Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο ήλιος κάποτε θα σβήσει, πότε όμως και τι θα ακολουθήσει;

Ο ήλιος κάποτε θα σβήσει, πότε όμως και τι θα ακολουθήσει;

    sun01


Κατά την διάρκεια της ζωής μας κάποιες στιγμές ξεχνάμε ότι τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν ζει για πάντα. Είναι κάτι φορές που ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος είναι άφθαρτος, παρόλο που μέσα μας γνωρίζουμε ότι με τον καιρό πεθαίνει.
Ένα από αυτά τα οποία θεωρούμε ότι θα υπάρχει για πάντα, ενώ και αυτό κάποτε θα σταματήσει να υπάρχει με την σημερινή του μορφή είναι ο ήλιος που μας δίνει ζωή. Ο ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος και το λαμπρότερο σώμα του ουρανού και είναι της κύριας ακολουθίας με φασματικό τύπο G2 V. Ο χρόνος ζωής ενός αστέρα G2 της κύριας ακολουθίας είναι περίπου τα 10 δισεκατομμύρια έτη. Αποτελείται κατά 74% από υδρογόνο, κατά 25% από ήλιο και 1% από άλλα στοιχεία. Ο ήλιος είναι η αιτία που υπάρχει σήμερα ζωή στην Γη και όταν πάψει να ζει όλα θα τελειώσουν για τον πλανήτη μας(αν δεν έχει γίνει κάτι πρωτύτερα).
Πότε όμως θα έρθει ο θάνατος του ήλιου; Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ηλικία του ήλιου είναι 5 δισεκατομμύρια έτη, συνεπώς έχει αλλά τόσα να ζήσει. Όταν θα ολοκληρώσει τα χρόνια της ζωής του, οι επιστήμονες λένε ότι θα εξαντληθούν τα αποθέματα υδρογόνου και θα μεταστοιχειωθούν σε ήλιο και σε άλλα βαρύτερα στοιχεία, ενώ θα αρχίσει να διαστέλλεται σχηματίζοντας έναν κόκκινο γίγαντα. Είναι πολύ πιθανό η έκταση του κόκκινου γίγαντα να περιέχει την τροχιά της Γης, ωστόσο νέες έρευνες υποστηρίζουν πως η Γη θα προωθηθεί σε απομακρυσμένη τροχιά και δεν θα εξαχνωθεί. Στην συνέχεια ο κόκκινος γίγαντας θα μετατραπεί σε άσπρο νάνο με διαστάσεις μικρότερες από εκείνες της Γης, που θα περιβάλλεται από ένα πλανητικό νεφέλωμα, ο οποίος θα ψύχεται για τα επόμενα 5 δισεκατομμύρια έτη. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι όταν ο ήλιος φτάσει στο τέλος της ζωής του, θα συμπιεστεί τόσο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα. Μετά από αυτό όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα χαθούν.

Ιστορίες για τον πύργο του διαβόλου, του πρώτου μνημείου των Η.Π.Α!


Ιστορίες για τον πύργο του διαβόλου, του πρώτου μνημείου των Η.Π.Α!


Ο πύργος του διαβόλου είναι ένας μονολιθικός πυριγενής ηφαιστειογενής λαιμός που βρίσκεται στους μαύρους λόφους κοντά στο Hulett και Sundance στο Crook County, βορειοανατολικά του Wyoming, πάνω από τον ποταμό Belle Fourche. Έχει ύψος 386 μέτρα πάνω από το έδαφος και η κορυφή είναι στα 1.558 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.



Ο πύργος του διαβόλου ήταν το πρώτο Εθνικό Μνημείο που δηλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδρύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1906, από τον Πρόεδρο Theodore Roosevelt.

Πρόκειται για έναν φυσικό σχηματισμό που μοιάζει με τον απολιθωμένο κορμό ενός δέντρου και το ύψος του είναι 390 μέτρα- ελάχιστα μικρότερο από εκείνο του Empire State Building, του μέχρι πριν από κάποια χρόνια ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο- πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Belle Fourche. Στην κορυφή του υπάρχει ένα πλάτωμα έκτασης 6 στρεμμάτων





Η έκταση του μνημείου περικλείει 1.347 στρέμματα (5,45 km2). Τα τελευταία χρόνια, περίπου το 1% των 400.000 επισκεπτών ετησίως κάνουν αναρρίχηση κυρίως μέσω των παραδοσιακών τεχνικών αναρρίχησης.

Οι ινδιάνικοι μύθοι λένε ότι 7 αδελφές της φυλής των Σιού που μάζευαν τα λουλούδια κυνηγήθηκαν από μια αρκούδα. Τότε το Μεγάλο Πεύμα τις λυπήθηκε και αύξησε το έδαφος που έγινε πύργος προστασίας και μπήκαν μέσα. Η αρκούδα προσπάθησε να αναρριχηθεί στο βράχο, αλλά έπεσε μακριά, τα δε κορίτσια αναλήφθησαν στον ουρανό. Οι Ινδιάνοι λένε πως αυτά τα σημάδια στις πλευρές του λόφου είναι τα αποτυπώματα της αρκούδας' επίσης λένε ότι οι πρόγονοι τους κοιτούσαν στον ουρανό και τα έβλεπαν.




Οπως και να έχει πάνω απο τον Πύργο του Διαβόλου, στον ουρανό εμφανίζονται 7 Πλειάδες -για τιις οποίες μαθαίνουμε από την Ελληνική Μυθολογία ότι πως ήταν επτά αδελφές, γι΄ αυτό και τις αποκαλούν και «Εφτάστερο» ή«Εξάστερο» (η Μερόπη είναι δυσδιάκριτη), από όπου και ο λαϊκός στίχος από τα «Εκατολόγια της Αγάπης»:

"Έξι άστρα σέρνει η Πούλια" - τις οποίες 6 μπορούσαν να δουν με γυμνό μάτι αλλά την 7η μόνο με τηλεσκόπιο....

Νίκος Σάμιος

ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ‏


ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ‏


Nα πώς θα γίνει πραγματικότητα η παγκόσμια κυβέρνηση σύμφωνα με επίσημες θέσεις εξεχόντων αξιωματούχων διεθνών οργανισμών: Ο Brock Chisholm, ο οποίος επιτέλεσε Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταξύ του 1948 και του 1953 - ο πρώτος δηλαδή επικεφαλής του
συγκεκριμένου διεθνούς οργανισμού - είχε δηλώσει:

"Για να επιτευχθεί η παγκόσμια κυβέρνηση, είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε από το μυαλό των ανθρώπων την έννοια της ατομικότητας.. Την πίστη στις οικογενειακές παραδόσεις, στον εθνικό πατριωτισμό και στα θρησκευτικά δόγματα"...

Αυτοί είναι, λοιπόν, οι παγκοσμιοποιητές και η περιβόητη "παγκοσμιοποίηση" - ένας κόσμος χωρίς σύνορα, χωρίς αξίες, χωρίς πίστη, χωρίς ηθική... Αυτός είναι και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών από τις απαρχές της ίδρυσής τους... Η σταδιακή προώθηση της παγκοσμιοποίησης με τελικό στόχο την επιβολή της παγκόσμιας κυβέρνησης...
pentapostagma
Triklopodia: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TRIKLOPODIA.COM ΠΗΓΗ

Η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ στα πρωτοσέλιδα


Η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ στα πρωτοσέλιδα
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΤΟΠ στο χαράτσι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα απόφαση-κόλαφος του Αρείου Πάγου για τον Στουρνάρα. Προσωρινή ανάσα για τα πληττόμενα νοικοκυριά! Μέχρι την Παρασκευή η τελική "ετυμηγορία" για το αν πρέπει να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, που έχει ήδη τυπώσει 3.000.000 λογαριασμούς".
ΕΘΝΟΣ: "Χτύπησαν καμπάνα για τη φοροδιαφυγή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετεξεταστέα αφήνει την κυβέρνηση στις κρίσιμες εξετάσεις για τη φοροδιαφυγή η έκθεση Ράιχενμπαχ. Η κύρια ένστασή της εστιάζεται στην ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, στους οποίους καταλογίζει πλήρη αδράνεια. Έλεγξαν μόλις το ένα τρίτο των εύπορων φορολογουμένων. Ο στόχος των 2 δισ. για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών περιορίστηκε στο μισό".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το Βατικανό... "προσεύχεται" για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Πάπας Βενέδικτος ο δέκατος έκτος σε νέες δηλώσεις του καλεί εμμέσως στην εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Η Ελλάδα και η νέα τάξη πραγμάτων στα πολιτικά και γεωστρατικά δεδομένα της Ανατολικής Μεσογείου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο και το 2013 σε πλειστηριασμός α' κατοικίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με κατεπείγουσες διαδικασίες παρατείνεται μέχρι 31.12.2013 η απαγόρευση κατάσχεσης για πρώτες κατοικίες με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Επεκτείνεται και για τη νέα χρονιά το ευνοϊκό καθεστώς για τις εμπορικές μισθώσεις με καταβολή μόνο ενός ενοικίου σε περίπτωση αποχώρησης".
ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι διώχνουν τους δημιουργούς".
Η εφημερίδα δημοσιεύει την επιστολή Ντεπαρντιέ προς τον Γάλλο πρωθυπουργό που διαμαρτύρεται για τον υψηλό συντελεστή φορολογίας που αύξησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Ολάντ σε 75% για το εισόδημα που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως."
Η ΑΥΓΗ: "Εύθραυστη κυβέρνηση βλέπει η Κομισιόν".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ορατό το τέλος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διακρίνει τρεις σοβαρούς κινδύνους για τις μνημονιακές πολιτικές. Moody's: Ούτε η δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν ούτε το χρέος είναι βιώσιμο. Επενδύσεις με εργασιακό και φορολογικό μοντέλο Βουλγαρίας υπόσχεται στις πολυεθνικές ο Πρωθυπουργός".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταρρέουν ΟΑΕΔ και ΙΚΑ λόγω ανεργίας και μείωσης μισθών".
Η εφημερίδα επισημαίνει "εσωτερικός δανεισμός για την καταβολή των επιδομάτων. Η αδυναμία του ΙΚΑ να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ΟΑΕΔ για ανελαστικές πληρωμές μέχρι το τέλος του χρόνου, αποκαλύφθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τρίγωνο εξουσίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ακτινογραφία της διαπλοκής στη χώρα μας, πολιτικών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και επιχειρήσεων, παρουσιάζει σε εκτενές ρεπορτάζ το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, δηλώνουν "αθώοι του αίματος" και πλήρη άγνοια για το "τρίγωνο της εξουσίας" που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της χώρας".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Διεθνές χτύπημα στους Έλληνες εκδότες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιβεβαίωση της "Ε" από το Reuters: στις διαπλεκόμενες σχέσεις της 4ης εξουσίας με πολιτικούς και επιχειρηματίες αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού πρακτορείου. Τράπεζες, πολιτικοί και ΜΜΕ συγκροτούν το τρίγωνο της εξουσίας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι τέσσερις σκόπελοι που φοβίζουν την Κομισιόν".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο καθορισμός του αριθμού των υπαλλήλων που θα πρέπει να αποχωρούν ανά τρίμηνο έως το 2014 και οι ετήσιοι στόχοι για τις δαπάνες των δημοσίων φορέων για την επόμενη τριετία είναι απαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων των τριών πρώτων μηνών του 2013, σύμφωνα με την έκθεση".
Η ΝΙΚΗ: "Στεγαστικά δάνεια: Πως θα ρυθμίζονται από το 2013".
Η εφημερίδα γράφει "τι να κάνετε για να υποχρεώσετε τις τράπεζες σε συμβιβασμό. Προτάσεις για να διαχειριστείτε καλύτερα τα χρέη σας. Ειδικό τετρασέλιδο για υπερχρεωμένους Έλληνες. Αναλυτικά παραδείγματα για να ξέρετε πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πάγωσε το χαράτσι ο Άρειος Πάγος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα "παγώνει" την ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε ότι η είσπραξη του ειδικούς τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική και παράνομη".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πολιτική ενέργειας για το λαό και όχι για τα μονοπώλια".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κλιμακούμενη κυβερνητική επίθεση στον τομέα της ενέργειας επιταχύνει τη θυσία των λαϊκών αναγκών στο βωμό της κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών".
ΤΑ ΝΕΑ: "Το μεγάλο κόλπο του Λαυρεντιάδη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρώτα αγόρασε την τράπεζα ύστερα έβαλε τους δικούς του ανθρώπους και στη συνέχεια άρχισε να χρηματοδοτεί παράνομα τις εταιρείες του. Αυτή είναι η διαδικασία που περιγράφει το βαρύ κατηγορητήριο των 136 σελίδων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη, στην οποία εμπλέκονται- σύμφωνα με τη δικαιοσύνη - ο πρώην βασικός μέτοχος της Proton Bank και άλλα 32 άτομα".
6 ΜΕΡΕΣ: "Έβαλαν... πάγο στον Στουρνάρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόφαση-κόλαφος του Αρείου Πάγου για το χαράτσι. Πανικόβλητη η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως εναλλακτικά σχέδια για να εισπράξει το 1,5 δισ. μέχρι το Μάιο. Μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και ΔΕΗ 5,5 εκατομμύρια καταναλωτές".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αλλάζει αντιδημάρχους ο Μπουτάρης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλες αλλαγές σε θέσεις αντιδημάρχων αναμένονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αναδόμηση εκ βάθρων αφού εκτός από αλλαγές σε πρόσωπα φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και στην αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εβδομάδα παθών για τους ασθενείς".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Σε μόνιμη... επιφυλακή για διόρθωση αστοχιών".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για άμεση λήψη μέτρων που θα αναπληρώνουν εκείνα που θα απορριφθούν στα δικαστήρια ή θα καλύπτουν αποκλίσεις από τους στόχους. Αυτό προβλέπεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο νέο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκαν χθες".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σταθεροί κανόνες για να επενδύσουμε".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι ζήτησαν οι επιχειρηματίες από τον πρωθυπουργό. Καθαρό τοπίο στη φορολογία για μια πενταετία. Ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων. Σχεδιάζεται νέος επενδυτικός νόμος".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 4 κλειδιά της ανάκαμψης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τι επισημαίνουν για την Ελλάδα ευρωπαϊκή επιτροπή και Task Force οι οποίοι αναφέρουν ότι τα κλειδιά που θα επιτρέψουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι: αποκρατικοποιήσεις, απάλειψη της γραφειοκρατίας, πάταξη της φοροδιαφυγής και παροχή ρευστότητας".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα μέτρα βλέπει η Κομισιόν αν δεν πετύχει το πρόγραμμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων -που φθάνουν στο 18%- φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και ανάγκες σε νέα κεφάλαια, είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/262947/i-apofasi-gia-to-haratsi-tis-dei-sta-protoselida#ixzz2FOOuvTlV