Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το πιο δροσερό καλοκαίρι

Το πιο δροσερό καλοκαίρι

Στο stand by έχουν μείνει τα κλιματιστικά αφού το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας είναι ένα από τα πιο ...
δροσερά των τελευταίων ετών.

Οι θερμοκρασίες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ένα γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για το πιο δροσερό καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας.

Σε περιοχές της Ελλάδας που τα προηγούμενα χρόνια «ψήνονταν» από τους καύσωνες, οι θερμοκρασίες έχουν κρατηθεί σε ανεκτά επίπεδα. Για του λόγου το αληθές, από τις 19 Ιουνίου και για μία εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, το θερμόμετρο έφτασε τους 39,2 βαθμούς στη Λάρισα, τους 38,3 στη Λιβαδειά, τους 39,9 στον Πύργο και τους 39,2 στη Σπάρτη. Στο κέντρο της Αθήνας δε, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς της 23ης Ιουνίου. Οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό και, πολύ περισσότερο, αφορά τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στον Ατλαντικό Ωκεανό και βασικά στην περιοχή μεταξύ της Ιρλανδίας και των Αζόρων υπάρχει μεγάλη διαφορά βαρομετρικών πιέσεων.

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής αλλάζει τη θερμοκρασία του ωκεανού και κατ’ επέκταση τη διεύθυνση των αέριων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν οι ψυχροί άνεμοι της Αρκτικής νοτιότερα από ό,τι συνήθως.

ΓΕΣ: Καμία διαρροή τοξικών από συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στα Μέγαρα.

ΓΕΣ: Καμία διαρροή τοξικών από συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στα Μέγαρα.


Με αφορμή δημοσιεύματα για περιστατικό με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα Μέγαρα, αρμόδιες πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρατηρούσαν τα εξής:

-Σύμφωνα με την τυποποιημένη διαδικασία, επιτόπου μετέβη ο ειδικός λόχος πυρηνικής βιολογικής χημικής 'Αμυνας (ΠΒΧ) ο οποίος δεν διαπίστωσε διαρροή τοξικών ή ραδιενέργειας,

-Επιπρόσθετα στην περιοχή μετέβη η διαρκής επιτροπή μέτρησης ακτινοβολίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών η οποία επίσης δεν διαπίστωσε τέτοια ευρήματα.

Όσον αφορά στα παράπονα που διατυπώνονται από τα επιτόπια στελέχη της ΥΠΑ και της πυροσβεστικής για πονοκεφάλους κλπ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι από καιρό έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να εξεταστούν αλλά λόγω του εξειδικευμένου των εξετάσεων, υπάρχει χρονική καθυστέρηση.


Πηγή: ΓΕΣ: Καμία διαρροή τοξικών από συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στα Μέγαρα. ~ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ http://www.staparaskinia.gr/2013/07/blog-post_9633.html#ixzz2ZWtqBv1g

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ - ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ - 666 - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 ΣΤΙΧΟΙ 16-18 - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ - ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ - 666 - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 ΣΤΙΧΟΙ 16-18 - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ


           - ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ -