Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!


Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νέυτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.


Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά! Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.

Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα).

Πώς «δουλεύει» το microchip στην Κάρτα του Πολίτη;


Πώς «δουλεύει» το microchip στην Κάρτα του Πολίτη;


Η ηλεκτρονική όπως διαμορφώθηκε μετά την εφεύρεση του καθοδικού σωλήνα παραγωγής ηλεκτρονίων του Αγγλου φυσικού J. Thomson έχει με την πάροδο του χρόνου μετεξελιχθή στην μικροηλεκτρονική φερόμενη διεθνώς δια του ελληνικού όρου Microelectronics ένα κλάδο που έχει σαν αντικείμενο την κάλυψη των αναγκών της διαστημικής τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά όργανα και εξαρτήματα μειωμένων κατά το δυνατόν διαστάσεων και μεγέθους.
Έτσι ο καθοδικός σωλήνας παραγωγής ηλεκτρονίων του Thomson που στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από το τρανζίστορ σε τελευταία εξέλιξη οδήγησε στην κατασκευή ενός ισοδύναμου οργάνου με βάση το πλακίδιο σιλικόνης silicon chip (τσιπ) το οποίο είναι ένας ημιαγωγός παραγωγής ηλεκτρονίων δέκτης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας την οποία εκπέμπει μια πηγή.
 Συνεπώς για να ενεργοποιηθεί το chip και να παράγει ρεύμα ηλεκτρονίων πρέπει να δεχθεί ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.Τι είναι όμως αυτή; Όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διαρρέει μαγνητικό αγωγό δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και όταν αυτό το πεδίο κινηθεί στον χώρο παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα άλλως πως καλούμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παράγεται από έναν εκπομπέα όπως είναι ο δονητής Hertz και κινείται στον χώρο με την ταχύτητα του φωτός στο κενό. Όταν ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα στοχεύει έναν δέκτη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως ένα πλακίδιο σιλικόνης (τσιπ) προκαλεί την παραγωγή σε αυτό ενός ρεύματος ηλεκτρονίων. Το ρεύμα ηλεκτρονίων εξαρτάται από την ισχύ ή την ενέργεια που μεταφέρει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία αντιστοίχως εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εκπομπέα που την παράγει. Αυτό το ρεύμα ηλεκτρονίων διαχεόμενο στο σώμα του φέροντος τον δέκτη της ακτινοβολίας και εν προκειμένω το πλακίδιο σιλικόνης (τσιπ) προκαλεί ποικίλλουσες βιολογικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό ανάλογες με τις προκαλούμενες από την έκθεση σε περιβάλλον ραδιενέργειας ή άλλου τύπου ακτινοβολίας.
Οι διαστάσεις του πλακιδίου τσιπ είναι κάτω των 10 χιλ. και πιθανώς κάτω και των 5 χιλ. και προς τις δύο διαστάσεις.
Ένα τέτοιο είδος πλακιδίου σιλικόνης (τσιπ chip) λέγεται ότι θα εμφυτεθεί στο δάκτυλο ή στο μέτωπο μερικούς μήνες μετά την λήψη της κάρτας του πολίτη πιθανώς δε ένα άλλο είδος τσιπ είναι ήδη ενσωματωμένο στην ήδη χορηγούμενη κάρτα της οποίας η δηλούμενη από το κράτος κύρια χρησιμότητα είναι πλην των άλλων να καταγράφει αποδείξεις δαπανών για «φορολογικές ελαφρύνσεις» των πολιτών και άλλες συναφείς καταγραφές.
Με αυτά τα δεδομένα ο πολίτης που θα κληθεί να παραλάβει την «κάρτα του πολίτη» θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ηλεκτρονικό επιστήμονα φίλο του και να τον ρωτήσει περί του πρακτέου και αν αυτό που αναγράφεται σε αυτό το σημείωμα είναι επιστημονικώς βάσιμο ή όχι. Πάντως, εμείς την θεωρούμε ύποπτη έως και επικίνδυνη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαινόμενο!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαινόμενο!!!

Είδαν άμμο στη θάλασσα, και η άμμος επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας.image001.jpg
image002.jpg
Αυτό δεν είναι παραλία, είναι η άμμος που επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
Η γραμμή που δημιούργησε το σκάφος πλέοντας και σχίζοντας την άμμο που επιπλέει.
image006.jpg
image007.jpg
image008.jpg
Και ξαφνικά, στάχτη και ατμός ξεκίνησε να βγαίνει από τη θάλασσα.
 
Και ενώ το πλήρωμα του σκάφους κοιτούσε κατάπληκτο!!

image009.jpg
Ένα νέο νησί δημιουργήθηκε..
image011.jpgimage010.jpg
image012.jpg
Μια στήλη από μαύρη στάχτη.
image013.jpg
Η έκρηξη του ηφαιστείου Tonga, όπως την είδε το πλήρωμα του σκάφους το Νοέμβριο του 2008.
image014.jpg
Σκεφτείτε το πώς μπορεί να αισθάνθηκαν, όντας οι πρώτοι που είδαν το νέο νησί να γεννιέται από το πουθενά.
image015.jpg
Μητέρα φύση. Τα λόγια είναι περιττά.

ΛΙΛΙΘ ΛΑΜΑΣΘΟΥ. ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ; Ή ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ;


ΛΙΛΙΘ ΛΑΜΑΣΘΟΥ. ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ; Ή ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ;

lilithΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ KAI ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΛΙΘ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  .

ΑΦΡΟΝΕΣ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΛΑΜΑΣΘΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΓΕNΝΗΘΕΙ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕI Ο ΤΟΜΟΣ ΜΗΔΕΝ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΣ ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΗΥΛΥΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΛΙΛΙΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΑΛΛΟ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΥΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ.
ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΟ ΜΗΔΕΝ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.apocalypsejohn.com/2011/12/blog-post_4406.html ΠΗΓΗ