Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πάνος Καμμένος: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εκτελεί σχέδιο παράδοσης της χώρας στους νεοταξίτες τραπεζίτες


Πάνος Καμμένος: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εκτελεί σχέδιο παράδοσης της χώρας στους νεοταξίτες τραπεζίτες

 |   





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο anti-ntp.net Ο Π.Καμμένος μιλάει για: Codex alimentarius, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Δείτε το βίντεο...


Γεωμηχανική: το αεροζόλ θα «ασπρίσει» τον ουρανό προειδοποιούν οι επιστήμονες

 Γεωμηχανική: το αεροζόλ θα «ασπρίσει» τον ουρανό προειδοποιούν οι επιστήμονες
Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η αύξηση των αερολυμάτων (αεροζόλ) στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να διασκορπιστεί μακριά από τη Γη η ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η γεωμηχανική για τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας ενδέχεται να έχει ορισμένες παρενέργειες και συγκεκριμένα να «λευκάνει» το χρώμα του ουρανού κατά τη διάρκεια της ημέρας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Geophysical Research Letters», αν εμποδίσουμε το 2% της ηλιακής ακτινοβολίας να φτάσει στη Γη, ο ουρανός θα γίνει 3 με 5 φορές πιο φωτεινός και λευκός.

Γεωμηχανική
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση των ορυκτών καυσίμων αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη.Οι μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις μπορούν να «κατεβάσουν» τη θερμοκρασία του πλανήτη, στέλνοντας πολλά μικρά σωματίδια στη στρατόσφαιρα.Ωστόσο τα σωματίδια, τα οποία αντανακλούν το φως του ήλιου, πέφτουν κάτω μετά από μερικά χρόνια και η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει.

Αυτό που προσπαθούν λοιπόν να κάνουν οι επιστήμονες με τη γεωμηχανική είναι να αναπληρώνουν συνεχώς ένα στρώμα μικρών σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, διασκορπίζοντας την ηλιακή ακτινοβολία στο διάστημα.

Η έρευνα
Χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας εξέτασαν τις αλλαγές στο χρώμα και τη φωτεινότητα του ουρανού από τη χρήση αερολυμάτων που έχουν ως βάση θειικό άλας. (Διασκορπισμός αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα για να μειωθεί η ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στη Γ)

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, με τον διασκορπισμό των αερολυμάτων ο ουρανός θα γίνει λευκότερος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των σωματιδίων.
Οι επιστήμονες μάλιστα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ουρανός θα συνεχίσει να είναι γαλάζιος, ωστόσο η απόχρωσή του θα είναι πιο ανοιχτή και συγκεκριμένα θα έχει το λευκό και θολό χρώμα που συναντάμε συνήθως στις αστικές περιοχές.

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά) - Greek Subs