Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται κομήτης με φωτεινότητα παρόμοια με εκείνη της Πανσελήνου


Έρχεται κομήτης με φωτεινότητα παρόμοια με εκείνη της Πανσελήνου

Η φωτεινότητα του θα είναι παρόμοια με εκείνη της Πανσελήνου
Ενθουσιασμένη είναι η αστρονομική κοινότητα, καθώς δύο ερασιτέχνες παρατηρητές από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία εντόπισαν έναν κομήτη, που ονομάστηκε ISON και ο οποίος ενδέχεται να προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.
Η ανακάλυψη έγινε το Σεπτέμβριο, όταν ο πολλά υποσχόμενος κομήτης βρισκόταν κοντά στον πλανήτη Δία, σε απόσταση 965 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από το δικό μας Ήλιο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια συνάντηση, καθώς αντίστοιχα ουράνια σώματα γίνονται ορατά από τη Γη σε κοντινότερη απόσταση, αφότου το φως του ήλιου θερμάνει τον πάγο και τη σκόνη που υπάρχουν, προκαλώντας ένα «διαστημικό φωτοστέφανο».
Όπως αναφέρει το Time, εκτιμάται ότι ο κομήτης θα πλησιάσει χωρίς να απειλήσει τη Γη, τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί υπόσχονται ένα εκπληκτικό θέαμα, καθώς η φωτεινότητά του θα είναι αντίστοιχη με εκείνη της Πανσελήνου, αλλά θα είναι πιο συγκεντρωμένη.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι ο ISON είναι από τέτοια απόσταση ορατός σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ουράνιο σώμα, που το μήκος του ενδέχεται να φτάνει αρκετά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όταν βρεθεί σε απόσταση 1,6 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο θα αντέξει τη θερμότητα και δεν θα διαλυθεί σε μικρότερους βράχους.
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα έχουμε μία «μινιατούρα της Σελήνης» που θα φωτίζει τον ουρανό. Η ανακάλυψη του ISON παρομοιάζεται με εκείνη του κομήτη Kirch, το 1680, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν τόσο φωτεινός που ήταν ορατός και στη διάρκεια της ημέρας.
Oι αστρονόμοι θα μπορούν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τον «καλεσμένο» μας, από τον ερχόμενο Αύγουστο, όταν θα διακρίνεται το «φωτοστέφανο» του κομήτη. Ο David Η. Levy, σπουδαίος ερασιτέχνης αστρονόμος, πάντως συστήνει στους κυνηγούς κομητών να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, καθώς «οι κομήτες είναι όπως οι γάτες. Έχουν ουρές και κάνουν ακριβώς ό,τι θέλουν».

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!



Χρόνια πολλά  με υγεία, αγάπη ,ομόνοια, ομοψυχία, και ειρήνη  σε όλους. Ας είναι η φετινή γέννηση του θεανθρώπου να φωτίσει τις καρδιές εκείνων  που έχουν πέσει στο σκοτάδι. Ας δώσει ο κύριος αγάπη και φώτιση σε εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων .Εκείνους που με τις αποφάσεις τους  έφτασαν την ανθρωπότητα ίσως στο ποιο αρνητικά ιστορικό  σημείο της. Χρόνια πολλά και καλά…
Μετά τιμής  Μαινας Θεοχάρης …. ΣΕΡΑΦΙΝΟ …ΕΛΛΧΑ..