Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕ,,ΠΑΡΕΕΕΕ!!!!!Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! - Πουλάνε και αρχαίο ναό του Απόλλωνα!!!!


Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! - Πουλάνε και αρχαίο ναό του Απόλλωνα!!!!


Θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός και συγκεκριμένα ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης. 

Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα ΖωστΘήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης). 

Και αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα – έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών!

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος
-Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.

Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927.
Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές.

Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη. 

Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Τηλεοπτικά Δίκτυα για την Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]


Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Τηλεοπτικά Δίκτυα για την Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρώτη είδηση σε όλα τα Τηλεοπτικά Δίκτυα της Ευρώπης, και όχι μόνο, το "κούρεμα" των καταθέσεων στην Κύπρο και οι αντιδράσεις οργής των πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των πολιτικών...

ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ --ΕΟΕ--

To να ψάχνουν οι χρήστες του Google Earth περίεργα σημάδια στην επιφάνεια του πλανήτη είναι μια μόδα που εσχάτως έφτασε και στην Ελλάδα..

To να ψάχνουν οι χρήστες του Google Earth περίεργα σημάδια στην επιφάνεια του πλανήτη είναι μια μόδα που εσχάτως έφτασε και στην Ελλάδα..

Φίλος αναγνώστης εντόπισε κάτι πραγματικά αξιοπερίεργο στη Θεσσαλονίκη.


Ομολογούμε πως εντυπωσιαστήκαμε ,δεν το γνωρίζαμε και δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση..
Είναι ένα σχέδιο το οποίο...έχει δημιουργηθεί από συστάδες δέντρων,βρίσκεται ακριβώς πίσω απ΄το νοσοκομείο Παπανικολάου και η τεράστια έκταση του γίνεται αντιληπτή εάν συγκριθεί με την έκταση του νοσοκομείου

Κάποιοι βλέπουν την παλιά σημαία της Ιαπωνίας,κάποιοι τη σημαία της FYROM,κάποιοι απλώς έναν ήλιο με τις ακτίνες του..



Είναι πάντως περίεργο ποιός ,πότε και γιατί σπατάλησε τόσο χρόνο,κόπο και χρήμα για να κατασκευάσει κάτι που είναι ορατό μόνο μέσω δορυφόρου καθώς αεροδιάδρομοι δεν υπάρχουν πάνω απ΄το σημείο.



Για να γίνει ακόμη πιο περίεργη η κατάσταση να αναφέρουμε πως η περιοχή έχει έκταση περίπου 20 στρέμματα(!),είναι περιφραγμένη ενώ -σύμφωνα με τον φίλο αναγνώστη που προσπάθησε να πλησιάσει το σημείο- φυλάσσεται από εταιρεία φύλαξης...



'Αλλη μια υπόθεση για το Μώλντερ και τη Σκάλυ...
The truth is out there
x-files ..στη Θεσσαλονίκη. - InOut ΠΗΓΗ

Πίδακες ενέργειας πηγάζουν από το κέντρο του γαλαξία


Πίδακες ενέργειας πηγάζουν από το κέντρο του γαλαξία

Γιγάντια «ποτάμια» φορτισμένων σωματιδίων που ταξιδεύουν με υπερηχητική ταχύτητα άνω των 1.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, ξεπηδούν αδιάκοπα από το κέντρο του γαλαξία μας. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι αποτελούν προϊόν της γέννησης εκατομμυρίων νέων άστρων στην κεντρική περιοχή του γαλαξία.
Οι ενεργειακοί πίδακες εκτείνονται σε απόσταση 50.000 ετών φωτός, δηλαδή καλύπτουν περίπου τη μισή διάμετρο του γαλαξία μας. Από την οπτική γωνία του παρατηρητή στη Γη, οι πίδακες (που είναι αόρατοι με γυμνά μάτια) καταλαμβάνουν σχεδόν τα δύο τρίτα του ουρανού, από τη μια άκρη του ορίζοντα έως την άλλη.
Αυστραλοί, αμερικανοί, ιταλοί και ολλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Έτορε Καρέτι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Nature, χρησιμοποίησαν το μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο Παρκς, διαμέτρου 64 μέτρων, στην ανατολική Αυστραλία.
Οι επιστήμονες εξεπλάγησαν τόσο με την ταχύτητα εκροής των πιδάκων από το γαλαξιακό κέντρο, όσο και με την τεράστια ποσότητα ενέργειας που περιέχουν, περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από την ενέργεια ενός άστρου που εκρήγνυται ως σούπερ-νόβα.
Οι πίδακες αυτοί δεν μεταφέρουν μόνο σωματίδια και αέρια σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά επίσης, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και τη διατήρηση των ισχυρών μαγνητικών πεδίων στο γαλαξία μας.
Επειδή οι πίδακες σωματιδίων εκρέουν από το γαλαξιακό κέντρο κάθετα σε σχέση με το γαλαξιακό επίπεδο, όπως ο άξονας ενός τροχού, δεν συνιστούν απειλή για τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα, που περιφέρεται σε απόσταση περίπου 30.000 ετών φωτός γύρω από το κέντρο του γαλαξία μας.
Τα εν λόγω ενεργειακά «ποτάμια» που έγιναν αντιληπτά μέσω ραδιοκυμάτων, αντιστοιχούν, όπως συνειδητοποιούν τώρα οι επιστήμονες, με τη διάχυτη μικροκυματική ακτινοβολία που είχαν προηγουμένως εντοπίσει τα δορυφορικά τηλεσκόπια WMAP και «Πλανκ», καθώς και με τις μυστηριώδεις «Φυσαλίδες Φέρμι» που ανίχνευσε το 2010 το διαστημικό τηλεσκόπιο «Φέρμι» στην περιοχή του γαλαξιακού κέντρου.
Οι νέες παρατηρήσεις του Παρκς δείχνουν ότι αυτές οι εκροές φορτισμένων σωματιδίων έχουν ως πηγή τα απομεινάρια της ακτινοβολίας από τις διαδοχικές γενιές των άστρων που γεννήθηκαν και εξερράγησαν ως σούπερ-νόβα στην κεντρική περιοχή του γαλαξία κατά τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια.
Εξάλλου, μια άλλη διεθνής ομάδα αστρονόμων, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίουALMA του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή, για πρώτη φορά κατάφερε να φωτογραφίσει μια σημαντική φάση κατά τη διαδικασία γέννησης των πλανητών.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν δύο πρωτο-πλανήτες (στο αρχικό στάδιο του σχηματισμού τους) να «ρουφάνε» πελώρια ρεύματα αερίων από τον δίσκο ύλης και κοσμικής σκόνης που περιβάλλει ένα νεαρό άστρο (το HD 142527), το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από τη Γη.
Αν και δεν μπόρεσαν να παρατηρήσουν άμεσα τους υπό δημιουργία πλανήτες (που είναι κρυμμένοι μέσα στα πυκνά νέφη των αερίων τους), δήλωσαν σίγουροι ότι επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά την κυρίαρχη θεωρία ότι οι γιγάντιοι πλανήτες δημιουργούνται καθώς συνεχώς απορροφούν αέρια μέσω μιας «γέφυρας» που τους επιτρέπει να τα «ρουφάνε» από το μητρικό άστρο τους (ένα είδος πλανητικού ομφάλιου λώρου!).

Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη Φλόγα


Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη Φλόγα



Ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εισήγησης της ΔΟΕ για αποκλεισμό του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι αδυνατεί να το... καταλάβει.
Αναλυτικά τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξής του Κώστα Θάνου στην εφημερίδα "Sportday":

- Εχει περάσει ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστή η σκέψη της ΔΟΕ όσον αφορά με την πάλη. Εξακολουθείτε να αισθάνεστε την ίδια οργή;

"Σαν τίτλο της κουβέντας μας θα ήθελα να βάλω ότι η πάλη είναι άθλημα-σύμβολο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμβολίζει και την πατρίδα μας, και την ιστορία μας και νομίζω ότι η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να μη συμπεριληφθεί η πάλη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ξεφεύγει από τα στενά όρια της οικογένειας της πάλης στην Ελλάδα και παγκοσμίως και μας αγγίζει όλους. Οταν λέμε πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι σαν να λέμε Ελλάδα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων".

- Τι έχετε να απαντήσετε για όλα αυτά που ακούγονται περί μη εμπορικότητας της πάλης;

"Σίγουρα πρέπει να παραδεχθούμε και να δεχθούμε ότι η κοινωνία εξελίσσεται, όπως και ο Ολυμπισμός και η ΔΟΕ. Ομως δεν μπορούν η εξέλιξη και η εμπορευματοποίηση και οι σπόνσορες να ισοπεδώνουν την αρχή της ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω τελικά ότι στην ολομέλεια της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον Σεπτέμβριο θα καταπέσει η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δυο φορές στα χρονικά έχει αλλάξει η απόφαση. Εδώ, όμως, έχουμε πολλαπλάσια αντίδραση παγκοσμίως από ό,τι συγκριτικά απασχολεί το άθλημα της πάλης ως αθλητές, προπονητές και μέλη ως φιλάθλους".

- Είχατε εκφράσει το παράπονό σας για τον Κάρολο Παπούλια και το γεγονός ότι δεν έχει πάρει καμία θέση για το θέμα. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει...

"Είναι άνθρωπος του αθλητισμού, τον έχω δει να αντιδρά για πολύ πιο ασήμαντα πράγματα. Αυτή τη στιγμή η προσβολή που γίνεται δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την Ελλάδα, την ιστορία, τη χώρα την ίδια. Αυτό με λυπεί βαθύτατα και τον παρακαλώ πολύ ακόμη και τώρα να πάρει θέση. Στο όνομα του ελληνικού λαού διότι ήδη έχουμε χάσει πολλά πράγματα. Ποιος μας λέει ότι η φλόγα που ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να χαθεί; Δηλαδή δεν θα αντιδράσουμε σ' αυτή την περίπτωση;".

- Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχετε στο μυαλό σας κάποιες ενέργειες;

"Στις 20 Ιουλίου διοργανώνουμε στην Αρχαία Ολυμπία ένα διεθνές τουρνουά. Καλούμε όσες περισσότερες χώρες μπορούν να έρθουν και να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και να φωνάξουμε στα μέλη της ΔΟΕ ότι η πάλη είναι εδώ, δυνατή. Επίσης έχουμε ετοιμάσει μια πρόταση και θα την καταθέσουμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν είναι δυνατόν, να διοργανώσουμε μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο μαζί με αγώνες πάλης που δεν θα έχουν σκοπό να αναδείξουν νικητή, αλλά θα έχουν χαρακτήρα συμμετοχής".


Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη Φλόγα - www.sport.gr ΠΗΓΗ

Το μυστηριώδες άστρο που ίσως είναι αρχαιότερο και από το Σύμπαν!


Το HD 140283 (φωτό) είναι ένα άστρο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 190 ετών φωτός από τη Γη. Εντοπίστηκε πριν από έναν αιώνα και έκτοτε αποτελεί μόνιμο στόχο των επιστημόνων αφού κρύβει γύρω του πολλά μυστήρια που αναζητούν απαντήσεις.
Εχει διαπιστωθεί ότι το HD 140283 είναι το αρχαιότερο άστρο που έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα. Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι οι υπολογισμοί για την ηλικία του δείχνουν πως μπορεί να είναι αρχαιότερο και από το ίδιο το Σύμπαν!
Οι μετρήσεις και το μυστήριο
Παλαιότερες μετρήσεις και υπολογισμοί συνέκλιναν στο ότι το HD 140283 έχει ηλικία περίπου 16 δισεκατομμυρίων ετών, είναι δηλαδή δύο δισεκατομμύρια έτη μεγαλύτερο από το Σύμπαν η ηλικία του οποίου έχει υπολογιστεί στα 13,8 δισ. έτη. Οπως είναι ευνόητο, αυτές οι μετρήσεις έχουν «τρελάνει» του επιστήμονες που ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει με το άστρο.
Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια με επικεφαλής τον Χάουαρντ Μποντχρησιμοποίησαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να μελετήσουν εκ νέου το άστρο. Υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να επανεκτιμήσουν την ηλικία του η οποία είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη που αναφερόταν μέχρι σήμερα αλλά και πάλι όχι τόσο μικρή ώστε να λυθεί το μυστήριο. Σύμφωνα με τον νέο υπολογισμό που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal Letters», το HD 140283 έχει ηλικία 14,5 δισ. έτη με απόκλιση ± 800 έτη.
Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η Μεγάλη Εκρηξη από την οποία προέκυψε το Σύμπαν συνέβη πριν από 13,8 δισ. έτη και στη συνέχεια μεσολάβησε ένα διάστημα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και οι διεργασίες που οδήγησαν στη δημιουργία των πρώτων άστρων. Ετσι ακόμη και αν δεχτούμε την μίνιμουμ ηλικία του άστρου, δηλαδή τα 13,7 δισ. έτη, το HD 140283 ακόμη και με τη νέα μέτρηση παραμένει όχι μόνο το αρχαιότερο αλλά και το πιο μυστηριώδες άστρο.
Ορισμένοι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν ότι κάποιο λάθος γίνεται στις μεθόδους μέτρησης της ηλικίας του άστρου και ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί η πραγματική του ηλικία που θα είναι κοσμικά συμβατή.
[Πηγή: Το Βήμα-Science]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
www.axortagos.gr/mistiriodes-astro-pou-isos-einai-arxaiotero-kai-apo-simpan.html ΠΗΓΗ