Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Καζάνι που βράζει η κοινωνία


Καζάνι που βράζει η κοινωνία



Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι η Ελληνική κοινωνία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε...
το εργαστήριο κοινωνικής και πειραματικής ψυχολογίας, του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου.


Οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, βράζουν από θυμό, και έχουν τόσο άσχημη ψυχολογία, που δεν θα δίσταζαν να την εκφράσουν ακόμη και με βία.

Το 88,9%, έχει συναισθήματα οργής, θυμού, και αγανάκτησης. Το 67,7% νιώθει ταπείνωση, φόβο, άγχος για το αύριο, κατάθλιψη, αλλά και απογοήτευση. Ενώ μολις το 35,6% εχει αισιόδοξη ψυχολογία.

Είναι τόση η οργή και ο θυμός που νιώθουν πλέον στην ψυχολογία τους οι Έλληνες που δεν θα δίσταζαν να επιτεθούν κατά πολιτικών. Έτσι το 30,4% θα έκανε επίθεση κατά πολιτικού, με αυγά και γιαούρτια. Το 21% θα χειροδικούσε κατά ενός πολιτικού, και το 17,1% θα έκαιγε το αυτοκίνητο του πολιτικού.
 ΠΗΓΗ 24ωρο: Καζάνι που βράζει η κοινωνία

ΜΑΘΕ πως ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


ΜΑΘΕ πως ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ



Στις μέρες μας δεν «υπάρχουν» φάκελοι μόνο για τους εχθρούς του εκάστοτε καθεστώτος. Μας φακελώνουν ακόμα και ιδιωτικές εταιρίες, π.χ. φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να μάθουν και να ελέγξουν τις συνήθειές μας και τις προτιμήσεις μας ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορούν να μας συστήσουν και στην συνέχεια να μας πουλήσουν το προϊόν τους. Παράλληλα, τα στοιχεία που συλλέγει μία εταιρία, τα πουλάει σε μία άλλη.

Πριν κάποια χρόνια -μα και ακόμα νομίζω- μιλούσαν για το τσιπάκι, το οποίο μπαίνει κάτω από το δέρμα της παλάμης ή του μετώπου, για να παρακολουθεί κάθε κίνηση του ανθρώπου, το λεγόμενο «σφράγισμα», ή η Κάρτα του Πολίτη. Ενδεχομένως να έχουν κι αυτά την κάποια οποιαδήποτε χρησιμότητά τους, όπως και κάθε παραδοσιακή μέθοδος παρακολούθησης, όπως π.χ. οι κάμερες κυκλοφορίας. Ωστόσο, όλα αυτά φαντάζουν νηπιαγωγείου μπροστά στις σύγχρονες ανατρεπτικές μεθόδους που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ξεκινάμε με αυτά που λίγο πολύ όλοι φανταζόμαστε ή μπορεί να έχουμε ακούσει τυχαία και θα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε «αναμενόμενα», αλλά όχι θεμιτά. Τώρα όλα επιβεβαιώνονται:

Μέσω καθημερινών τηλεπικοινωνιακών συσκευών

Μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε. Αυτό επιβεβαιώνεται από το Wikileaks με στοιχεία που δημοσιεύονται στο ιταλικό περιοδικό L' Espresso.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παγιδεύονται καθημερινά δισεκατομμύρια πληροφορίες από τηλεφωνήματα, mail και sms, μέχρι φαξ, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, Η/Υ και προγράμματα όπως το Skype. Όλα αυτά με τη βοήθεια ενός δικτύου ιδιωτικών εταιρειών, όπως της γερμανικής Ultimaco (αποθηκεύει 100.000 δεδομένα το δευτερόλεπτο). Η ζωή του οποιουδήποτε μπορεί να «κλαπεί», να αντιγραφεί και να αναλυθεί με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Μέσω Κινητών & Υπολογιστών

Το «Remote Control System», της εταιρείας Hacking Team, στο Μιλάνο, εισχωρεί στον υπολογιστή ή στο smartphone και το μετατρέπει σε κατάσκοπο της ιδιωτικής μας ζωής: αντιγράφει και αποστέλλει τα mail, τους κωδικούς πρόσβασης, τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε, τα κείμενα που γράφουμε. Μπορεί ακόμη να ενεργοποιήσει εν αγνοία μας την βιντεοκάμερα, την φωτογραφική μηχανή, ή το μικρόφωνο των ηλεκτρονικών συσκευών, καταγράφοντας και μεταδίδοντας ταυτόχρονα τις όποιες συνομιλίες μας.

Ο ερευνητής ασφαλείας Trevor Eckhart ανακάλυψε μία καλά κρυμμένη εφαρμογή σε smartphone, η οποία καταγράφει κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιεί ο χρήστης. Το λογισμικό ονομάζεται Carrier IQ και βρίσκεται εγκατεστημένο στις συσκευές δίχως τη γνώση ή τη συγκατάθεση του χρήστη. Μπορεί να βρεθεί τόσο σε  smartphone, όσο και κανονικά κινητά, Android, BlackBerry και Nokia. Η επίμαχη εφαρμογή δεν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί με κάποιο τρόπο, εκτός και αν ο χρήστης επέμβει ριζικά με αλλαγή λογισμικού. Επίσης, τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί φαίνονται να αποστέλλονται ακόμη και αν δεν υπάρχει σύνδεση 3G. Απλά, η αποστολή γίνεται όταν η συσκευή συνδεθεί με κάποιο Wi-Fi δίκτυο.
 
Τον περασμένο Απρίλιο (2011) δύο ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κινητά τηλέφωνα iPhone και οι ταμπλέτες iPad της Apple που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα iOS4 καταγράφουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο κάτοχός της και τις κινήσεις στις οποίες προβαίνει και τις αποθηκεύουν σε κρυφά αρχεία.
 
Ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι από όλα αυτά, η παρακολούθηση του υπολογιστή μας μπορεί να γίνει και με συσκευές καταγραφής της διαχέουσας ακτινοβολίας. Δηλαδή όταν γράφουμε κάτι στον Η/Υ μας, το πληκτρολόγιο εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία μπορεί να μετρηθεί και να αναγνωριστεί η πηγή της, για παράδειγμα το πλήκτρο που πατήθηκε.

Μέσω του Internet

Ο τεράστιος όγκος μηνυμάτων και η αποκεντρωμένη δομή του Internet οδήγησαν πολλούς στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση του δικτύου δεν είναι δυνατή. Δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Ιδιαίτερα σημαντικά ενδιαφέρον είναι πως, επειδή τα περισσότερα κυκλώματα Internet διοχετεύουν την κίνησή τους μέσω των ΗΠΑ είναι εφικτή η παρακολούθησή τους εντός του εδάφους της χώρας αυτής (π.χ. ένα email από την OTEnet ή τη Forthnet προς τη Φινλανδία ή την Ιταλία θα περάσει πιθανότατα από το έδαφος των ΗΠΑ όπου και είναι δυνατή η υποκλοπή του). Σύμφωνα με έναν παλαιό υπάλληλο της αμερικανικής NSA, το 1995 είχαν ήδη εγκατασταθεί σε εννέα εταιρείες Internet εντός των ΗΠΑ snifers για την παρακολούθηση όποιας διεθνούς κίνησης διαχειρίζονταν τα δίκτυά τους.

Για την εσωτερική κίνηση κάθε χώρας (π.χ. από OTEnet προς HOL) πρέπει να παρακολουθούνται οι εθνικοί διανομείς κίνησης (π.χ. το AIX το οποίο συνδέει όλους τους ελληνικούς προμηθευτές υπηρεσιών Internet). Αυτό φυσικά είναι πιο δύσκολο, παραμένει όμως πάντοτε μέσα στα όρια του εφικτού.
Τέλος οι ΗΠΑ παρακολουθούν το Usenet, ενώ συλλέγουν και αναλύουν περιοδικά όλο το περιεχόμενο του web.

Μέσω Facebook

Ο διευθυντής της CIA, παραδέχτηκε ότι το Facebook αποτελεί πείραμα ηλεκτρονικού φακελώματος, όπου πολλοί άνθρωποι όπως έχει ήδη αποδειχτεί, είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, κλπ. Σε αντίθεση το Tweeter απέτυχε σε αυτόν τον τομέα.

Μέσω της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να εγκαταστήσει νέους μετρητές σε όλα τα σπίτια, τους λεγόμενους Έξυπνους Μετρητές, οι οποίοι έχουν τεράστιες συγκεντρωτικές και αποθηκευτικές δυνατότητες πληροφοριών. 

Δηλαδή, μέσω της κατανάλωσης του ρεύματος, κυρίως, συλλέγουν πότε είναι κάποιος στο σπίτι, τι ώρα ξυπνάει ή κοιμάται, πότε βλέπει τηλεόραση, τι τρώει ή τι φάρμακα πίνει (από τα bar codes τους).

Σημειώστε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία λόγω του πολύ δυνατού σήματος WiFi που εκπέμπουν αυτοί οι Έξυπνοι Μετρητές.

Μέσω των Χαρτονομισμάτων

Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει αποκαλύψει ήδη, ότι από το 2006 θα κυκλοφορούν χαρτονομίσματα ευρώ τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με tags για λόγους, δήθεν, μη πλαστογραφίας των χαρτονομισμάτων. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα «προγραμματισμού» τους ώστε να μπορούν να ξέρουν που πηγαίνει το κάθε χαρτονόμισμα, πόσο συχνά επισκεπτόμαστε το τάδε κατάστημα, ποια προϊόντα ενδιαφέρουν τον καταναλωτή περισσότερο, ακόμα και το χρηματικό ποσό που διαθέτει κάποιος στο πορτοφόλι του κάθε στιγμή. Και σε συνδυασμό με τον barcode του προϊόντος που αγοράσαμε ξέρουν μέχρι και τι χρώμα σώβρακο φοράμε!

Μέσω του χνώτου σου

Αυτό το πετυχαίνει το Cougar20-H, ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ παρακολούθησης που είναι τόσο ευαίσθητο ώστε όχι μόνο ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τοίχους αλλά και ανιχνεύει την αναπνοή ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο!

Το περίεργο αυτό –και λίγο… τρομακτικό– μηχανάκι χρησιμοποιεί ένα ειδικό αισθητήρα (fine beam ultra-wideband (UWB), multi-Gigahertz radio frequency (RF) sensor array) αλλά και πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες για χρήση σε ημέρα και νύχτα.

Κατασκευάστηκε με την χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού και πρέπει να έχεις κάνει πολλά για να σε παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο ασύλληπτες μέθοδοι, όπως η επόμενη:

Μέσω γενετικού υλικού

Η χειρότερη μορφή παρακολούθησης είναι αυτή του γενετικού υλικού και αυτή θα απασχολήσει τον άνθρωπο τα επόμενα χρόνια. Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο πληθυσμός της Ισλανδίας δέχθηκε να δώσει το DNA του στους επιστήμονες για ερευνητικούς σκοπούς! Ήδη την δεκαετία του 1990 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αποκωδικοποίησης του ανθρωπίνου γονιδιώματος το οποίο ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουάριου 2001.

Σημειώστε ότι, αν κάποια στιγμή το γενετικό υλικό ενός ανθρώπου «δείξει» π.χ. ότι υποφέρουμε από κάποια αρρώστια, αυτό  ενδιαφέρει πολύ τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες δεν θα ήθελαν πλέον να σου παρέχουν υπηρεσίες. Θα μπορούσε, όμως, να ενδιαφέρει φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν πάρα πολύ να σου πουλήσουν φάρμακα. 

Επίσης, ενδιαφέρουν την κάθε είδους αστυνομία αφού, με μια απλή αιμοληψία (ή και από κάποια παλιά αιμοδοσία που είχαμε κάνει) ή με μια … τρίχα σου, θα γνωρίζουν πολύ ευαίσθητα δεδομένα του χαρακτήρα σου, όπου ούτε καν πάει ο νους.

Μέσω Δορυφόρου

Παλιότερα, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, υπήρχε το www.keyhole.com (τώρα οδηγεί στο Google Earth) όπου έδινε την δυνατότητα ακόμα και σε μας τους ίδιους να παρακολουθήσουμε, κάθε στιγμή, μέχρι και που αλητεύει η γάτα μας…

Σήμερα, υπάρχουν δορυφόροι τύπου HST (Hubble Space Telescope), μόνο που στρέφονται προς εμάς και όχι προς τα άστρα. Ένα τέτοιο δορυφορικό εργαλείο, ανάμεσα σε άλλα παρόμοια, είναι το «Oenoview». Μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια την βλάστηση και της παραγωγή των αμπελώνων, αλλά και τον εντοπισμό της χωρικής διαφοροποίησης των σταφυλιών, ακόμα και μέσα στα όρια του ίδιου του αμπελιού!

Δεν καταλάβατε; 

Ανάμεσα σε άλλους διαστημικούς κατασκόπους, υπάρχει ο KH (Keyhole-class) 12. Αυτοί οι δορυφόροι μπορούν να «δουν» οτιδήποτε μέχρι 2 ίντσες (περίπου 5 εκατοστά). Δηλαδή βλέπουν καθαρά τι πακέτο τσιγάρα καπνίζετε...

Ξενερώσαμε;

Συνωμοσιολογικές φήμες θέλουν να μπορούν να μας παρακολουθούν –οπτικά και ηχητικά, τουλάχιστον– μέσα από τις τηλεοράσεις μας, ειδικά αν αυτές είναι νέας-πρόσφατης τεχνολογίας, οπότε διαθέτουν τσιπ που αναγνωρίζεται μέσω δορυφόρου.

Ας παρηγορήσουμε τους εαυτούς με το γεγονός ότι δεν μας παρακολουθούν με όλα αυτά τα μέσα, ταυτόχρονα. Τουλάχιστον δεν έχει γίνει γνωστό (αλλά ποιος θα έβγαινε να το παραδεχτεί). Όχι, στην Ελλάδα. Όχι ακόμα. Όμως, κάποια από αυτά είναι ήδη σε εφαρμογή.

Σίγουρα, όμως, μπορούν να ξέρουν πολλά για εμάς, καλύτερα και από εμάς τους ίδιους.

Μόνο την σκέψη μας δεν έχουν βρει πως θα παγιδέψουν ακόμα…

Το stealth αεροσκάφος του Χίτλερ! (VIDEO)

 Το stealth αεροσκάφος του Χίτλερ! (VIDEO)
  
Horten Ho V1 ΙΧ.Έτσι λεγόταν το αεροσκάφος που η Γερμανία του Χίτλερ είχε αρχίσει να κατασκευάζει προς το τέλος του πολέμου.Και ήταν ένα αεροσκάφος που φαίνεται ότι είχε στοιχεία stealth.

Ήταν φτιαγμένο από υλικά που μπορούσαν να μειώσουν στο ελάχιστο το.....
ίχνος του από τα εχθρικά ραντάρ.Η λήξη του πολέμου δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του εγχειρήματος στη Γερμανία,αλλά στις ΗΠΑ.



Μετρό Θεσ/νίκης: Προληπτικές εξετάσεις σε εργαζομένους μετά από εντοπισμό ύποπτου υλικού


Μετρό Θεσ/νίκης: Προληπτικές εξετάσεις σε εργαζομένους μετά από εντοπισμό ύποπτου υλικού

Σε προληπτικές εξετάσεις θα υποβληθούν εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό ποσότητας ύποπτου υλικού, πιθανόν υδραργύρου, σε στερεά μορφή, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο σταθμό Βενιζέλου. 
Από την κοινοπραξία ανακοινώθηκε ότι από τον πρώτο έλεγχοι δεν διαπιστώθηκε ρύπανση ή μόλυνση και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ωστόσο προληπτικά ο χώρος σφραγίστηκε.

Η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για το έργο ανακοίνωσε ότι η ποσότητα βρέθηκε σε 4,5 μέτρα βάθος πριν από λίγες ημέρες. 
 
Η εταιρεία απευθύνθηκε σε εξειδικευμένη εταιρία που αναλαμβάνει επεισόδια ρύπανσης.

Με υπόδειξη των Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες στο εργοτάξιο, και σήμερα Παρασκευή πρόκειται να κατατεθεί σχέδιο για την απομάκρυνση των ύποπτων σφαιριδίων.