Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Χρόνος ως Χρήμα. Ο απόλυτος έλεγχος


Ο Χρόνος ως Χρήμα. Ο απόλυτος έλεγχος

Νέα τεχνολογία εναντίον της ρευστότητας; Το αστείο είναι πως εκτός απειροελάχιστων ανθρώπων, που τους αποκαλούν με την γραφική έκφραση «συνομωσιολογικοπαρανοϊκούς» όλοι οι οι υπόλοιποι  … περί άλλων τυμβάζουν! Αυτό που θέλουν είναι να μετατρέψουν τον άνθρωπο σε κάτι άλλο, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν εκατοντάδες φορές.  Είμαστε σίγουροι πως αυτό το κάτι άλλο θα είναι αγνώριστο, όπως αγνώριστοι είμαστε εμείς σήμερα για τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη και τον Καποδίστρια.  Άρχισε το έγκριτο BBC να μας ενημερώνει σχετικά, απαλά- απαλά … σαν την θερμοκρασία του βάτραχου.
[Η νέα τεχνολογία εναντίον του ...ρευστού: Ένα (σχετικά) απρόσμενο «θύμα» φαίνεται να έχει η εμφάνιση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική δραστηριότητα: ο λόγος για το ρευστό. Λίγο καιρό μετά το «κόψιμο» της τελευταίας καναδικής πένας και της επιβολής περιορισμών πάνω στις πληρωμές με ρευστό από χώρες της Ευρωζώνης, το όλο θέμα παρουσιάζεται να γίνεται ολοένα και πιο έντονο, ειδικά από τη στιγμή που κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους ανερχόμενες startups, όπως η Square και η iZettle, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των πληρωμών. Παράλληλα, είναι πάρα πολλοί αυτοί -μη κυβερνητικές οργανώσεις κυβερνήσεις, η Παγκόσμια Τράπεζα, μικρές επιχειρήσεις, αλλά και πολυεθνικοί κολοσσοί, developers κ.α- που φαίνονται να αναζητούν εναλλακτικές προς το ρευστό προτάσεις, και ασκούν πιέσεις προς την κατεύθυνση της «κατάργησής» του.
Εκ πρώτης όψεως βέβαια, οι προβλέψεις περί κατάργησης του ρευστού δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς «κυκλοφορούν» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς το ρευστό, «χειροπιαστό» χρήμα αποτελεί μία παλιά και δοκιμασμένη «συνταγή»: οι συναλλαγές είναι γρήγορες, αποδεκτές από τους πάντες, ανώνυμες και εξακολουθούν να είναι εφικτές ακόμα και αν κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, πλέον το ρευστό δέχεται «πυρά» από τρεις κατευθύνσεις: το χώρο των νέων τεχνολογιών, τον σκεπτικισμό σχετικά με τον έλεγχο και τη «διαχείριση» των εθνικών νομισμάτων και τον γενικότερο ενθουσιασμό απέναντι στις «εναλλακτικές», όπως το ψηφιακό νόμισμα, Βitcoin, ο οποίος συνδυάζεται με τη δυσαρέσκεια απέναντι στα «κόστη» του ρευστού (νομισματοκοπεία, φοροδιαφυγή, ληστείες, πλαστογραφία κ.α).
Η εμφάνιση όλο και περισσότερων καινοτομιών όσον αφορά το ψηφιακό χρήμα, όπως οι μέθοδοι πληρωμών με «εργαλεία» σε κινητά», προσφέρουν εύκολες, γρήγορες και πλέον αρκετά ασφαλείς μεθόδους για να κάνει κανείς τις καθημερινές συναλλαγές τους. Επίσης, η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας και των διαφόρων εθνικών νομισμάτων στρέφει μεν πολλούς προς «σταθερές» αξίες, όπως ο χρυσός, αλλά είναι αυξημένος και ο αριθμός αυτών που αναζητούν νέες επιλογές (τοπικές ή online μέθοδοι πληρωμών ή ανταλλαγών, online «συναλλάγματα» όπως το Bitcoin).
Η άνοδος των smartphones εμφανίζεται ως ένα φαινόμενο το οποίο είναι ικανό να «νικήσει» το ρευστό, καθώς τα «ψηφιακά πορτοφόλια», που επιτρέπουν σύνδεση των κινητών με τον τραπεζικό λογαριασμό και πληρωμή μέσω ασύρματης τεχνολογίας απλά εξαφανίζουν την ανάγκη να κουβαλά κανείς χρήματα. Επίσης, δεν πρέπει να αγνοείται το ότι, ήδη ένα τεράστιο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας βασίζεται ούτως ή άλλως στο «ηλεκτρονικό» χρήμα, υπό τη μορφή των τραπεζικών λογαριασμών και της διαχείρισής τους. Ωστόσο, όπως σχολιάζει ο Ντέιβιντ Γουόλμαν, αρθρογράφος του Wired και συγγραφέας του «The End of Money», «η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία τόσο το αν η περαιτέρω περιθωριοποίηση του ρευστού οδηγήσει κάποια στιγμή στην εξαφάνισή του. Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι η δυνατότητα των καινοτομιών του ψηφιακού χρήματος να βοηθήσουν την ευημερία των πολλών».]
«…Η Ευημερία των πολλών» πράγμα που όπως καλά γνωρίζουμε -γιατί η εμπειρία μας το έχει δείξει-  δεν ισχύει. Όταν η οικονομία  τα κράτη και ο άνθρωπος, σκόπιμα, τεχνηέντως και με σχέδιο πολύ καλά οργανωμένο, βιώνει αντιεξέλιξη, κάθε μέτρο χάριν μιας δήθεν ευκολίας μόνον τους προνομιούχους εξυπηρετεί και σε καμία περίπτωση τους πολλούς. Αντίθετα αυτή η ψηφιακή τεχνολογία πληρωμών και διακίνησης του χρήματος, το μόνο που πετυχαίνει είναι ο έλεγχος και ο στραγγαλισμός των πολλών.
Αυτό επιδιώκουν απλά θέλουν να το πετύχουν με «απαλό τρόπο», μιας κι αυτή είναι απολύτως βασική τεχνική του πολέμου, το να κερδίσεις χωρίς καν πόλεμο.
Πολλές δήθεν «ανταλλακτικές κοινότητες»  προωθούν αντί του χρήματος να υπάρχει ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών με την χρήση του «χρόνου». Ω τι εξυπνάδα!!! Ποια παραγνωρισμένη μεγαλοφυΐα να το σκέφτηκε άραγε;
Την ταινία IN TIME την έχετε δει; …. Είναι εξαιρετικά επίκαιρη-προφητική-προπαγανδιστική κλπ  ειδικά αν σκεφτούμε  και κάνουμε τους παραλληλισμούς χρησιμοποιώντας την ΔΙΑΚΡΙΣΗ, αυτά που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα, με ‘κίνδυνο’ να χαρακτηριστούμε συνομωσιολογικοπαρανοϊκοι για άλλη μια φορά.
… Και ας τα συνδέσουμε με την παθητικότητα και την αστείρευτη βλακεία του ανθρώπου της πολιτείας,  της θρησκείας,  και της απίστευτης δουλικότητας και υποταγής.
Η ηλιθιότητα του σημερινού πολίτη, είναι τόση ώστε,  να  θεωρεί ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑ  τα ντουβάρια, τα  χαρτιά, τα τσιμέντα και κάθε τι με καμία απολύτως  -Ουσία. Δηλ. να μπερδεύει την ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑ με την ιδιοκτησία.
… πιασ’ τα αυγό και κούρευτο αλλά πρώτα βρες τι έγινε πρώτα η κότα ή το αυγό
…κι αν έγινε πρώτα η κότα …κούρεψε την κότα.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέλασαν Μασόνοι!


Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέλασαν Μασόνοι!

Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέλασαν Μασόνοι!
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους πολίτες που παρακολούθησαν, στο Νέο Ηράκλειο, την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.
Στο τέλος της παρέλασης ,αφού είχαν περάσει τα μαθητικά τμήματα, οι σύλλογοι , οι οργανώσεις , έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Στοάς ΔΙΟΝΥΣΟΣ αρ.111 της Grande Oriente Universal Greece. Με επικεφαλής τον Α. Τσιπίδη 33ο , παρέλασαν με πλήρη Τεκτονική περιβολή. Είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας Τεκτονική Δύναμη εμφανίζεται σε παρέλαση .


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/291873/proti-fora-stin-ellada-parelasan-masonoi#ixzz2Og8D8MB4

Χάθηκε φιαλίδιο με θανατηφόρο ιό από εργαστήριο στις ΗΠΑ


Χάθηκε φιαλίδιο με θανατηφόρο ιό από εργαστήριο στις ΗΠΑ

Διέρρευσε η είδηση ότι χάθηκε ένα φιαλίδιο από εργαστήριο το Texas των ΗΠΑ, που περιέχει ιό, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.
Η δήλωση της… απώλειας, έγινε την περασμένη Τετάρτη, αλλά οι Αμερικανικές αρχές λένε πως δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί πανικός, καθώς ο ιός μεταδίδεται μόνο μετά από επαφή με τρωκτικά της Βενεζουέλας.

Που σημαίνει ότι στην χειρότερη περίπτωση, το πολύ πολύ να χαθεί η μισή Λατινική Αμερική; Μπα… λένε οι αρχές. Μάλλον το φιαλίδιο καταστράφηκε κατά την διάρκεια καθαρισμού του εργαστηρίου. Μετά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει παραβίαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του χώρου, οπότε αυτό υποθέτουν. Βέβαια, το φιαλίδιο εξακολουθεί και είναι εξαφανισμένο και το δήλωσαν, όπως ήταν η υποχρέωσή τους, αλλά μέχρι εκεί. Λένε.

Οι κάτοικοι του Texas πάντως, καλό είναι να έχουν το νου τους, αν δουν κανένα φιαλίδιο στο δρόμο. Δεν ξέρεις τι ορέξεις μπορεί να έχουν τα τρωκτικά της Βενεζουέλας. Μπορεί κάποιο από αυτά να ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για να δει τους μακρινούς εξαδέλφους του και να συνάντησε στη διαδρομή το φιαλίδιο. Ας το σκεφτούμε σαν ενδεχόμενο γιατί απ’ ότι φαίνεται, οι αρχές δεν σκέφτονται το άλλο, πιο πιθανό, να πήρε κάποιος τον ιό για δικούς του λόγους…. 


ΠΗΓΗ:http://www.apocalypsejohn.com/


Πηγή: http://strange-files.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html#ixzz2Og43kjFz

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ..ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΓΗ» ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ(VIDEO)


Η Agricultural land (γεωργική γη) έχει την μέγιστη προσοχή αυτή την περίοδο και χώρες σε όλο τον κόσμο αγοράζουν μανιωδώς γεωργικές εκτάσεις,σε μια προσπάθεια να παρέχουν μελλοντικές πηγές τροφής για τον πληθυσμό τους.Αυτή η κομπίνα ονομάζεται Great land(Μεγάλη γη),και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη λαχτάρα για τα βιοκαύσιμα, ο μέσος άνθρωπος θα πληρώνει σε υψηλότερες τιμές τα καθημερινά του αγαθά,σε κάποιο σημείο σίγουρα θα υπάρξει εκτεταμένη έλλειψη κοινών καθημερινών τροφίμων.Γι “αυτό είναι σωστό να αρχίσετε να προετοιμάζεστε από τώρα.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ..ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΜΕΓΑΛΗ ΓΗ" ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ(VIDEO) | ENA ΠΗΓΗ

Σβήνουν τις αναμνήσεις - Μία ανησυχητική ανακάλυψη για την τεχνική χειρισμού του εγκεφάλου


Σβήνουν τις αναμνήσεις - Μία ανησυχητική ανακάλυψη για την τεχνική χειρισμού του εγκεφάλου



Στο Men in Black ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι πράκτορες K και J ήταν σε θέση να καθαρίσουν τη μνήμη των ατυχών μαρτύρων, χάρη σε ένα μικρό φορητό φλας που παράγεται από ένα μηχανισμό, για την προστασία του απορρήτου της εξωγήινης δραστηριότητας στη πλανήτη μας.

Τώρα, σε ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, μαθαίνουμε ότι η επιστημονική φαντασία δεν είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα. Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει μια τεχνική για να σβήσει τις τελευταίες αναμνήσεις. Η επίσημη εξήγηση του ευρήματος είναι η θεραπεία των φοβιών και του μετα-τραυματικού στρες.

Τα αποτελέσματα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της έρευνας και της μνήμης για τις φοβίες. Τελικά, τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτιωμένες μεθόδους παρέμβασης για εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα, όπως φοβίες, μετα-τραυματικό στρες και κρίσεις πανικού, σχολιάζει ο Thomas Agren

Για να κατανοήσουμε πώς δουλεύει η νέα τεχνική, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τον μηχανισμό σχηματισμού μνήμης. Η πνευματική ικανότητα μας είναι εξοπλισμένη με μια βραχυπρόθεσμη μνήμη και μία μακροπρόθεσμη μνήμη.

Ο σχηματισμός μίας «μακροπρόθεσμης μνήμη» δημιουργείται με τη βοήθεια μιας διαδικασίας ενοποίησης που βασίζεται επί του σχηματισμού ορισμένων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν κάποιες μνήμες του παρελθόντος ενοποιούνται στο μυαλό μας.

Η έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα των επιστημόνων μας επέτρεψε να βρούμε έναν τρόπο για να σταματήσει η διαδικασία της ενοποίησης, «σβήνοντας» τη μετάβαση από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Η τεχνική περιλαμβάνει την χορήγηση ηλεκτροσόκ σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, έτσι ώστε να είναι μια εξαιρετικά επεμβατική τεχνική. Χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό τομογράφο, οι ερευνητές απέδειξαν ότι η βραχυπρόθεσμη μνήμη, εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στον τομέα των μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει εάν μία τέτοια θεραπευτική τεχνική πέσει σε λάθος χέρια - Μία Παγκόσμια Κυβέρνηση, για παράδειγμα -; Φανταστείτε εάν ένας πολίτης αντιληφθεί μια δυσάρεστη αλήθεια και η ελίτ θα ήθελε να την κρατήσει κρυφή με κάθε κόστος:

Με μια απλή συνεδρία "μηδενισμού" θα μπορούσαν να εξαλείψουν τη δυσάρεστη ανάμνηση. Τελικά φαίνεται ότι έχουν την δύναμη να κρύψουν τα πάντα, ακόμα και αν τα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση να ενωθούν οι πιστοί όλων των θρησκειών για χάρη της «ειρήνης» και της «δικαιοσύνης»


Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση να ενωθούν οι πιστοί όλων των θρησκειών για χάρη της «ειρήνης» και της «δικαιοσύνης»


Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τα μέλη όλων των θρησκειών και τα άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον.


«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και αισιοδοξία και ελπίδα», δήλωσε ο ραβίνος David Rosen, από την Ιερουσαλήμ, διευθυντής των Διαθρησκευτικών Σχέσεων για την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

«Είναι βαθύτατα προσηλωμένος στις Καθολικό-εβραϊκές σχέσεις", είπε ο Rosen, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση.
Ο Yahya Pallavicini, ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας της Ιταλίας, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την επιμονή του Πάπα για την προώθηση της διαθρησκευτικής φιλίας.
O Φραγκίσκος συναντήθηκε με ηγέτες μη καθολικούς χριστιανικούς, όπως Ορθόδοξους, Αγγλικανούς, Λουθηρανούς και Μεθοδιστές, και άλλους όπως Εβραίους, Μουσουλμάνους, Βουδιστές και Ινδουιστές.

"Η Καθολική Εκκλησία έχει επίγνωση της σημασίας της για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις," δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας στους θρησκευτικούς ηγέτες στο Βατικανό.

Μιλώντας στα ιταλικά στην Sala Clementina, είπε ότι τα μέλη όλων των θρησκειών, ακόμη και οι μη-πιστοί πρέπει να αναγνωρίσουν την κοινή ευθύνη τους "στον κόσμο μας, σε όλη τη δημιουργία, την οποία θα πρέπει να αγαπούμε και να προστατεύουμε.

"Πρέπει να κάνουμε πολλά για το καλό των φτωχότερων, των αδύναμων, και εκείνων που υποφέρουν, να ευνοήσουμε τη δικαιοσύνη, να προωθήσουμε τη συμφιλίωση και να οικοδομήσουμε την ειρήνη», είπε.

Αν και είπε ότι η ιστορία είχε δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να εξαλειφθεί ο Θεός είχε φέρει "πολύ βία," αναφέρθηκε σε εκείνους που αναζητούν την αλήθεια, την καλοσύνη και την ομορφιά χωρίς να ανήκουν σε κάποια θρησκεία.

"Είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας στη δέσμευση για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οικοδόμηση μιας πιο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των ανθρώπων και την προστασία της φύσης», είπε.
ΠΗΓΗ:  katohika.gr
______________________


Πηγή: http://strange-files.blogspot.com/2013/03/blog-post_974.html#ixzz2OapKK67m