Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μυστήριο : Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό;

Μυστήριο : Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό;                                            

 

Μουσείο Ηρακλείου, κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης από το 2006 !!!

Απίστευτο !!!

Το δεύτερο σημαντικότερο (κατ’εμέ Το Σημαντικότερο !) μουσείο της Ελλάδας είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2006 λόγω εργασιών ανακαίνισης !!!

Μα τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι,.. σε τόσα χρόνια (6 τον αριθμό) θα σηκώναμε νέο πύργο του Άϊφελ στο Ηράκλειο της Κρήτης !!!

Βέβαια δεν μας λένε και τα άλλα,… οτι δηλαδή τα τελευταία χρόνια γίνανε τρομερές ανακαλύψεις σε περιοχές της Κρήτης όπως είναι ο Τσούτσουρας και ο Ζάκρος. Συγκεκριμμένα στον Ζάκρο ανακαλύφθηκε ανάκτορο διαστάσεων Κνωσσού και επίσης στο φαράγγι του Ζάκρου ανακαλύφθηκαν και άλλα πολύ περίεργα πράγματα μέσα σε σκαμμένους στα βράχια πανάρχαιους Μινωϊκούς ? τάφους !

Γιαυτό μάλιστα και το φαράγγι του Ζάκρου λέγεται από τους ντόπιους και φαράγγι των Νεκρών (βασιλέων και ποιών βασιλέων ??? !!!)
Εκεί λοιπόν (κατ’επίσημη δήλωση αρχαιολόγου στο μουσείο του Ηρακλείου) βρέθηκαν λίθινες σφραγίδες που απεικόνιζαν διάφορα “φανταστικά όντα αγνώστου προέλευσης και αναγνώρισης” !!!. Όταν μάλιστα αποφασίστηκε σε ποιά αίθουσα του μουσείου Ηρακλείου να τα τοποθετήσουν προς έκθεση στους επισκέπτες όλα αυτά τα περίεργα εκθέματα από τον Ζάκρο, τότε ξαφνικά όλο το μουσείο έκλεισε για λόγους ανακαίνισης !!! και έμεινε κλειστό από το 2006 μέχρι και σήμερα όπου και παραμένει κλειστό. Μάλιστα λειτουργεί μόνο μία προσωρινή μικρή αίθουσα με λίγα χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά εκθέματα, (δηλαδή αυτά μόνο που θέλουν να μας δείξουν)..

Τι συμβαίνει τελικά όμως, μήπως τα εκθέματα ήταν τόσο σημαντικά που θα προκαλούσαν και τελικά απλά τα έκρυψαν ?

Βέβαια μην περιμένετε να δείτε αυτά τα φανταστικά όντα του Ζάκρου γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται το “ξεκαθάρισμα” όπως ενημερώνουν το κοινό στα πλαίσια της “ανακαίνισης” για να επιλέξουν ποιά εκθέματα τελικά θα δείξουν στο κοινό. Μήπως περιμένουν την έγκριση λογοκρισίας από τους “men in black” ? τι να πω,,

Πάντως ο αρχαιολογικός χώρος και το φαράγγι τουν Ζάκρου σφίζει κυριολεκτικά σήμερα από πεζοπόρους-αρχαιολόγους Αμερικανούς και Γάλλους. Το λέω όντως έχοντας δει αυτό ο ίδιος που βρέθηκα εκεί.

Κάνουν εκτενείς “πεζοπορίες” όπως μου είπανε μέσα στο φαράγι του Ζάκρου (ή το φαράγγι των νεκρών) για λόγους φυσιολατρικούς !
Μάλιστα στα πλαίσια της φυσιολατρίας παίρνουν μέτρα από τμήματα όπου έχουν βρεθεί ευρήματα, (πχ τάφοι και ανάκτορο Ζάκρου) και σχεδιάζουν εκτενώς όλη την περιοχή. Αμα λάχει κάνουν και καμιά λαθροανασκαφή μέσα στο φαράγγι των νεκρών αφού ουσιαστικά ο καθένας μπαίνει (όπως και εγώ) και κάνει ότι θέλει χωρίς κανένα έλεγχο !

Αλλά το ερώτημα παραμένει, γιατί κρύφτηκαν τα ευρήματα των φανταστικών όντων του Ζάκρου, γιατί το μουσείο Ηρακλείου κάνει ανακαίνιση για έξι χρόνια αλλά δεν ανακαινίζει το κτίριο αλλά τα εκθέματα !!! ??? επιλέγοντας ποιά είναι καλά και ποιά απαγορευτικά !!!
Και στην τελική όλοι αυτοί οι περιπλανώμενοι περιπατητητές αρχαιολόγοι τι ενδιαφέρον βρήκανε ξαφνικά στον Ζάκρο και τρέχουν απ’ολο τον κόσμο ?

Σημειώστε εδώ πως μέχρι και το National Geographic Society έκανε τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την περιοχή μέ ένα αμερικανό αρχαιολόγο ο οποίος βρίσκει ευρήματα μέχρι και πάνω στις κορυφές του όρους Ζάκρου.

Και για λίγη σάλτσα, ψάξτε και βρείτε τι δουλειά έχει το όρος Ζάκρος να υπάρχει με το ίδιο όνομα στο σημερινό Ιράν και γιατί στα πανάρχαια χρόνια πριν ακόμα και από τους Σουμέριους ήτανε λατρευτικό βουνό των Ακκάδων ή αλλιώς Ελαμίτες (Αρκάδες και Ελαδίτες).
Ψάξτε επίσης γιατί σε όλη την περιοχή του Ζάκρος στην Κρήτη έχουν ανακλυφθεί Μινωϊκά ιερά σε κορυφές όπου ονομάζονται “Ιερόν κορυφής”.
Παρόμοια στο Ζάκρος του Ιράν θεωρούνταν η κορυφή του από τους Ακκάδες-Ελαμίτες ως ιερόν !

Ψάξτε επίσης γιατί οι Σουμέριοι ανέφεραν στις γραφές τους πως οι Ακκάδες ή Ελαμίτες ήρθαν από την θάλασσα και ήταν άλλη φυλή ξένη προς την δική τους και πως αυτοί (οι Ελαμίτες) δίδαξαν στους Σουμέριους θρησκεία, αρχιτεκτονική, αγροκαλιέργεια, και πολιτειακή οργάνωση.

Επίσης ερευνήστε γιατί οι Σουμέριοι όταν αντιμετώπιζαν σε μάχη τους Ελαμίτες τους αποκαλούσαν “ερυθρόδερμους”. Συνδυάστε το αυτό με το κόκκινο χρώμα των Μινωιτών που θεωρούνταν ιερό και επίσης εξηγείστε μου γιατί όλη η περιοχή Ζάκρος στην Κρήτη έχει σε πολλά σημεία ένα έντονο κοκκινόχωμα το οποίο απλά το διαλύεις με νερό και γίνεται αμέσως βαφή κόκκινου χρώματος που με αυτό μπορείς να βάψεις (για λατρευτικούς ίσος λόγους) όλο το δέρμα σου κόκκινο !

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα και τρομερές συμπτώσεις συμβαίνουν στο Ζάκρος της Κρήτης (εκ του Ζαγραίου Δία) που κατ’εμέ απλά είναι και άλλες αποδείξεις που έχω μαζέψει και που δείχνουν ποιά είναι η σχέση των Μινωιτών με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο από αρχήας έως και σήμερα. !

Σας προκαλώ πάντως να κάνετε και εσείς την έρευνά σας.. ποιός ξέρει,.. ίσως του χρόνου σας συναντήσω στο Ζάκρος της Κρήτη να ψάχνετε γενικώς μέσα στο φαράγγι.. εγώ πάντως θα είμαι εκεί για “φυσιολατρικούς” λόγους και μόνο..

<< Επτάγονος >>
Μυστήριο : Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό; ~ The curiosity of Cat  ΠΗΓΗ

Απογοητευμένοι με τη Γερμανία

Απογοητευμένοι με τη Γερμανία

ΠρώτΑπογοητευμένοι με τη Γερμανία
Απογοητευμένοι με τη Γερμανία

Όταν οι Ισπανοί μιλούν αυτές τις ημέρες για τη Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ, είναι δύσκολο να μη διακρίνει κανείς μια παγωμάρα στα λόγια τους. Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν μια ευρεία αίσθηση ότι η Γερμανία έχει γίνει πολύ ισχυρή στην Ευρώπη και ότι ταυτόχρονα είναι απρόθυμη να βοηθήσει τις χώρες της περιφέρειας που έχουν πληγεί από την ύφεση.
Μόλις πριν από ένα χρόνο, σημειώνουν οι Financial Times, οι Ισπανοί δήλωναν ότι η Μέρκελ είναι ο πιο αξιοθαύμαστος ηγέτης στην Ευρώπη. Σήμερα, την τοποθετούν κάτω από τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.
«Οι χώρες της νότιας Ευρώπης έχουν ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, και το πρόβλημα αυτό λέγεται Μέρκελ», τονίζει ο Μανουέλ Κονεχέρο, ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης στο κέντρο της Μαδρίτης. «Οι Γερμανοί έχασαν δύο πολέμους πληρώνοντας πολύ υψηλό κόστος. Τώρα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αυτόν τον νέο πόλεμο χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό, κι ενώ άλλες χώρες γύρω τους έχουν τραυματιστεί».
Οι Ισπανοί γνωρίζουν ότι οι δραστικές περικοπές και οι επώδυνες αυξήσεις των φόρων αποφασίστηκαν στη Μαδρίτη. Πολλοί, όμως, βλέπουν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι όπως τον βλέπει ο Περίδης, ο σκιτσογράφος της Ελ Παϊς: έναν μαζεμένο και φοβισμένο τύπο μπροστά σε μια πανίσχυρη καγκελάριο.
Όπως επισημαίνει ο Τσαρλς Πάουελ, διευθυντής του Real Instituto Elcano της Μαδρίτης, οι Ισπανοί περίμεναν από τη Μέρκελ να συμπεριφερθεί όπως ο Χέλμουτ Κολ. «Θυμούνται τον Κολ να θυσιάζει τα γερμανικά συμφέροντα για χάρη της Ευρώπης. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια, αν όχι μια έκπληξη, για την κριτική διάθεση πολλών Γερμανών απέναντι στις οικονομικές επιδόσεις της Ισπανίας».
Από τη στιγμή που ο Ραχόι ανέλαβε την εξουσία, στα τέλη του 2011, προσπάθησε να αντιγράψει πολλές από τις στρατηγικές που βοήθησαν τη Γερμανία να βγει από τη δική της ύφεση πριν από μια δεκαετία. Στις στρατηγικές αυτές περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η έμφαση στις εξαγωγές και την ανταγωνιστικότητα. Η Ισπανία προσπαθεί επίσης να αντιγράψει ένα βασικό στοιχείο του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος, την ενθάρρυνση δηλαδή πολλών νέων να ακολουθούν επαγγελματική εκπαίδευση όταν τελειώνουν το σχολείο.
Στα μάτια της κυβέρνησης, τα μέτρα αυτά έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς: το κόστος της εργασίας έχει μειωθεί, η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται, το ίδιο και οι εξαγωγές. Η Morgan Stanley εξέφρασε πριν από λίγους μήνες την εκτίμηση ότι η Ισπανία μπορεί να γίνει «η επόμενη Γερμανία της ευρωζώνης».
Παρ’όλα αυτά, η ένταση ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Μαδρίτη μοιάζει να μεγαλώνει. Ισπανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περιμένουν τώρα μεγαλύτερη υποστήριξη από το Βερολίνο και ότι θέλουν να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης. Ο Ραχόι ζητά από το Βερολίνο να ενθαρρύνει περισσότερο την εγχώρια ζήτηση, κάτι που θα τονώσει τις ισπανικές εξαγωγές.
«Οι Ισπανοί περιμένουν από τη Γερμανία μια πιο επεκτατική πολιτική», επισημαίνει ο Αντρές Ορτέγκα, σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης. «Θέλουν περισσότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ταχύτερα βήματα προς την τραπεζική ένωση. Θέλουν επίσης μια μορφή ευρωομολόγων».
Οι Γερμανοί όμως – προσθέτει ο Ορτέγκα – δεν είναι σίγουροι ότι οι Ισπανοί προβαίνουν στις σωστές μεταρρυθμίσεις. Ο Τόμας Στέλινγκ, διευθυντής του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στη Μαδρίτη, το θέτει ως εξής:
«Υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουμε σε μια φάση όπου η μια πλευρά θα λέει `Είμαστε δυσαρεστημένοι επειδή δεν μας βοηθήσατε` και η άλλη πλευρά θα απαντά `Είμαστε δυσαρεστημένοι επειδή δεν βλέπουμε η βοήθειά μας να έχει αποτελέσματα`».
Παρά τις εντάσεις αυτές, πάντως, η θεμελιώδης σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένει αμετάβλητη. Το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο για τους Ισπανούς, ενώ οι Γερμανοί δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι η Μαδρίτη έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιφέρειας για να αποκαταστήσει την οικονομική της ευρωστία. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, για παράδειγμα, οι Ισπανοί σπανίως κάνουν συγκρίσεις με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Βοηθά βέβαια και το γεγονός ότι η Ισπανία είναι μια από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν ήταν ποτέ σε πόλεμο με τη Γερμανία…

Βγήκε... λευκός καπνός για τη διάσωση των τραπεζών: Κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000€

Βγήκε... λευκός καπνός για τη διάσωση των τραπεζών: Κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000€

Χαράματα Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφεραν να συμφωνήσουν στους νέους κανόνες για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών, δηλαδή το bail in. Θα ακολουθήσουν το μοντέλο της Κύπρου, με... κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000€.
Την είδηση για τη συμβιβαστική συμφωνία μετά από σχεδόν επτάωρη διαπραγμάτευση επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η υπουργός Οικονομικών της Δανίας Μαργκρέτε Βεστάγκερ.
Για να αποφευχθεί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι όταν μια τράπεζα χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί ή να εκκαθαριστεί, οι Ευρωπαίοι είχαν ήδη συμφωνήσει εκ των προτέρων ότι οι τράπεζες θα πρέπει να διατηρούν κεφάλαια για να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ότι οι πιστωτές και οι μέτοχοι των τραπεζών θα υφίστανται ζημίες σε περίπτωση πτωχεύσεων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι αποταμιεύσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, όμως τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες αποταμιεύσεις θα ενταχθούν στην «ιεραρχία» αυτών που θα καλούνται να υφίστανται ζημίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.
Πριν τη συμφωνία οι υπουργοί ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ήταν η Γαλλία και η Βρετανία, που επιθυμούσαν να απολαμβάνουν μια κάποια ευελιξία σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, υπερασπίζονταν τις αυστηρότερες διατάξεις, για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα που μπορεί να φοβίσει τους επενδυτές και τους καταθέτες. Ήθελαν επίσης να μην χρειαστεί να μη δοθεί δημόσιο χρήμα για τις περιπτώσεις κρίσεων..
«Αυτή είναι μια επιτυχία, μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία», δήλωσε μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία κράτησε περισσότερο από έξι ώρες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κρίνοντας ότι η συμφωνία είναι «πολύ σημαντική για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Την ικανοποίηση για τη συμφωνία εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν. «Η συμφωνία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας για να σπάσει ο φαύλος κύκλος μεταξύ των τραπεζών και των κρατικών χρεών », ανέφερε.
«Αν μια τράπεζα είναι το πρόβλημα, τώρα έχουμε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων σε όλη την Ευρώπη για να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», δήλωσε από την πλευρά του, ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερόεν Ντάισεμπλουμ.