Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΙΧ --- ΒΙΝΤΕΟ‏





Ήταν Φεβρουάριος του 2011, όταν ο αυστραλός σκηνοθέτης Philippe Mora, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε δύο μικρά φιλμ προπαγάνδας από την προπολεμική ναζιστική Γερμανία, σε 3D! Ο Mora, εντόπισε τις ταινίες ενώ έκανε έρευνες στα γερμανικά Ομοσπονδιακά Αρχεία του Βερολίνου, για το ντοκιμαντέρ του, με θέμα το πώς οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τις ταινίες, ώστε να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και να χειραγωγούν τον γερμανικό λαό. 


  Οι ταινίες είχαν γυρισεί σε 35mm, με τη βοήθεια ενός...
πρίσματος που είχε τοποθετηθεί μπροστά σε δύο φακούς, ώστε να δημιουργηθεί η τρισδιάστατη ψευδαίσθηση στους θεατές. Η παραγωγή τους είχε γίνει από ανεξάρτητο στούντιο του Τρίτου Ράιχ, υπό την εποπτεία του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς το1936, δηλαδή 17 χρόνια πριν οι τεχνολογία 3D, κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στις ΗΠΑ, το 1953!


Ο σκηνοθέτης Mora, πιστεύει ότι η ύπαρξη των τρισδιάστατων φιλμ των Ναζί, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του πόσο "μπροστά" βρίσκονταν από τεχνολογικής πλευράς, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει και άλλο ναζιστικό υλικό με τεχνολογία 3D!



Τι 
περιέχουν οι 3D ταινίες των Ναζί.


   Το ένα φιλμ, δείχνει κάτι σαν τοπικό καρναβάλι, με τίτλο "Τόσο αληθινό, που μπορείτε να το αγγίξετε", ο οποίος ταιριάζει απολύτως σε τρισδιάστατη ταινία, και εστιάζει κυρίως στο... ρεαλιστικότατο ψήσιμο κρεάτων σε μία ψησταριά! Στο δεύτερο φιλμ, που ονομάζεται "Έξι κορίτσια το Σαββατοκύριακο" παρουσιάζει τη "μεγάλη ζωή", έξι γερμανίδων στάρλετ.
  
" Η ποιότητα των ταινιών είναι φανταστική. Οι Ναζί είχαν εμμονή να καταγράφουν σε φιλμ τα πάντα, αλλά κάθε εικόνα ήταν ελεγχόμενη - αφού και αυτές αποτελούσαν μέρος του σχεδίου απόκτησης ελέγχου της χώρας και του λαού της", σχολιάζει ο Mora.


Ο Mora, θεωρείται πλέον ειδικός στην ανάλυση και έρευνα των κινηματογραφικών μεθόδων των Ναζί. Το 1973, σε δική του ταινία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα γνωστά πλέον πλάνα των ιδιωτικών οικιακών ταινιών που γύριζε ο Χίτλερ και η σύντροφός του, Εύα Μπράουν στις Βαυαρικές Άλπεις, όπου ζούσαν μία ονειρεμένηζωή, την ίδια στιγμή που οι Ναζί, σκορπούσαν την φρίκη και τον θάνατο, αλλάζοντας για πάντα τον παγκόσμιο χάρτη.


Δείτε τους στο βίντεο: