Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο 4,5 δισεκατομμυρίων ετών όμορφος και μυστηριώδης μετεωρίτης Fukang


Ο 4,5 δισεκατομμυρίων ετών όμορφος και μυστηριώδης μετεωρίτης Fukang

Το έτος 2000 ένας μετεωρίτης βάρους 1.003 κιλών ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Fukang, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της περιοχή Xinjiang της Κίνας... Ονομάστηκε ο «μετεωρίτης Fukang». Φωτεινά χρυσά κρύσταλλα ενός ορυκτού που ονομάζεται ολιβίνης γυαλίζουν ανάμεσα σε μία ασημί «κηρήθρα» νικελίου-σιδήρου. Οι μετεωρίτες αυτού του είδους είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Μεταξύ των μετεωριτών μόνο το 1% του συνόλου είναι αυτού του είδους και έτσι ο μετεωρίτης Fukang χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις μετεωρίτη του 21ου αιώνα.

Τα στοιχεία του Fukang πιστεύεται ότι προέρχονται από ανέπαφους μετεωρίτες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του ηλιακού συστήματος περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και πολύ λίγα δείγματα έχουν διασωθείι από την είσοδό τους στη γήινη ατμόσφαιρα.

Ένας ανώνυμος συλλέκτης κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι του μετεωρίτη, το οποίο ζυγίζει περίπου 420 κιλά.

Το 2008, αυτό το κομμάτι αναμενόταν να αγγίξει 2 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στο Bonham στη Νέα Υόρκη - αλλά τελικά παρέμεινε απούλητο.

Δείτε τις υπέροχες εικόνες:



Πηγή ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ: Ο 4,5 δισεκατομμυρίων ετών όμορφος και μυστηριώδης μετεωρίτης Fukang

ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ --- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ;‏


ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ --- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ;‏

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και...
25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..
Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.
Τα αγάλματα ήταν τέλειος άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος.
Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς;
Ξυπνήστε Έλληνες....
Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα.
Το ανακοίνωσε ο άνθρωπος γιατί λέει φτάνει πια, ήρθε ο καιρός να δοξαστεί η Ελλάδα. με τους προδότες τους ανθέλληνες που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια..
Δείτε την προχθεσινή εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε.
Πρέπει αμέσως το υπουργείο πολιτισμου να πάρει θέση. Τι εκανε τοσα χρονια; Ποιος ειναι ο σατανικος του ρολος και ποιοι κρυβονται απο πισω. Σιγουρα ανθελληνες. Παει καπου το μυαλο μου;
Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!
Ακουστέ το βίντεο από το 58.07 και θα σας πιάσουνε τα νευρά σας σίγουρα.

Αδιάκοπη σεισμική κρίση στον Ειρηνικό Καμτσάτκα, και ανατολική Ρωσία


Αδιάκοπη σεισμική κρίση στον Ειρηνικό Καμτσάτκα, και ανατολική Ρωσία
Kamchatka - Μια βίαιη και έντονη σεισμική δραστηριότητα από σμήνος σεισμών συμβαίνει στην περιοχή Petropavlovsk-Kamchatskiy, τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Περισσότεροι από 20 σεισμοί έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες 22 ώρες, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τον βυθό του Ειρηνικού σε βάθος 16,5 χιλιομέτρων.
Αυτή η αναταραχή των σεισμών κατά μήκος της περιοχής, αντανακλά στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με μία από τις μεγαλύτερες τεκτονικές δομές στον πλανήτη, την πλάκα του Ειρηνικού. Η αυξανόμενη αστάθεια κατά μήκος αυτής της σεισμικής περιοχής ( Καμτσάτκα) θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τις γειτονικές τεκτονικές πλάκες.
Η περιοχή Kuril νησιά και Kamchatka εκτείνεται για περισσότερα από 2100 χλμ. από το νησί του Χοκάιντο στην Ιαπωνία, στη χερσόνησο της  Καμτσάτκα, μέσω της αλυσίδας των νησιών Kuril στον Ειρηνικό Ωκεανό, και κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του άκρου της καταβύθισης Ειρηνικού και της Ευρασίας, ενώ είναι μία από τις πιο νευραλγικές περιοχές του πλανήτη τόσο από σεισμική όσο και από ηφαιστειακή άποψη.

Σημερα Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:30 η δεύτερη μέρα του ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης


Σημερα  Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:30 η δεύτερη μέρα του ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και τραγουδιστής Γιώργος Φανάρας, θα αναφερθει στην τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, αλλα και την Ψαλτική.
Μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής όπως
ο μεγαλύτερος εν ζωή διδάσκαλος Βυζαντινής μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, ο τραγουδιστής Πέτρος Γαιτάνος κι ενας απο τους πιο σημαντικούς μουσικούς και βιολιστές στην Ελλάδα ο Κυριάκος Γκουβέντας, δίνουν αποκλειστική συνέντευξη στον συνάδελφό τους Γιώργο Φανάρα.

Όλο το φιλομαθές κοινό λοιπόν της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα και την τιμή να ακούσει και να διδαχθεί από τον Γιώργο Φανάρα, σφαιρικά για την ιστορια της βυζαντινής μουσικής, παράλληλα με μια ευχάριστη πρακτική εφαρμογή, αλλα και τις ομοιότητες της με το παραδοσιακό και το λαικό τραγουδι.

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκη ενστερνίζονται και στηρίζουν όλη αυτή τη σημαντικότατη προσπάθεια.

Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί η Γνωριμία με τη Βυζαντινή Μουσική είναι η αρχή για να γνωρίσουμε τον πραγματικά Ελληνικό εαυτό μας. Ακολουθεί το μάθημα της Αστροφυσικής με τον κ. Σταμουλά. Να είστε όλοι στην Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.http://eoellas.org/diaereunasmathisi