Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» - ΤΑΙΝΙΑ

«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» - ΤΑΙΝΙΑ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενημέρωση και τις γνώσεις που μας μεταφέρετε και που -ίσως και να- ήταν μια αφορμή να ασχοληθούμε και να κάνουμε μια ερασιτεχνική (από όλες τις απόψεις) ταινία που θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε, με αγάπη, στο ιστολόγιό σας.


Πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια μιας "παιδικής" περιπέτειας για ..μεγάλους, σχετικά με την ηλεκτρονική φυλακή και το επερχόμενο βίο-τσιπ που μεθοδεύεται για την ανθρωπότητα..

Η προσπάθεια αυτή, δοσμένη σαν παιδικό cartoon-με σαφείς επιρροές σχετικών σειρών κινουμένων σχεδίων του '70 και του '80, αναφέρεται στην τρέλα της εποχής όπου βασιλεύει η ύλη και η κενοδοξία... δίνοντας, εν κατακλείδι, την θεώρηση πως δίχως Θεό δεν μπορεί να σταματήσει η αέναη πάλη κατά του κακού στον κόσμο. Η τελική, εν Χριστώ, κρίση θα "βάλει τα πράγματα στην θέση τους"...

Υπόθεση:

Κάποιοι επιβουλεύονται δόξα και χρήμα, κάποιοι μεθοδεύουν πλήρη έλεγχο ανθρώπων και κάποιοι, πάνω από αυτούς -ως.. εξωπραγματικό κακό- να κινούν τα νήματα. Όλα παρουσιάζονται έντεχνα, στον κόσμο, ως τεχνολογικά προηγμένα βοηθήματα για το καλό, την υγεία, την ασφάλεια του ατόμου...
Σέκτες και οργανώσεις παγκοσμιοποιητών, με κυβερνητική υποστήριξη, απαγάγουν κορίτσια νεαρά, κάνουν πειράματα γονιδιακά για να δημιουργήσουν υπερείδος σάιμποργκ και να ολοκληρωθεί το σχέδιο του ανθρωπίνου γονιδιώματος, με πλήρη έλεγχο του συστήματος του ανθρώπου...
Ο μύθος λέει για ένα αρχαίο σπαθί μετεστημένου Αυτοκράτορα που θα διώξει το σκότος... Είναι όμως αρκετό αυτό μόνο για να υποτάξει τις χθόνιες δυνάμεις;


Λαμβάνουν μέρος:

Παναγιώτης Βιβλιοδέτης, Κατερίνα Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Γαλανόπουλος, Χάρης Γιαννιάς, Σμαράγδα Γκούμα, Νίκος Δαραδήμος, Τάσος Δεληγιάννης, Βαγγέλης Κρανιδιώτης, Λουκάς Λόης, Μαρία Μπόπη, Δημήτρης Μπόπης, Ιωάννα Παλυβού, Εβίτα Πουρπουτίδη.
«Διά Βίου Φυλακή» - «Prisoner for a life» | © 2013 dbopis

Σενάριο - Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μπόπης & Ομάδα Τζί
Γλώσσα: Ελληνική | Έγχρωμο | Συνολική διάρκεια: 87 λεπτά

«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» (Μέρος 1ο)



«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» (Μέρος 2ο)



«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» (Μέρος 3ο)



«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ» (Μέρος 4ο)



Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μπόπης

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ.... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ....ΔΕΙΤΕ (((Ζουράφα-Τα πετρέλαια της Ελλάδας)))

Ταραχές στην τουρκία (οι φωτογραφίες που δεν θέλουν να δείτε)

Ταραχές στην τουρκία (οι φωτογραφίες που δεν θέλουν να δείτε)

Τέσσερις νεκροί και εκατοντάδες (τουλάχιστον 400) τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός σε αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τουρκία, κυρίως στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Εν μέσω απαγόρευσης, από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, της μετάδοσης ειδήσεων σχετικών με τα επεισόδια ή της προβολής εικόνων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η τουρκική αστυνομία έπνιξε στο αίμα τις ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, που ακολούθησαν τη βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτών από το Πάρκο Γκεζί, στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τα σχέδια της κυβέρνησης να ισοπεδώσει το πάρκο, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, και να προχωρήσει στην ανέγερση ενός ακόμη εμπορικού κέντρου, από αυτά που «κατακλύζουν» την πλατεία Ταξίμ.
Έπειτα από τέσσερις ημέρες παραμονής στο πάρκο, η αστυνομία επενέβη, κάνοντας χρήση υπέρμετρης βίας. Αυτό εξόργισε τους κατοίκους όχι μόνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και άλλων τουρκικών πόλεων, που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους.
Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός των τεσσάρων νεκρών, να υπάρξουν και περισσότεροι από 400 τραυματίες, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας Ταξίμ, ανοίγοντας πυρ κατά του πλήθους
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και νοσοκομειακές πηγές, δέκα διαδηλωτές έφεραν εγκεφαλικά τραύματα, ενώ άλλοι τρεις τυφλώθηκαν από τα βίαια χτυπήματα των δυνάμεων καταστολής, στις μάχες σώμα με σώμα που σημειώθηκαν κυρίως στην πλατεία Ταξίμ.
Οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονταν με κάθε επιφύλαξη, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε, αφού η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν οτιδήποτε σχετικά με τα επεισόδια. Όπως ήταν φυσικό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, πήραν «φωτιά», με τη ροή πληροφοριών, αλλά και φωτογραφιών, να αποκαλύπτει το μέγεθος της αστυνομικής θηριωδίας.
Κάνοντας χρήση χημικών, αλλά και με αντλίες νερού, οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας. Στην Άγκυρα δε, η αστυνομία απομάκρυνε με τη βία ένα ογκώδες πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, AKP.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την απαγόρευση του αλκοόλ από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το κλίμα ήταν έκρυθμο, με τις πληροφορίες μάλιστα να θέλουν νέες ογκώδεις διαδηλώσεις να προγραμματίζονται για σήμερα σε διάφορες πόλεις ανά τη χώρα. Στο Twitter, συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις διαδηλωτών, αλλά και απλών πολιτών, για μετάδοση των ειδήσεων από κάθε δυνατή πηγή, προκειμένου να μάθει ο κόσμος τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας τρόμου στην Τουρκία.
Φωτογραφίες με ματωμένους δρόμους και αφηγήσεις διαδηλωτών που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς, με συνέπεια να χρειαστεί να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, «κατέκλυσαν» τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πληροφορίες ήθελαν ακόμα και το στρατό της χώρας να απειλεί να βγει στους δρόμους και να τεθεί αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής, εάν η αστυνομία δεν σταματούσε τις ανηλεείς επιθέσεις κατά διαδηλωτών.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.
Όσο συνέβαιναν τα δραματικά γεγονότα, κλίμα αναστάτωσης επικρατούσε σε Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αμερικανικό Πεντάγωνο, ενώ πραγματοποιούνταν συνεχείς συσκέψεις για τη διαχείριση της σοβαρής κρίσης στην Τουρκία. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει και την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση του καθ' όλα απολυταρχικού Ερντογάν...

Η νέα διαφήμιση για την Κρήτη που κάνει τον γύρο του κόσμου

Η νέα διαφήμιση για την Κρήτη που κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει το νέο τηλεοπτικό σποτ για την προβολή της Κρήτης κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την καθαρότητα του μηνύματος και το καλόγουστο αποτέλεσμα. Το τρίλεπτο διαφημιστικό με τίτλο «Crete - Incredible Hospitality» («Κρήτη - Απίστευτη φιλοξενία») προβάλλεται στο YouTube ενώ οι μονόλεπτες εκδόσεις προβάλλονται εδώ και λίγες ημέρες σε ξένα δίκτυα όπως το Travel Channel

Το συγκεκριμένο σποτ αποτελεί μέρος της καμπάνιας τουριστικής προβολής της Κρήτης για το 2013, η οποία φέρει την ονομασία «Crete - Incredible memories» («Κρήτη - Απίστευτες αναμνήσεις»)

Τη σκηνοθεσία του διαφημιστικού ανέλαβε ο Θόδωρος Παπαδουλάκης και εμφανίζει έναν ξένο επισκέπτη να ταξιδεύει στην Κρήτη και στην απίστευτη φιλοξενία της μέσα από έναν πίνακα ενός αποστειρωμένου ευρωπαϊκού μουσείου. 
Η νέα διαφήμιση για την Κρήτη που κάνει τον γύρο του κόσμου - tanea360° - Τα Νέα Οnline ΠΗΓΗ