Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μιχαλολιάκος: Δε συναινώ σε κυβέρνηση μνημονίου

Μιχαλολιάκος: Δε συναινώ σε κυβέρνηση μνημονίου






Εξέφρασα την αγωνία μου στον Πρόεδρο της Δ
ημοκρατίας για την ακυβερνησία της χώρας αλλά εξέφρασα και την άποψη ότι δε συναινώ σε κυβέρνηση του μνημονίου. Η Χρυσή Αυγή δε στηρίζει όυτε με ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε με ψήφο ανοχής κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο. Μόνη λύση είναι να αναλάβει τη διακυβέρνηση ένα πρόσωπο διεθνούς κύρους. Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα τοκογλυφικής επίθεσης και πρέπει οι Γερμανοί και λοιποί μηνμονιακοί να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, που ήταν αποτέλεσμα κατά του μνημονίου. Πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, να γίνει αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να μάθει ο ελληνικός λαός γιατί εκχωρείται η εθνική κυριαρχία της χώρας. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να ασκήσει βέτο για τα Σκόπια, όπως είχε κάνει ο Καραμνλής στο Βουκουρέστι. Είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να υπάρχει επαρκής φύλαξη των συνόρων, να ανακηρυχτεί άμεσα η ΑΟΖ και να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!

 Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!
Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο. 

 Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά! 

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.





Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!

Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!

Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους. 

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»! 

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή. 

Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή. 

Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία. 

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου 

Πρόταση επτά σημείων από τον Π.Καμμένο για συμμετοχή στην κυβέρνηση


Πρόταση επτά σημείων από τον Π.Καμμένο για συμμετοχή στην κυβέρνηση

Αγαπητοι Συμπατριωτες Τα Σχολια σας Παρακαλω!

Δρ Δημοσθενης Κωνσταντατος
Greenwich CT USA

Τους επτά όρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, παρέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δήλωσε ότι επιθυμούσε συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και....
ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια ότι υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, τόνισε όμως ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».

Οι 7 όροι που έθεσε ο κ. Καμμένος:

Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια
Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος
Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.
Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία «υπάρχει θέμα νομιμότητας»
Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.
Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.
Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια
Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Πρόταση επτά σημείων από τον Π.Καμμένο για συμμετοχή στην κυβέρνηση ΠΗΓΗ

Ο Μιχαλολιάκος τώρα στον Παπούλια - Κρίσιμες ώρες για τη χώρα - Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο - Όλοι οι διάλογοι


 Παπαρήγα: Ο λαός να αναδείξει το ΚΚΕ ισχυρο - Θα καταργήσουμε με νόμο το μνημόνιο
- Καμμένος: Θέτει ως όρο την απεμπλοκή της τρόικας
- Τσίπρας : ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ συμφωνούν, ας προχωρήσουν χωρίς εμάς!
- Σαμαράς : Έκανα ότι μπορούσα, δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ - VIDEO
- Ευάγγελος Βενιζέλος:Παρά το αδιέξοδο αισιοδοξώ για οικουμενική!Kαταγγέλει τον Τσίπρα για αλαζονεία και για εμμονή σε νέες εκλογές - VIDEO
- Φ.Κουβέλης :Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας ο Α.Τσίπρας
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ











Λίγο πριν τις 21:30 ο κ. Μιχαλολιάκος έφτσαε στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με το "εγέρθητι" αρνήθηκαν να μπουν στην αιθουσα. Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η συνομιλία του με τον Κ. Παπούλια.

Η κ. Παπαρήγα έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις 20:30 ενώ στις 21:15 η συνάντησή της με τον Κ. Παπούλια ολοκληρώθηκε. Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις μεταξύ των οποίων κάλεσε το λαό να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ. Επίσης είπε πως με σχέδιο νόμου θα καταργήσει το μνημόνιο. Χαρακτήρισε τις διερευνητικές εντολές ως σόου κοροϊδίας του λαού και σημείωσε η αγανάκτηση του λαού να μη γίνει απογοήτευση.




Ο Π. Καμμένος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:22 προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση διήρκησε ελάχιστα δηλαδή περίπου ένα τέταρτο ενώ ο Π. Καμμένος εξήλθε από το Προεδρικό και πήγε στη Βουλή απ' όπου έκανε δηλώσεις. Ο Π. Καμμένος ουσιαστικά φαίνεται να τηρεί την αρχική του στάση ενω κατά τη δίαρκεια της συνάντησής του με τον Κ. Παπούλια συμφώνησε στην ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, ωστόσο επέμεινε στην απεμπλοκή της τρόικας προκειμένου να συμφωνήσει σε μία κυβέρνηση συμμαχίας. Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η συγκρότηση επιτροπής λογιστικής ελέγχου των δανείων που συνήφθησαν από το 1974, ομόφωνη δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών και διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε το αίτημα του για ενημέρωση σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της πρωινής συνάντησης του Προέδρου με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς και το κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Δείτε τι δήλωσε ο Π. Καμμένος



Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκινησε ουσιαστικά ο β' γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και τον Κ. Παπούλια για τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνασπισμού.




Στο μεταξύ ο Κ. Παπούλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή νέα συνάντηση αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς, απαντώτας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ξαναπάνε άυριο στο Προεδρικό Μέγαρο "Θα είστε...Δε μπορώ να κάνω χωριό χωρίς εσάς".

Νωρίτερα σήμερα έγινε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο. Κανείς τους δεν έκανε δηλώσεις βγαίνοντας από το Προεδρικό. Το μόνο που είπε ο Α.Σαμαράς, αρχικά, στους δημοσιογράφους είναι οτι η διαβούλευση συνεχίζεται.

Λίγη ώρα μετά όμως ο Α.Σαμαράς δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ούτε οικουμενική ούτε δίνει ψήφο ανοχής σε μία νέα κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καταλήγοντας ''Δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ''.



Οι διάλογοι- Τι λέει η ΝΔ

Ψήφος ανοχής σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ζητήθηκε από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας απέρριψε την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο. Έγινε δε πάντα σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο ακόλουθος διάλογος:

Αντ. Σαμαράς: Μπορείς να δώσεις ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με το να μην συμμετέχεις στην ψηφοφορία.
Αλ. Τσίπρας: Κάτι τέτοιο είναι αμφίβολης νομιμότητας, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα
Ευ. Βενιζέλος: Προβλέπεται από το άρθρο 84 του Συντάγματος που προβλέπει ακόμη και σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας εφόσον έχει το ελάχιστο των 120 βουλευτών στην συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο κ. Σαμαράς του είπε ακόμη ότι πέρα από το καθαρά τυπικό υπάρχει το συμβολικό στην διαδικασία αυτή, ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει και ψήφο εμπιστοσύνης αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστική συναίνεση από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου για να αποσπάσει ό,τι καλύτερο για την χώρα στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Καθώς ο κ. Τσίπρας τηρούσε άκαμπτη στάση, ο κ. Σαμαράς του είπε: "στην αρχή ζητούσες το ανέφικτο, δηλαδή να σχηματίσεις κυβέρνηση με το ΚΚΕ και τώρα κλωτσάς το εφικτό, μία κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη και ανοχή".

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωανα με ενημέρωση κύκλων του κόμματος στην αρχή της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη, ότι ο χρόνος πιέζει και ότι όλοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση αυτή και στην επιστολή του κ. Παπαδήμου αντέδρασε έντονα ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενέργεια του πρωθυπουργού, τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται και σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος ηγείται της κυβέρνησης και έχει ευθύνη για την πορεία της χώρας.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ζήτησε την ανοχή των άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας, είπε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση . Αντίστοιχη ήταν και η θέση του κ. Βενιζέλου.

«Ζητάτε από εμάς συμφωνία στο λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του κόμματός του, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του ανέδειξε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, σε άλλες παρεμβάσεις του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητούν αδιανόητα πράγματα, τονίζοντας ότι με τη στάση τους ζητούν ουσιαστικά να καταργηθεί η αντιπολίτευση.

«Θέλετε μια νομιμοποίηση που δεν έχετε και δεν θα σας την δώσουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε επίσης τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι επιδιώκουν μια εκβιασμένη συναίνεση.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αριστερή κυβέρνηση, κάτι που είναι ανέφικτο.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την πρώτη θέση, αλλά κατηγόρησε στην συνέχεια τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι ανέφικτη είναι η δική του στάση, όλο αυτό το διάστημα, καθώς ζητούσε αυτοδυναμία και δήλωνε ότι θα ζητήσει νέες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και τώρα ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, στη σύσκεψη “έπεσε” το θέμα απο πλευράς Βενιζέλου για την πληρωμή του ομολόγου σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να μην πληρωθεί, λέγοντας οτι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει default του ομολόγου και όχι της χώρας.

Επι του θέματος αυτού Σαμαράς και Τσίπρας είπαν οτι θα τοποθετηθούν μόλις μιλήσει επισήμως και πάρει αποφάσεις ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κατα τους ίδους κύκλους, όλοι επέμειναν στις θέσεις τους και πιο πολύ ο Αλέξης Τσίπρας που είπε στους αρχηγούς: γιατί δεν κάνετε κυβέρνηση εσείς οι τρεις που συμφωνείτε και έχετε 168 βουλευτές” Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος απάντησε οτι δεν είναι αριθμητικό το θέμα, αλλά θέμα πολιτικό και συναίνεσης.

Για την επιστολή Τσίπρα στον Μπαρόζο ο Ευ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε “χλωμή και αδύναμη”

Τέλος οι ίδιοι κύκλο σχολίαζαν λέγοντας χαρακτηριστικά: είναι ώρες κρίσιμες και ευθύνης, ο χαβαλές τελείωσε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου


12.00 ξεκίνησε η ύστατη προσπάθεια να αποφύγουμε την ακυβερνησία

Στις 12.00 ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που πήραν τη διερευνητική εντολή σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.

Η πίεση για να μην χαθεί η ''τελευταία ευκαιρία'' όπως χαρακτηρίζεται, είναι αφόρητη και απόδειξη είναι πως τη συνάντηση αυτή καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως η τρόικα ανοίγει ''παράθυρο'' για επαναδιαπραγμάτευση.




Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε, έξι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη.
«Δεν φοράτε γραβάτα», παρατήρησε δημοσιογράφος. «Θα μου δώσετε την δικιά σας», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ένα λεπτό αργότερα έφτασε, μόνος του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 12 παρά ένα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κωνσταντίνο Μπούρα.

Στις 12.05 εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων ο Κάρολος Παπούλιας με τα φλας των φωτορεπόρτερ να ανάβουν καταιγιστικά. «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», του είπαν οι δημοσιογράφοι. «Δεν το λέτε με τη καρδιά σας», χαμογέλασε ο κ. Παπούλιας και προχώρησε προς την αίθουσα και κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού.

Εκ δεξιών του είχαν πάρει θέση ο κ. Σαμαράς και δίπλα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξ αριστερών του ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πόρτες έκλεισαν και η κρίσιμη σύσκεψη άρχισε.







Ο πρόεδρος της ΝΔ μπαίνοντας στο Προεδρικό είπε οτι ο λαός έδωσε εντολή για συνεργασία όλων, ωστε να μείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ έκανε λόγο για "μια βιώσιμη κυβένρηση πέρα και πάνω απο πρόσωπα, σημείωστε πέρα και πάνω απο πρόσωπα". Με αυτή τη φράση ίσως εννοεί ακόμα και κυβένρηση τεχνοκρατών.