Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το άγριο μέλλον είναι εδώ: Τι σχέση έχει η "Έξυπνη Σκόνη" με το ψέκασμα των ουρανών; (vid)

 Το άγριο μέλλον είναι εδώ: Τι σχέση έχει η "Έξυπνη Σκόνη" με το ψέκασμα των ουρανών; (vid)
Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων η τεχνολογία “Smart Dust” (“Έξυπνη Σκόνη”) είναι μια τεχνολογία που στηρίζεται στη χρήση μικροσκοπικών αισθητήρων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι μικρο-ηλεκτρομηχανικοί αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μετρήσεις, όπως μέτρηση θερμοκρασίας, δονήσεων, και πίεσης. Επιπλέον, επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι δίκτυα ασύρματων αισθητήρων.

Το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτειών χρηματοδοτεί από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, την ανάπτυξη προγραμμάτων Smart Dust για στρατιωτικούς σκοπούς. Παραδείγματα πανεπιστημίων που ασχολούνται με την τεχνολογία Smart Dust είναι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia.

Αυτές οι «έξυπνες σκόνες» σωματίδια, όπως έλεγε, ο Kristofer Pister θα παρακολουθούν τα πάντα, γιατί ενεργούν σαν ηλεκτρονικές νευρικές απολήξεις για τον πλανήτη. Διαθέτουν υπολογιστική ισχύ, αισθητήρια, εξοπλισμό ασύρματης εκπομπής και λήψης και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η έξυπνη σκόνη θα κάνει παρατηρήσεις και θα μαζεύει βουνό πληροφοριών και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τους ανθρώπους, τις πόλεις και το φυσικό περιβάλλον.

Στη δεκαετία του 1990, ο Kristofer Pister ονειρεύτηκε ένα άγριο μέλλον όπου κάποιοι άνθρωποι θα «πασπάλιζαν» τη Γη με αμέτρητους μικροσκοπικούς αισθητήρες, όχι μεγαλύτερους από κόκκους σκόνης.

Αυτόν τον όγκο των πληροφοριών όπως είναι πολύ λογικό, δεν θα μπορούν να τον διαχειριστούνε οι άνθρωποι αλλά μόνο υπερυπολογιστές, που θα έχουν προγραμματιστεί να αναγνωρίζουν τις "απειλές" για την Νέα Παγκόσμια Τάξη, και να δίνεται αυτόματα η εντολή στο να εντοπίζονται και πολύ πιθανό όταν θα έχουν πλέον την πλήρη εξουσία και στο να εξολοθρεύονται.

Την «Έξυπνη Σκόνη» μπορούμε να την δούμε στην ατμόσφαιρα με ένα πράσινο laser. Είναι μικροεπεξεργαστές κατασκευασμένοι με νανοτεχνολογία. Δηλαδή μια πολύ μικρή συσκευή εντοπισμού, ένα RFID chip σε μέγεθος σκόνης. Και επίσης ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ !

Η αληθινή φύση των Chemtrails (ψεκάσματος των ουρανών) αρχίζει να διαφαίνεται πλήρως. Δεν αφορά μόνο τον καιρό η την αλλαγή της ανθρώπινης βιολογίας. Αφορά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Τι βλέπουμε. Τι ακούμε. Τι αναπνέουμε. Τι πιστεύουμε. Που πάμε. Τι ονειρευόμαστε. Πώς σκεπτόμαστε. Ποιοι είμαστε. Παρακολουθούμε την γέννηση ενός μηχανισμού ελέγχου με την δυνατότητα να ελέγχει τις πράξεις σε ό,τι αναπνέει πάνω στη Γη...
Το άγριο μέλλον είναι εδώ: Τι σχέση έχει η "Έξυπνη Σκόνη" με το ψέκασμα των ουρανών; (vid) ~ Ελευθερη σκεψη ΠΗΓΗ

Πάμε για αντιστροφή πόλων;


Πάμε για αντιστροφή πόλων;



Το γεγονός
 αυτό, µόνο συνηθισµένο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια. Και οι επιστήµονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυµονεί, όχι µόνο για την ασφάλεια των µεταφορώ 
ν αλλά και για τις µεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν εκατοµµύρια αποδηµητικά πουλιά.


Ο βόρειος µαγνητικός πόλος είναι διαφορετικός από τον πραγµατικό Βόρειο Πόλο του πλανήτη µας, που αποτελεί το ένα άκρο του νοητού κάθετου άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη.
 


Ο µαγνητικός πόλος µετακινείται εξαιτίας των αλλαγών που συµβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.
 


Τον τελευταίο καιρό, ο µαγνητικός πόλος µετακινείται προς τη Σιβηρία µε αυξηµένη ταχύτητα. Επειδή µάλιστα η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα µεγάλη, ορισµένοι ειδικοί υποπτεύονται µήπως ο πόλος µεταπέσει προς τα νότια (αντιστραφεί, µε άλλα λόγια) και οι πυξίδες αντί για βόρεια δείχνουν νότια. Κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, συµβαίνει τρεις έως επτά φορές κάθε µερικά εκατοµµύρια χρόνια.
 

Ο γεωφυσικός Τζέφρι Λοβ από τη Γεωλογική Εταιρεία των ΗΠΑ ανέφερε στο «Discovery News» ότι «το µαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει στο πέρασµα του καιρού και απ’ όσο γνωρίζουµε µέχρι τώρα, τέτοιες αλλαγές έχουν συµβεί στο παρελθόν».
 


Ηδη τα πρώτα προβλήµατα από την τάση… φυγής του µαγνητικού πόλου άρχισαν να εµφανίζονται. Στο διεθνές αεροδρόµιο Τάµπα τηςΦλόριντας, οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν έναν µήνα για να επαναπροσδιορίσουν το στίγµα των τριών διαδρόµων προσγείωσης – απογείωσης αεροσκαφών, οι οποίοι αναγνωρίζονται από αριθµούς που αντιστοιχούν σε µοίρες στις πυξίδες.
 


Εκτός από τα αεροδρόµια, το µαγνητικό πεδίο της Γης αξιοποιούν πουλιά και θαλάσσια ζώα για να µεταναστεύουν σε µακρινές περιοχές. Αν ο πόλος αλλάξει θέση, κανείς δεν ξέρει πώς θα συµπεριφερθούν.
 


Το κακό ξεκίνησε το 1904. Μέχρι τότε, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ο µαγνητικός πόλος δεν είχε διάθεση να µετακινηθεί. Εκείνη όµως τη χρονιά άρχισε να µετακινείται βορειοανατολικά µε ταχύτητα περίπου 15χιλιοµέτρων τον χρόνο. Και το 1989άρχισε να επιταχύνει. Γεγονός πάντως είναιότι κανείς δεν ξέρειτι έχουµε να πάθουµε αν η αντιστροφή συµβεί.
 

Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν πριν από 780.000 χρόνια.
 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ‏


Την τελευταία διετία βλέπουμε μία γενική επίθεση στους ανθρώπους κάθε κράτους, κάθε χώρας, και...
γενικότερα εναντίον σε όλη την ανθρωπότητα. 

Ποιοι την κάνουν; 

Είναι δύσκολο να πει κάποιος με σιγουριά ποιος βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας (ο πανόπτης οφθαλμός) πέρα από κάποιες γενικολογίες: οι Illuminatoi, οι μασόνοι, η λέσχη Bilderberg, κάποια αδελφότητα, κλπ.

Ωστόσο,
λίγο αν το ψάξουμε, θα διαπιστώσουμε πως...
πίσω από αυτούς που ελέγχουν το 96% των ΜΜΕ του πλανήτη, πίσω από τις τράπεζες, τις διεθνείς «αγορές», κλπ, είναι οι Εβραίοι και το ιουδαϊκό δόγμα.


Σύμπτωση; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Όπως ακριβώς κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις τον ελληνικό πολιτισμό να σου χαμογελάει και να σου κλείνει το μάτι ευδιάθετα, έτσι και μέσα στην λάσπη (από την οποία πλάστηκαν σύμφωνα με τη Π.Δ.) θα βρεις το ιουδαϊκό αρχέτυπο μέσα από το οποίο λείπει το συναίσθημα της αγάπης, της συμπόνιας, ενώ υπερχειλίζει η κακκεντρέχεια, ο δόλος, η μισαλλοδοξία και η μισανθρωπία.

Εντάξει. Είναι οι εκλεκτοί του θεού τους. Γιατί μισούν την υπόλοιπη ανθρωπότητα;

Δύο, θεωρώ είναι οι βασικοί λόγοι:

Α) Η εξουσία επί των εθνών (Αποκάλυψις Ιωάννου Β΄ 26).

Β) Αυτά τα έθνη, τα οποία θέλουν να εξουσιάζουν, αποτελούνται από κατώτερα όντα. Εξάλλου, γι’ αυτό και απαγορεύεται με κάθε μέσο και τρόπο η επιμειξία με αλλόφυλους, με μη Ιουδαίους (Δευτερονόμιον Ζ΄ 3, Νεεμίας ΙΓ΄ 25-27, Έσδρα Β΄ 9.12,13).

Και μόνο στο γεγονός ότι γίνεται ο διαχωρισμός της συγκεκριμένης φυλής από τις άλλες και επιβάλλεται η «καθαρότητά» της, είναι λογικά εκπορευόμενο ότι οι Εβραίοι ντρέπονται, αποφεύγουν, αν όχι μισούν όλες τις άλλες φυλές του πλανήτη. Αναφερόμαστε, κυρίως, στους θρησκευτικούς και μη ηγέτες – ο λαός απλά ακολουθεί τις «εντολές» που έχει διδαχτεί, γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο κατηγορίες ανθρώπων: α) οι Εβραίοι β) οι άλλοι.

Μέσα στην Αγία Γραφή αλλά και σε άλλα ιερά κείμενα των Εβραίων, συναντούμε την λέξη goy (plur. goyim) = γκόι (πληθ. γκογίμ, γκοΐμ), ή γόι και γοχίμ.

Ανάλογα με τον μεταφραστή θα μάθουμε ότι goy σημαίνει «έθνος» απ’ όπου προκύπτει η λέξη «εθνικός»=παγανιστής, ειδωλολάτρης. Άλλοι μεταφράζουν το goy ως «γήινος» ψάχνοντας μία σχέση με την ελληνική «γαία»=γη. Υπ’ αυτή την έννοια, ο χαρακτηρισμός γίνεται goy = της γης, χαμερπής, σκουλήκι, ζώον, κατώτερο ον.

Πάντως οι Ο΄ (εβδομήκοντα) που έκαναν την μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης στα ελληνικά μεταφράζουν το goy και goyim ως «κατοικούντες επί της Γης» (Ιερεμίας Α΄14, κλπ). Ο ίδιος χαρακτηρισμός «κατοικούντες επί της Γης» υιοθετήθηκε και στα κείμενα της Καινής Διαθήκης (οπότε και φαίνεται πως υπάρχει, τελικά, άμεση συγγένεια των goy=γαία=γήινος).

Ας δούμε, τώρα πως αντιλαμβάνονται οι Εβραίοι τους «κατοικούντες επί της γης» μέσα από την Παλαιά Διαθήκη:

«δυστυχία θα πέσει στους κατοικούντες επί της Γης» (Ιερεμίας Α΄14)

«οι κατοικούντες επί της γης να ζητήσουν με κραυγές βοήθεια από τον θεό» (Ιωήλ Α΄14)

«να μάθουν δικαιοσύνη οι κατοικούντες επί της γης (Ησαίας ΚΣΤ΄ 9)

Με δυο λόγια, αντιλαμβάνονται τους «goyim» ή «κατοικούντες επί της Γης», σαν να είναι απολίτιστοι, άγριοι, βλαμένοι, τελείως γκα-γκά, οπότε και έχουν ανάγκη είτε τιμωρίας είτε βοήθειας-Σωτηρίας! ! !

Φαίνεται, όμως, ότι όταν ο Εβραίος συνεχώς προσπαθεί να «σώσει» τους goyim κι αυτοί δεν θέλουν να «σωθούν», τότε ο Εβραίος νευριάζει και αρχίζει να τους μισεί.

Ή, ευθύς εξαρχής, είναι εμποτισμένο το σκληροπυρηνικό εβραϊκό DNA του με το να μισεί τους τιποτένιους και τους «τίποτα» goyim.

Γιατί;

Ας δούμε τι λένε οι διάφοροι αφορισμοί των ιερών εβραϊκών κειμένων:

«Οι Εβραίοι είναι ανθρώπινα όντα. Όμως, οι goyim δεν είναι ανθρώπινα όντα». (Baba Mecia, 114 6 or b)

«Ο Ιεχωβά δημιούργησε τους μη Εβραίους σε ανθρώπινο σχήμα, για να μην εξυπηρετούνται οι Εβραίοι από κτήνη». (Midrasch Talpioth, 255-L ή Elijah ben Solomom Abraham, ha-Kohen)

«Οι goyim υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν τους Εβραίους» (Cadala Pentadeucum, fol 97).

«Όλοι οι λαοί θα υπηρετούν τους Εβραίους και όλα τα έθνη θα είναι υποτελή τους» (Sanhedrin, fol 88 D).

«Εσύ δεν θα βλάψεις τον πλησίον σου, λέει η Βίβλος. Όμως, δεν λέει εσύ δεν θα βλάψεις έναν goy» (Mischina Sanhedrin, fol 57).

Κι αν θεωρείτε ότι όλα αυτά (τα οποία πολλοί και ειδικά οι ελευθεροτέκτονες αμφισβητούν) γράφτηκαν ή ειπώθηκαν πριν πολλούς αιώνες ή, πως τώρα πια, έχουν ξεπεραστεί, ας δούμε τι λένε και οι σύγχρονοι μορφωμένοι και πολιτισμένοι Εβραίοι:

«Ο Κύριος διακηρύσσει ότι εκείνοι που πιστεύουν σ’ αυτόν πρέπει να διαπράξουν γενοκτονία εναντίον του εχθρού», δήλωσε ο ραββίνος Israel Hess του Εβραϊκού πανεπιστημίου Μπάρ Ελάν στο περιοδικό University Review στις 22-5-1982

«Ο Εβραϊκός θρησκευτικός νόμος λέγει ότι υπάρχει δικαιολογία για τον φόνο μη Εβραίων πολιτών, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Σκοτώσατε κυρίως τους αρίστους μεταξύ των goyim», δήλωσε ο αρχιραββίνος του Ισραηλινού στρατού Abraham Zemel σε περιοδικό της Ottawa το 1984.

«[…] απαγορεύεται να τους λυπόμαστε (αναφερόμενος στους Άραβες). Πρέπει να τους ρίχνουμε πυραύλους και να το απολαμβάνουμε, να τους εξοντώσουμε. Είναι κακοί, είναι καταραμένοι», δήλωσε ο ραββίνος Οβαντία Γιόσεφ (Ελευθεροτυπία 19-4-2001).

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το πόσο μισούν οι Εβραίοι τους μη Εβραίους. Γιατί τους μισούν; Μα διότι είναι κατώτερα όντα, είναι goyim. Και επιβεβαιώνουν πως το «αγαπάτε αλλήλους» και «αγάπα τον πλησίον σου» αφορά μόνο τους Εβραίους.

Κι αν κι αυτά δεν πείθουν, ας κλείσουμε με κάτι που υποτίθεται πως υπάρχει σε κάθε χριστιανικό σπίτι, την Αγία Γραφή:

«Έτσι θα κάνετε με όλες τις πόλεις που βρίσκονται μακριά και δεν ανήκουν σε αυτά εδώ τα έθνη (που δεν είναι Εβραίοι, αλλά goyim), στη χώρα που θα εγκατασταθείτε. Στις πόλεις ετούτων των λαών (των goyim), που ο Κύριος, ο Θεός σας δίνει για ιδιοκτησία, κανένας άνθρωπος (goy) δεν πρέπει να μείνει ζωντανός. Θα τους εξοντώσετε τελείως όλους […]» (Δευτερονόμιον Κ 15-17).

Έτσι, λοιπόν, βγάζουν νόημα και η Ατζέντα 21, και τα Πρωτόκολα των Σοφών της Σιών και άλλα πολλά που βλέπουμε να εφαρμόζονται στις μέρες μας.
http://xemandrios1.blogspot.com/

Η κρισιμότερη των μαχών είναι κοντά. Θα βάλετε όλοι ένα χεράκι βοηθείας;

Η κρισιμότερη των μαχών είναι κοντά. Θα βάλετε όλοι ένα χεράκι βοηθείας;
Όσοι παρακολουθείτε την ειδησεογραφία, θα βλέπετε την προσπάθεια να μας περάσουν τα μέτρα των 11,5 δις και αποτυπώνεται το καλό πρόσωπο του (καλού;) Στουρνάρα να προσπαθεί για το καλύτερο και το κακό πρόσωπο του Τόμσεν να προσπαθεί να επιβάλλει χειρότερα μέτρα. Η ουσία είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν επικοινωνιακά ότι πρέπει να δεχθούμε τα 11,5 δις αλλιώς πάμε σε χάος.

Να σας θυμίσω όμως, ότι το κακό ξεκίνησε με μέτρα των 2,5 δίς (οι πρώτες περικοπές κατά των δημοσίων υπαλλήλων που μείωσαν την κυκλοφορία χρήματος στην αγορά κατά 15 δίς τουλάχιστον), επεκτάθηκαν σε νέα μέτρα των 5 δις που στέγνωσαν ακόμα περισσότερο την αγορά και σήμερα μιλούν για 11,5 δις και το παίζουν ότι αγωνίζονται να μας προστατεύσουν. Όμως κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι παραμένουν 
εκτός Τρόϊκας και μας είπαν το αναμενόμενο. Ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται!!! Απλά αποδέχεται... και προτείνει τι άλλο μπορεί να περικοπεί..

Και σε λίγο θα πάνε να ψηφίσουν τον χαμό μας....Χωρίς Έλεος!!!

Τι σας προτείνω πριν είναι αργά...

  1. Να ενισχύσετε με την παρουσία σας την επόμενη μαζική διαδήλωση που θα οργανωθεί κατά των νέων μέτρων. Χωρίς ταμπέλες κομμάτων και παρατάξεων. Με σημαίες στην πλάτη σας και στα χέρια σας. 
  2. Αν είστε μέλη κομματικών οργανώσεων και δεν έχετε ζητήσει την διαγραφή σας, να το κάνετε άμεσα και με τις κατάλληλες δηλώσεις απαξίωσης προς τους εκπροσώπους των τοπικών επιτροπών. Χωρίς έκτροπα. 
  3. Από τις προσωπικές ιστοσελίδες των βουλευτών, βρείτε τα e-mail τους και στείλτε τους επιστολές διαμαρτυρίας. Αποδοκιμάστε τους. Πείτε τους ότι αν ψηφίσουν τα νέα μέτρα δεν θα είναι αποδεκτοί στην Κοινωνία τους και στους ψηφοφόρους τους. Προσέξτε μην ξεπεράσετε τα όρια της νομιμότητας. 
Να δράσετε άμεσα είτε ατομικά είτε συλλογικά. Με αυτά που θα ψηφίσουν οι περιουσίες σας και η αξιοπρέπεια σας θα εκμηδενισθεί. Προστατέψτε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους σας. Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων θα είναι πολύ αργά....

Κωνσταντίνος Μαυρίκος
Οικονομολόγος 
BBA και MSc  σε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία

ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΕΡΕΤΡΑ FEMA (VIDEO)



Είναι τα λεγόμενα φέρετρα FEMA και μεταφέρονται στο Ουισκόνσιν πάνω σε ένα μασονικό φορτηγό; Το μασονικό σύμβολο είναι σαφώς ορατό στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Για πιο λόγο θα χρησιμοποιηθούν; Ποια είναι η γνώμη σας;

Δείτε σχετικές αναρτήσεις για να μάθετε τα πάντα για τα στρατόπεδα Fema:

Στρατόπεδο της FEMA στο Μιζούρι;


Ο Alex Jones αποκαλύπτει τα στρατόπεδα της FEMA (VIDEO)


FEMA-Κάνουν Προετοιμασία για τυχόν επίθεση από UFO! (VIDEO)ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΕΡΕΤΡΑ FEMA (VIDEO) ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ


 

Δηλητηριο στο πιατο μας! Η νεα ερευνα που εκθετει τη Monsanto.

Δηλητηριο στο πιατο μας! Η νεα ερευνα που εκθετει τη Monsanto.
Μία νέα έρευνα που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει πως το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο παραγωγής και επινόησης της περίφημης εταιρείας βιοτεχνολογίας Monsanto, αλλά και κατ’ επέκταση ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος που έχει αναπτυχθεί και καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο που είναι ανθεκτικός σε αυτό το ζιζανιοκτόνο (πάλι επινόησης της Monsanto) συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης όγκων, φθορών σε ζωτικά όργανα και πρόωρο θάνατο.

Η μελέτη διενεργήθηκε από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Caen, στη Γαλλία και δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology. Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξετάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ζιζανιοκτόνου Roundup ή του ΝΚ 603, του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου που είναι ανθεκτικό στο παραπάνω ζιζανιοκτόνο και την πατέντα του οποίου κατέχει η Monsanto.

Αν αναρωτιέστε, τι μας νοιάζει αυτό, σκεφτείτε ενδεικτικά πως το παραπάνω ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείται στην αγροτική παραγωγή όλου του κόσμου και ακόμα χειρότερα, μπορεί να μην καταναλώνουμε άμεσα τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο, αλλά χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ζωοτροφές, χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια επισήμανση στα κρέατα και τα παράγωγα που καταναλώνουμε

. Το 70% των επεξεργασμένων τροφών δε, που αγοράζουμε από το super market, περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται στη συσκευασία. Άρα, ο αραβόσιτος αυτός περιέχεται σε τσιπς, δημητριακά, μαγειρικό λάδι, μέχρι και αλκοόλ κι εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να το γνωρίζουμε. Το 85% της παραγωγής του δε, γίνεται στις ΗΠΑ.

Το πείραμα

Οι ερευνητές έφτιαξαν 10 ομάδες ποντικιών στις οποίες έδιναν τροφή που περιείχε διάφορες αναλογίες αραβόσιτου και του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου που είναι ανθεκτικός στο Roundup, το ζιζανιοκτόνο. Σε τρεις από αυτές τις ομάδες έδωσαν τροφή που περιείχε τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο σε ποσοστά 11, 22 και 33%. Σε άλλες τρεις, δόθηκε νερό που περιείχε διάφορες ποσότητες του ζιζανιοκτόνου. Στις επόμενες τρεις ομάδες, δόθηκε τροφή που περιείχε ίσες ποσότητες αραβόσιτου, τροποποιημένου και μη. Και σε μία από τις ομάδες, δόθηκε τροφή που απαρτιζόταν μόνο από κανονικό αραβόσιτο, ώστε η ομάδα των ερευνητών να έχει μέγεθος σύγκρισης.

Μέσα στα δύο χρόνια που διήρκεσε αυτό το πείραμα, το αποτέλεσμα ήταν τα ποντίκια που λάμβαναν για τροφή τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο που είναι ανθεκτικός στο ζιζανιοκτόνο, ή έπιναν το νερό που το περιείχε, πέθαιναν πολύ νωρίτερα από τα ποντίκια που λάμβαναν συμβατική τροφή. Αν θέλουμε μάλιστα να το μεταφράσουμε αυτό σε αριθμούς, το 50% των αρσενικών και το 70% των θηλυκών ποντικιών που ανήκαν στις ομάδες που διατηρούσαν την παραπάνω δίαιτα, πέθαναν πρόωρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ομάδα που είχε κανονική διατροφή ήταν 30 και 20%.

Το πιο αξιοσημείωτο και τρομακτικό είναι πως ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος NK603 που έχει φτιαχτεί για να είναι ανθεκτικός στο Roundup, έχει σχεδόν την ίδια επίδραση στον οργανισμό με το ίδιο το ζιζανιοκτόνο.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, «μα πώς πήραν έγκριση από τις αρχές αυτά τα προϊόντα»; Οι εγκρίσεις που δόθηκαν από τουςφορείς ελέγχου τροφίμων σε καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων καρπών όπως ο NK603, δόθηκαν μετά από δοκιμές σε ζώα που είχαν διάρκεια 3ων μηνών. Η παραπάνω έρευνα όμως, δείχνει πως η ανάπτυξη όγκων και οι επιδράσεις στη λειτουργία οργάνων όπως το συκώτι και το πάγκρεας στα ποντίκια, συνέβησαν μετά από τους 4 μήνες λήψης της συγκεκριμένης τροφής.

Τι είναι η Monsanto;

Η Monsanto είναι μία από τις πλέον δραστηριοποιημένες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της βιοτεχνολογίας και ίσως η πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής. Δημιουργήθηκε το 1901 ως η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζαχαρίνης, του γλυκαντικού που θα προσφερόταν στην αγορά στο 1/6 της τιμής της ζάχαρης. Κύριος προμηθευτής της Coca Cola, μέσα στα χρόνια η Mosanto έστησε ένα τεράστιο «εργαστήριο» χημικών της αγροτικής παραγωγής, εργαστήριο που διοχέτευε στην αγορά μία μακρά σειρά από λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα που υποσχόταν να κάνει τις καλλιέργειες των αγροτών καλύτερες, ασφαλέστερες, γρηγορότερες, πιοπροσοδοφόρες και λιγότερο ευαίσθητες στις μεταβολές του καιρού και τις επιταγές της φύσης. Με την εισαγωγή των ζιζανιοκτόνων στην αγορά και την επικράτηση, αλλά και εξέλιξη του Roundup, η Monsanto παράλληλα ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εισάγει την ιδέα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και καλλιεργειών.

Το σκεπτικό πολλών βιοτεχνολόγων, αλλά και της συγκεκριμένης εταιρείας, ήταν πως δεν αρκούσαν τα ζιζανιοκτόνα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη και γρηγορότερη γεωργική παραγωγή, αλλά με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σπόροι, γενετικά τροποποιημένοι που είχαν όλες εκείνες τις ιδιότητες που θα επέτρεπαν την καλλιέργεια χωρίς το επιπλέον κόστος των ζιζανιοκτόνων και των λιπασμάτων. Σε μία κίνηση αποδοχής των παραπάνω, επισήμαιναν και συνεχίζουν να επισημαίνουν πως οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι είναι και η μόνη απάντηση στην αντιμετώπιση της πείνας στον κόσμο.

Κάτι τέτοιο ευαγγελίζεται κατά ένα μέρος και το ίδρυμα Melinda and Bill Gates και έχει ως υπεύθυνο αγροτικής ανάπτυξης τονSam Dryden, πρώην στέλεχος της Monsanto και CEO άλλης μίας εταιρείας που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που ασχολούνται με την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων, την Dow AgroSciences. Με την μεσολάβηση του ιδρύματος Melinda and Bill Gates, αλλά και την χρηματοδότησή του στις νέες τεχνολογίες, υιοθετείται από όλο και περισσότερες χώρες του τρίτου κόσμου, η χρήση γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών αλλά και τροφών.

Περίπου το 2000 ο τότε CEO της Monsanto, Robb Fraley έλεγε πως «η τεχνολογία πίσω από τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα βρίσκεται στο στάδιο που ήταν τα ηλεκτρονικά με το τρανσίστορ». Η πορεία από τη δήλωση αυτή κι έπειτα, παρακολουθώντας εταιρείες όπως η Aventis, η Syngenta και η ίδια η Monsanto, 12 χρόνια μετά, μας δείχνει ότι, μπορεί και η βιοτεχνολογία να έχει φτάσει στο στάδιο των ολοένα και μικρότερων υπολογιστών και να έχει αλλάξει τη ζωή μας άρδην με τις τροφές που αγοράζουμε, αλλά όπως έδειξε η παραπάνω έρευνα, αυτή η επιστημονική εξέλιξη δεν έρχεται χωρίς συνέπειες. Το αντίθετο.