Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αεροψεκασμοί και μετά... αλλαγή καιρού!

 Αεροψεκασμοί και μετά... αλλαγή καιρού!
Μετά από αρκετό καιρό και μετά από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, άρχισαν πάλι τους ψεκασμούς (για το καλό μας πάντα) με περίπου 10+ αεροπλάνα, στις 13/9/12 στη Λάρισα (φαντάζομαι και σε όλη την Ελλάδα). Απ' ότι παρατηρήσαμε τα μισά αεροπλάνα έβγαζαν διαφορετικές χημικές ''ουρές'' από τα υπόλοιπα. Οι μεν διαρκούσαν αρκετές ώρες και γινόταν τεχνητά σύννεφα/πλέγματα και οι δε ένωναν τα σύννεφα και τα πλέγματα μεταξύ τους.

Επίσης παρατηρήσαμε (δε φαίνεται στις φωτογραφίες) έναν δίσκο να ψεκάζει και μόλις τελείωσε να εξαφανίζεται.
Ιδού μερικές από τις φωτογραφίες  
--> 
 Όπως είδατε μετά από τους ψεκασμούς ο ουρανός γέμισε σύννεφα (πριν από τους ψεκασμούς υπήρχαν ελάχιστα κανονικά σύννεφα) και από το βράδυ άρχισε να βρέχει. Δεν θα αναρωτηθούμε για χιλιοστή φορά αν μας ψεκάζουν... ο νοών νοείτω.

Δες όλο το βίντεο και θα καταλάβεις ..........


ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ . ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ , ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 -- ΒΙΝΤΕΟ‏



Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα, για να κάνουν πόλεμο μ' αυτόν που είναι επάνω στο άλογο, και με το στράτευμά Του" Αποκάλυψη 19:19.

Πηγή
triklopodia

Γιγαντιαίος αστεροειδής πέρασε πάνω από τη Γη...

Γιγαντιαίος αστεροειδής πέρασε πάνω από τη Γη...
Την νύχτα που μας πέρασε, πέρασε πολύ κοντά από πάνω από την Γη ο αστεροειδής "QG42" μεγέθους περίπου όσο ένα κτίριο 10 ορόφων.

Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Σύμφωνα με τα διαστημικά μέτρα η απόσταση αυτή δεν είναι μεγάλη, ωστόσο δεν είναι και επικίνδυνη για τη Γη.

Την επόμενη φορά ο αστεροειδής αυτός θα επισκεφθεί τη Γη το.... 2039, μάλιστα θα περάσει πολύ πιο κοντά από τον πλανήτη μας. Ήδη υπάρχουν μερικές φωτογραφίες αυτού του αστεροειδή. Η ταχύτητά του είναι τόση, που οι επιστήμονες μπορούν να τον δουν καλά σε βίντεο σε αργή κίνηση.


Αυτό το ουράνιο σώμα, εκτός από το επίσημο όνομά του "QG42", ονομάζεται επίσης και ως "αστεροειδής 2012". Γιατί, παρά το μέγεθός του, οι επιστήμονες τον ανακάλυψαν μόνο το τρέχος έτος.

Ένα μωσαϊκό από παράξενα σφαιρίδια εντοπίστηκε από το Opportunity !!!


Ένα μωσαϊκό από παράξενα σφαιρίδια εντοπίστηκε από το Opportunity !!!

Αλλα «φρούτα» στον Αρη 

Ουάσινγκτον  

Εδώ και ενάμιση μήνα το Curiosity έχει τραβήξει επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αυτός όμως δεν είναι ο μόνος ρομποτικός εξερευνητής που περιδιαβαίνει τον Αρη. Το «ξεχασμένο» Opportunity, το οποίο συνεχίζει ακαταπόνητο το έργο του, έστειλε πίσω εικόνες από έναν σχηματισμό διαφορετικό από όσους έχουν δει ως τώρα οι επιστήμονες στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη.
Τα σφαιρίδια της φωτογραφίας – η οποία καλύπτει έκταση μήκους 6 εκ. – είναι διαφορετικά από τα «blueberries» που είχαν υποδηλώσει την παρουσία νερού στο παρελθόν και εντοπίστηκαν από το Opportunity στο έδαφος του Αρη (Πηγή NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./ USGS/Modesto Junior College)
Μύρτιλλα, νερό και περιβαλλοντική ιστορία

Πρόκειται για ένα «μωσαϊκό» από παράξενα σφαιρίδια που το Opportunity εντόπισε στο σημείο Κέρκγουντ, στο δυτικό τμήμα του χείλους του κρατήρα Εντέβορ. Το ρομποτικό όχημα είχε ανακαλύψει παρόμοιους σχηματισμούς στο έδαφος του Αρη στο σημείο της προσεδάφισής του, πριν από περισσότερο από οκτώμισι χρόνια. 

Τα σφαιρίδια εκείνα, τα οποία οι επιστήμονες είχαν ονομάσει «blueberries» (μύρτιλλα), είχαν αποδειχθεί πλούσια σε αιματίτη, παρέχοντας ενδείξεις υπέρ της παρουσίας νερού στο παρελθόν του Κόκκινου Πλανήτη. 

Τα σφαιρίδια που εντόπισε όμως τώρα το ρόβερ της NASA στο σημείο Κέρκγουντ είναι άλλα… φρούτα. Εκτός του ότι η κατανομή τους, η συγκέντρωσή τους και η δομή τους είναι διαφορετική, δεν διαθέτουν χημική σύσταση πλούσια σε σίδηρο όπως τα «blueberries». 

Κάποια από αυτά, όπως φαίνεται στην εικόνα, έχουν διαβρωθεί με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται τα εσωτερικά «δομικά» χαρακτηριστικά τους. Η μελέτη τους, όπως ανακοίνωσε η επιστημονική ομάδα του Opportunity, ενδέχεται να προσφέρει πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν στο παρελθόν στον Αρη.
Σε έγχρωμη εκδοχή, οι αρχικές λήψεις του Opportunity από τις οποίες εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν τα σφαιρίδια (Πηγή NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona StateUniv.)zouzounews: Ένα μωσαϊκό από παράξενα σφαιρίδια εντοπίστηκε από το Opportunity !!! ΠΗΓΗ