Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ποιός κρύβεται πίσω από τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων..


Ποιός κρύβεται πίσω από τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων..



Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης 


Η τελευταία ιδέα που έχει πράξει ο Bill Gates (ο βασιλέας των προγραμματισμένων πυλών ) είναι ο έλεγχος των καιρικών συνθηκών, όσο και αυτό να ακούγεται στα αυτιά μερικών ¨τρελό¨, έτσι ακουγόταν και για τις εταιρίες αεροψεκασμών πόλεων μέχρι που είδαν την πραγματικότητα στο πετσί τους και ανακάλυψαν την λέξη ¨συνομωσία¨ . Ας προχωρήσουμε όμως στο κυρίως θέμα.. Ο Bill Gates εκτός από ιδρυτής της Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα στο ευρύ κοινό ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με συν-εφευρέτες του, όπου έχουν επινοήσει ένα σχέδιο επιτήρησης και καταστροφής τυφώνων και ανεμοστρόβιλων, προτού ανοίξει ο ασκός του Αιόλου* και σκορπίσουν «Εως» και οι άνεμοι τον όλεθρο στην γη. Η ιδέα είναι η άντληση κρύου νερού από τα βάθη του Ωκεανού για να δημιουργήσει ένα είδος κρύου φράγματος όπου θα διαλύσει τον τυφώνα, γιατί οι τυφώνες ενισχύονται από τις ζεστές θερμοκρασίες του νερού και έτσι θεωρητικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες στο πλανητικό σύστημα θα μπορεί να μειώσει την επίδραση ή και την ολοκληρωτική διάλυση ενός τυφώνα.. ( Θεωρητικά ) Ο οργανισμός ¨IntellectualVentures Lab¨ δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη της Microsoft για την ανάπτυξη ιδεών για νέες τεχνολογίες ¨προς όφελος της ανθρωπότητας¨. Η εταιρία αναφέρει πως η ιδέα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και πως δεν θα χρησιμοποιηθεί έως ότου εξαντληθούν κάθε άλλες εναλλακτικές ενέργειες για την ¨σωτηρία της ανθρωπότητος¨ … Να οδηγηθούμε όμως σκεπτόμενοι λίγο πίσω στα γεγονότα από το 2004 έως σήμερα όπου μεγάλοι τυφώνες και ανεμοστρόβιλοι χτυπούσαν ανελέητα τις Η.Π.Α. αλλά και όχι μόνο καθώς τα Μ.Μ.Ε. δεν ανέφεραν σχεδόν καθόλου για τους καταστροφικούς τυφώνες και ανεμοστρόβιλους σε Ευρώπη και Ασία ένα φαινόμενο που γίνεται αισθητό σε πολλές περιοχές ακόμα και της Ελλάδος. Φτάνοντας όμως στο σήμερα, βλέπουμε πως περνάμε τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων 50 ετών και τι μπορεί να επακολουθήσει τους επόμενους χειμώνες;; Ας πάρουμε τότε λοιπόν υπ’ όψην την ιδέα του Bill Gates σε μορφή ( HAARP 2 ) και τις ηλιακές καταιγίδες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας… 


*Ο Αίολος ο θεός των ανέμων και γιος του Ποσειδώνα κατά τον Όμηρο όμως γιος του Ιπποτάδη και για γυναίκα του η Ηω ή «Έως». Ο ασκός του Αίολου περιείχε τους άνεμους, Βορρέα, Καικία, Απηλιώτη, Εύρο, Νότο, Λιψ, Ζέφυρο, Σκίρων 

Μας ψεκάζουν με RFID τσιπάκια μέσα σε Νανο-ίνες για να μας κάνουν ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!


Μας ψεκάζουν με RFID τσιπάκια μέσα σε Νανο-ίνες για να μας κάνουν ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!



Μας ψεκάζουν με RFID τσιπάκια μέσα σε Νανο-ίνες για να μας κάνουν ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!: 
 Μετάνθρωπος : Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μετεξελικτικό στάδιο (δηλ. σε επόμενο επίπεδο πολυπλοκότητας), (χα τρις) μας μεταλλάσουν σε μυρμήγκια, ή σε κάτι πέρα από κάθε φαντασία. …κι εγώ ο πτωχός που νόμιζα ότι θα γλυτώναμε, γιατί θα μας ανέβαζαν στην 6η διάσταση -πηδώντας τις ενδιάμεσες- οι Έψιλον, οι Ελ, οι Πλειάδιοι, οι Ανδομέδιοι, κάποιοι τέλος πάντων, έστω και ο ΖΟΥΠΥ, μπα δεν το βλέπω και πολύ απογοητεύομαι. Αστειάκια … αλλά το θέμα με αυτά που κάνουν, δεν έχει καθόλου πλάκα και μην με ρωτήσετε ΠΟΙΟΙ τα κάνουν αυτά;

Να υποθέσω πως όταν διαβάζετε, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι στο καλό διαβάζετε!

Η ανάλυση του gel που πέφτει πολλές φορές κάτω από το ψέκασμα, ειδικότερα στην Αμερική μας δίνει αρκετά στοιχεία. Έτσι όταν ο πολύ-τυφώνας χτύπησε το Joplin, Missouri στις 22 Μαίου 2011, οι κάτοικοι κόλλησαν μια μυκητιασική λοίμωξη ονόματι Μουκορμύκωση. Βρέθηκαν νανο-ίνες, κρύσταλλοι, ερυθρά αιμοσφαίρια, κύτταρα και ημιαγωγοί RFID !!!

Τι είναι τα RFID;

«Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification, η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων». Τα συστήματα RFID αποτελούν ένα υποσύνολο των Συστημάτων Αυτόματου Προσδιορισμού (Automatic Identification Systems). Ειδικότερα λειτουργεί ως γενικός όρος των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να προσδιορίσουν αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των ραβδωτών κωδίκων (barcode]). Η τεχνολογία RFID είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την πολεμική αεροπορία της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, για την αναγνώριση και τη διάκριση των εχθρικών από τα φιλικά αεροπλάνα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, άρχισε να εδραιώνεται η χρήση και εκμετάλλευσή της. Αρχικά, σε πειραματικό στάδιο και σε εργαστηριακό επίπεδο, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου γίνεται λόγος για εφαρμογή της τεχνολογίας RFID στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, κυρίως μέσω του εμπορίου. Παράλληλα αναπτύσσεται το ενδεχόμενο της ευρείας εφαρμογής του, με την καθιέρωση προτύπων και την λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συστήματα RFID απαρτίζονται από δύο κύρια μέρη. Το πρώτο είναι οι πομποδέκτες (transponders) που συχνά αναφέρονται και ως ετικέτες RFID (RFID tags). Οι ετικέτες RFID είναι μικρά chips που αποτελούνται από ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει μνήμη ώστε να αποθηκεύει δεδομένα- πληροφορίες, και μία κεραία. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο το μισό ενός κόκκου άμμου (1/3 του χιλιοστού), ανάλογα με το τύπο τις ετικέτας. Το δεύτερο μέρος είναι οι αναγνώστες ή αισθητήρες (readers), οι οποίοι ανακτούν τα δεδομένα από τις ετικέτες RFID. Οι αναγνώστες RFΙD έχουν ενσωματωμένα μια κεραία και μια μονάδα ελέγχου.

Η λειτουργία των συστημάτων RFID είναι απλή και βασίζεται στη δυναμική και αμφίδρομη επικοινωνία των ετικετών και των αναγνωστών. Όταν οι ετικέτες RFID βρεθούν στην εμβέλεια της κεραίας του αναγνώστη, η μονάδα ελέγχου επικοινωνεί με ραδιοκύματα με την κεραία των ετικετών RFID. Οι ετικέτες RFID ενεργοποιούνται με τη σειρά τους και επιστρέφουν τα αναζητούμενα δεδομένα στους αναγνώστες. Στη συνέχεια παρεμβαίνει ένα ενδιάμεσο λογισμικό, το οποίο κατανοεί τις πληροφορίες, οι οποίες αποστέλλονται από τη μονάδα ελέγχου του αναγνώστη. Ο αναγνώστης τις μεταφέρει στο εκάστοτε πληροφοριακό σύστημα.

Οι ετικέτες RFID κατηγοριοποιούνται σε τρεις τύπους ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ετικετών και των αναγνωστών, στις ενεργές ετικέτες, στις παθητικές ετικέτες και στις ημι-παθητικές ετικέτες. Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα στις ετικέτες RFID μπορεί να περιέχει μνήμη μόνο για ανάγνωση (read only memory – ROM), επανεγγράψιμη μνήμη (Read – Write), μνήμη μιας εγγραφής και πολλών αναγνώσεων (Write Once and Read Many memory – WORM). Στο ολοκληρωμένο κύκλωμα με μνήμη ROM, η αναγνώριση της ταυτότητας κωδικοποιείται κατά τη διάρκεια της παραγωγής της και δεν επανεγγράφεται.

Συμβάλει στην αποθήκευση των δεδομένων ασφαλείας, με ένα μοναδικό σειριακό αριθμό. Αντίθετα, τα ολοκληρωμένα κύκλωμα με επανεγγράψιμη μνήμη χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύουν δεδομένα – πληροφορίες, όταν η ετικέτα βρίσκεται στην ακτίνα του αναγνώστη και παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης και προσθήκης πληροφοριών. Τέλος, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με μνήμη “WORM” προγραμματίζονται από τον οργανισμό που τα χρησιμοποιεί, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα της επανεγγράφης.

Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις ετικέτες αποτελούνται από ένα μοναδικό αναγνωριστικό και μπορούν, επίσης, να περιλαμβάνουν ένα λειτουργικό σύστημα, μία αποθήκη δεδομένων (πτητική ή όχι) και έναν ηλεκτρονικό κώδικα προϊόντων (Electronic Product Code – EPC ) Το μέγεθος των δεδομένων, που μια ετικέτα RFID έχει την δυνατότητα να υποθηκεύσει, καθορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή αλλά και την ίδια την εφαρμογή, με ανώτερο όριο αποθήκευσης τα 2KB.


Χωρητικότητα αρκετή για να αποθηκευτούν τα απαραίτητα δεδομένα του κάθε αντικειμένου. Μια άλλη σημαντική κατηγοριοποίηση που μπορούμε να διακρίνουμε στις ετικέτες RFID σχετίζεται με την κατασκευή και την εφαρμογή τους. Δεδομένου ότι τα συστήματα RFID έχουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, η κατασκευή των ετικετών RFID αλλάζει ανάλογα με τις εφαρμογές και τις ανάγκες που χρειάζεται κάθε φορά, να καλύψει.

Οι αναγνώστες RFID αποτελούνται από μία κεραία, η οποία αναλαμβάνει την επικοινωνία, μέσω ραδιοσυχνοτήτων, με τις ετικέτες. Καθώς και μία μονάδα ελέγχου, που εκτελεί δύο συγκεκριμένα έργα. Πρωτίστως τον καθορισμό των διάφορων ενεργειών (αποστολή/ λήψη σημάτων, ανάγνωση/ εγγραφή ετικετών κ.ά.). Ενέργεια που πραγματοποιείται μέσω του ενδιάμεσου λογισμικού. Και δευτερευόντως την επικοινωνία με το πληροφοριακό σύστημα. Οι αναγνώστες RFID μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε σχέση με τις φυσικές τους διαστάσεις, την εφαρμογή τους και τις τεχνικές ιδιότητες σε «σταθερούς αναγνώστες», «ολοκληρωμένους αναγνώστες», «αναγνώστες χειρός» και σε «ενσωματωμένους αναγνώστες»

Οι εφαρμογές του τεράστιες, με κλασικό παράδειγμα τα προϊόντα που έχουν συρμάτινες ταινίες στις αλυσίδες καταστημάτων. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το RFID είναι: Η αναγνώριση μπορεί να γίνει από απόσταση μιας και υπάρχουν RFID tags που είναι σε θέση παίρνοντας ενέργεια από κάποια πηγή που συνήθως είναι μπαταρία να στείλουν τις πληροφορίες στον δέκτη.



Δυνατότητα αποθήκευσης περισσοτέρων δεδομένων σε σχέση με τα Bar Code
Μπορούν να μην είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι τα RFID tags μιας και για την αναγνώριση τους δεν χρειάζεται οπτικό μέσο.
Δυνατότητα προγραμματισμού εξ αποστάσεως
Επιπρόσθετες λειτουργίες. Π.χ. Παρακολούθηση και καταγραφή της θερμοκρασίας»


Ο πλανήτης μας όπως τον γνωρίζουμε, πεθαίνει: Τα ευρήματα από το gel ψεκασμών αποτελούν μαζί παθητικά RFID σε νανοκλίμακα μέσα στα σώματα μας. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Ο πλανήτης μας πεθαίνει, τι θα πάρει την θέση μας; Τα φυτά μας έχουν μετατραπεί γενετικά, εμάς σε τι μας μεταλλάσουν;

Αλλά ξέχασα, αφού το πρόβλημα είναι τα πενήντα κιλά δηλητηριασμένες πατάτες της Monsanto και το κίνημα του οβελία, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτά τα παραμύθια τώρα. Ωραία τότε ας ανοίξουμε το χαζοκούτι να δούμε ποδόσφαιρο και το πόσα λεφτά θα μας κόψει ακόμη ο Παπαδήμος και η παρέα του.

Θα αντιδράσουμε; ΝΑΙ φυσικά, φτιάχνοντας ομάδες στο facebook και πολεμώντας με τα καλαμάκια του φραπέ, ενώ θα σερφάρουμε από τα ολοκαίνουρργια iPhone ακούγοντας τον Ρέμο !!!
Αλλά ευτυχώς ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι. ΕΥΤΥΧΩΣ !
Γι αυτό και κάποιοι από εμάς, κάτι κάνουμε, δες τι

Ο Δίας και η Αφροδίτη από τη Γη


Ο Δίας και η Αφροδίτη από τη Γη

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε κάτι μαγικό στον ουρανό. Και ήταν ορατό σε όλο τον κόσμο. Στο ηλιοβασίλεμα ο Δίας και η Αφροδίτη μαζί με μια φαινόμενη απόσταση μόνο 3 μοίρες πάνω στον ουρανό. Αυτή την εβδομάδα οι δύο λαμπροί πλανήτες εξακολουθούν να είναι ορατοί παρόλο που ο Δίας έχει βυθιστεί κάτω από τη λαμπρή Αφροδίτη ή Πούλια. Και αν κοιτάξετε ψηλότερα στον ουρανό μπορείτε να δείτε και τον Άρη. 

jupiterpersonvenus 
Στην παραπάνω εικόνα, ένας φωτογράφος με φαντασία ταξίδεψε μακριά από τα φώτα της πόλης Szubin
της Πολωνίας, για να αποθανατίσει την εικόνα των δύο πλανητών μαζί με την κόρη του σε χιουμοριστική στάση, σχεδόν πριν από μία εβδομάδα. Στο backstage βλέπουμε ένα αχνό κόκκινο ηλιοβασίλεμα.

Αν αυτή η εικόνα σας μαγεύει ακολουθεί άλλη μια παρόμοια πάλι μεταξύ της Αφροδίτης και του Δία τον ερχόμενο Μάιο.

Τα βρίσκουν Καμμένος-Δημαράς



Τα βρίσκουν Καμμένος-Δημαράς

Επανερχόμαστε στο παρασκήνιο του συζητούμενου πολιτικού "αρραβώνα" με νεότερες πληροφορίες. Ο Πάνος Καμμένος συνταντήθηκε με τον Γιάννη Δημαρά δύο φορές και σε πολύ καλό κλίμα συζήτησαν για την ενδεχόμενη συνεργασία τους. Στη δεύτερη συνάντηση μάθαμε ότι ήταν και "τρίτος" στην παρέα, ο Κώστας Μαρκόπουλος και η κουβέντα κινήθηκε γύρω από την κοινή κατεύθυνση της πολιτικής στρατηγικής απέναντι στο μνημόνιο.Η διάθεση είναι θετική και από τις δύο πλευρές κάτι που μας μετέφεραν και "αυτόπτες μάρτυρες" της δεύτερης συνάντησης. Αν η συμφωνία επιτευχθεί, θα επιχειρηθεί ,άμεσα, η σύσταση 10μελους κοινοβουλευτικής ομάδας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να παρουσιάζονται ισχυροί στα έδρανα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ..
.

Γιατί τόσες πολλές παραιτήσεις τραπεζικών στελεχών σε όλο τον κόσμο; Πάμε για το μεγάλο μπαμ;


Γιατί τόσες πολλές παραιτήσεις τραπεζικών στελεχών σε όλο τον κόσμο; Πάμε για το μεγάλο μπαμ;


Του Brandon Turbeville για το ιστολόγιο Αctivist Post

Στις 6 Μαρτίου 2012, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο, "
Μήπως οι διαδοχικές παραιτήσεις από τράπεζες σημαίνουν ότι άρχισε η διαδικασία 'εκκαθάρισης'; " στο οποίο σχολίασα το πρωτόγνωρο φαινόμενο των μαζικών παραιτήσεων στελεχών τραπεζών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο, ο αριθμός των παραιτήσεων είχε φτάσει τις 122.

Την εβδομάδα που μας πέρασε γίναμε όλοι μάρτυρες άλλης μιας παραίτησης τραπεζικού "υψηλού προφίλ", όταν 
ένα στέλεχος της Goldman Sachs πήρε το καπέλο του και έφυγε με τυμπανοκρουσίες, εξαπολύοντας πυρά κατά της διαβόητης τράπεζας που τον είχε προσλάβει, αλλά και εναντίον της χρηματοπιστωτικής "βιομηχανίας" γενικότερα, μέσω μιας ευρέως δημοσιοποιημένης επιστολής παραίτησης που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα New York Times. Ως αποτέλεσμα του δριμύτατου κατηγορητηρίου του Greg Smith εναντίον της "κουλτούρας της απληστίας" της Goldman Sachs, η εταιρεία έχασεπάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά μετοχών λόγω της δυσφήμισης που της έγινε.

Η συνολική λίστα των παραιτήσεων, που άρχισε να συντάσσει πρώτο το ανεξάρτητο ιστολόγιο American Kabuki, έχει προκαλέσει αρκετές απορίες στους περισσότερους αναγνώστες που είχαν την ευκαιρία να την μελετήσουν - και σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο υποφαινόμενος αρθρογράφος. Δεν υπάρχει τίποτε περίεργο σε αυτό, δεδομένου ότι, όταν διαβάζει κανείς ότι 
οι 122 παραιτηθέντες υπάλληλοι τραπεζών κατείχαν σχετικά υψηλόβαθμες θέσεις, είναι φυσικό να διερωτάται γιατί.

Εκ πρώτης όψεως, ο αριθμός των παραιτήσεων φαντάζει αρκετά μεγάλος. Αλλά αν λάβει κανείς υπ' όψιν τον αριθμό των τραπεζών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, μπορεί και να σκεφτεί ότι 122 παραιτήσεις ίσως να μην είναι ακριβώς η "μαζική έξοδος" που πολλοί αρχικά υποπτεύθηκαν. Άλλωστε, με τόσες πολλές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, μήπως θα πρέπει να θεωρούμε τέτοιες παραιτήσεις ως φυσικό επακόλουθο; Εν ολίγοις, ένα από τα καίρια ερωτήματα που πρέπει να τεθούν όσον αφορά τις πρόσφατες παραιτήσεις από τράπεζες είναι: "Είναι όντως τόσο μεγάλος ο αριθμός;"

Πράγματι, από τότε που βγήκε προς τα έξω η είδηση για τις παραιτήσεις, κανένα από τα μεγάλα ΜΜΕ, συμβατικά και εναλλακτικά, δεν μπόρεσε να αποδείξει τι ακριβώς θα πρέπει να θεωρείται "κανονικός αριθμός παραιτήσεων".

Ωστόσο, μια άλλη, 
πιο πρόσφατη ανάρτηση του American Kabukiίσως να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα με περισσότερη ευκρίνεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω ιστολόγιο, λόγω του 
"Νόμου περί Κεφαλαιαγοράς" ("Securities Exchange Act") του 1934, όλες οι εισηγμένες εταιρείες οφείλουν να δίνουν αναφορά στην "Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς" (Securities Exchange Commission), κάθε φορά που κάποια στελέχη ή μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους παραιτούνται από τη θέση τους. Η δημοσίευση αυτή γίνεται μέσω της βάσης δεδομένων γνωστής με την ονομασία EDGAR .

Στην ίδια πρόσφατη ανάρτησή του, το ιστολόγιο American Kabuki αναφέρει ότι, μετά από διερεύνηση της βάσης δεδομένων (έντυπο 8-Κ, παράγραφος 5.02), είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τη δική τους αναζήτηση, βάσει λέξεων όπως 
"παραιτήθηκε" ή "παραίτηση". Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από το ιστολόγιο ως αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης θα τα χαρακτήριζα τουλάχιστον ενδιαφέροντα, αν όχι σοκαριστικά. Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία αυτά, όπως τα παρουσίασε το ιστολόγιο. Στο αριστερό μέρος του πίνακα φαίνεται οαριθμός των παραιτήσεων, ενώ στο κάτω μέρος η χρονολογική εξέλιξη από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 (2Q 08) έως το 4ο τρίμηνο του 2011 (4Q 11), αλλά και το πρώτο του 2012:




Αν λάβουμε υπ' όψιν την έρευνα που έκανε το ίδιο ιστολόγιο σχετικά με τον αναλυτικό κατάλογο των τραπεζικών παραιτήσεων τον οποίο ανάρτησε εδώ και εβδομάδες, 
η εκπληκτική αύξηση των παραιτήσεων που φαίνεται σε αυτό το γράφημα αναμφισβήτητα αξίζει την προσοχή μας.

Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι θα πρέπει να δούμε αυτά τα στατιστικά στοιχεία με μια δόση υγιούς σκεπτικισμού. Πρώτον, όπως αναφέρει το ιστολόγιο, αυτά τα αποτελέσματα που αφορούν στις παραιτήσεις δεν κατανέμονται ανά επιχειρησιακό τομέα. Κάθε παραίτηση καταχωρείται κάτω από τη σχετική κατηγορία που ορίζει η "Πρότυπη Βιομηχανική Ονοματολογία" (Standard Industrial Classification ή SIC). Αυτό σημαίνει ότι τα αριθμητικά στοιχεία του πίνακα δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις παραιτήσεις από τράπεζες αποκλειστικά, αλλά όλες τις παραιτήσεις του συνόλου του βιομηχανικού αυτού τομέα.

Ένα δεύτερο ζήτημα που προκύπτει αν παρατηρήσει κανείς τον πίνακα είναι ότι η βάση δεδομένων EDGAR προφανώς στρογγυλοποιεί τον αριθμό των παραιτήσεων στις λίστες της.

Προσωπικά, δεν ήμουν σε θέση να επαληθεύσω αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Παρ' όλα αυτά, 
εάν αυτά τα στατιστικά στοιχεία έχουν κάποια βάση, τότε ο αριθμός των παραιτήσεων από μεγάλες τράπεζες, και άλλες επιχειρήσεις έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία τρίμηνα. Επειδή η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εταιρειών είναι τόσο συνυφασμένη η μια με την άλλη, θα χαρακτήριζα τον όρο "πρότυπη βιομηχανική ονοματολογία" ως αρκετά ακριβή περιγραφή.

Αλλά και πάλι, άσχετα από όλα αυτά, εάν οι στατιστικές του ιστολογίου είναι πράγματι ακριβείς, θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί όλα αυτά τα άτομα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους 
με τόσο ανησυχητικά αυξημένο ρυθμό.

Μήπως 
επειδή προσπαθούν να αποφύγουν κάποιες έρευνες που επίκεινται;

Ή μήπως 
επειδή διαβλέπουν την επερχόμενη κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος πριν από εμάς;

Ή μήπως πρόκειται για
 κάτι άλλο;
Στην παρούσα φάση, το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι όλο και περισσότερα ερωτήματα. Ωστόσο, ίσως να ήταν συνετό να ξεκινήσουμε την αναζήτηση απαντήσεων το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε, όλα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί που ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ: Γιατί τόσες πολλές παραιτήσεις τραπεζικών στελεχών σε όλο τον κόσμο; Πάμε για το μεγάλο μπαμ; ΠΗΓΗ