Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Nigel Farage: «Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν "πραξικόπημα"»

Nigel Farage: «Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν "πραξικόπημα"»

Ο Βρετανός πολιτικός και ηγέτης του Ευρωσκεπτικιστικού, ακραίου συντηρητικού και λαϊκιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Nigel Farage, αρθρογραφεί στην «Telegraph» για το λάθος του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα θυσιάστηκε στο βωμό του αποτυχημένου πειράματος του ευρώ».
Το ΔΝΤ ετοιμαζόταν πριν από 2 χρόνια να «τζογάρει» δισεκατομμύρια σε ένα ψέμα, με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί ένα υπερήφανο έθνος και πολλές γενιές να υποχρεωθούν να υποστούν τις καταστροφικές συνέπειές του.
Η Ελλάδα, όπως αναφέρει θυσιάστηκε στον βωμό του αποτυχημένου πειράματος του ευρώ, η επιχειρηματική της κοινότητα αποδεκατίστηκε, οικογένειες οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση, το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε.
Η ανεργία τετραπλασιάστηκε, φτάνοντας στο 64% για τους νέους. Τα όνειρα καταστράφηκαν, το μέλλον έχει υποθηκευτεί.
Ο ίδιος εκτιμά ότι, αυτό που έγινε στους Έλληνες ήταν ένα «πραξικόπημα»με την συνενοχή και την στήριξη των δικών μας χρημάτων.

Η Σαχάρα «μεταλλάχθηκε» πολύ γρήγορα

Η Σαχάρα «μεταλλάχθηκε» πολύ γρήγορα

Η Σαχάρα «μεταλλάχθηκε» πολύ γρήγορα
Απότομες κλιματικές μεταβολές εξαφάνισαν βλάστηση και λίμνες
Εχει διαπιστωθεί ότι η περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Σαχάρα δεν ήταν πάντοτε έρημος αλλά στο παρελθόν – και μάλιστα το πολύ πρόσφατο – ήταν μια περιοχή με έντονη βλάστηση, λίμνες και αναπτυγμένο οικοσύστημα.
Ομως οι επιστήμονες ερίζουν για το πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία ερημοποίησης αυτής της τεράστιας περιοχής που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη Βόρειο Αφρική. Μια νέα μελέτη ερευνητών στις ΗΠΑ αναφέρει ότι η μετάλλαξη της Σαχάρας από «όαση» σε έρημο έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξαιτίας απότομων κλιματικών μεταβολών.
Η πράσινη περίοδος και η μετάλλαξη
Πριν από 11 χιλιάδες χρόνια ξεκίνησε στη Βόρειο Αφρική μια κλιματική περίοδος που διήρκεσε 6 χιλιάδες έτη. Η εποχή αυτή έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες «Αφρικανική Υγρή Περίοδος» και στη διάρκεια της η περιοχή της Σαχάρας είχε έντονη βλάστηση, υπήρχαν λίμνες και ζούσαν εκεί πολλά είδη ζώων ανάμεσα στα οποία ιπποπόταμοι, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις.
Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να διαπιστώσουν πότε, πώς και γιατί η περιοχή από πράσινη μεταβλήθηκε σε έρημο. Κάποιες θεωρούν ότι η διαδικασία αυτή ήταν αργή και εξελίχθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της Υγρής Περιόδου.
Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τους ερευνητές έλαβαν χώρα απότομες κλιματικές μεταβολές οι οποίες εξαφάνισαν τη βλάστηση και το νερό και μετέτρεψαν την περιοχή σε έρημο μέσα σε διάστημα 100-200 ετών. Αν οι ερευνητές του ΜΙΤ έχουν δίκιο τότε η Σαχάρα μόλις πριν από περίπου 5 χιλιάδες έτη ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που βλέπουμε σήμερα, γεγονός αν μη τι άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και εντυπωσιακό αν φέρει κάποιος στο νου του την εικόνα.
Τα ιζήματα
Ερευνητές από μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ και το Κολούμπια συνέλεξαν δεδομένα τόσο από τις ξηρές όσο και τις υγρές περιόδους της Βόρειας Αφρικής τα τελευταία 30 χιλιάδες έτη. Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα ιζημάτων που έχουν συλλεχθεί σε διάφορες αποστολές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια έξω από τις αφρικανικές ακτές. Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα που είχαν ληφθεί σε θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται ακόμη και σε αποστάσεις 900 χλμ μακριά από τις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής.
Αυτά τα ιζήματα σχηματίζονται εν μέρει και από τη σκόνη που προέρχεται από την Αφρική. Ο σχηματισμός αυτών των ιζημάτων διαρκεί πολλές χιλιάδες έτη και για αυτό κρύβουν κλιματικά δεδομένα. Παραδείγματος χάριν, όσο περισσότερη σκόνη συσσωρεύεται στα ιζήματα σε μια συγκεκριμένη περίοδο τόσο πιο ξηρό ήταν το κλίμα εκείνη την εποχή στην ήπειρο.
Τα ευρήματα
Από τις μετρήσεις που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εκπομπή σκόνης από την περιοχή της Σαχάρας κατά τη διάρκεια της Υγρής Περιόδου ήταν πέντε φορές μικρότερη από αυτή που εκπέμπεται από εκεί σήμερα. Αυτό υποδηλώνει μια πιο δραστική μεταβολή στο κλίμα της Αφρικής από το επίπεδο των μεταβολών που οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι είχε συντελεστεί.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια σειρά από περίπλοκες μεθόδους ανάλυσης των δειγμάτων για να αποκαλύψουν αρχικά τα στρώματα από τα οποία αποτελούνταν το κάθε δείγμα και στη συνέχεια τον ρυθμό με τον οποίο συσσωρεύονταν τα υλικά στο κάθε στρώμα. Μια από αυτές τις μεθόδους ήταν ένα είδος ραδιοχρονολόγησης που βασίζεται στις αντιράσεις του ουρανίου με το θαλασσινό νερό.Με το πέρασμα του χρόνου το ουράνιο που βρίσκεται στη θάλασσα διασπα΄τει και μετατρέπεται σε θόριο-230, ένα μη διαλυτό ισότοπο που κολλά πάνω στα ιζήματα που βυθίζονται προς τον πυθμένα.
Με άλλες τεχνικές κατάφεραν να ξεχωρίσουν τα υλικά από τα οποία αποτελούνταν τα ιζήματα ώστε να διαχωρίσουν εκείνα που προέρχονταν από τη θάλασσα και εκείνα που θα μπορούσαν να προέρχονται από τη στεριά όπως η σκόνη που είχε μεταφερθεί με τον αέρα εκεί. Με αυτές τις μεθόδους κατάφεραν να απομονώσουν τη σκόνη που προερχόταν από την αφρικανική ήπειρο και ταυτόχρονα να διακρίνουν τις συσσωρεύσεις της στα ιζήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χιλιάδων ετών.
Μελετώντας τις συσσωρεύσεις διαπίστωσαν ότι πριν από έξι χιλιάδες έτη η Βόρειος Αφρική ήταν υγρή και ότι η δημιουργία της ερήμου σημειώθηκε γρήγορα εκτιμώντας ότι η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου πέντε χιλιάδες έτη, μέσα σε διάστημα 1-2 αιώνων. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Earth and Planetary Science Letters».

Κουκουλοφόροι και τρομοκράτες οι Έλληνες «αγανακτισμένοι», ειρηνικοί και φιλήσυχοι οι Τούρκοι διαδηλωτές!

Κουκουλοφόροι και τρομοκράτες οι Έλληνες «αγανακτισμένοι», ειρηνικοί και φιλήσυχοι οι Τούρκοι διαδηλωτές!

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία απέδειξαν για ακόμη μία φορά την υποκρισίαΜΜΕ και κομμάτων στην Ελλάδα.
Η δημοσιογραφική κάλυψη από την πλειοψηφία των μέσων ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Μίλησαν για χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν ειρηνικά σε συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας και που αναίτια η τοπική αστυνομία χρησιμοποίησε ανεξέλεγκτη βία στα όρια της δολοφονικής βίας για να αποτρέψει το δικαίωμα των συμμετεχόντων να διαδηλώσουν. Έντυπα, Διαδικτυακά και τηλεοπτικά πρωτοσέλιδα καυτηρίαζαν με τον πλέον αυστηρό τρόπο την αστυνομική βία της Τουρκίας ενάντια σε φιλήσυχους διαδηλωτές.
Εάν όμως ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα και στα πρωτοσέλιδα της εποχής θα δούμε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των Ελλήνων διαδηλωτών. Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα τότε δε διαδήλωνε ο Λαός ούτε φιλήσυχοι πολίτες ούτε ειρηνικοί διαδηλωτές. Δε διαδήλωνε ο κόσμος διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Για τα ΜΜΕ τότε, διαδήλωναν κουκουλοφόροι, τρομοκράτες, ακραία στοιχεία, βανδαλιστές, μπαχαλάκηδες, συμμορίες κτλ.
Οι καταστροφές κτιρίων και οι φωτιές στην Τουρκία ήταν λόγο της ωμής αστυνομικής βίας και της ιερής αγανάκτησης των διαδηλωτών. Αντίθετα ανάλογα γεγονότα στην Ελλάδα χαρακτηρίζονταν από τα ΜΜΕ ως έγκλημα κατά της χώρας, κατά του τουρισμού κατά των επαγγελματιών, ακόμη και του κοινωνικού ιστού. Οι Τούρκοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους αυθόρμητα και αθρόα, αντίθετα στην Ελλάδα οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους καθοδηγούμενοι από κόμματα, ξένα κέντρα, υπηρεσίες κτλ, πάντα κατά τα ΜΜΕ…
Φωτογραφίες Τούρκων διαδηλωτών που χτυπιούνται με αντλίες νερού ή χημικά είναι σε πρώτη παρουσίαση και οι Έλληνες παρουσιαστές επιτίθενται στην Τουρκική αστυνομική βία με βαρείς χαρακτηρισμούς. Αντίθετα στην Ελλάδα όταν τα ΜΑΤ ψέκασαν τον Γλέζο από το μισό μέτρο ή άλλη φορά ψέκασαν Γλέζο και Θεοδωράκη μαζί και τους έστειλαν στο ιατρείο της Βουλής, τα ελληνικά ΜΜΕ αναρωτιόνταν τι ήθελαν μεγάλοι άνθρωποι σε συγκέντρωση…
Ακόμη και πρόσφατα στις Σκουριές, ολόκληροι οικισμοί χαρακτηρίζονται ως και τρομοκράτες από τα ΜΜΕ, επειδή διαδηλώνουν και προσπαθούν να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη τους από την υφαρπαγή, την αποψίλωση και την καταστροφή.
Ενώ ταυτόχρονα τα κόμματα στην Ελλάδα, ανάλογα από ποια σκοπιά τα συμφέρει είτε στηρίζουν άκριτα και χωρίς καμία σκέψη και ανάλυση όλες τις διαδηλώσεις ανά τον κόσμο υιοθετώντας τες, στη λογική ενός στρεβλού διεθνισμού αλλά ουσιαστικά ως κουκουλοφόροι της παγκοσμιοποίησης, είτε σιωπούν, είτε κατηγορούν τους διαδηλωτές. Κατά πως τα συμφέρει κάθε φορά.
Η κάλυψη των διαδηλώσεων στην Τουρκία από τα Ελληνικά μέσα και η σύγκριση με την κάλυψη διαδηλώσεων στην Ελλάδα και, η αέναη προσπάθεια των περισσοτέρων ΜΜΕ ποδηγέτησης της κοινής γνώμης προς όφελος διαφόρων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, δείχνει υποκρισία, σήψη, διαπλοκή και διαφθορά…
Υ.Γ. Όσο για αυτά τα «χαριτωμένα-εθνομηδενιστικά» που είπε πάλι η Ρεπούση χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά μύθο το χορό του Ζαλόγγου ένα έχω να πω:
Εάν έγραφε βιβλίο για το χορό του Ζαλόγγου η εν λόγω κυρία, θα είχε τίτλο:
«Οι Σουλιώτισσες κάνοντας μαθήματα bungee jumping στο βράχο του Ζαλόγγου!!!»
Στάθης Διομήδης
(Το παρόν άρθρο πρωτό-δημοσιεύτηκε στην στήλη "Γνώμες" του News24.gr)

ΕΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΥΜΑ ..........

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
το βιντεακι το ανεβασα για παρτη μου, αλλά σημερα με ενημερωσε ενας φιλος οτι παει να με κανει διασημο.

με λενε Γιαννη και στ αρχιδια μου - YouTube ΠΗΓΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ 2
απο το 10% των σχολιων στο βιντεακι μου "με λενε Γιαννη και στ αρχιδια μου" καταλαβα οτι εγω φταιω για την καταντια της χωρας και προσπαθω να επανορθωσω, διοτι τι βρακι θα παραδωσω?

(πουλαω και ενα νεφρο για οποιον πλειοδοτει)


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ........ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ....ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΛΕΒΩ ΣΕ!!!!!!!!