Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η αιώνια φλόγα πίσω από τον καταρράκτη του πάρκου Chestnut Ridge

Η αιώνια φλόγα πίσω από τον καταρράκτη του πάρκου Chestnut Ridge

Στη βάση ενός καταρράκτη βαθιά στα δάση της πολιτείας της Νέας Υόρκης σιγοκαίει μια αιώνια φλόγα.
Προστατευμένη από μια μικρή σπηλιά από σχιστόλιθο, βαθιά κρυμμένη μέσα στο πάρκο Chestnut Ridge, είναι περισσότερο ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο παρά αποτέλεσμα μιας μυστήριας δύναμης.
Όσο και αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν σε νεράιδες και πνεύματα του δάσους, η μικρή φωτιά στο πάρκο Chestnut Ridge οφείλεται στο φυσικό αέριο που στάζει από στρώματα του σχιστόλιθου. Το περισσότερο αέριο διαλύεται στον αέρα, αλλά υπάρχει και αρκετό που φτάνει για να κρατάει την φλόγα αναμμένη. Άλλωστε την ύπαρξη του αερίου στην περιοχή μπορείς να την αντιληφθείς αμέσως μόλις πλησιάσεις στο σημείο από την μυρωδιά του.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που συναντάς φλόγα, από 2 μέχρι 8 εκατοστά, να σιγοκαίει στο εσωτερικό ενός καταρράκτη. Μάλλον έχουν δίκιο…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΟΕ!!!!!!!

Μεγάλη πολιτική επιτυχία καταφέραμε να μείνουμε έξω!


Μεγάλη πολιτική επιτυχία καταφέραμε να μείνουμε έξω!


Ο εκτελεστικός διευθυντής του βουλγαρικού ενεργειακού ομίλου EAD, Μιχαήλ Αντόνοφ, και ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, υπέγραψαν παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το πρωτόκολλο της οριστικής επενδυτικής συμφωνίας για την κατασκευή του τμήματος του South Stream που θα περνά από το έδαφος της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρία. Η κατασκευή του αγωγού θα αυξήσει τις εξαγωγές της Gazprom έως τα 350 δις κυβικά μέτρα το χρόνο.

Επίσης, η Gazprom σύναψε νέο δεκαετές συμβόλαιο με την Bulgargaz (θυγατρική της EAD), το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, προβλέπει ότι από 1ης Ιανουαρίου του 2013 η χώρα του θα λαμβάνει 2,9 δις κ.β. ρωσικού φυσικού αερίου (απευθείας, χωρίς μεσάζοντες) με έκπτωση κατά 20%. Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ, στο έγγραφο αυτό προβλέπεται η  σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων που θα εξαρτώνται από τη δυναμική των τιμών των πετρελαιοειδών, μαζί με τη δέσμευση «Take or pay» (χορηγία από τον προμηθευτή συγκεκριμένης ποσότητας φυσικού αερίου σε συγκεκριμένη τιμή, και πλήρης εξόφλησή του εκ μέρους του καταναλωτή, ανεξάρτητα από την τελική κατανάλωση). Κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία συνθηκών για διεύρυνση της κατανάλωσης αερίου στη Βουλγαρία. Προς το παρόν, οι προμήθειες θα πραγματοποιούνται από την καθιερωμένη διαδρομή μεταφοράς φυσικού αέριου, ενώ όταν τεθεί σε λειτουργία ο South Stream, θα γίνονται μέσω αυτού.

Παρ' ότι, σύμφωνα με τον κ.Μίλερ, η υπογραφή του συμβολαίου δεν συνδέεται με τη συμφωνία του South Stream, καλά ενημερωμένες πηγές του RBC Daily υποστηρίζουν το αντίθετο. Φέτος, υπό την πίεση των ευρωπαίων καταναλωτών, η ρωσική εταιρία, η οποία μονοπωλεί μεγάλο τμήμα της αγοράς, προέβη ήδη σε μείωση των τιμών για πολλές χώρες, που όμως δεν υπερέβησαν το 10%-15%, τη στιγμή που μια σημαντική έκπτωση, σύμφωνα με τον συνομιλητή, θα ήταν εκείνη της τάξης του 20%.
 

Η Βουλγαρία εντάχθηκε τελευταία στον South Stream. Η υπογραφείσα συμφωνία, σύμφωνα με σχόλιο του Αλεξέι Μίλερ, σημαίνει την οριστική μετάβαση στο στάδιο της άμεσης υλοποίησης του έργου. Προηγουμένως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινοπραξίας South Stream AG, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους της Gazprom (κατέχει το 50%), της ιταλικής ΕΝΙ (20%), της γαλλικής EDF (15%) και της γερμανικής BASF SE (15%), συζήτησαν τα κυριότερα θέματα της υλοποίησης του «Νοτίου ρεύματος» και διαμόρφωσαν την οριστική επενδυτική λύση αναφορικά με το θαλάσσιο τμήμα του έργου. Επιπλέον, στη συνάντηση λήφθηκε η απόφαση για την νομική καταχώρηση της εταιρίας South Stream Transport B.V. στο Άμστερνταμ.
Ο South Stream θα περάσει από τη Βουλγαρία, τη Σερβία (με αγωγούς διακλαδώσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία), την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, και θα φτάσει ως τη βόρεια Ιταλία (την πόλη Τρεβίζο). Η κατασκευή θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, και η έναρξη της λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2015. Η προβλεπόμενη δυνατότητα μεταφοράς είναι 63 δις κ.μ. το χρόνο. Αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι, εξαιτίας της κακής κατάστασης της ευρωπαϊκής αγοράς, η Gazprom δεν θα μπορέσει να πετύχει όλους τους παλιούς και νέους εξαγωγικούς στόχους της.
Φυσικά να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε την φοβερή επιτυχία του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, το οποίο κατάφερε να μείνουμε απ'έξω. Ας έχει η Βουλγαρία  20% έκπτωση στο φυσικό αέριο, εδώ πληρώνουν τα "κορόιδα", ας αναβαθμίζει την γεωπολιτική της θέση, εμείς δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες ματαιοδοξίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

To δαχτυλίδι της Ζωής στην Κίνα ή κάτι που μοιάζει με Αστρική Πύλη

To δαχτυλίδι της Ζωής στην Κίνα ή κάτι που μοιάζει με Αστρική Πύλη
Αυτό το 157 μέτρα ύψος κτίριο που ονομάζεται «Ring of Life" κόστισε γύρω στα (16 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), και χρησιμοποιήθηκαν 3.000 τόνοι χάλυβα.
Είναι όμως πραγματικά ένα κομμάτι της αρχιτεκτονικής, ή κάτι διαφορετικό; Όπως πάντα εσείς αποφασίζεται.
Δημοσιεύτηκε πρόσφατα μια φωτογραφία από ένα μοναδικό κτίριο στο Φουσούν, στην επαρχία Liaoning βορειοανατολικά της Κίνας.
Η δομή του μοιάζει με ένα τεράστιο δαχτυλίδι σιδήρου και ονομάζεται "Το Δαχτυλίδι της ζωής."
Η φωτογραφία δείχνει το τεράστιο "Ring of Life" στο Φουσούν, στην επαρχία Liaoning.
Σας θυμίζει κάτι; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που θα ήταν χρήσιμη μία τέτοια κατασκευή.
ΠΗΓΗTo δαχτυλίδι της Ζωής στην Κίνα ή κάτι που μοιάζει με Αστρική Πύλη

{ΒΙΝΤΕΟ} Τσιπάκι RFID κρυμμένο στη σόλα παπουτσιών από ελληνικό κατάστημα;!!!VIDEO


{ΒΙΝΤΕΟ} Τσιπάκι RFID κρυμμένο στη σόλα παπουτσιών από ελληνικό κατάστημα;!!!VIDEO




VIDEO: RFID tag κρυμμένο στη σόλα των παπουτσιών. Περπατάμε και οι σόλες των παπουτσιών μας εκπέμπουν και...

λαμβάνουν
σήμα!!! (δηλ. πληροφορίες)
Δείτε ένα εντυπωσιακό video για το που κρύβουν οι εταιρείες τα RFID tags: Μέσα στην σόλα των παπουτσιών μας!!! Πρόκειται για παπούτσια που έχουν αγοραστεί από Ελληνικό κατάστημα.

Υπάρχει πιθανότητα η νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (κατ΄ευφημισμόν Κάρτα του Πολίτη) να περιέχει τέτοιο RFID tag, κρυμμένο μέσα στο πλαστικό, το οποίο όλη την ώρα θα εκπέμπει και θα λαμβάνει σήμα (δηλ. πληροφορίες).Η γερμανική ηλεκτρονική ταυτότητα πάντως έχει τέτοιο chip κρυμμένο μέσα της

η τεχνολογία όπως χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι πολύ χρήσιμη στις επιχειρήσεις για την διαχείριση των αποθεμάτων τους. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ήδη από μεγάλα πολυκαταστήματα. Δεν χρησιμοποιείται ως αντι-κλεπτική τεχνολογία αλλά ως ένα εύκολος τρόπος παρακολούθησης των αποθεμάτων. Αμφιβάλλουμε βεβαίως εάν στο συγκεκριμένο κατάστημα αξιοποιείται καν αυτή η τεχνολογία. Δεν έχουμε δει υπαλλήλους με τα ειδικά scanners να περνούν μπροστά από τα ράφια για να ελέγξουν την ποσότητα των προϊόντων στα ράφια.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα μας δεν είναι το σήμερα. Είναι το αύριο και πως αυτή η τεχνολογία θα γυρίσει εις βάρος μας στο μέλλον. Πως δηλ. θα χρησιμοποιηθεί στην Κάρτα του Πολίτη όπου εκεί θα επιτρέπει να είμαστε ανιχνεύσιμοι (trackable) όταν περνάμε κοντά από scanners. Πως αυτή η τεχνολογία ή κάποια άλλη στο μέλλον θα επιτρέπει στους κυβερνήτες μας, στους εργοδότες μας ή στους κακοπροαίρετους να μας εντοπίζουν και να μας ελέγχουν. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος ελεύθερος και έχει το δικό του όνομα. Ο σημερινός άνθρωπος έχει κατακτήσει την ελευθερία του μετά από πολλούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αριθμοποίηση και την barcodeποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, δηλ. την υποβάθμισή του σε αριθμό με σκοπό τον καλύτερο έλεγχό του. Είναι χρέος όλων μας...

Περίεργη δραστηριότητα με δέσμες φωτός - Βίντεο


Περίεργη δραστηριότητα με δέσμες φωτός - Βίντεο

To Popocatépetl είναι ένα ενεργό ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό Μεξικό και έχει τη δεύτερη πιο ψηλή κορυφή στη χώρα στα 5426 μέτρα απέχοντας μόλις 70 χλμ. από την πρωτεύουσα την πόλη του Μεξικού. Στις 28 Οκτωβρίου μια από τις κάμερες που καταγράφουν σε 24ωρη βάση τη δραστηριότητά του κατέγραψε μια περίεργη δέσμη φωτός η οποία εισήλθε στον κρατήρα του, προβληματίζοντας τους πάντες για το τι μπορεί να ήταν.
Στις 15 Νοεμβρίου άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο συγκεκριμένο ηφαίστειο με μια παρόμοια δέσμη φωτός μόνο που αυτή τη φορά αντί να κατευθυνθεί προς τον κρατήρα του έφυγε από αυτόν.
Ακόμη επίσημη εξήγηση για το τι μπορεί να είναι οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν έχει δοθεί από τις αρχές της χώρας.
ΠΗΓΗΠερίεργη δραστηριότητα με δέσμες φωτός - Βίντεο

Ο ΕΟΕ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.....ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!


Σήμερα είναι μια μέρα ξεχωριστή, καθώς οι διαδικτυακές πόρτες του ολοκαίνουριου site του ΕΟΕ ανοίγουν διάπλατα. Είναι η στιγμή που περίμεναν πολλοί φίλοι που αναζητούν μια διέξοδο από τα τετριμμένα της καθημερινής αποβλάκωσης των ΜΜΕ . Ο ΕΟΕ η μοναδική ίσως μονάδα επανεκκίνησης των απανταχού  Ελλήνων, βάζει πλάτη εκείνους που εθελοτυφλώντας διάβρωσαν τα γερά θεμέλια της ύψιστης και  ιερής χερσονήσου  που ονομάζεται Ελλάς . Είναι ο οργανισμός που θα προσφέρει  γνώση αλλά και επίγνωση για εκείνα που έρχονται και ίσως δεν είναι μακριά.. Καλή αρχή φίλοι…. Ο θεός ας είναι μαζί σας στην τιτάνια προσπάθεια που ξεκινάτε.. Είναι τιμή σε εκείνους που αγωνίζονται αφιλοκερδώς για τον ιερότερο σκοπό. Την αγαπημένη τους  πατρίδα .
Μετά τιμής …..Μαινας Θεοχάρης ……Σεραφινο …ΕΛΛ-ΧΑ….

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ !!! ΣΤΙΣ 22:00 ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WEBTV ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ http://ustream.tv/channel/eoellastv ΕΝΩ ΣΤΙΣ 23:00 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ LIVE ΤΟ ΝΕΟ SITE ΤΟΥ ΕΟΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...www.eoellas.org
Φωτογραφία: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ !!! ΣΤΙΣ 22:00 ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WEBTV ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ http://ustream.tv/channel/eoellastv ΕΝΩ ΣΤΙΣ 23:00 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ LIVE ΤΟ ΝΕΟ SITE ΤΟΥ ΕΟΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...www.eoellas.org