Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η λέσχη των καλών και ο έλεγχος της παγκόσμιας τροφής


Η λέσχη των καλών και ο έλεγχος της παγκόσμιας τροφής


Το Μάιο του 2009 έγινε στο Μανχάταν μια συνάντηση χαμηλής δημοσιότητας. Σε μια διακριτική συνεδρία 14 δισεκατομμυριούχοι και πανίσχυροι παράγοντες της Αμερικής συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την ανησυχία τους για τη ραγδαία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, τους τρόπους επιβράδυνσής της και τις δυνατότητες βελτιώσεων στην υγειονομική περίθαλψη και στην εκπαίδευση (ο πληθυσμός οδεύει προς τα 9,3 δις από τα 6.6 δις που είναι σήμερα). Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο Μπ. Γκέιτς.



Η συνάντηση έγινε στο οίκημα διαμονής του σερ Πολ Νερς (Βρετανός βιοχημικός, κάτοχος βραβείου Νόμπελ), προέδρου του ιδιωτικού πανεπιστημίου Ροκφέλερ. Σε αυτή τη λέσχη των καλών πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι και ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους.
 

Oι 3 συνδιοργανωτές ήταν: Μπιλ Γκέιτς, Γουόρεν Μπάφετ, Ντέϊβιντ Ροκφέλερ και οι 6 προσκεκλημένοι: Τζορτζ Σόρος, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήμαρχος ΝΥ, Αρν. Σβαρτσενέγκερ, Ντέιβιντ Ροκφέλερ τζούνιορ, Τεντ Τέρνερ, Όπρα Γουίνφρεϊ. Αλλά και οι λιγότερο γνωστοί: Πίτερ Πίτερσον (σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα συμμαζέματος του προϋπολογισμού και συνιδρυτής της Blackstone Group), Τζούλιαν Ρόμπερτσον (διαχειριστής hedge funds), Τζων Μοργκριτζ (πρώην πρόεδρος της Cisco με τη γυναίκα του), Έλι Μπρόντ (επενδυτής γης και real estate με τη σύζυγο, Έυθ).
 

Η κατακλείδα της συνεδρίας ήταν ότι πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να ελέγξουν την αύξηση του πληθυσμού και για να παρακάμψουν τις πολιτικές και θρησκευτικές αντιστάσεις που προβάλλουν πολιτικοί ηγέτες στις χώρες του τρίτου κόσμου ιδίως, οι οποίοι θεωρούν ότι η αντισύλληψη και η εκπαίδευση των γυναικών θα εξασθένιζε τις παραδοσιακές αξίες στις χώρες αυτές. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να δράσουν ανεξάρτητα από τους επίσημους κυβερνητικούς φορείς, οι οποίοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
 

Η ενημερωτική αυτή συνεδρία κρατήθηκε μακριά από τα μέσα ενημέρωσης. Όταν διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες δήλωσαν ότι ήθελαν να συζητήσουν χωρίς να ανησυχούν ότι όσα θα έλεγαν θα μεταφέρονταν στις εφημερίδες «φωτογραφίζοντάς τους ως την αφανή εναλλακτική παγκόσμια διακυβέρνηση».
 

Έλεγχος και της παγκόσμιας τροφής ή απλά κατάψυξη σπόρων;
 

Όμως ο μεθοδικός και καλός Μπιλ έχει τσακώσει το θέμα του πληθυσμού σφαιρικά, προνοώντας να μην αφεθεί ακάλυπτη καμία χαραμάδα του. Οπαδός της ανοιχτής κοινωνίας, της κατάργησης των συνόρων και δικαιωματικά πρώτος τη τάξει στην ιεραρχία της παγκοσμιοποίησης, και έχοντας διασφαλίσει πρώτα ότι το δικό του προϊόν, το λογισμικό, θα σκαρφάλωνε στις απάτητες κορφές του Θιβέτ, θα φώτιζε από τα παράθυρα της οθόνης του τις αχυρένιες εξαθλιωμένες καλύβες σε κάθε πεινασμένο χωριό της Αφρικής, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και με τον έλεγχο της θρέψης του παγκόσμιου πληθυσμού!
 

Μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει δεκάδες εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη της περίφημης Τράπεζας Σπόρων. 

Στο πρότζεκτ αυτό δεν είναι μόνος του. Συμμετέχουν το ίδρυμα Ροκφέλερ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας, η Monsanto Corp. και η Syngenta Foundation. Εκεί, στο νορβηγικό νησί Spitsbergen, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Svalbard κτίστηκε η τεράστια υπόγεια εγκατάσταση - «ψυγείο» της φωτογραφίας, που είναι γνωστή με το όνομα Svalbard Global Seed Vault, και όπου φυλάγονται σε πολική κατάψυξη κάθε είδους σπόροι, παρθένοι ή γενετικά τροποποιημένοι.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων
 

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Svalbard είναι ένα ιδαίτερα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων. Βρίσκεται στο νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1120 χλμ από τον Βόρειο Πόλο.
 

Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει σπόρους από κάθε γνωστό είδος φυτού του πλανήτη.
 

Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναβικών χωρών).
 

Το θησαυροφυλάκιο σπόρων χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο και στο εσωτερικό του υπάρχουν κρυμμένα αποθέματα σπόρων από όλη τη διατροφική αλυσίδα. Βρίσκεται ψηλά στο βουνό για να αποφύγει την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αλλά και πολύ βαθιά στη γη για να είναι προστατευμένο ακόμη και από μία πυρηνική έκρηξη ή σύγκρουση μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη.
 

Αν και η κατασκευή του αναζωπύρωσε τις θεωρίες σχετικά με το τέλος του κόσμου και τις επερχόμενες καταστροφές, ο βασικός του σκοπός είναι η προστασία της βιοποικιλότητας προσφέροντας ένα οργανωμένο χώρο αποθήκευσης επιπρόσθετα στις κατά τόπους τράπεζες σπόρων. Η διαχείριση των τοπικών αποθηκών πολλές φορές οδηγεί σε απώλεια ειδών. Η πρόσβαση στους σπόρους ορίζεται από τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών. Όπως καταλαβαίνετε η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει.
 

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα !!!


Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα !!!

«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία», δηλώνει ο Robin Williams, μια δήλωση, την οποία οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα έκαναν ποτέ…
«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις«.
Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας.  
Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους πραγματικά υπερήφανους!

Γιγάντιο καμουφλαρισμένο Α.Τ.Ι.Α. δίπλα στον Ερμή (01.12.2011)


Γιγάντιο καμουφλαρισμένο Α.Τ.Ι.Α. δίπλα στον Ερμή (01.12.2011)






Βρέθηκε η αδελφή της Γης


Βρέθηκε η αδελφή της Γης

Ο πλανήτης Kepler -22b έχει μέγεθος και συνθήκες παρόμοιες με αυτές του πλανήτη μας
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Kepler 22

Λονδίνο 

Η NASA ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης. Ο Kepler -22b είναι ο πλανήτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο (από όσους έχουμε ως τώρα εντοπίσει) να διαθέτει ζωή. 


Η δίδυμη της Γης 

Ο Kepler -22b είναι ένας πλανήτης με ακτίνα 2.4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Βρίσκεται εντός της λεγόμενης «φιλόξενης ζώνης», δηλαδή της περιοχής όπου η απόσταση από το μητρικό άστρο είναι τέτοια που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της ζωής. Ο Kepler -22b βρίσκεται σχεδόν στην ίδια απόσταση με το μητρικό του άστρο με εκείνη που έχει η Γη από τον Ήλιο. Ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από το μητρικό άστρο του σε περίπου 290 μέρες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η θερμοκρασία του είναι ιδανική για την παρουσία ζωής αφού κυμαίνεται γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου. Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για βραχώδη ή αέριο πλανήτη. Αν ο Kepler -22b είναι βραχώδης οι πιθανότητες για την ύπαρξη ζωής πολλαπλασιάζονται. 


Ο εντοπισμός 

Την ανακάλυψη έκανε η ομάδα των επιστημόνων που ελέγχει το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Εντόπισαν τον Kepler -22b πριν από ακριβώς έναν χρόνο αλλά προτίμησαν να τον μελετήσουν καλύτερα και να προχωρήσουν στην ανακοίνωση όταν θα είχαν περισσότερα στοιχεία για εκείνον. 

«Μας χαμογέλασε η τύχη εντοπίζοντας τον Kepler -22b. Το τηλεσκόπιο εντόπισε τα ίχνη του πλανήτη τρεις μόλις μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του αλλά χρειαστήκαμε 16 μήνες για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξή του» δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπορούκι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Kepler. 


Το Kepler 

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler έχει ως αποστολή την αναζήτηση πλανητών και ειδικά εκείνων με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής. Μέχρι στιγμής έχει υποδείξει περισσότερα από χίλια σημεία του διαστήματος στα οποία υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να βρίσκεται ένας πλανήτης με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια, παρατηρούν αυτά τα σημεία για να εντοπίσουν κάθε «υποψήφιο» πλανήτη. 

Τα στοιχεία που μεταδίδει το Kepler είναι άκρως εντυπωσιακά και ανατρέπουν τα όσα γνωρίζαμε για το Σύμπαν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA που μελετούν τα δεδομένα που έχει στείλει το Kepler, ο γαλαξίας μας διαθέτει τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια πλανήτες, αριθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα. 

Από αυτούς τους 50 δις πλανήτες υπολογίζεται ότι τα 500 εκατομμύρια βρίσκονται στις φιλόξενες ζώνες. 
Όπως είναι ευνόητο το Kepler ενισχύει τα μέγιστα την άποψη ότι η ύπαρξη ζωής σε άλλους κόσμους πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός των γαλαξιών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια.
Ο πλανήτης Kepler -22b έχει μέγεθος και συνθήκες παρόμοιες με αυτές του πλανήτη μας
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Kepler 22. Δείτε και ένα σχετικό βίντεο
http://strange-omniverse.blogspot.com/2011/12/blog-post_3903.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StrangeOmniverse+%28Strange+Omniverse%29 ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΚΙ' ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ > Δεν μπόρεσε να πει τη λέξη “θυσίες” η Ιταλίδα Υπουργός!


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΚΙ' ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ > Δεν μπόρεσε να πει τη λέξη “θυσίες” η Ιταλίδα Υπουργός!


Στην Ιταλία οι Υπουργοί κλαίνε όταν πάνε να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα και τις περικοπές που θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτά τα μέτρα έχουν υιοθετηθεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα, με παταγώδη αποτυχία, την ώρα που παρασκηνιακά το ΔΝΤ έχει περάσει το κατώφλι της Ιταλίας.

Η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο έβαλε τα κλάματα όταν ανακοίνωνε το νέο πακέτο σκληρών μέτρων 30 δις, εκ των οποίων τα 20 θα πάνε για δημοσιονομική εξυγίανση και τα υπόλοιπα 10 δις για ανάπτυξη.
Φυσικά, γνώριζε ότι αυτά δεν θα είναι τα μόνο μέτρα, αφού το νέο πακέτο περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ, φόρο στα ακίνητα που επανέρχεται, αλλά και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 62 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες.
«Έπρεπε … και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά… να ζητήσουμε μια…» ήταν η φράση που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Φορνέρο, την οποία συμπλήρωσε ο Μάριο Μόντι. Ποιά ήταν η λέξη; «Θυσία»!
http://ellinesanatonkosmo.blogspot.com/2011/12/blog-post_06.html ΠΗΓΗ

Ηλεκτρονικό τσιπ τατουαζ.... ο απόλυτος μεγάλος αδερφός (video)


Ηλεκτρονικό τσιπ τατουαζ.... ο απόλυτος μεγάλος αδερφός (video)



  


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Ηλεκτρονικό τσιπ τατουαζ.... ο απόλυτος μεγάλος αδερφός (video)