Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝNEDY‏





Στο φως ηχητικά ντοκουμέντα από το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό του Τζον Κένεντι. Το τηλεφώνημα στη μητέρα του και η σύγχυση των ανώτατων αξιωματούχων.

 Πέντε δεκαετίες μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, το Εθνικό Αρχείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έδωσε στη δημοσιότητα άγνωστα ηχητικά ντοκουμέντα.

Οι κασέτες περιέχουν ηχογραφήσεις διάρκειας 42 λεπτών από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που μετέφερε τη σορό του και μεταξύ άλλων ακούγονται συζητήσεις για τη σορό του δολοφονημένου προέδρου, καθώς και ένα τηλεφώνημα προς τη μητέρα του, Ρόουζ Κένεντι.

Στα ηχητικά αρχεία αποτυπώνεται η σύγχυση και το βαρύ κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης, τις ώρες αμέσως μετά την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Ο τότε αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ο οποίος πήρε άμεσα την σκυτάλη για την προεδρία των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε εντός του Air Force One, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του JFK, Tζάκι, μόλις που ακούγεται να παρηγορεί την μητέρα του δολοφονηθέντος.


"Προσεύχομαι στο Θεό να υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Και ήθελα να σας πω ότι όλοι θρηνούμε μαζί σας" λέει ο Τζόνσον στην Ρόουζ Κένεντι.

"Σ' ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ πολύ. Ξέρω ότι αγαπούσες τον Τζακ (έτσι αποκαλούσαν τον JFK). Και αυτός αγαπούσε εσένα" του απαντά. Η γυναίκα του Λίντον Τζόνσον προσθέτει "θέλουμε απλά να... αισθανόμαστε σαν να χάσαμε...", με τη Ρόουζ Κένεντι να λέει "ευχαριστώ".

Στα ντοκουμέντα ακούγονται επίσης οι απόπειρες για επικοινωνία με τον υπουργό εξωτερικών Ντιν Ρασκ και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Οι κασέτες που αποτελούν δωρεά από τη Raab Collection, αναμένεται να αναζωπυρώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το γιατί έλειπε το εν λόγω κομμάτι από την επίσημη εκδοχή που είχε αρχικά δοθεί στη δημοσιότητα.