Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ:"ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ"!


ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ:"ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ"!



ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Stanley Kubrick

ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΠΩΣ

ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΣΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΑ???

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ..ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ

ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ...

Τα γυρίσματα διήρκεσαν σχεδόν δύο χρόνια, κάτω από υπερβολική

ασφάλεια και μυστικότητα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ..ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

ΤΑΙΝΙΑΣ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ..

4 μέρες πριν πεθάνει είχε προβληθεί το τελικό μοντάζ της ταινίας, αλλά ο Todd Field έχει πει ότι εξακολουθούσε να εργάζεται πάνω σε αυτό.

Αυτή η εξέταση έγινε, ημέρα Τρίτη, στο κτίριο της Time Warner στη Νέα Υόρκη. Ο Κιούμπρικ έστειλε courier παραδωσης του φιλμ. Αμέσως μετά την προβολή, η εκτύπωση έγινε εσπευσμένα πίσω στην Αγγλία από τον ίδιο courier.

Η Warner δεν έλαβε καμία εκτύπωση εκείνη την ημέρα. Μόνο 4 άτομα (Η Cruises και 2 Warner execs-Terry Semel και Bob Daly), ήταν παρόντες στην προβολή.


Γνωρίζουμε Michael Herr ήταν στο σπίτι του Κιούμπρικ αργότερα την ίδια ημέρα και ζήτησε να δει την ταινία. Kubrick του λέει ότι η ταινία δεν είναι έτοιμη ακόμα.
Μετά την προβολή του Κιούμπρικ λέει ο Terry Semel: η τελική μείωση θα ηταν 2 ώρες και 19 λεπτά. Αυτό που είδα εκείνο το βράδυ ήταν 2 ώρες και 39 λεπτά.



OΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ..Ο ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!!

OΡΙΣΤΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ:



"Zisa Domnului catre ucenicii sai...Porunca noua dau voua...Domnului sa ne rugam pentru mila, viata, pacea, sanatatea, mantuirea, cercetarea, lasarea si iertarea pacatelor robilor lui Dumnezeu. Inchinatori, miluitori si binefacatori ai sfantului lacasului acestuia."

"Ο Ιησους κάλεσε τους μαθητές του να δώσει σε αυτους νέα εντολή του Θεού για ναπροσευχηθούν στον Κύριο για το έλεος, τη ζωή, την ειρήνη, την υγεία, τη σωτηρία,την αναζήτηση και τη συγχώρεση των αμαρτιών των δουλων του Θεού. Αυτοί που προσεύχονται, να έχουν το έλεος του Θεου και να ευεργετουν τον ιερο αυτο χώρο!"

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ...Ο ΥΜΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΚΟ!
ΕΤΣΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ,ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ...ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...


ΠΑΡὈΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ...
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ..
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ!
ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ..ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ!

O ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ..ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ...ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ,ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΨΑΓΜΕΝΕΣ,ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!















http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_5238.html ΠΗΓΗ

Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;


Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;

Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη", έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, "σκόνταψε" πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!


Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών της NASA, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για γύψο- κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα, για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, κατά το το παρελθόν.


Το ρομπότ Opportunity, εξοπλισμένο με ειδικά όργανα ανάλυσης, έκανε ήδη μία πρώτη προσπάθεια για να διαπιστώσει τη σύσταση αυτών των ευρυμάτων. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι αποτελούνται κυρίως από θειούχο ασβέστιο, που είναι βασικό συστατικό του γύψου. Για να σχηματιστεί όμως ο γύψος, είναι απαραίτητη η παρουσία νερού!

Αν και όπως τονίζουν απαιτούνται περαιτέρω αναλύσεις, οι επιστήμονες είναι ήδη ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη:

" Εχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό εύρυμα. Αν και έχουμε βρει και στο παρελθόν υλικά που περιείχαν θειούχες ενώσεις, ήταν όλα υλικά που είχαν μεταφερθεί με τον αέρα και προσμιχθεί με άλλα υλικά οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει σωστή ανάλυση και μελέτη τους. Το συγκεκριμένο υλικό σχηματίστηκε εκεί ακριβώς που εντοπίστηκε και προσωπικά εκτιμώ πως είναι η πιο ισχυρή ένδειξη παρουσίας νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη", δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους επικεφαλής της αποστολής του Opportunity, ο Στιβ Σκουίρς.

Αεροψεκασμοί σε όλο τον Αττικό ουρανό!!!!


Αεροψεκασμοί σε όλο τον Αττικό ουρανό!!!!


Νομίζω πως έφτασε η ώρα να κινηθούμε δικαστικά με αγωγές εκατομμυρίων ευρώ εναντίον όσων συμμετέχουν σε αυτό το έγκλημα και εννοώ εναντίον του δολοφονικού κράτους, των πιλότων τέτοιων αεροσκαφών και εναντίον όσων ξέρουν αποκρύπτουν ανέχονται και βοηθούν όλους αυτούς τους ψυχανώμαλους παγκοσμιοποιητές, που νομίζουν ότι έχουν γίνει θεοι και χρησιμοποιούν τους λαούς σαν πειραματωζωα .
Σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα χημικα που μας ψεκάζουν μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και έρχονται στο πιάτο μας καθημερινά αφού με τον αέρα και την βροχή κατακάθονται επάνω στα λαχανικά στο νερό και στην τροφή των ζώων που καταναλώνουμε.


Κανείς δεν ξέρει τι βλάβες μπορεί να επιφέρουν μακροπρόθεσμα στην υγεία των πολιτών .

Αλήθεια που βρίσκονται τόσα πολλά χρήματα που χρειάζονται για να κινηθούν αυτά τα αεροσκάφη? Πιο υπουργείο είναι αρμόδιο για αυτά τα κονδύλια την στιγμή που δεν υπάρχουν καύσιμα ούτε για τον στρατό?

Ακούει κανένας αρμόδιος εισαγγελέας? Oλοι εδω ζούμε τα χημικά δεν θα κάνουν εξαίρεση για τα δικά του παιδιά!!

http://www.apocalypsejohn.com/2011/12/blog-post_325.html ΠΗΓΗ

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ


Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα.

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ
Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.
Τα σχήματα έχουν μήκος μισού μέτρου, ενώ το βάθος του χαράγματος στην πέτρα είναι 5 εκατοστών.
Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει χωρίς εξηγήσεις μπροστά στο εύρημα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν υποθέσεις.

Ο ένας εκ των δύο υπευθύνων της ανασκαφής, αρχαιολόγος Έλι Σούκρον, λέει: «Τα σημάδια είναι πολύ περίεργα και πολύ ενδιαφέροντα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».
Η ανασκαφή κάτω από την παλαιστινιακή γειτονιά Σίλουαν αποκάλυψε μια σειρά δωματίων. Στο πάτωμα ενός δωματίου βρέθηκαν τα σημάδια των οποίων η δημιουργία υπολογίζεται τουλάχιστον 2.800 χρόνια πριν.

Η μόνη αναφορά παρόμοιων συμβόλων υπάρχει στο χάρτη που είχε κατασκευάσει ένας Βρετανός εξερευνητής, μεταξύ του 1909 και 1911. Ο Montague Parker έψαχνε τους χαμένους θησαυρούς του Ναού του Σολομώντα, ο οποίος τοποθετείται στο παλαιό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Ο Βρετανός είχε τοποθετήσει το σχήμα V σε κάποια υπόγεια κανάλια, όχι μακριά από την ανακάλυψη των αρχαιολόγων. Ωστόσο, η υπόγεια περιοχή που περιγράφει ο Parker δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Στο... κατόπι εξωγήινων και πάλι η SETI, με χρηματοδότηση της USAF

Tο πρόγραμμα Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) ανακοίνωσε ότι αρχίζει ξανά την έρευνα, κυρίως χάρη στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, λίγους μήνες αφότου αναγκάστηκε να κλείσει τα βασικά του τηλεσκόπια λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η αναζήτηση θα εστιαστεί στους φιλόξενους πλανήτες που εντοπίζει το τελευταίο διάστημα το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, και ειδικά στον πλανήτη Kepler-22b, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα λόγω της ομοιότητάς του με τη Γη.

O Kepler-22b, που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός, είναι ο πρώτος γνωστός πλανήτης που βρίσκεται στη λεγόμενη «φιλόξενη ζώνη» ενός άστρου κατηγορίας G, παρόμοιου με τον Ήλιο.

«Για πρώτη φορά μπορούμε να στοχεύουμε τα τηλεσκόπιά μας σε άστρα στα οποία γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πλανητικά συστήματα» δήλωσε η Τζιλ Τάρτερ, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας SETI.

O Kepler 22b «είναι το είδος του πλανήτη που θα μπορούσε να φιλοξενεί πολιτισμό, ικανό να κατασκευάζει ραδιοπομπούς» σχολίασε. Το SETI έχει στόχο την ανίχνευση ραδιοσημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς.

Σε ανακοίνωσή του, το SETI αναφέρει ότι συγκέντρωσε τα απαιτούμενα κονδύλια από δωρητές, αλλά και από την Διοίκηση Διαστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Διαστήματος είναι απίθανο να ετοιμάζεται να αναχαιτίσει επικείμενη εισβολή από εξωγήινους, ενδιαφέρεται όμως να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του SETI για την παρακολούθηση εχθρικών δορυφόρων.

Image

Βασικό όργανο του SETI είναι η Συστοιχία Τηλεσκοπίων Allen, μια ομάδα 42 ραδιοτηλεσκοπίων που βρίσκεται στην Καλιφόρνια. H συστοιχία πήρε το όνομα του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή της. (Πηγή φωτό: SETI)

πηγη:www.defencenet.gr

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΣΤΟ google earth

Με μια γρηγορη ματια το google earth ειναι πολυ ωραιο,με τους αστερισμους,τους γαλαξιες,πλανητες ,ηλιους κ.α. διαστημικα ουρανια σωματα.Τι γινεται ομως αν ριξουμε μια πιο προσεχτικη ματια με λιγο zoom;Καποια "ουρανια σωματα " που δεν ταιριαζουν στο διαστημα φαινονται με λιγη προσοχη.Τι ειναι αυτα τα μπλε και πρασινα που ταξιδευουν στο γαλαξια που βρισκομαστε;Καμια απαντηση απο την google και απο την nasa και φυσικα καποια σημεια σβησμενα και αλλοιωμενα.
πηγη φωτο:google earth





Ετοιμάζουν σούπερ-στρατιώτη,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!


Ετοιμάζουν σούπερ-στρατιώτη,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!


Το ρεπορτάζ των Sunday Times θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας...
Είναι όμως μια αποκρουστική πραγματικότητα. Σύμφωνα μ΄ αυτό το ρεπορτάζ “επιστήμονες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ατρόμητο “σούπερ”-στρατιώτη” τον οποίο προσπαθούν να δημιουργήσουν με τη χρήση....
έξυπνων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τους μαχητές να πανικοβάλλονται και να φοβούνται!!!
Αμερικανοί επιστήμονες είναι έτοιμοι να αρχίσουν κλινικές δοκιμές.Με τα φάρμακα οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να “μπλοκάρουν” τις εγκεφαλικές λειτουργίες που προκαλούν το φόβο!

Οι επικριτές αυτών των πειραματισμών και των σχεδίων ωστόσο, εκφράζουν ήδη την ανησυχία του για τις πιθανές ιατρικές και ηθικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απειλής δημιουργίας ψυχωτικών στρατιωτικών που θα στερούνται κάθε αναστολής.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο συνταγματάρχης Christian Macedonia (!!!) και το υποστηρίζει λέγοντας ότι “έτσι οι στρατιώτες θα γίνουν πιο ασφαλείς στο πεδίο της μάχης, καθώς και λιγότερο επιρρεπείς να πίνουν και και να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε συνθήκες, όπως αυτής της διαταραχή μετατραυματικού στρες”.

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια φάρμακα έχουν επιλεγεί για να δοκιμαστούν.
Φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα για να αυξήσουν την απόδοση των στρατιωτών και να μειώσουν το μετατραυματικό στρες. Πολλοί βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ, για παράδειγμα, πήραν πραζοσίνη, ένα φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, που οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ότι τους βοήθησε να μειώσουν τους εφιάλτες τους.
Κάντε online αίτηση κερδίστε 3 μήνες ΔΩΡΟ σε όλα τα προγράμματα Hellas Online! Πατήστε εδώ
Ο Steven Rose, ομότιμος καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και μέλος της ομάδας εργασίας, δήλωσε: «Το έργο αυτό είναι μυστηριώδες. Η ιδέα ότι μπορείς να παρέμβεις στο μυαλό των ανθρώπων με αυτό τον τρόπο είναι παρατραβηγμένο και αμφίβολης επιτυχίας, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα κάποια από τα σχέδια αυτά να αποδώσουν καρπούς και πρέπει να τα πάρουμε στα σοβαρά. "
Ο Simon Wessely, ψυχίατρος στο κέντρο King s College για τη στρατιωτική έρευνα στην υγεία και σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε: «Θα πρέπει να υπάρχουν ηθικά ζητήματα, εάν θέλουμε πραγματικά να να μπλοκάρουμε τραυματικές μνήμες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην αισθάνονται άσχημα για αυτά που έχουν κάνει. "
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ετοιμάζουν σούπερ-στρατιώτη,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο! http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_6914.html#ixzz1gJSz5NzF

ΠΑΝΤΑ..... ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.....


H λίστα με τις αγωγές της ντροπής

Οι πρώην και νυν βουλευτές ζητούν τον διπλασιασμό των αποδοχών τους από το 2000 και μετάΤην ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, νυν, πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές αξιώνουν γενναιόδωρη αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους. Οι προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών φτάνουν τις 250. Διεκδικούνται ποσά της τάξεως των 250.000 ευρώ
Οι πρώην και νυν βουλευτές ζητούν τον διπλασιασμό των αποδοχών τους από το 2000 και μετά.
Τεράστια κονδύλια ύψους πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ διεκδικούν πρώην βουλευτές (και συνταξιούχοι) αυτές τις μέρες από το Δημόσιο, σε δίκες που αναβάλλονται για μερικούς μήνες, εν αναμονή της κρίσης ανώτερου δικαστηρίου. Από τη σχετική διαδικασία ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που οδήγησε σε πρώτη φάση σε αναβολή 21 δικών για την προσεχή άνοιξη, προέκυψε -κατά τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου των πρώην βουλευτών- ότι εκκρεμούν τουλάχιστον 250 αγωγές που αφορούν την αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους από το 2000 και μετά.
Οι περισσότερες αγωγές υποβλήθηκαν το 2007 και διεκδικούν ποσά κατά μέσο όρο της τάξης των 250.000 ευρώ περίπου η καθεμία για αναδρομικές αυξήσεις τουλάχιστον μίας 5ετίας, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη (10.000 έως 15.000 ευρώ), γιατί οι πρώην βουλευτές θεωρούν ότι με τη μη αύξηση (περίπου στο διπλάσιο) των αποδοχών τους, το ελληνικό δημόσιο προσέβαλε την προσωπικότητά τους... Η εκδίκαση των υποθέσεων συμπίπτει χρονικά με τις δύσκολες για όλους τους πολίτες «μνημονιακές» μέρες.
Περίπου 850 αντίστοιχες αγωγές εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) από συνταξιούχους βουλευτές, που διεκδικούν αναπροσαρμογή συντάξεων για διαφορετικά διαστήματα περίπου της τελευταίας δεκαετίας, με συνέπεια τα ίδια πρόσωπα να έχουν προσφύγει, συχνά δύο φορές, ενώ η δημοσιοποίηση κάποιων διεκδικήσεων πριν από πολλούς μήνες οδήγησε σε ορισμένες παραιτήσεις από οικονομικές διεκδικήσεις.
Οι τ. βουλευτές ζητούν περίπου τον διπλασιασμό των αποδοχών τους από το 2000 και μετά, στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Διεκδικούν να επεκταθούν και υπέρ τους οι αποφάσεις του «Μισθοδικείου», που το 2006 ικανοποίησε αντίστοιχο αίτημα των δικαστικών λειτουργών, αφού οι αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ έπρεπε να είναι το ανώτατο «πλαφόν» στο Δημόσιο, ήταν οι μισές του προέδρου ΕΕΤΤ, αλλά και διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών!
Σ. Τσιτουρίδης
Σ. Τσιτουρίδης
Πρώτες αποφάσεις
Ηδη εκδόθηκαν τρεις αποφάσεις του Δ. Πρωτοδικείου που δέχονται εν μέρει τα αιτήματα βουλευτών, επιδικάζοντας ποσά περίπου 50.000 ευρώ για 1 έτος διεκδικήσεων (14 μήνες) και αποζημίωση 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον καθένα. Παράλληλα εκδόθηκαν τέσσερις αποφάσεις που απορρίπτουν αγωγές και έχουν ασκηθεί εφέσεις που εκκρεμούν στο Δ. Εφετείο και γι' αυτό το λόγο αναβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες πολλές παρόμοιες δίκες για να αποφανθεί το ανώτερο δικαστήριο.
Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ
Πού στηρίζουν οι βουλευτές τις απαιτήσεις τους
Οι βουλευτές ζητούν να αυξηθούν αυτοδικαίως οι αποδοχές τους με βάση ψηφίσματα της Βουλής (του 1964 και του 1975) που προβλέπουν ίσες αποδοχές με τους δικαστές. Επικαλούνται τις αυξήσεις που αναγνώρισε για τους δικαστές το 2006 το «Μισθοδικείο», αλλά και τον μεταγενέστερο νόμο 3620/07 (και υπουργική απόφαση του 2008) που ενσωμάτωσε τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών.
Τ. Μαντέλης
Τ. Μαντέλης
Το Δ. Πρωτοδικείο απέρριψε διεκδικήσεις των τ. βουλευτών που στηρίζονται στο επιχείρημα της επέκτασης υπέρ τους των αποφάσεων του «Μισθοδικείου», γιατί αυτές οι αποφάσεις αφορούν μόνο τους δικαιωμένους διαδίκους. Ωστόσο έκανε δεκτές αξιώσεις που στηρίζονται στις αυξήσεις που δόθηκαν με το ν. 3620/07, με βάση την πάγια νομολογία ότι «η αύξηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων επιφέρει αυτοδικαίως με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, αντίστοιχη αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης».
Ετσι, όσοι τ. βουλευτές στηρίζονται στο ν. 3620/07, κερδίζουν τις αγωγές, ενώ χάνουν όσοι ζητούν κατευθείαν επέκταση της αύξησης του Μισθοδικείου. Πρόβλημα δημιουργήθηκε με τις διεκδικήσεις συνταξιούχων στο ΕΣ, που ενώ δικαιώθηκαν αρχικά στο τμήμα για αναδρομικές αυξήσεις 130.000 - 250.000 ευρώ, η ολομέλεια ΕΣ «πάγωσε» ουσιαστικά τα αιτήματα για σημαντικό διάστημα, ζητώντας να ερευνηθεί από το αρμόδιο τμήμα προηγουμένως αν τις αυξήσεις έχουν πάρει οι εν ενεργεία βουλευτές, ώστε να τις πάρουν και οι συνταξιούχοι.
Α. Τσοχατζόπουλος
Α. Τσοχατζόπουλος
ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ
Ζητούν πάνω από 210 εκατ. ευρώ
Στις δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι τ. βουλευτές δικαιούνται ως διαφορά αποδοχών από τον πρόεδρο ΕΕΤΤ 48.000 ευρώ για ένα έτος (το 2003).
Αντίστοιχα ποσά ζητούν οι αγωγές και για άλλα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ ανέρχονταν σε 10.271 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι αποδοχές του προέδρου ΑΠ και του βουλευτή ήταν μικρότερες κατά 5.070 - 5.745 ευρώ τον μήνα το διάστημα 2000-2004. Ετσι τ. βουλευτές ζητούν διαφορές 77.000 ευρώ για το 2001, επιπλέον των 65.000 ευρώ που εισέπραξαν με αντίστοιχες αξιώσεις για τα επόμενα έτη.
Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ)
Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ)
Για τη θητεία 2000-2004 (η Βουλή λειτούργησε 3 χρόνια και 2 μήνες) ζητούν 452.000 αντί των 212.000 ευρώ που εισέπραξαν, δηλαδή διαφορές 240.000 ευρώ συν 10.000-15.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Αρκετοί υπέβαλαν και για μεταγενέστερα διαστήματα (μέχρι 2007-08) με συνέπεια να μην μπορεί να υπολογιστεί το συνολικά διεκδικούμενο ποσό που πάντως ξεπερνά τα 210 εκατ. ευρώ αφού δεν είχαν όλοι την ίδια θητεία.
ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Παναγιώτης Μελάς  (ΝΔ)
Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ)
Η λίστα της ντροπής Οι εν ενεργεία: Π. Αντωνακόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Θ. Λεονταρίδης (ΝΔ), Π. Μελάς (ΝΔ), Μ. Μπεκίρης (ΝΔ), Ν. Νικολόπουλος (ΝΔ), Ι. Πλακιωτάκης (ΝΔ), Α. Χρυσανθακόπουλος (πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΛΑΟΣ).
Οι πρώην του ΠΑΣΟΚ: Α. Ακριβάκης, Ι. Ανθόπουλος, Ε. Ανουσάκη, Γ. Ανωμερίτης, M. Αρσένη, Ι. Βαθειάς, Ι. Βαϊνάς, Β. Βασιλακάκης, Η. Βλαχόπουλος, Χ. Βοσνάκης, Α. Βούλγαρης, Δ. Γεωργακόπουλος, Ι. Γιαννακόπουλος, Μ. Γικόνογλου, Γκ. Γκαλήπ, Γ. Δασκαλάκης, Κ. Διαμαντής, Γ. Δρυς, Μ. Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χ. Θεοδώρου, Ι. Θωμόπουλος, Λ. Κανελλόπουλος, Θ. Κατσανέβας, Ν. Κατσέλη, Ι. Καψής, Θ. Κολιοπάνος, Ε. Κοντομάρης, Β. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Δ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Σ. Κοσμίδης, Θ. Κοτσώνης, Φ. Κωνσταντίνου, Ε. Λουκάκης, Α. Μαντέλης, Α. Μπαλτάς, Α. Μπάτσος, Φ. Παπαδέλλης, Ε. Παπαζώη, Η. Παπαηλίας, Β. Παπανικόλας, Χ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ι. Σουλαδάκης, Σ. Στολίδης, Ι. Τσακλίδης, Π. Τσερτικίδης, Β. Τσιλίκας, Α. Τσοχατζόπουλος, Π. Φωτιάδης και Α. Χωρέμης.
Ι. Πλακιωτάκης (ΝΔ)
Ι. Πλακιωτάκης (ΝΔ)
Οι πρώην της ΝΔ: Ν. Αγγελόπουλος, Π. Αδρακτάς, Θ. Αναγνωστόπουλος, Α. Ανδρεουλάκος, Ι. Βαληνάκης, Δ. Γαλαμάτης, Σ. Δαϊλάκης, Γ. Δεικτάκης, Θ. Δημοσχάκης, Π. Δούκας, Ε. Ζαγορίτης, Σ. Καλαντζάκου, Η. Καλλιώρας, Γ. Καλός, Κ. Κανελλοπούλου, Α. Καραμάριος, Α. Καρπούζας, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Θ. Κατσίκης, Σ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Α. Κόρκα - Κώνστα, Β. Κορκολόπουλος, Ι. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Α. Κουτσούμπας, Γ. Κωνσταντόπουλος, Α. Λιάσκος, Λ. Λυμπερακίδης, Α. Μανούσου-Μπινοπούλου, Π. Μαντούβαλος, Α. Μπέζας, Γ. Ορφανός, Β. Παππάς, Α. Παυλίδης, Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Δ. Σαμπαζιώτης, Π. Σκανδαλάκης, Θ. Σολδάτος, Σ. Σπηλιωτόπουλος, Α. Σταθάκης, Ν. Σταυρογιάννης, Α. Σταύρου, Π. Τατούλης, Ι. Τζαμτζής, Ν. Τσιαρτσιώνης, Κ. Τσιπλάκης, Α. Τσιπλάκος, Σ. Τσιτουρίδης, Γ. Τσούρνος, Π. Φουντουκίδου, Α. Φούσας, Χ. Φώλιας, Η. Φωτιάδης, Ε. Χαϊτίδης.
Στη λίστα υπάρχει επίσης ο Ε. Μπακόπουλος (ευρωβουλευτής ΔΗΚΚΙ) καθώς και ο Γ. Παπαγεωργίου (αδιευκρίνιστο αν ανήκει σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, καθώς το ίδιο όνομα υπήρξε και στα δύο κόμματα).
Παραιτήθηκαν των αξιώσεών τους: Μ. Λιάπης (ΝΔ), Λ. Τζανής (ΠΑΣΟΚ), η χήρα του Π. Κοσιώνη (ΚΚΕ), η χήρα του Σ. Πλασκοβίτη και ο Σ. Παναγούλης.
Α. Χρυσανθακόπουλος (πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΛΑΟΣ)
Α. Χρυσανθακόπουλος (πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΛΑΟΣ)
Εχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο: Α. Αγγελούσης, Β. Μπρακατσούλας, Μ. Θεοδωράκης, κληρονόμοι Σκουλαρίκη κ.ά.
- Με χθεσινοβραδινή δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ι. Καψής τονίζει ότι «σε ανύποπτο χρόνο και αφού είχαν δικαιωθεί οι δύο προσφυγές μου για τα αναδρομικά, με εξώδικο προς τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον πρόεδρο της Βουλής εξεχώρησα κάθε αναδρομική αποζημίωσή μου στο Ταμείο Καταπολέμησης Δημοσίου Χρέους».
«Συνεπώς» -καταλήγει ο υπουργός- «οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ