Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καθ'οδόν προς τη Μεσόγειο τα ρωσικά πλοία


Καθ'οδόν προς τη Μεσόγειο τα ρωσικά πλοία


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ Ευρεία δημοσιότητα στα ρωσικά ΜΜΕ βρήκαν οι δηλώσεις επιτελικών στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ ότι το Γενικό Επιτελείο της χώρας δεν σχεδιάζει να αναμένει σε αδράνεια βελτίωση στις ρωσο-ΝΑΤΟϊκές σχέσεις στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας, «αλλά συνεχίζει να υλοποιεί τη διαταγή του Προέδρου για την κάλυψη των εγκαταστάσεων των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων στο πλαίσιο της δημιουργίας του εθνικού συστήματος Εναέριας-Διαστημικής άμυνας».


Σύμφωνα με τις σχετικές διαπιστώσεις του ρωσικού Επιτελείου, ενόψει και της συνεδρίασης του Κοινού Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα «ήδη επηρεάζει αρνητικά το στρατηγικό πυρηνικό δυναμικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εγκατασταθούν στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400».

«Η Ρωσία δεν χρειάζεται ένα κυνήγι των εξοπλισμών, αλλά την ωθούν προς αυτό» υποστήριξαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι εκτιμάται ότι κινήθηκαν σε αυστηρούς τόνους, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Μεντβιέντεφ εξέφραζε χθες την ελπίδα, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο 15 νέους πρέσβεις στη Μόσχα, ότι «η Ρωσία και τα μέλη του ΝΑΤΟ θα κατορθώσουν παρ’ όλ’ αυτά να υπερβούν τα γνωστά προβλήματα στις σχέσεις τους», μεταξύ των οποίων κομβική θέση κατέχει η προώθηση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε ευρωπαϊκά εδάφη πλησίον της Ρωσίας.

Ενα 24ωρο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της δυτικής αμυντικής περιφέρειας Αντρέι Μπόμπρουν δήλωνε στο «Ιντερφάξ» ότι οι S-400 που θα εγκατασταθούν στο Καλίνινγκραντ δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο στο πεδίο βολής Καπούστιν Γιαρ στην περιοχή του Αστραχαν και προορίζονται για την κατάρριψη κάθε είδους αεροσκαφών, τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και πυραύλων μέσου βεληνεκούς και υπερηχητικών στόχων.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες του αρχιστρατήγου και Προέδρου Μεντβιέντεφ, το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας έθεσε σε λειτουργία στα τέλη Νοεμβρίου στην περιοχή του Καλίνινγκραντ μια νέα κινητή μονάδα ραδιοηλεκτρονικής παρακολούθησης, ενώ από 1ης Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε μάχιμη επιφυλακή το νεοϊδρυθέν σώμα πυραυλικών-διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Οπως εξήγησε ο στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, αρχηγός του γενικού Επιτελείου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των αμυντικών ακολούθων στη Μόσχα, «για να μην αντιμετωπίσει η Ρωσία το 2018-2020, όταν θα ολοκληρωθεί η ασπίδα των ΗΠΑ, νέες απειλές για την ασφάλειά της, θα πρέπει ήδη από σήμερα να λάβει τα μέτρα της, υλοποιώντας το πρόγραμμα, που υπέδειξε ο Πρόεδρος Μεντβιέντεφ, εφόσον δεν έχει γίνει δεκτή από το ΝΑΤΟ η πρότασή του για κοινή διαμόρφωση της ασπίδας με κριτήρια κατανομής σε τομείς, έναν εκ των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η ρωσική αντιπυραυλική άμυνα».

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Βόρειου Στόλου Βαντίμ Σέργκα, την Τρίτη, όπως και ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε από τις βάσεις της στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό η ρωσική αρμάδα για το μακρύ ναυτικό της ταξίδι και σειρά γυμνασίων, που θα πραγματοποιηθούν στο ΒΑ Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, για να καταλήξουν στην Ταρσό της Συρίας, όπως υπολογίζεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου. 

Στο ταξίδι συμμετέχουν το βαρύ αεροπλανοφόρο καταδρομικό «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» πλήρως εξοπλισμένο με τα ιπτάμενα μέσα του, το μεγάλο αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Τσαμπανιένκο», καθώς και τα σκάφη συνοδείας, το ρυμουλκό-διασωστικό «Νικολάι Τσίκερ» και τα τάνκερ «Σεργκέι Όσιποφ», «Βιάζμα» και «Κάμα».

Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείου Αμυνας οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μακριά από τις συριακές ακτές και η είσοδος στην Ταρσό, θα έχει «αμιγώς τεχνικό χαρακτήρα ανεφοδιασμού». Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού τους και γύρω στις αρχές Φεβρουαρίου τα πλοία προγραμματίζεται να έχουν επιστρέψει στη βάση τους.

Εντοπίστηκε το βαθύτερο σημείο της Γης !!!


Εντοπίστηκε το βαθύτερο σημείο της Γης !!!

Σκάφος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών χαρτογράφησε ένα από τα πιο ξένα και εχθρικά μέρη στον πλανήτη. 
 

Ο εκπληκτικός χάρτης παρουσιάζει με την μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια την τάφρο "Marianas", όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο στον πλανήτη Γη.

Το σκάφος σε συνεργασία με το κέντρο Παράκτιας και Ωκεάνιας χαρτογράφησης του New Hampshire, κατέγραψε την τάφρο σε όλη την έκτασή της συμπεριλαμβάνοντας ένα ακριβή χάρτη του βαθύτερου σημείο στην Γη που ονομάζεται "Challenger Deep".
Το "Challenger Deep" απεικονίστηκε με την μεγαλύτερη ανάλυση που κατάφερε ποτέ προηγούμενη σάρωση. Ολόκληρη η τάφρος "Marianas" έχει μήκος 2.500 χιλιομέτρων και αγγίζει το εξωπραγματικό βάθος των 10.994 μέτρων.
Στην "Marianas", λαμβάνει χώρα ένα καταπληκτικό φαινόμενο. Δύο τεκτονικές πλάκες συγκρούονται και ο φλοιός του Ειρηνικού Ωκεανού εξαφανίζεται κάτω από την τεκτονική πλάκα στις γειτονικές Φιλιππίνες.

Έτσι, με την βοήθεια της συγκεκριμένης χαρτογράφησης οι επιστήμονες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τι συμβαίνει, όταν τα υποθαλάσσια όρη βυθίζονται κάτω από μία άλλητεκτονική πλάκα.

Τέχνασμα ή Αρμαγεδδών;


Τέχνασμα ή Αρμαγεδδών;



Τι προέβλεψαν, τελικά, οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου;Οι αγορές κατρακυλούν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πολλοί έχουν φθάσει στο σημείο να αναρωτιούνται μήπως οι Μάγιας είχαν δίκιο και μήπως έρχεται, τελικά, το τέλος του κόσμου!


Σύμφωνα με ένα ημερολόγιο των Μάγιας, η ανθρωπότητα βαίνει προς τον αφανισμό της, ο οποίος θα έρθει το 2012. Η «προφητεία» έχει γίνει τόσο δημοφιλής που έχει αποτελέσει θέμα για ταινίες, ντοκιμαντέρ και βιβλία. Τώρα όμως, ιστορικοί ειδικοί στους Μάγιας, λέεν ότι όλο αυτό είναι απλώς ένα… παραφουσκωμένο τέχνασμα και ότι οι Μάγιας ουδέποτε προέβλεψαν το τέλος του κόσμου.

Οι ειδικοί που πήραν μέρος σε ένα συνέδριο με θέμα τους Μάγιας, στο νότιο Μεξικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 12η Δεκεμβρίου 2012 είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου διάρκειας 5.126 ετών. «Αυτό», υποστηρίζουν, «δεν θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας, αλλά το τέλος μίας εποχής και την αρχή μιας άλλης».


Για κάποιο λόγο, βέβαια, όλο αυτό ταιριάζει με το σενάριο των οικονομικών εξελίξεων. Μάλλον, κάτι παραπάνω ήξεραν οι Μάγιας.