Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τα εξωγήινα όντα της Περατής το 2001 (Αναφορά Νο15)


Τα εξωγήινα όντα της Περατής το 2001 (Αναφορά Νο15)

 
            Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ανεξήγητο, τεύχος 180, Αύγουστος 2003, από τον κ. Θ. Βέμπο

Ο 45χρονος εποχιακός πυροσβέστης Ι.Μ. μαζί με άλλους 2 συναδέλφους του φυλούσε καραούλι στη Χαμολιά μια μικρή χερσόνησο απέναντι από την Περατή (Βραυρώνα). Ήταν τέλη Αυγούστου 2001 και μάλλον Κυριακή (πιθανόν η 26η του μηνός). Στην κορυφή της μικρής χερσονήσου - λόφου απ'όπου υπάρχει θαυμάσια θέα της γύρω περιοχής υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο ελικοδρόμιο (μια χορταριασμένη τσιμεντένια πίστα διαμετρου 15 μέτρων), κι ένα μικρό ξύλινο κιόσκι - το μόνιμο καραούλι των δασοπυροσβεστών την ευαίσθητη εποχή του καλοκαιριού.
Η νύχτα ήταν ζεστή και ήρεμη και οι τρεις άντρες κάθονταν συζητώντας στο κιόσκι, ενώ το πυροσβεστικό όχημα βρισκόταν παρκαρισμένο πλάι. Η ώρα ήταν γύρω στις 10μμ όταν πρόσεξαν να έρχεται από την μεριά της θάλασσας ένα δισκοειδές ανοιχτόχρωμο ιπτάμενο αντικείμενο πετώντας αθόρυβα και χαμηλά από τα βορειανατολικά. Ο αρχικός εντοπισμός του ΑΤΙΑ έγινε σε φαινομενικό ύψος 45 μοιρών. Με την προσέγγιση του αντικειμένου τα κινητά τηλέφωνα, ο ασύρματος του οχήματος και το φορητό ράδιο που είχαν ανοιχτό σταμάτησαν να λειτουργούν. Ο Ι.Μ. είχε την εντύπωση πως κατά την προσέγγιση του ΑΤΙΑ ακουγόταν ένας αμυδρός ήχος σαν μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Έκπληκτοι οι τρεις άντρες είδαν το αντικείμενο να έρχεται και να προσεδαφίζεται απαλά περίπου 15 μέτρα μακριά από το καραούλι τους, πάνω στην πίστα του παλιού ελικοδρομίου.
 
Το σημείο προσεδάφισης του ΑΤΙΑ και ο μάρτυρας Ι.Μ.
 
Το αντικείμενο ήταν δισκοειδές είχε διάμετρο 3 μέτρα και χρώμα υπόλευκο ή μεταλλικό μέσα στο μισοσκόταδο. Το σχήμα του ήταν σαν δυο πιάτα ακουμπισμένα το ένα στα χείλη του άλλου. Έμοιαζε να προσεδαφίζεται με την κοιλιά κι όχι σε κάποιου είδους πόδια ή άλλα εξαρτήματα. Το ΑΤΙΑ δεν είχε επίσης κανένα επιφανειακό χαρακτηριστικό, φώτα, κεραίες, εξογκώματα κτλ. Προσεδαφισμένο είχε ύψος κάπου 1-1.10μ (κάτι που εξακριβώθηκε αργότερα με επιτόπια έρευνα και συγκρίσεις).  
Από το σημείο που στέκονταν οι μάρτυρες το ΑΤΙΑ ήταν μισοκρυμμένο πίσω από αγκάθια και βλάστηση. Έτσι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν εάν είχε προσγειωθεί πάνω σε μικρά πόδια ή είχε ακουμπήσει με την κοιλιά. Η αντίδραση των μαρτύρων ήταν κατάπληξη και ελαφρύς φόβος. Συγκεκριμένα ο Ι.Μ. είπε ότι ξαφνιάστηκε και πάγωσε.
Το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν έκπληξη και μια αντίδραση του στυλ τι κάνουμε τώρα. Όπως είπε στην διάρκεια της συνέντευξης παραξενεύτηκε και από το μικρό μέγεθος του ΑΤΙΑ. Ύστερα από λίγο μια πόρτα φάνηκε να ανοίγει στο πλευρό του αντικειμένου από πάνω προς τα κάτω σαν μπουκαπόρτα η καταπέλτης. Η πόρτα αυτή ήταν κάτι σαν σκάλα όπως είναι σε μερικά αεροπλάνα. Ο Ι.Μ. δεν διέκρινε σκαλιά η άλλα χαρακτηριστικά στην μπουκαπόρτα. Από το εσωτερικό του ΑΤΙΑ έμοιαζε να ξεχύνεται ένα αμυδρό φως. Όμως η συγκλονιστικότερη φάση του περιστατικού μόλις άρχιζε. Από το εσωτερικό του ΑΤΙΑ φάνηκαν να βγαίνουν τρία μικρόσωμα (κάπου 80-90 πόντους ύψος) ανθρωποειδή όντα το ένα μετά το άλλο. Ο Ι.Μ. τα περίγραψε ως μικρογραφίας ανθρώπων με κανονικές αναλογίες και κίνηση, σαν μικρά παιδιά. Τα όντα φορούσαν εφαρμοστές και κατά τα φαινόμενα μεταλλικές στολές οι οποίες έμοιαζαν με αυτές του αυτοδύτη: κατέληγαν σε κουκούλα που σκέπαζε εφαρμοστά το κεφάλι. Στο πρόσωπο δεν είχαν κάποια καλύπτρα ή κάτι άλλο αλλά η απόσταση και οι συνθήκες φωτισμού ήταν τέτοιες ώστε ο Ι.Μ.   δεν μπόρεσε να διακρίνει τυχόν χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα όντα δεν κρατούσαν τίποτα στα χέρια ούτε είχαν κάποιο άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό πέρα από τις εφαρμοστές στολές. Επίσης η απόσταση και οι συνθήκες φωτισμού ήταν τέτοιες ώστε δεν διακρίνονταν λεπτομέρειες στις άκρες των χεριών ή των ποδιών. Τα τρία όντα προχώρησαν σε φάλαγγα για περίπου 5 – 7 μέτρα ώσπου έφτασαν σε ένα σημείο όπου το πλάτωμα του ελικοδρομίου καταλήγει σε μονοπάτι που κατεβαίνει την πλαγιά του λόφου της Χαμολιάς μια πλαγιά γεμάτη χαμηλά φρύγανα και θάμνα που καταλήγει στην θάλασσα.
 
Ο μάρτυρας δείχνει την πορεία που ακολούθησαν τα τρία ανθρωποειδή που έχοντας
 αποβιβαστεί από το ΑΤΙΑ, κατέβηκαν την πλαγιά και χάθηκαν κάπου ανάμεσα στους
 θάμνους, προς την θάλασσα μέσα στο σκοτάδι 
 
Το σημείο που εξαφανίστηκε το ΑΤΙΑ μετά την αποχώρηση του.

 
Η ταχύτητα του βηματισμού τους ήταν λίγο μεγαλύτερη από αυτή του ανθρώπου. Τα όντα χάθηκαν από το οπτικό πεδίο προχωρώντας στο μονοπάτι. Η  πόρτα του ΑΤΙΑ παρέμεινε ανοιχτή. Προσπαθώντας να συνέλθουν από το σοκ του απίστευτου θεάματος οι τρεις μάρτυρες άρχισαν να συζητούν για το τι θα έπρεπε να κάνουν και πώς να αντιδράσουν. Ένας από αυτούς ξεκίνησε να προχωρά προς την κατεύθυνση του προσγειωμένου ΑΤΙΑ αλλά ενώ είχε φτάσει στα μισά μετάνιωσε και γύρισε πίσω λέγοντας ότι κάτι τον είχε εμποδίσει. Μετά από λίγα λεπτά τα όντα εμφανιστήκαν πάλι στο σημείο που είχαν χαθεί από το οπτικό πεδίο και προχωρώντας ξανά το ένα πίσω από το άλλο μπήκαν στο ΑΤΙΑ. Η πόρτα έκλεισε και το ΑΤΙΑ απογειώθηκε αθόρυβα και απομακρύνθηκε πετώντας ώσπου χάθηκε προς τα νότια πίσω από το βουνό Περατή. Οι ηλεκτρονικές συσκευές ξανάρχισαν να λειτουργούν με την απομάκρυνση του ΑΤΙΑ. Ο Ι.Μ. και οι άλλοι μάρτυρες έψαξαν στο σημείο της προσγείωσης και στα θάμνα για τυχόν ίχνη αλλά δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τίποτα. Διεξάγοντας επιτόπια έρευνα 8 μήνες αργότερα δεν μπόρεσα να εντοπίσω υλικό ίχνος η κάτι άλλο. Δυο η τρεις μέρες μετά ο Ι.Μ. βρισκόταν ξανά σε νυχτερινή βάρδια πυρασφάλειας μαζί με τους δυο συντρόφους του γύρω στις 11μμ όταν έκανε την εμφάνιση του ένα τεράστιο αυτή τη φορά (διαμέτρου 30μετρων) δισκοειδές ιπτάμενο αντικείμενο που άρχισε να πλησιάζει αργά σε ευθεία πορεία από τα ΒΔ. Τους έκανε εντύπωση το τεράστιο μέγεθος του αντικειμένου το οποίο πετούσε εκπέμποντας έναν ήχο σαν μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Το ΑΤΙΑ είχε υπόλευκο μεταλλικό χρώμα και πέρασε σε ύψος περίπου 100-200 μέτρα από πάνω τους. Η πορεία του ήταν ευθεία από ΒΔ προς ΝΑ. Καθώς το ΑΤΙΑ απομακρυνόταν ο Ι.Μ. προσπάθησε να προσδιορίσει το ύψος πτήσης του αντικειμένου κρίνοντας από το αν το αντικείμενο θα έπαιρνε ύψος ή όχι φτάνοντας στην περιοχή του βουνού Περατή αλλά αυτό δεν πήρε ύψος και χάθηκε στην απόσταση. Τελικά πέρασε ανάμεσα από δυο μικρές κορυφές και χάθηκε στην απόσταση. Το ύψος της Περατής είναι 308 μέτρα. Το μέγιστο ύψος πτήσης του ΑΤΙΑ θα πρέπει να ήταν γύρω στα 260μ. Στην πορεία της έρευνας ο Ι.Μ. ανέφερε και κάποιες άλλες εμπειρίες με νυχτερινά φώτα με αλλόκοτη συμπεριφορά. Μίλησε επίσης και για κάποια ανεξακρίβωτα βιολογικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και ζαλάδες που προσβάλλουν αυτόν και την παρέα του εδώ και χρόνια, σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς εμφανή αιτία ούτε σε περιστάσεις που θα δικαιολογείτο. Ο Ι.Μ. είπε ότι πολλές φορές προσβάλλονται και άτομα που είναι άσχετα της παρέας αλλά απλώς τυχαίνει να βρίσκονται εκεί. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στις βάρδιες καθώς επίσης και στον τόπο με την διπλή εμπειρία με το ΑΤΙΑ το καλοκαίρι του 2001 αλλά ο Ι.Μ. θεωρεί ότι δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο ή με άλλο τρόπο, ούτε έχει ως επίκεντρο κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Ο Ι.Μ. λέει ότι έκανε εξετάσεις σε γιατρό για να εξακριβώσει την αιτία του προβλήματος αλλά ο γιατρός δεν ανακάλυψε κανένα παθολογικό αίτιο.

 
 

Μυστήριο με UFO ή πυραύλους πάνω από το Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν (VIDEO)

 Μυστήριο με UFO ή πυραύλους πάνω από το Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν (VIDEO)

Ένα μυστήριο με UFO ή πύραυλους που πετούν πιάστηκε σε βίντεο πάνω από το Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν στις 6 Οκτωβρίου του 2012.Η Ashgabat είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Τουρκμενιστάν, μια χώρα στην Κεντρική Ασία. Έχει πληθυσμό περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωπους και βρίσκεται ανάμεσα στην έρημο Καρά Κουμ και την οροσειρά των βουνών kopet Dag. Η κινηματογράφηση έγινε από τον Mukam Yazmedov.Δείτε το video και αποφασίστε για τον εαυτό σας 
 

Πασίγνωστη Αεροπορική Εταιρεία χαμηλού κόστους συμπληρώνει το εισόδημά της ψεκάζοντάς μας;;;

 Πασίγνωστη Αεροπορική Εταιρεία χαμηλού κόστους συμπληρώνει το εισόδημά της ψεκάζοντάς μας;;;
Πρώτη επιλογή, ιδίως στις μέρες μας, αποτελούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους για τα ταξίδια μας. Πως μπορούν όμως και μπορούν και προσφέρουν τόσο χαμηλές τιμές; 
Θα μου πείτε λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και ζήτησης του κοινού.

Μήπως όμως δεν είναι μόνο αυτό;  Για δείτε τα παρακάτω βίντεο προσεκτικά και...
την επόμενη φορά προσέξτε πολύ καλά τις εταιρείες που θα επιλέξετε για να ταξιδέψετε.
Πασίγνωστη Αεροπορική Εταιρεία χαμηλού κόστους συμπληρώνει το εισόδημά της ψεκάζοντάς μας;;; ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ
 

Video: Είναι Μια "Είσοδος Στο Άγνωστο» ...Ή Απλά Μια Τρύπα ?


Μέχρι και τώρα που μιλάμε αυτή η τρύπα είναι άγνωστη σε όλους τους ερευνητές και επιστήμονες.Αυτό και μόνο είναι παράξενο.Σαν να υπήρξε συγκάλυψη.. Ένας άντρας, ονόματι Red Elk είναι ένας από τους λίγους εν ζωή ανθρώπους που έχουν δει ποτέ τη μυστηριώδη αυτή τρύπα.


Μία ιθαγενής σαμάνος,λέει ο Red Elk είναι αυτή που έδειξε στον πατέρας του την τρύπα το 1961. Αυτή είναι μια ατελείωτη τρύπα που δεν εχουν καταφερει να μετρησουν το βάθος της,έχω περάσει πολλές φορές απο εκεί και παράξενα πράγματα συμβαίνουν κάθε φορά που πηγαίνω κοντά σε αυτην την τρύπα είπε ο Red Elk. Eγώ την αποκαλώ τρύπα του διαβόλου », είπε.

Η Τουρκία πάλι βομβαρδίζει την Συρία! Aλλά και Συριακός "τσαμπουκάς" που απαιτεί Συγνώμη!

Η Τουρκία πάλι βομβαρδίζει την Συρία! Aλλά και Συριακός "τσαμπουκάς" που απαιτεί Συγνώμη!

Ένταση και πάλι στα τουρκοσυριακά σύνορα, καθώς ένα νέο βλήμα, το δεύτερη μέσα σε τρείς ημέρες προερχόμενο από την Συρία έπληξε το τουρκικό έδαφος, λένε οι Τούρκοι, αυτή την φορά στα νότια της επαρχίας Hattay στο χωριό Yayladagi 300 χλμ. μακριά από την περιοχή του προηγούμενου συμβάντος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές αλλά η τουρκική πλευρά προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια με βολές πυροβολικού από πυροβόλα M52T και Firtina των 155 χλστ..

Το νέο περιστατικό έρχεται να ρίξει λάδι στην φωτιά στις ήδη βεβαρημένες σχέσεις Τουρκίας Συρίας με την τουρκική εθνοσυνέλευση να ψηφίζει την έγκριση στρατιωτικές επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της χώρας να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δαμασκό 
λέγοντας ότι το να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας του θα είναι «ένα μοιραίο λάθος».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι αν υπάρξει τουρκική εισβολή θα εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο, μια απειλή που φαίνεται έχει "φρενάρει" τις τουρκικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο πόλεμος στην Συρία διαρκεί 19 μήνες μόλις πρόσφατα είχαμε δύο σοβαρά περιστατικά με θύματα στο έδαφος της Τουρκίας.

Συρία: Παραδέχθηκε βομβαρδισμό της Τουρκίας, απαιτεί και "συγγνώμη"

Τελικά η Συρία ή αισθάνεται πολύ σίγουρη από τις ρωσικές εγγυήσεις ή θεωρεί την Τουρκία όχι τόσο "μεγάλη δύναμη", καθώς πριν λίγες ώρες είχαμε νέο μπαράζ πυροβολικού από την Συρία προς την Τουρκία με στόχο βάσεις ισλαμιστών ανταρτών μέσα στο τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ οι βολές έγιναν από πυροβολαρχίες με αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Carnationτων 152 χλστ. από το οποίο διαθέτει 500 μονάδες ο συριακός Στρατός.

Άμεση ήταν η απάντηση του τουρκικού Στρατού που έβαλλε και αυτός περίπου είκοσι βλήματα από Μ52Τ των 155 χλστ., αλλά και Firtina, κατά των θεσεων του συριακού πυροβολικού και κατά μιας αποθήκης πυρο0μαχικών που συνορεύει με την επαρχία Χατάϊ. 

Aκόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Συρία εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πλέον ότι δεν πρόκειται περί "προβοκάτσιας" αλλά περί κανονικού βομβαρδισμού του τουρκικού εδάφους, πλην όμως δικαιολογημένου: Βάλλουν κατά βάσεων ή κατά περιοχών που φιλοξενούν βάσεις ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων. Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο 24ωρο που βάλλεται το τουρκικό έδαφος και ανταποδίδουν οι Τούρκοι και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Την ίδια στιγμή ο Σύρος υπουργός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη,, με μία δήλωση-φωτιά ουτε λίγο ούτε πολύ, βάζει τα πράγματα στην θέση του και δηλώνει ότι "Δεν πρέπει να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη από την Τουρκία επειδή την βομβαρδίζουμε, αλλά η Τουρκία από εμάς για όσα έχει κάνει κατά της Συρίας".

Ιδού όλη η εκπληκτική δήλωση του Μπασάρ Τζααφάρι: "Η χώρα του εργάζεται με σκοπό να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και βοκβαδίστηκε το έδαφος της Τουρκιας, αλλά δεν έχουμε ουτε πρόκειται να απολογηθούμε όπως υποστήριξε ότι πράξαμε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Συρία παραδέχθηκε την ευθύνη της και απολογήθηκε.

Περιμένουμε την τουρκική κυβέρνηση 20 μήνες τώρα, να απολογηθεί για τις ενέργειές της στη Συρία και το κακό που έχει προκαλέσει.

Οι απώλειες αμάχων είναι εξ ορισμού τραγικές, αλλά δεν έχουν ακούσει οι Σύροι καμία έκφραση συμπάθειας και αλληλεγγύης για τους αθώους Σύρους πολίτες που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατικές εκρήξεις στο Χαλέπ, ουτε σε οτι αφορά τους θανάτους των Σύρων από τα τουρκικά όπλα και τους τρομοκράτες που φιλοξενεί στο έδαφός της η Τουρκία"!

Η δήλωση από μόνη της είναι χαρακτηριστική του πως εκλαμβάνει τα πράγματα η Συρία και πως δεν σκοπεύει να αρχίσει τις κλάψες, παρά τον εμφύλιο σπαραγμό που καθοδηγείται από το εξωτερικό φυσικά. Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και αν φαίνεται ότι "ταλαιπωρούνται" από τους αντάρτες αυτό αφορά μόνο στον αστικό αγώνα, όπου είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, αφού η ύπαρξη αμάχων και τεράστωιν οικοδομικών όγκων αλλάζει τα δεδομένα.

Σε αναπτεπταμένο πεδίο, όπως αυτό κατά το οποίο θα αντιμετωπιστεί, πιθανόν, ο τουρκικός Στρατός, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ας δούμε την ισχύ του συριακού Στρατού σε αριθμούς για να καταλάβουμε τι εννοούμε:

Ενεργές Ένοπλες Δυνάμεις: 307.600 (Στρατός: 200.000, Ναυτικό: 7.600, Αεροπορία: 40.000, Αεράμυνα: 60.000)

Παραστρατιωτικές Δυνάμεις: 108.000 (Στρατοχωροφυλακή: 8.000, υπουργείο Εσωτερικών 100.000)

Θητεία: 30 μήνες

Εφεδρεία 354.000 (Στρατός 280.000, Ναυτικό: 4.000, Αεροπορία: 70.000)

ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Προσωπικό: 200.000

Σχηματισμοί-Μονάδες: 3 Στρατηγεία Σώματος Στρατού, 7 Τεθωρακισμένες Μεραρχίες, 1 Ανεξάρτητο Σύνταγμα Αρμάτων, 3 Mηχανοκίνητες Μεραρχίες,

4 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πεζικού, 1 Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων, 2 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πυροβολικού, 3 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, 2 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Αντιαρματικών Όπλων

4 Ταξιαρχίες Πυραύλων Εδάφους-Εδάφους

Εξοπλισμός

Άρματα μάχης 4.950: 1.500–1.700 T-72, TK/T-72M, 1.000 T-62K, TK/T-62M, 2.250 T-55, TK/T-55MV, ορισμένα σε αποθήκευση

Αναγνωριστικά: 1000 BRDM-2 (ορισμένα με αντιαρματικά συστήματα)

ΤΟΜΑ 2.450 (BMP-1, BMP-2, BMP-3)

ΤΟΜΠ 1.500: 500 BTR-152, 1.000 BTR-50/BTR-60/BTR-70

ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ: Μέχρι 3.440 σωλήνες

Ρυμουλκούμενα Οβιδοβόλα, 2.030 [των 122 χιλ. 1.150 (500 σε αποθήκευση, 150 M-30, M1938 και 500 D-30), των 130 χιλ. 800 M-46, των 152 χιλ. 70 D-20, ML-20, M1937, των 180 χιλ. 10 S23]

Αυτοκινούμενα Οβιδοβόλα: 500+ [των 122 χιλ. 450+ (400 2S1 Carnation (Gvosdik), 50+ D-30 επί φορέα T34/85, των 152 χιλ. 50 2S3 (Akatsiya)]

Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων: μέχρι 500 [των 107 χιλ. 200 Type-63, των

122 χιλ. 300 BM-21(Grad)]

Όλμοι: 410+ (των 82 χιλ., των 120 χιλ. 400 M-1943, των 160 χιλ. M-160 των 

240 χιλ. 10 M-240).

Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Συστήματα: 5.190+ (800 AT-10, 1000 AT-14 Kornet, 3.000 AT-3 Sagger, 150 AT-4 Spigot, 40 AT-5 Spandrel, AT-7 Saxhorn, 200 Milan)

Φορητά αντιαρματικά συστήματα: των 73 χιλ.: RPG-7 Knout, 105 χιλ. RPG-29

Αντιβαλλιστική/Αντιαεροπορική Άμυνα: 20 SA-11 Gadfly, 30 SA-13 Gopher, 14 SA-8 Gecko, 20 SA-9 Gaskin

Φορητά αντιαεροπορικά συστήματα: 100 SA-14 Gremlin, SA-7 4.000+ SA-18 Grouse (Igla), SA-7 Grail

Αντιαεροπορικά Πυροβόλα: 1.225+ (Ρυμουλκούμενα: των 100 χιλ. 25 KS-19,

των 23 χιλ. Zu-23, των 37 χιλ. M-1939, των 57 χιλ. S-60, Αυτοκινούμενα: ZSU-23-4)

Τακτικά Πυραυλικά Συστήματα: 94+ (18 FROG-7, 18+ SS-21 Scarab (Tochka), 4 SS-C-1B Sepal, 6 SS-C-3 Styx)

Τακτικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι: 30 Scud (πανομοιότυποι με της Βορείου Κορέας), 18 Scud-Β/Scud-C/Scud-D

ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Προσωπικό: 7.600

Εξοπλισμός 

Φρεγάτες: 2 τύπου Petya III

Περιπολικά και ακτοφυλακίδες: 18 (10 τύπου Osa I/II, 8 τύπου Zhuk)

Πλοία ναρκοπολέμου: 5 (1 τύπου Natya, 3 τύπου Yevgenya, 1 τύπου T-43)

Αμφίβια Αποβατικά: 3 τύπου Polnochny B

Βοηθητικά πλοία: 4 (Μεταφορικά, Αυτοδυτών, Εκπαιδευτικό)

Ναυτική Αεροπορία: 15 Ανθυποβρυχιακά Ελικόπτερα (2 Ka-28 (Ka-27PL) Helix A , 13 Mi-14 Haze)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Προσωπικό: 100.000 (Αεροπορία: 40.000, Δυνάμεις Αεράμυνας: 60.000)

Σχηματισμοί-Μονάδες: 11 Μοίρες Μαχητικών, 15 Μοίρες Δίωξης Βομβαρδισμού, 12 Μοίρες Αναγνωριστικών και ορισμένες Μοίρες Μεταφορικών Αεροσκαφών και Επιθετικών Ελικοπτέρων.

Αεράμυνα: 2 Μεραρχίες (25 ταξιαρχίες με 150 μοίρες) 

Εξοπλισμός 

Μαχητικά Αεροσκάφη: 68 MiG-29A Fulcrum, 30 MiG-25 Foxbat, 80 MiG-23MLD Flogger

Δίωξης-Βομβαρδισμού: 20 Su-24 Fencer, 60 MiG-23BTN Flogger H, 160 MiG-21H, 50 Su-22 (Su-17M-2) Fitter D

Αναγνωριστικά: 8 MiG-25R Foxbat, 40 MiG-21 H/J

Μεταφορικά Αεροσκάφη: 1 An-24 Coke, 6 An-26 Curl, 2 Falcon 20, 1 Falcon 900, 4 Il-76 Candid, 2 PA-31 Navajo, 6 Yak-40 Codling

Εκπαιδευτικά: 70 L-39 Albatros, 35 MBB-223 Flamingo, 6 MFI-17 Mushshak, 20 MiG-21U Mongol A, 6 MiG-23UM, 2 MiG-25U Foxbat

Επιθετικά Ελικόπτερα: 36 Mi-25 Hind D, 35 SA-342L Gazelle

Μεταφορικά ελικόπτερα: 100 Mi-17 (Mi-8MT) Hip H/Mi-8 Hip, 20 PZL Mi-2 Hoplite

Πύραυλοι Aέρος-Εδάφους: AS-7 Kerry και HOT, Αέρος-Αέρος: AA-10 Alamo, AA-2 Atoll, AA-6 Acrid, AA-7 Apex, AA-8 Aphid

Πύραυλοι Αέρος-Αέρος: AA-10 Alamo, AA-2 Atoll, AA-6 Acrid, AA-7 Apex, AA-8 Aphid

Αντιαεροπορικά Συστήματα: 707 (195 αυτοκινούμενα SA-6 Gainful, 320 ρυμουλκούμενα SA-2 Guideline, 44 SA-5 Gammon και 148 SA-3 Goa)

Φορητά αντιαεροπορικά συστήματα: 4.000 (SA-7A Grail, SA-7B Grail)