Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ......ΝΕΡΑΚΙ!!!


Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν: Το νερό ανήκει στους λίγους και θα πωλείται ακριβά



Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει την πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την μέχρι σήμερα τιμολογιακή πολιτική. Η είδηση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού είχαν ήδη γίνει οι κινήσεις προετοιμασίας (εκ μέρους των κρατών – μελών) της συγκεκριμένης απόφασης.

Αν και αυτές οι κινήσεις, οι οποίες ουσιαστικά αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση του νερού, έπεσαν στο κενό (π.χ. Μεγάλη Βρετανία), φαίνεται πως στα γραφεία των Βρυξελλών δεν απελπίστηκαν οι «ιθύνοντες» (γραφειοκράτες μη εκλεγμένοι) και αποφάσισαν με την μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να ανακοινώσουν πως το νερό δεν αποτελεί αγαθό που ανήκει στους πολίτες των κρατών της Ευρώπης, αλλά είναι ένα εμπόρευμα το οποίο (στο όνομα της περιβαλλοντικής προστασίας – πράσινης πολιτικής) οι Βρυξέλλες εφεξής θα διαχειρίζονται κατά τα δοκούν…!

Η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου (των γραφειοκρατών των Βρυξελλών) ανακοινώθηκε με τον τίτλο «Μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το νερό» και αφορά την επιβολή μέτρων (λόγω μόλυνσης των ήδη υπαρχόντων υδάτινων πόρων) τόσο στην οικιακή κατανάλωση του νερού, όσο και στην χρήση του νερού στην γεωργικές καλλιέργειες!

Τι γράφει η είδηση, όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε στο Sky News:

«Ανατιμολόγηση του νερού, περιορισμός στη χρήση του αγροτικού νερού, καθώς και προγράμματα εξοικονόμησης νερού κατ' οίκον και επαναχρησιμοποίηση του περιλαμβάνονται μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος προκειμένου να διασφαλισθεί επαρκής ποσότητα καλής ποιότητας νερού για όλους του Ευρωπαίους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε τη νέα αυστηρότερη στρατηγική για τη διαχείριση των υδάτων, διαπιστώνοντας ότι η σχετική οδηγία για την προστασία των υδάτων δεν τέθηκε σε εφαρμογή από πολλές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής κάθε κράτος μέλος οφείλει να δίνει αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το υδάτινο ισοζύγιο, πόσο έχει και πόσο ξοδεύει.

Επίσης να παραθέτει τα στοιχεία σχετικά με τη φυσικότητα της ροής των ποταμών και τις παρεμβάσεις που έγιναν, όπως φράγματα και εκτροπές και τέλος θα τεθούν νέοι στόχοι για την εξοικονόμηση του νερού.

Τέλος θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να περιοριστούν και θα ελέγχονται αυστηρά οι άδειες γεωτρήσεων. Ωστόσο η νέα αυστηρότερη στρατηγική δεν θα εφαρμοσθεί σε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρότερα για χώρες με ελλειμματικό υδάτινο ισοζύγιο, όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ κατέληξε λέγοντας πως η ορθολογική διαχείριση του νερού δεν αφορά μόνο στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά θα καθορίσει την οικονομική ανάπτυξη την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία της Ευρώπης».

Έτσι, λοιπόν, το κοινό αγαθό των πολιτών, το νερό, με μία απόφαση – ανακοίνωση, μεταβάλλεται σε μέσο άσκησης οικονομικής πίεσης (και όχι μόνο) προς τους πολίτες της Ευρώπης, οι οποίοι οφείλουν να παραδώσουν -υπό την απειλή αυστηρών μέτρων εις βάρος τους- το αγαθό που τους ανήκει σε άγνωστους διαχειριστές, οι οποίοι στο όνομα του περιβάλλοντος και της υγείας, θα αποφασίζουν για την διαχείρισή του.

Εμείς, δεν θα ρωτήσουμε εάν ασκήθηκαν έλεγχοι (έστω και μη αυστηροί) στις βιομηχανίες που μολύνουν τους υδάτινους πόρους της Ευρώπης, επειδή γνωρίζουμε πως δεν ασκήθηκε έλεγχος, ούτε υπήρξαν κυρώσεις (έστω και μη αυστηρές) προς τις βιομηχανίες που –όπως διατείνονται οι Βρυξέλλες- καταστρέφουν την ποιότητα του νερού και την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών.

Η δική μας απορία, είναι σχετική με το ποιος και πώς θα διαχειρίζεται το νερό. Προφανώς θα είναι ιδιώτες(!!!), οι οποίοι θα κερδίζουν αμύθητα ποσά από την πώληση του κοινού αγαθού που πλέον μετατρέπεται –με φασιστική μέθοδο- σε ιδιωτικό προϊόν προς εκμετάλλευση.

Έτσι, οι ιδιώτες ενώ θα αποκομίζουν τεράστια κέρδη από κάτι που δεν τους ανήκει, ταυτόχρονα θα πιέζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αφού θα τους αφαιρούν σημαντικά ποσά για την χρήση του νερού. Όμως, οι ίδιοι ιδιώτες θα λειτουργούν και ως μέσον άσκησης πίεσης για την αλλαγή της ποιότητας της τροφής, αφού θα ελέγχουν τους αγρότες και την κατανάλωση του νερού στις αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες θα καταστούν απολύτως ασύμφορες λόγω της αύξησης των τιμολογίων του νερού.

Ήδη, με κυβερνητικές αποφάσεις οι αγρότες υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις πηγές και τα μέσα που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργητικών εκτάσεων που διαθέτουν. Οι αγρότες αν και χρησιμοποίησαν ίδια κεφάλαια για την δημιουργία πομόνων (αρδευτικά πηγάδια με σύστημα άντλησης), καλούνται να συμβάλουν στην διαχείριση (ή στον έλεγχο) των υδάτινων πόρων, να δηλώσουν ουσιαστικά πόσο νερό καταναλώνουν (με δικά τους έξοδα) για τις καλλιέργειές τους, προκειμένου να πληρώσουν και τον ιδιώτη που θα «επωμισθεί» την είσπραξη για την κατανάλωση νερού (να σημειωθεί πως ο ιδιώτης έχει μηδενικά έξοδα, αλλά θα εισπράττει από κάτι που δεν του ανήκει…).

Εάν η όλη αυτή ενέργεια αποσκοπούσε στην δημιουργία κανόνων διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ίσως και να ήταν ένα θετικό βήμα. Όμως, από τη στιγμή που κάποιες καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι) θα κρίνονται ασύμφορες λόγω της μεγάλων ποσοτήτων νερού που απαιτούνται, τότε οι αγρότες θα εξαναγκαστούν στην χρήση ειδικών σπόρων (βλ. μεταλλαγμένα) οι οποίοι έχουν μικρότερη απόδοση και κατασκευάζονται από συγκεκριμένες εταιρείες (βλ. Monsanto) οι οποίες ελέγχουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τροφίμων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με αλά λόγια, με πρόφαση την διαχείριση του νερού, θα υπάρξουν συγκεκριμένα κέντρα που θα αναλάβουν να χρυσο-πληρώνονται για κάτι που δεν τους ανήκει, και ταυτόχρονα θα αλλάξει η ποιότητα της τροφής των Ευρωπαίων πολιτών, στο όνομα της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.

Λείπει, όμως, το νερό από την Ευρώπη; Η απάντηση είναι απολύτως αρνητική, αφού η ευρωπαϊκή ήπειρος θεωρείται πλουσιότατη σε υδάτινους πόρους. Αφού το πρόβλημα είναι στην αλλοίωση της ποιότητας του νερού από βιομηχανικά απόβλητα, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στις παραβατικές βιομηχανίες οι οποίες κατά σύστημα μολύνουν το νερό; Μήπως επειδή η οικονομική ισχύς των βιομηχανιών αυτών είναι τόσο μεγάλη, που αποτελεί φόβο για τους ευρωβουλευτές και τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών, η οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής τιμωρίας τους;

Επειδή είναι προφανές πως οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να πιέσουν τους κυρίως υπεύθυνους, στρέφονται προς τους απολύτως ανεύθυνους για την μόλυνση των υδάτων και πραξικοπηματικά ενεργώντες τους επιβάλλουν εξοντωτικούς οικονομικούς όρους για την κατανάλωση του νερού, ενώ ταυτοχρόνως εξυπηρετούν τους –μόνιμα- ενδιαφερόμενους για την διαχείριση του νερού, αλλά και τις πολυεθνικές παραγωγής μεταλλαγμένων γεωργικών υβριδίων…!

Τελικά και σαν αποτέλεσμα, διαπιστώνουμε πως το περιβάλλον δεν γίνεται καλύτερο (αφού δεν αντιμετωπίζονται οι βιομηχανίες που το καταστρέφουν), ενώ κάποιοι πλουτίζουν από το νερό που δεν τους ανήκει και τέλος δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για καλλιέργεια και πώληση μεταλλαγμένων τροφών… Με απλά λόγια, όλα για το χρήμα, όλα για το κέρδος, με πρόφαση –φυσικά- το καλό των πολιτών και του… περιβάλλοντος.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι πως το νερό μετατρέπεται σε όπλο επιβολής ισχύος και εξαναγκασμού προς τους λαούς. Και ίσως αυτό αποτελέσει τον λόγο για μία άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη...

Θεσσαλονίκη: Η εικόνα που θα παρουσιάζει η νέα παραλία μετά από 28 μήνες


Θεσσαλονίκη: Η εικόνα που θα παρουσιάζει η νέα παραλία μετά από 28 μήνες


Αναλυτικά στοιχεία γύρω από την εικόνα που θα παρουσιάζει η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο μετά από 28 μήνες, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασής της παρουσιάζει σήμερα το www.agelioforos.gr μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το θέμα από τους αναγνώστες του.


Ο Κήπος του Αλεξάνδρου




Περιλαμβάνεται μεταξύ του Λευκού Πύργου και του πλακόστρωτου στο ύψος της οδού Έντισσον.  Προτείνεται η ενοποίηση των τριών πάρκων που τον αποτελούν, με ανοικτές επιφάνειες πρασίνου και απομάκρυνση των φυτικών περιφράξεων.Τονίζεται η αξονική χάραξη που καταλήγει στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  με συστοιχία πιδάκων, συμμετρικές δενδροστοιχίες και μαρμάρινα καθιστικά. Διατηρείται η υφιστάμενη προεξοχή του πλακόστρωτου προς τη θάλασσα, και επενδύεται με ξύλινο δάπεδο, ως εξέδρα ή κατάστρωμα, με περιμετρικά καθιστικά και πίδακες νερού. Ανάμεσα στα σιντριβάνια θα υπάρχουν καλαίσθητα παγκάκια, ενώ θα τοποθετηθεί διάδρομος για τυφλούς και ράμπα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.

Ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου



Πρόκειται για ένα κεκλιμένο κήπο που δημιουργείται στον τριγωνικό χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και της νοητής προέκτασης της οδού Έντισον. Ουσιαστικά, θα κατασκευαστεί ένας τεχνητός λόφος. Η υψομετρική διαφορά που δημιουργείται σε σχέση με το πλακόστρωτο οριοθετείται με συρματοκιβώτια (σαρζανέτια) ειδικών προδιαγραφών και προσδίδει στο πάρκο ιδιαίτερη θέα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον όγκο του ξενοδοχείου. Προβλέπονται επίσης χώρος στάθμευσης και δενδροστοιχίες.


Ο Κήπος της Άμμου


Ο Κήπος βρίσκεται μεταξύ του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και του Κήπου του Ίσκιου και θα περιλαμβάνει αμμουδιά, στην οποία θα μπορούν να παιζουν τα παιδιά. Περιλαμβάνει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο συντηρείται και βελτιώνεται λειτουργικά και αισθητικά, όπως και δύο γήπεδα τέννις, με αποδυτήρια και χώρους υγιεινής.

Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή αναψυκτηρίου και παιδότοπου και η δημιουργία χώρου στάθμευσης.  Κατά μήκος του Κήπου, επί της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου κατασκευάζεται παράπλευρος δρόμος, χώρος στάθμευσης και νησίδα πρασίνου.


Ο Κήπος του Ισκιου

Πρόκειται για τον Κήπο που εκτείνεται μεταξύ του Κήπου της Άμμου και του Δημοτικού Αναψυκτηρίου και περιλαμβάνει μια διαμήκη πορεία - πεζόδρομο, εκατέρωθεν της οποίας διαμορφώνονται σημεία στάσης με κτιστά καθιστικά.

Κατά μήκος του Κήπου, επί της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου κατασκευάζεται παράπλευρος δρόμος, χώρος στάθμευσης και νησίδα πρασίνου.


Ο Κήπος των Εποχών

Ο Κήπος διαμορφώνεται με φυσική βλάστηση του ελληνικού τοπίου, με ελεύθερες χαράξεις και τεχνητό ανάγλυφο έδαφος. 

Περιλαμβάνει αναψυκτήριο, υπαίθριο αμφιθέατρο για εκδηλώσεις και καθιστικά κατά μήκος μιας διαμπερούς ξύλινης διαδρομής.


Ο κήπος του Οδυσσέα Φωκά

Καταλαμβάνει την έκταση του σημερινού ομώνυμου πάρκου. Αποτελεί έναν εκτεταμένο παιδότοπο, ο οποίος ανακατασκευάζεται και εξοπλίζεται με καινούργιες κατασκευές και παιχνίδια, νέα δάπεδα και φύτευση.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια και τον έλεγχο πρόσβασης στο χώρο, ενώ προβλέπονται επίσης και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Ο Κήπος της Μεσογείου

Ο Κήπος  εκτείνεται μεταξύ των νοητών προεκτάσεων των οδών Καλλιδοπούλου και 28ηςΟκτωβρίου.
Προτείνεται η φύτευση με μεσογειακή χλωρίδα (εσπεριδοειδή και αρωματικά φυτά), επίστρωση με δάπεδα με μαλακό σταθεροποιημένο χώμα, κατασκευή καθιστικών και ημιϋπαίθριου αναψυκτηρίου. Επίσης περιλαμβάνεται ειδικός χώρος για τα κατοικίδια σκυλιά.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη μορφολογία των προσβάσεων στο πάρκο και τη γεφύρωση των υψομετρικών διαφορών. Ο κήπος θα περιλαμβάνει ελαιώνα που θα είναι κτισμένος σε ξερολιθιές, θυμίζοντας αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.


Ο Κήπος των Γλυπτών

Βρίσκεται απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο και δημιουργείται στη θέση που σήμερα υπάρχει υπαίθριο πάρκιγκ.  Πρόκειται για ένα «πράσινο δωμάτιο τέχνης», με κατάλληλη διαμόρφωση για την υποδοχή σύγχρονων γλυπτών μεγάλου μεγέθους. 
Κυρίαρχο στοιχείο είναι μια μεγάλη επιφάνεια νερού, με ειδικό νυχτερινό φωτισμό, γύρω από την οποία διατάσσονται καθιστικά, επιμήκη παρτέρια, χαμηλές βάσεις γλυπτών και ένα αναψυκτήριο. 
Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των υφισταμένων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων (είσοδος-έξοδος σκαφών).

Ποδηλατόδρομος, γλυπτοθήκη, παιδότοποι, αλέα...
Το έργο αφορά αυτοτελές και λειτουργικά αυτόνομο τμήμα του συνολικού έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας και εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας, και από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, και καταλαμβάνει επιφάνεια 80.000 μ2 περίπου και ειδικότερα τους κήπους 01-08, οι οποίοι εκτείνονται κατά μήκος του κρηπιδώματος από το Βασιλικό Θέατρο έως τις εγκαταστάσεις των Ναυτικών Ομίλων, όπου και συναντούν τους ήδη κατασκευασμένους κήπους (09-13) της μελέτης, οι οποίοι έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το μέτρο 7.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης, αυτή περιλαμβάνει τη διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων 49.700 μ2, με διάφορους τρόπους (χυτά δάπεδα, κυβόλιθοι μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα, δάπεδα σκυροδέματος), πρασίνου 30.000 μ2 και νερού 190 μ2, ελαφρές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υπαίθρια γλυπτοθήκη, υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και τη δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.103 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου, με 332 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 870 νέων δένδρων, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και των δικτύων υποδομής (ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης).  Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση του πρασίνου, για τη μορφολογική ενοποίηση των δομικών στοιχείων, με βάση τις συνθετικές αρχές της βραβευθείσας στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό μελέτης, με τη χρήση φυσικών υλικών, αυστηρής και λιτής γεωμετρίας και καθαρών σχημάτων όπως και για τη λειτουργική βελτίωση και ασφαλή χρήση των χώρων περιπάτου και αναψυχής, με προστασία από τις καιρικές συνθήκες και αυξημένο νυχτερινό φωτισμό.

Οι κατασκευές περιλαμβάνουν υπαίθριες διαμορφώσεις (δάπεδα, πέργολες, περιφράξεις, δεξαμενές νερού, καθιστικά, γήπεδα, φυτεύσεις) και λίγα διάσπαρτα μικρά κτίσματα, που φέρουν βοηθητικές λειτουργίες (περίπτερα πολιτισμού - αναψυχής, οικίσκοι εγκαταστάσεων - εξοπλισμού). Στον υπαίθριο χώρο κατασκευάζονται τα απαραίτητα δίκτυα (ύδρευσης, άρδευσης, σιντριβανιών, αποχέτευσης, φωτισμού και ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών και αυτοματισμού).

Στις ελαφρές κτιριακές κατασκευές περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης - αερισμού - εξαερισμού, ισχυρών ρευμάτων, ασθενών ρευμάτων, ενεργητικής πυροπροστασίας και αντικεραυνικής προστασίας).


Κονδύλια 8 εκ. ευρώ - Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ
Η Μελέτη Εφαρμογής, αφού θεωρήθηκε από το Συμβούλιο Δημοτικών και Κοινοτικών Έργων & Θεώρησης Μελετών του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης . Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του άξονα Προτεραιότητας «7 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΤΑ, για χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση Νέας Παραλίας  - Τμήμα από το Βασιλικό Θέατρο έως τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων».

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013. Η χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 έχει εγκριθεί από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την προαναφερθείσα απόφαση ένταξης, και με τα ακόλουθα στοιχεία:

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2011 έχει συμπεριληφθεί το έργο με ΚΑ 30.02/7326.21, τίτλο: «Ανάπλαση Νέας Παραλίας (Από Βασιλικό Θέατρο έως Ομίλους) ΕΣΠΑ ΤΠ» και ποσό 8.000.000€.

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα


Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα


Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος με τον codex alimentarius και κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με πατάτες που απαγορεύεται η φύτευση τους γιατί είναι υβρίδιο σύμφωνο με τον codex alimentarius, ο οποίος απαγορεύει την επαναφύτευση των σπόρων. Αυτοί οι σπόροι είναι γενετικά τροποποιημένοι ώστε να αποτρέπουν την παραγωγή καρπών για δεύτερη χρονιά και φυσικά ευθύνονται για καρκινογενέσεις σύμφωνα με έρευνες.

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως ο codex alimentarius είναι εδώ, χρόνια τώρα, αλλά εμείς δε θέλαμε να το δούμε.
Έχω στην κουζίνα μου ένα ράφι γεμάτο με μπαχαρικά και προσπαθώ να βρίσκω όσο πιο αγνά προϊόντα μπορώ. Βέβαια ότι δεν έβρισκα αναγκαστικά το αγόραζα από καταστήματα και κάποια ελάχιστα από σουπερμάρκετ.
Ανακάλυψα κάτι σπόρους κόλιανδρου που είχα καιρό (χρησιμοποιούσα τριμμένο τον τελευταίο καιρό) κι έτσι πήρα ένα μύλο για να τους χρησιμοποιήσω.
Με έκπληξη συνειδητοποίησα διαβάζοντας την ετικέτα ότι πρόκειται για ακτινοβολημένο προϊόν!!!
Σύμφωνα με τον codex alimentarius τα θρεπτικά συστατικά ενός προϊόντος θα πρέπει να περιορίζονται στο 15% για να είναι ασφαλές για την υγεία μας!!! Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει είτε να προέρχεται από κατάλληλους σπόρους γενετικά τροποποιημένους, είτε να υποστεί ακτινοβολία!!!
Ας μη θεωρούμε τα πάντα γύρω μας αγνά, ακόμα κι αν πρόκειται για σπόρους κόλιανδρου. Θα πρέπει να είμαστε πλέον περισσότερο υποψιασμένοι για οτιδήποτε και να διαβάζουμε καλύτερα τα “ψιλά γράμματα” γιατί κρύβουν αλήθειες. Μπορεί να μη γράφει “σύμφωνο με τα πρότυπα του codex alimentarius” όπως άλλα προϊόντα αλλά το υπονοεί.
Αφού φωτογράφισα τη συσκευασία, το πέταξα στα σκουπίδια, σκέφτηκα να το βάλω στο κομπόστ αλλά το μετάνιωσα γιατί είναι επικίνδυνο!
Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ για να συζητήσω με τον υπεύθυνο και να παραπονεθώ για τη σαβούρα που μας πλασάρουν με τον μανδύα των αγνών προϊόντων. Δεν έχω αυταπάτες ότι κάτι θα συμβεί απλώς κάποιος πρέπει να “τα ακούσει”.

«Σε 5 χρόνια ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από μέσο Βούλγαρο»


«Σε 5 χρόνια ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από μέσο Βούλγαρο»


    «Σε 5 χρόνια ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από  μέσο Βούλγαρο»
    Η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012.
    Τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (NSI) της Βουλγαρίας  δείχνουν ότι η πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη» ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ.
    Η Βουλγαρία σκοπεύει να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο στο 50% του μέσου όρου στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του NSI, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από τον μέσο Βούλγαρο».

    «Η γενιά του Πολυτεχνείου μας οδήγησε σε συσσίτια και αυτοκτονίες»


    «Η γενιά του Πολυτεχνείου μας οδήγησε σε συσσίτια και αυτοκτονίες»



    Στο ίδιο κλίμα συνεχίζει ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής.
    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξηγεί ότι η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο γίνεται σε μία προτομή ενός καθηγητή που δεν έχει καμία σχέση με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ επισημαίνει ότι πολλοί είναι εκείνοι που κατέβαλαν προσπάθεια να βρουν τα ονόματα των νεκρών και των θυμάτων, αλλά δεν κατάφεραν.
    «Σήμερα οι Έλληνες, δεν πηγαίνουν στο Πολυτεχνείο, αλλά πηγαίνουν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής. Κορυδαλλός και λοιπά σωφρονιστικά ιδρύματα θα γεμίσουν από την γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία μάς έστειλε στα συσσίτια», κατέληξε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια δωρεάν διανομής προϊόντων αποκλειστικά σε Έλληνες το μεσημέρι του Σαββάτου.