού μετά την τρομερή εμπειρία των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της πείνας το χειμώνα του 1941-42 στην Αθήνα και τον Πειραιά, και στη συνέχεια οργάνωσαν την αντίσταση στην πολιτική επιστράτευση που επέβαλε την υποχρεωτική αποστολή Ελλήνων εργατών στη Γερμανία.
Παράλληλα, άρχισε ο ανταρτοπόλεμος εναντίον των κατακτητών στα ελληνικά βουνά. Περιοχές ολόκληρες απελευθερώθηκαν και στην «Ελεύθερη Ελλάδα» που δημιουργήθηκε με τον τρόπο αυτό λειτούργησαν νέοι θεσμοί.
Οι Γερμανοί αντέδρασαν με μανία: φυλάκιζαν, βασάνιζαν, κατάστρεφαν και έκαιγαν πόλεις και ολόκληρα χωριά, όπως τα Καλάβρυτα και το Δίστομο. Χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν.





Η ιστορική γέφυρα του Γοργοπόταμου, η ανατίναξη της οποίας ανέκοψε την προέλαση του στρατηγού Ρόμελ

Εφημερίδα της εποχής

Οι Μ. Γλέζος και Α. Σάντας κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Μια γενναία και συμβολική πράξη.

Εθνική Αντίσταση


Η Εθνική αντίσταση θέριευε και προκαλούσε στον κατακτητή σοβαρές απώλειες. Κορυφαίο κατόρθωμα, κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης της αντίστασης, ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου (25 Νοεμβρίου 1942). Με την καταστροφή της καθυστέρησε ο ανεφοδιασμός των στρατευμάτων του Άξονα, που πολεμούσαν στην Αφρική. Από την άλλη μεριά η αντίσταση ανάγκασε τους κατακτητές να διατηρήσουν πολύ στρατό στην Ελλάδα, ενώ τους ήταν απαραίτητος σε άλλα μέτωπα. Ήταν μια ακόμη προσφορά των Ελλήνων στη συμμαχική νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Αυτή η νίκη οδήγησε και στην απελευθέρωση της Ελλάδας στις 12 Οκτωβρίου 1944.


Αργότερα (1947), η Ελλάδα κατάφερε να προσαρτήσει τα Δωδεκάνησα, τα οποία μέχρι τότε ήταν στην ιταλική κατοχή.

Πειραματόζωο η ΕΛΛΑΣ


Πειραματόζωο η ΕΛΛΑΣ

Σήμερα η χώρα μας βιώνει μία μεγάλη κρίση. Πολλοί καταλογίζουν ευθύνες στην ΕΕ  και ειδικά στην Γερμανία. Είναι όμως έτσι ;
Προσωπικά όπως έχω πει πρώτοι υπεύθυνοι για την κρίση είμαστε εμείς όπου αφήσαμε τον ασύδοτο κορποραστικό κρατισμό και την φαυλοκρατία να γίνουν τρόπος ζωής  μας μέσω της ανώτερης ταξικής ελίτ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και μη.
Γιατί όμως;
Τι διακυβεύεται;
Ας δούμε το παρελθόν για να καταλάβουμε το παρών...


Στο παρελθόν η  πρώτη μεγάλη δοκιμασία που οδήγησε  μία χώρα σε αθέτηση πληρωμών το 1982-1984 ήταν το Μεξικό. Η κυβέρνηση Ρέιγκαν, η οποία σκεφτόταν σοβαρά να αποσύρει την υποστήριξη της στο ΔΝΤ το πρώτο έτος της θητείας της, βρήκε τρόπο να συνδυάσει τις δυνάμεις του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και του ΔΝΤ για να λύσει το πρόβλημα επεκτείνοντας το δανεισμό, αλλά με αντάλλαγμα τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η συνήθης αντιμετώπιση μετά την «κάθαρση», όπως λέει ο Στίγκλιτς, του ΔΝΤ από όλες τις κεϊνσιανές επιρροές, το 1982. Στο εξής το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αποτέλεσαν τα κέντρα προπαγάνδας και επιβολής του «φονταμενταλισμού της ελεύθερης αγοράς» και της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας. Ως αντάλλαγμα για την αναδιάρθρωση [διακανονισμό και παράταση] του χρέους, οι χρεωμένες χώρες έπρεπε να πραγματοποιήσουν θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ήτοι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, νόμους για πιο ευέλικτες αγορές εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι επινοήθηκε η «διαρθρωτική προσαρμογή». Το Μεξικό ήταν μία από τις πρώτες χώρες που σύρθηκε μέσα σ' αυτό που επρόκειτο να γίνει μια αυξανόμενη φάλαγγα νεοφιιλελεύθερων κρατικών μηχανισμών σε όλο τον κόσμο.



Ωστόσο, αυτό που έδειξε η περίπτωση του Μεξικού ήταν η βασική διαφορά ανάμεσα στη φιλελεύθερη και τη νεοφιλελεύθερη πρακτική
Εάν αυτό απαιτούσε την παράδοση των περιουσιακών στοιχείων σε ξένες εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές, γινόταν χωρίς ενδοιασμό. Ωστόσο,ηεν λόγω πρακτική, όπιος αποδεικνύεται, δεν είναι συμβατή με τη νεοφιλελεύθερη θεωρία. Ένα αποτέλεσμα ήταν, όπως δείχνουν οι Ντουμενίλ και Λεβί, το ότι επιτράπηκε στους Αμερικανούς κατόχους κεφαλαίου να αποσπάσουν υψηηλά ποσοστά αποδόσεων από τον υπόλοιπο κόσμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και αυτής του 1990 . Η παλινόρθωση της ισχύος μιας οικονομικής ελίτ ή ανώτερης τάξης στις ΗΠΑ και αλλού στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στα πλεονάσματα που απέσπασαν από τον υπόλοιπο κόσμο μέσω των διεθνών ροών και των μεθόδων της διαρθρωτικής προσαρμογής.[Νεοφιλελευθερισμός, Χάρβευ, σελ 57]
Βάσει της πρώτης, οι δανειστές αναλαμβάνουν τις απώλειες που προκύπτουν από τις κακές επενδυτικές αποφάσεις, ενώ βάσει της δεύτερης οι δανειζόμενοι εξαναγκάζονται από κρατικές και διεθνείς δυνάμεις να αναλαμβάνουν όλο το κόστος της αποπληρωμής του χρέους, ανεξάρτητα από τις συνέπειες στη ζωή και στην ευημερία του τοπικού πληθυμού.[Νεοφιλελευθερισμός, Χάρβευ, σελ 57]


Σήμερα τι έχουμε στην Ευρώπη; 

Η μία πλευρά επιμένει για μεγαλύτερη συμμετοχή στην «χασούρα» του Ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των δανειστών(τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία), και η άλλη την όσο δυνατόν μικρότερη. Φυσικά πάντα με κοινή παράμετρο την νεοφιλελεύθερη «διαρθρωτική προσαρμογή» δηλαδή την «σκληρή τιμωρία των κρατών και των λαών των».

Από τα παραπάνω φαίνεται, νομίζω, το πόσο λίγο απασχολεί τους Ευρωπαίους η Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μας αλλαγές, η βιωσιμότητα του χρέους μας, η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα. Η τιμωρία μας έχει δρομολογηθεί όπως υπενθύμισαν κυνικά συτήν την εβδομάδα  η Μέρκελ και ο Τρισέ. 
Το ελληνικό κούρεμα, η κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας κάτω από την πίεση της λιτότητας, η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα αυτά είναι ζητήματα αδιάφορα για τους μεγάλους.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Δείτε το βίντεο



Από το πρωϊ χθες "βομβάρδιζαν" τα Γιάννενα, φοβούνται επεισόδια; Ο έλεγχος και η καταστολή του πλήθους σε πλήρη εξέλιξη!


Από το πρωϊ χθες "βομβάρδιζαν" τα Γιάννενα, φοβούνται επεισόδια; Ο έλεγχος και η καταστολή του πλήθους σε πλήρη εξέλιξη!








Ο έλεγχος και η καταστολή του πλήθους σε πλήρη εξέλιξη!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ...

Ευχαριστούμε την Έλλη για την αποστολή των φωτό. Και όπως συμπλήρωσε με μήνυμά της...
Barium chloride, Aluminium oxide, PM2,5 , PM1 και PM0,1. 

Ηπειρος Ελλάς

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΞΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.200 ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΞΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.200 ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ




Γιώργος Αδαλής 

Αλλο ένα άρθρο φωτιά που συνθέτει το παζλ της "Αόρατης Ξένης Δύναμης" που υπηρετεί στην Ελλάδα κάτω από τη μύτη μας


Σάλο κι έντονο προβληματισμό απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα δημιούργησε το αποκαλυπτικό μας άρθρο για την ύπαρξη Στρατοχωροφυλακής στο στρατόπεδο της 110Πτέρυγας Μάχης(ΠΜ) στη Λάρισα! Οι αντιδράσεις ήταν τόσο εκρηκτικές που φάνηκε από τον πρωτοφανή αριθμό e-mail που λάβαμε από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα!

Επί της ουσίας, ήταν κάτι για το οποίο όλοι αναρωτιούνταν επί δύο εβδομάδες, όταν υπήρξαν για πρώτη φορά, καταγγελίες πολιτών τηςΗγουμενίτσας, για άφιξη στρατιωτικής-αστυνομικής ομάδας με πολιτικά στην περιοχή!
Έκτοτε, ουδείς εκ των αρμοδίων απάντησε ξεκάθαρα αν εισήρθε στην Ελλάδα, ξένη στρατιωτική δύναμη, γεγονός που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς και άδειες για να είναι σύννομη με το σύνταγμα της χώρας μας!

Με την αποκάλυψή μας,  ξεκαθάρισε το τοπίο τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ύπαρξη τέτοιας δύναμης στη χώρα μας!

Το μέγεθος του πανικού που προκλήθηκε σε κάποιους πολιτικούς κύκλους, τον πιστοποιούν πολλά γεγονότα, για τα οποία θα γράψουμε στο εγγύς μέλλον αναλυτικά! Φαίνεται όμως, ότι επιστρατεύτηκαν –κατά πάγια πια τακτική - αρκετά «παπαγαλάκια» με σκοπό να στρέψουν την συζήτηση από το δημοσιογραφικό προκείμενο στο παθητικό με ενέργειες … τουλάχιστον Γκεμπελικές!!!

Τι σημαίνει αυτό;

Μην γνωρίζοντας αν έχουμε ντοκουμέντα για την αποκάλυψή μας, ουδείς αρμόδιος μπήκε στον κόπο να δώσει απάντηση στην αποκάλυψή μας και αναμένουν να δουν , τι ακριβώς στοιχεία έχουμε και κατόπιν να απαντήσουν!!! Ετσι, έκαναν την εμφάνισή τους ,δήθεν «υπάλληλοι της 110 πτέρυγας μάχης», που απαντούσαν με σχόλια ότι δεν είδαν ποτέ ξένους στη μονάδα καθώς και άλλοι, δήθεν «κάτοικοι Λάρισας» που απαντούσαν ότι δεν τους είχαν δει ποτέ!!!

Σε συνεργασία λοιπόν με διαχειριστές άλλων δύο γνωστών sites, όπου εμφανιζόταν κάποιοι αυτόκλητοι σχολιαστές που «ζουν τα γεγονότα από μέσα», αναλύσαμε τις IP τριών εξ αυτών, οι οποίοι ενώ υποτίθεται ότι είχαν άμεση σχέση με την 110ΠΜ, εν τούτοις,απαντούσαν από υπολογιστές που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην … Αθήνα!!! Μάλιστα, ένας εξ αυτών, χρησιμοποιούσε ΕΝΑ ψευδώνυμο, και απαντούσε με IP που τον εμφάνιζαν ταυτόχρονα σε … Αθήνα και Πάτρα !!!
Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος του πανικού που έφερε σε κάποιους κύκλους η αποκάλυψή μας καθώς και η βεβαιότητά μας για την ύπαρξη Τσέχων στην 110 ΠΜ. Κατά γενική ομολογία, ήταν κάτι που δεν το περίμεναν!!

ΟΥΔΕΙΣ σχολίασε την αναφορά μας σε πηγές των Βρυξελλών, οι οποίες μίλησαν επωνύμως στους AegeanTimes, αλλά ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους! Έλληνες 100% που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα!
Αντίθετα, ξεκίνησαν μια συζήτηση αν το .. αεροδρόμιο είναι επιχειρησιακό ή όχι, πράγμα που ουδέποτε ισχυριστήκαμε εμείς αλλά αυτοί οι ίδιοι! Εμείς είπαμε ότι η 110 πτέρυγα μάχης μετά τον Καλλικράτη στην Αεροπορία, πάει στην ουσία για κατάργηση και ήδη κάποιες μονάδες έχουν μεταφερθεί στο Βόλο. Στην ουσία θα καταργηθεί πλήρως και πολύ φοβούμαστε ότι πάει για κατάργηση όλο το ΑΤΑ της Λάρισας. Επί της ουσίας, η μονάδα πάει για πλήρη κατάργηση γεγονός που έχει εξοργίσει τους τοπικούς άρχοντες μιας και χάνεται μια σημαντική πηγή εισοδήματος από την περιοχή!
Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο ούτε μας αφορά στην παρούσα φάση αλλά ούτε και επιχειρήσαμε να το αναλύσουμε, διότι εδώ προέχει ένα και μόνο πράγμα!

Υπάρχουν σήμερα εντός της 110ΠΜ, ξένες στρατιωτικές δυνάμεις;;;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!!


Αν τώρα κάποιοι ανησύχησαν για το μέλλον της 110 αυτό είναι ένα … άλλο θέμα που θα μας απασχολήσει αλλά σε κάποιο … άλλο άρθρο και δεν είναι επί του παρόντος!

Ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ενημερωτικά sites και το αρχαιότερο όλων, οι AegeanTimes , έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία! Και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από θεσμικούς παράγοντες και όχι από τρεμάμενα παπαγαλάκια πολιτικών γραφείων!

Η καταγγελία ήταν σοβαρότατη και γι αυτό έκανε το γύρο της Ελλάδας αστραπιαία!

Αυτό, δεν προβλημάτισε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Εθ.Α και τον ίδιο τον κ. Μπεγλίτη;;;
Ειδικά για τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος και προσωπικά μου είναι συμπαθής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την στάση που τηρεί! Έχει ήδη ένα μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την σοβαρότητα όσων καταγγέλλονται. Ήταν 4 χρόνια μέλος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες και γνωρίζει τόσο καλά τα πράγματα, που ίσως και να φαντάζεται ακόμη και με ποιους συνομιλούμε! Φαίνεται όμως, ότι κατά την θητεία του ως εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γ.Α.Παπανδρέου, ξέχασε όλα όσα διδάχτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και ενστερνίστηκε την «Σχολή Σικάγου» σύμφωνα με την οποία, «δεν μιλάς, ώσπου να μάθεις τι ακριβώς γνωρίζουν οι άλλοι»!

Πότε θα απαντήσουν λοιπόν, στις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες; Όταν θα δουν μήπως κάποια φωτογραφία που θα εξευτελίζει τη χώρα μας διεθνώς;

Το ζήτημα φίλες και φίλοι λοιπόν είναι εξόχως ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΟ !
Για τρεις λόγους:

Α) Εάν υπάρχει στρατιωτική δύναμη στην χώρα, και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα εγκατάστασης, τότε έχουμε μπροστά μας την κατάλυση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και την ισοπέδωση της Εθνικής μας κυριαρχίας
Β) Εάν πρόκειται για την Eurogendfor ή EuroForce, τότε σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει μέρος της φύλαξης της εθνικής μας Ασφάλειας, όχι με συμφωνίες όπως αυτή της Frontex, αλλά με ευθεία επιβολή έκτακτου στρατιωτικού νόμου, με απόφαση των Βρυξελλών! Γεγονός που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να το πιστεύουμε! Για την περίπτωση αυτή, υπάρχει καταγγελία-μαρτυρία του γνωστού οικονομολόγου κ. Καζάκη από τις 13/10/2011 στο Ράδιο 9 όπου λέει ξεκάθαρα ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την έλευσή τους!

Γ) Εάν πρόκειται για δύναμη της Στρατοχωροφυλακής που εκπαιδεύει την υπό σύσταση μονάδα του Στρατού (71η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία) τότε επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί πολλών, ότι προετοιμάζουν το Στράτευμα για αντιμετώπιση πολιτικών στόχων! Ή , αναθέτουν στην Αστυνομία την Εθνική φύλαξη διότι δεν εμπιστεύονται τον Στρατό!! Αυτό το γεγονός είναι εξόχως σοβαρό και πλήττει άμεσα τις δημοκρατικές δομές της χώρας και τα κεκτημένα που αποκτήσαμε μετά την δίκη της Χούντας!
Είναι γεγονός ότι στην έρευνά μας, δεν εντοπίσαμε μόνο τους 300 Τσέχους της 110 ΠΜ που ήρθαν απ ευθείας από την Βερόνα της Ιταλίας!

Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζεται τις τελευταίες 8 μέρες, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Σέδες της Θεσσαλονίκης!

Αυτό το αναφέρουμε για πρώτη φορά!

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής!
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι ακόμη και στην Πελοπόννησο έχουν αναφερθεί ή εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, τέτοιες δυνάμεις!

Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, την μέρα δηλαδή που πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας αποκάλυψη για τους Στρατοχωροφύλακες, πραγματοποιήθηκε μια πολύ περίεργη άσκηση, με βολές όπλων (πραγματικά πυρά) από τμήμα ένστολων ξένης εθνικότητας στην Καλαμάτα!

Όπως ακριβώς το διαβάσατε!

Πρόκειται για ένα γεγονός που το γνωρίζαμε από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν το είχαμ διασταυρώσει μέχρι χτες, και είναι περίεργο ότι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, σε μια στιγμή που μόλις είχαν πραγματοποιηθεί οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι νέοι αρχηγοί, δεν φαίνεται να είχαν ιδέα για το όλο ζήτημα και σας περιγράφουμε τι συνέβη ακριβώς!

Τους ξένους ένστολους, τους συνόδευαν Έλληνες Αστυνομικοί και όλοι μαζί μετέβησαν σε ένα χώρο δίπλα στο Νέδοντα ποταμό στα βόρεια της πόλης της Καλαμάτας. Πολύ κοντά βρίσκεται το γήπεδο «Τάκης Λουκαρέας», και από το μεσημέρι της Δευτέρας, ακούγονταν σε όλη την περιοχή επαναλαμβανόμενες βολές όπλων. Πηγές των AegeanTimes αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Καλαμάτα, χρησιμοποιείται από την Αστυνομία σαν προσωρινό πεδίο βολής.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τις βολές πραγματοποιούσαν ένστολοι, και συγκεκριμένα 12 άτομα, που μιλούσαν αγγλικά, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχαν αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους και ένα χωρίς πινακίδες, που συνόδευσαν τους ασκούμενους και επιτηρούσαν την περιοχή.

Πρόκειται για ένα διπλά και τριπλά διασταυρωμένο γεγονός που συνέβη και δεν χωρά καμία αμφιβολία γι αυτό!

Το ζητούμενο που προκύπτει όμως, αφορά και πάλι στην Π.Α. μιας και υπήρχαν αναφορές που συσχέτιζαν το γεγονός με την βάση της Π.Α. στην Καλαμάτα, απ’ όπου είχαν πραγματοποιηθεί εξορμήσεις των ΝΑΤΟϊκων δυνάμεων στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.
Είχαν σχέση λοιπόν οι ασκούμενοι με τους ένστολους που υπηρετούσαν στη Νατοϊκή Βάση της Καλαμάτας ή όχι; Και αν επρόκειτο για βολές ξένων στρατιωτικών γιατί έγιναν με την παρουσία της Αστυνομίας και όχι μονάδων της Στρατονομίας όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες και την έρευνα που πραγματοποιήσαμε δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί η εθνική ταυτότητα των 12 ανδρών που μιλούσαν Αγγλικά και πραγματοποιούσαν βολές στο πεδίο βολής της ΕΛ.ΑΣ. στην Καλαμάτα. Ουδείς αναφέρει που μένουν και που υπηρετούν λες και η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι του καθένα , και δικαιούται να μην απαντά στους Έλληνες πολίτες!

Το σίγουρο είναι ότι είναι αλλοδαποί και δεν ήταν Έλληνες ένστολοι ! Πρόκειται όμως ΣΙΓΟΥΡΑ για άλλη μια μονάδα ξένων που υπηρετούν επί μακρόν στην Ελλάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ουδείς γνωρίζει ποιο σκοπό εξυπηρετούν!

Για το λόγο λοιπόν, ότι πλέον, οι καταγγελίες για ύπαρξη ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα, που κατέφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση του «Υπερ-Πρωθυπουργού» Ράϊχενμπαχ (όπως των είχα χαρακτηρίσει και με χλεύαζαν οι προοδευτικοί συμπολίτες μου) , η Π.Α. και η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να μείνουν θεατές στο παιχνίδι αυτό που παίζουν οι πολιτικοί!

Σύμφωνα πάντα με πηγές μας στις Βρυξέλλες, οι οποίες κατ’ εμάς έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αξιόπιστες τα τελευταία 14 χρόνια, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 2.200 (ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ) ξένοι ένστολοι, διασκορπισμένοι σε μονάδες της χερσαίας Ελλάδας και της Κρήτης, οι οποίοι αποτελούν εκπαιδευμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Στρατο-χωροφυλακής και επιχειρούν σε όλη τη χώρα!

Ξεκαθαρίζουμε, ότι ΔΕΝ αποτελούν μέλη της Frontex και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς!
Κινούνται με ιδιωτικά μέσα και σε κάποιες περιπτώσεις με οχήματα χωρίς πινακίδες, όπως ήδη έχουμε εντοπίσει μετά από καταγγελίες τόσο στη Λάρισα, όσο στην Καλαμάτα όσο και στη Θεσσαλονίκη!

Είναι διασκορπισμένοι, σε όλη την επικράτεια για να μην δίνουν στόχο , με συγκεκριμένη διατεταγμένη υπηρεσία και σκοπό που είναι σε ευθεία σύγκρουση με όλες τις Διατάξεις που διέπουν το σύνταγμά μας!

Ελπίζω, εύχομαι και θεωρώ, ότι μετά το παρόν άρθρο, δεν θα χρειαστεί, ούτε να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και ντοκουμέντα, αλλά η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων θα περισώσει την χαμένη της τιμή, και θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις!

Τόσο ξεκάθαρες που δεν θα προκαλέσουν περισσότερη οργή!

Και το ερώτημα είναι πλέον πολιτικό και χρειάζεται άμεση απάντηση!
Υπάρχουν 2.200 ξένοι ένστολοι της Στρατο-χωροφυλακής στην Ελλάδα; Είναι διασκορπισμένη μια ολόκληρη Ταξιαρχία από δαύτους σε όλη την Ελληνική Επικράτεια
;

Αν ναι, που βρίσκονται, ποιος τους πληρώνει και για ποιο σκοπό ήρθαν στη χώρα μας;;;

Αναμένοντας μια ευθεία απάντηση, προδιαγράφω την αίσθηση μου, ότι θα χρειαστεί να ξαναεπανέλθουμε στο θέμα!
Μακάρι να κάνω λάθος !