όργανα» στην Κρήτη…Συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ ξεκίνησαν από νωρίς χθες το απόγευμα, όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Μελιά», όπου γίνεται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εμποδίζοντας τους δημάρχους και τους βουλευτές να μπουν μέσα!
Αγρότες, ιδιοκτήτες φορτηγών, μέλη των κινήσεων «Πολίτες κατά του χρέους» και «Δεν πληρώνω» , εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, είχαν υπό πολιορκία το ξενοδοχείο που διέμενε ο πρωθυπουργός σχεδόν όλο το βράδυ!
Οι μόνοι που πρόλαβαν να μπουν μέσα ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο δήμαρχος Μινώα, Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπαδάκης. Βουλευτές, όπως η Μαρία Σκραφνάκη ή και δήμαρχοι, όπως οι κ.κ. Μαρινάκης και Κουράκης, δεν μπόρεσαν να περάσουν και ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν πίσω!
Σύμφωνα με το CRETALIVE, υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοκόπημα πολιτών, αλλά και χρήση χημικών, κάτι που αρνείται η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε απρόκλητες επιθέσεις από ομάδα συγκεντρωμένων.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς τις δυνάμεις της αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, που ἐφθασαν από την Αθήνα.
Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για ο,τιδήποτε νεώτερο…