Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Παραμμύθι η κλιματική αλλαγή; 8 φορές στο παρελθόν έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αρκτική

Παραμμύθι η κλιματική αλλαγή; 8 φορές στο παρελθόν έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αρκτική

Δεν είναι μόνο σύγχρονο φαινόμενο η υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρουν οι επιστήμονες.Τουλάχιστον οκτώ φορές κατά τα τελευταία 2,8 εκατ. χρόνια έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αρκτική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Γη πέρασε μεγάλης διάρκειας μεσοπαγετωνικές περίοδοι, με θερμοκρασίες έως πέντε βαθμούς μεγαλύτερες από τις σημερινές, καθώς και μεγαλύτερη υγρασία, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολικές περιοχές είναι πολύ πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας γεωλογικά δείγματα (πυρήνες) που εξόρυξαν από το βυθό μιας λίμνης στη βορειοανατολική Σιβηρία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 3,6 εκατ. χρόνια από την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη που άνοιξε ένα κρατήρα διαμέτρου 18 χλμ. Ο γεωλογικός πυρήνας που ελήφθη, είναι ο πιο μακρόχρονος που έχει ληφθεί ποτέ στην ξηρά της Αρκτικής, καθώς πηγαίνει σχεδόν 30 φορές πιο πίσω στον χρόνο σε σχέση με τους πυρήνες πάγου που έχουν εξορυχθεί από τη Γροιλανδία και καλύπτουν μία χρονική περίοδο 110.000 ετών.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι ποια είναι η αιτία γι’ αυτή τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στο παρελθόν (η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θεωρείται ανεπαρκής αιτιολόγηση), αλλά θεωρούν πιθανό να οφείλεται στην κατάρρευση της παγοκρηπίδας στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στη δυτική Ανταρκτική. Κάτι ανάλογο, όπως προειδοποίησαν, μπορεί να συμβεί ξανά στο μέλλον, λόγω της επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής, εγκαινιάζοντας έτσι μία ακόμη μεγάλης διάρκειας θερμή μεσοπαγετωνική περίοδο.

Οι ερευνητές από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Ρωσία, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Science, επιβεβαίωσαν ότι οι αρκτικοί πάγοι περιοδικά επεκτείνονται και υποχωρούν κατά τα τελευταία 2,6 εκατ. χρόνια, ανάλογα με την αυξομείωση των θερμοκρασιών της Γης.
Η τελευταία μεσοπαγετωνική περίοδος άρχισε πριν από περίπου 12.000 χρόνια, ενώ η αμέσως προηγούμενη πριν από 125.000 χρόνια. Δύο άλλες σημαντικές θερμές περίοδοι ανάμεσα σε εποχές παγετώνων είχαν συμβεί πριν από περίπου 400.000 και 1,1 εκατ. χρόνια.

Τι απαντά Ελληνίδα δημοσιογράφος στo υβριστικό δημοσίευμα της BILD για την εθνική μας!


Τι απαντά Ελληνίδα δημοσιογράφος στo υβριστικό δημοσίευμα της BILD για την εθνική μας!



"Εμεις τρώμε ελιές που ειναι θρεπτικές και θα ζήσουμε πολλά ακόμη χρόνια" αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνίδα δημοσιογράφος στην επιστολή της προς τη γερμανική BILD. Ειναι η ίδια γυναίκα που τα έβαλε με το βρετανικό channel 4 για το εξευτελιστικό reality "go Greek for a week".
Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι μια περήφανη Ελληνίδα από το Κρανίδι Αργολίδας που δεν ανέχεται να μας χλευάζουν στο εξωτερικό και να μας παρουσιάζουν σαν τα λαμόγια της Ευρώπης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ BILD
"Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες,
Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.
Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον «τα βάλατε» μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που  προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το "ΝουςΥγιής εν Σώματι Υγιή".
Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο "Μηδέν Άγαν", δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!!Δεν σας παρεξηγώ. Είστε διάσημοι ιστην ιστορία για άσχημα γεγονότα, αντιθέτως εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τα επιτεύγματα μας.
Όσο για το "Φέρτε μας την Μέρκελ" που αναφέρει ο συνεργάτης σας δεν την θέλουμε. Να την κάνουμε τι, την κυρία; Δώστε μας τις αποζημιώσεις από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο που μας χρωστάτε. Ξέρετε, κάτι δις είναι,  δεν έχετε ανάγκη εσείς πλούσιοι είστε. Βασικά είστε τόσο πλούσιοι που έτσι και καταρρεύσουμε και σας συμπαρασύρουμε θα τρώτε τις λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που παράγετε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα τρώμε ελιές!!! Είναιθρεπτικές, οπότε θα ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!!
Μέχρι να μπορέσετε να μάθετε να αρθρογραφείτε σωστά και με επιχειρήματα, θα ασχολείστε μόνο μαζί μας! Διότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το κέντρο του κόσμου! Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, λοιπόν. Νικητής θα είναι σίγουρα το αθλητικό πνεύμα!!

Συρία: "Ναι καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος,που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας"


Συρία: "Ναι καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος,που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας"


“Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”,ανακοίνωσε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης η Συρία.

Η δήλωση αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού και έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Η Τουρκία έχει πει ότι θα “εξετάσει τη στάση της” και όλοι αναμένουν να δουν πια θα είναι η αντίδρασή της.

Το βέβαιο είναι ότι το πλήγμα που δέχτηκε είναι ασύλληπτο και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο.Η τουρκική κοινή γνώμη “γαλουχημένη” στη ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τη Τουρκία,δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχτεί το χαστούκι που δέχτηκε από τη Συρία.

Μπορεί η Τουρκία να αντιδράσει σπασμωδικά και να εμπλακεί σε μία στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Συρία; Αν και ξέρει ότι θα μπλέξει πάρα πολύ άσχημα,ενδέχεται η πίεση της κοινής γνώμης και η αλαζονεία που χαρακτηρίζει το σύστημα Ερντογάν να την οδηγήσει στο λάθος.

Λάθος που θα εμπλέξει στην αναμέτρηση πολλούς. Στην νοτιοανατολική Μεσόγειο η στρατιωτική παρουσία ΗΠΑ,Ρωσίας,Κίνας και Ιράν τις επόμενες ημέρες θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος από μία επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Ασφαλώς η όλη κατάσταση αγγίζει άμεσα και την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι στριμωγμένη στη γωνία.Μετά από την υπόθεση του Μάβι Μαρμαρά για την οποία ακόμη αναμένει συγνώμη από το Ισραήλ,είναι δύσκολο να ξεπεράσει το νέο “τσαλάκωμά” της αυτή τη φορά από τη Συρία.Μπορεί από χθες τουρκικές πηγές να διαδίδουν ότι η Συρία εξέφρασε τη λύπη της.Αλλά αυτό δεν έχει γίνει και ακόμη κι αν υπάρξει συγνώμη δεν λύνει και πολλά προβλήματα για την Άγκυρα.

Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων (VIDEO)


Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων (VIDEO)

Στην Αρκτική η συρρίκνωση αγγίζει το 15% ετησίως
Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων
Ο υπέροχος Λευκός Βόλος.
Πριν από λίγα 24ωρα η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τον «Λευκό Βόλο», μια υπέροχη εικόνα της Γης από το Διάστημα η οποία απεικονίζει με λεπτομέρεια τους παγετώνες και τους θαλάσσιους πάγους στις αρκτικές περιοχές και τον Βόρειο Πόλο. Χθες η αμερικανική υπηρεσία δημοσίευσε επίσης μια σειρά από φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τη συρρίκνωση που έχουν υποστεί οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι εικόνες παρουσιάζουν την δραματική μείωση της παγοκάλυψης στην περιοχή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών κάθε χρόνο χάνεται το 15% των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική. Οπως εκτιμούν οι επιστήμονες τα προσεχή χρόνια τα καλοκαίρια δεν θα υπάρχει εκεί καθόλου θαλάσσιος πάγος και οι αρκτικές περιοχές θα μπορούν να προσεγγίζονται άνετα με πλωτά μέσα.

Η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο τοπικό αλλά και το παγκόσμιο περιβάλλον ενώ κινδυνεύουν διάφορα είδη ζώων όπως οι πολικές αρκούδες και οι φώκιες που βασίζουν την επιβίωση τους στην παρουσία των θαλάσσιων πάγων.

Οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική το 1980


Οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική το 2012 έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση  
Δείτε ένα βίντεο της συρρίκνωσης των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων (VIDEO) ΠΗΓΗ

Ένα αντικείμενο που θυμίζει "UFO, που βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας , έχει προβληματίσει πολλούς.


Ένα αντικείμενο που θυμίζει "UFO, που βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας , έχει προβληματίσει πολλούς.

ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ UFO;                                 

Μια σουηδική αποστολή, που καταδύθηκε για να το εξερευνήσει, τελικά βγήκε στην επιφάνεια με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Καλύπτεται σε αιθάλη, και βρίσκεται στο τέλος ενός διαδρόμου 300 μέτρων.
 Στις 19 Ιουνίου του 2011, μια ομάδα σουηδών κυνηγών θησαυρών είχε σκοπό να ασχοληθεί με την διερεύνηση του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας με σόναρ, όταν παρατήρησε μια παράξενη, δισκοειδή δομή σε βάθος 90 μέτρων.
 Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν τις εικόνες του σόναρ. Το 2012, μετά από μήνες προετοιμασίας, η ομάδα Χ Ωκεανός, όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, επέστρεψε για να διαλευκάνει το μυστήριο.
 Τελικά, δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία απάντηση.
Το ογκώδες αντικείμενοέχει ύψος 4 μέτρα εξέχοντας πάνω από το βυθό της θάλασσας και είναι περίπου 60 μέτρα σε διάμετρο. Τα μέλη της αποστολής το περιγράφουν ως κάτι στρογγυλό, με δαντελωτές άκρες και κοίλες πλευρές - που μοιάζει με ένα "τεράστιο μανιτάρι" ή, αν θέλετε, με το Millennium Falcon, τοδιαστημόπλοιο από το Star Wars. Το κεντρικό τμήμα του αντικειμένου έχει μια οπή με "σχήμα αυγού" που οδηγεί στο εσωτερικό του. Γύρω από την τρύπα, βρήκαν περίεργης όψης κυκλικά πετρώματα που φαινόταν σχεδόν "σαν μικρά τζάκια» με πέτρες που καλύπτονται από "κάτι που μοιάζει με αιθάλη.
Δεδομένου ότι ηφαιστειακή δραστηριότητα ποτέ δεν έχει αναφερθεί στη Βαλτική Θάλασσα, το εύρημα γίνεται ακόμα πιο παράξενο", δήλωσε ο Lindberg, σε δελτίο τύπου στο OceanExplorer.se.
 Μια άλλη παρατήρηση που μέκαναν οι ερευνητές και είναι πολύ σημαντική, είναι ότι το αντικείμενο φαίνεται σαν να σύρθηκε 300 μέτρα στον βυθό πριν σταματήσει. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε απάντηση για το τι είναι το αντικείμενο ούτε γιατί μοιάζει με το Millenium Falcon. 
 Το αντικείμενο φαίνεται σαν να σύρθηκε 300 μέτρα.
ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ UFO; - ATIA-UFO ΠΗΓΗ