Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

H ΡΟΔΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

H ΡΟΔΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ


Δεν υπάρχει πιο λυπηρό θέαμα, από το να βλέπεις τον τόπο σου να καίγεται. Η Ρόδος μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από το απαίσιο τέρας, που λέγεται φωτιά. Μερικές φορές ευθύνεται η αμέλεια των ανθρώπων και άλλες πάλι, από εμπρηστές που ζηλεύουν το σμαραγδένιο νησί μας και θέλουν να το αφανίσουν. Χτες είχαμε πάλι το καταραμένο τέρας και μέχρι στιγμής, έχει καταφάει τριάντα χιλιάδες δασικής έκτασης. Ο πόνος όλων των Ροδιτών είναι μεγάλος, με αυτοθυσία πολύ εθελοντές, πολίτες και πυροσβέστες, παλεύουν άνισα με το τεράστιο, καταραμένο τέρας. Η πολιτεία αν και έχουμε ζητήσει αρκετές φορές, να μας στείλει επαρκές  εξοπλισμό και πυροσβέστες, κωφεύει. Περιμένει δηλαδή να μας κατασπαράξει το τέρας και μετά να μας στείλει βοήθεια. Τα πνευμόνια της Ρόδου αυτή την στιγμή είναι κατάμαυρα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, της καταστροφικής φωτιάς.

Θυμάμαι πριν δυο χρόνια σε μια βόλτα μας  στις πεταλούδες, βλέπαμε γύρω μας ένα νεκροταφείο. Δέντρα καμμένα χώμα μαυρισμένο, ήταν σαν να περνούσαμε από τα καζάνια της κόλασης. Το νησί μας διαθέτει πανέμορφες δασικές εκτάσεις, που χαίρεσαι να κάνεις την βόλτα σου και να τις θαυμάζεις. Αλίμονο όμως αν περάσεις από ένα καμένο δάσος, ο πόνος σου σφίγγει  την καρδιά, στην ξεριζώνει χωρίς υπερβολές. Χιλιάδες φορές ομάδες εθελοντών, μαθητών, προσκόπων και άλλων φορέων που αγαπούν τον τόπο μας, έχουν πάει για αναδάσωση και άλλες τόσες φορές μας έχουν κατακάψει τα βρωμερά χέρια των εμπρηστών. Ένα δέντρο εκτός από την ομορφιά του, μας δίνει και τις ευεργετικές υπηρεσίες του. Μας δίνει το οξυγόνο για μια καλύτερη και υγιεινή ζωή. Ένα δέντρο είναι αδελφάκι του ανθρώπου ή μάλλον ο καλός του άγγελος. Φροντίζει να τον προστατεύει από πολλά κακά, από πλημμύρες, μόλυνση του περιβάλλοντος και του δίνει ψυχική γαλήνη κοιτάζοντάς το. Επίσης είναι ζωντανός οργανισμός και μάλιστα, πιο ανθεκτικός στο χρόνο από εμάς. Αν λοιπόν αφήνουμε την πολύτιμη αυτή  ζωή να καίγεται, σίγουρα θα παρασύρει και εμάς σε αυτό τον θάνατο. 

Αν είχα μπροστά μου έναν εμπρηστή θα του έκαιγα τα χέρια, πρώτον για να μην ξανακάψει ούτε κλωνάρι και δεύτερον, για να καταλάβει και να νιώσει τον πόνο, που προξενεί σε ένα δέντρο και σε όλους εμάς.
Αν είχα μπροστά μου έναν πολιτικό, θα τον χαστούκιζα για να μάθει να σέβεται τον πλούτο και το οξυγόνο του νησιού μου. Αν είχα μπροστά μου τον Θεό, θα τον παρακαλούσα να κοιτάξει και να προστατέψει το νησί μας. Αν είχα μπροστά μου, κάποιον που ευθύνεται με την αμέλεια του για την πυρκαγιά, θα τον έφτυνα και θα του έλεγα να κοιτάξει την βιβλική καταστροφή που προξένησε. Θλίβομαι και κλαίω από χτες, όταν κοιτάζω την καταστροφική πορεία του αδίστακτου τέρατος, με την πύρινη γλώσσα. 

Δεν μπορώ να συνεχίσω να σας λέω τα συναισθήματα που νιώθω, γιατί πονώ ακόμα περισσότερο. Θέλω μόνο να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους απλούς πολίτες αλλά και το σώμα των πυροσβεστών, αέρας και ξηράς και σε όσους άλλους βρίσκονται από χτες στην φωτιά και με αυτοθυσία παλεύουν για να την σβύσουν. Κουράγιο παιδιά εμείς θα αντέξουμε και αυτή την καταστροφή και πάλι θα αναστήσουμε τα δικά μας δάση. Έτσι για πείσμα όλων αυτών, που συμβάλλουν με κάθε τρόπο, για να μας καταστρέψουν. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος



Πηγή: http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2013/07/h_28.html#ixzz2aMpT0SyY

Το σάντουιτς που ξεπερνά και τις πιο προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από κατασκευαστές στην αιγυπτιακή μούμια

Το σάντουιτς που ξεπερνά και τις πιο προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από κατασκευαστές στην αιγυπτιακή μούμια

Το αθάνατο σάντουιτς των Μακντόναλντ
Η φωτογράφος Sally Davies αποφάσισε να ελέγξει από πρώτο χέρι, αν και είναι αλήθεια ότι τα σάντουιτς των Μακντόναλντ (McD) είναι πραγματικά «αθάνατα».
Για το λόγο αυτό, το Σάββατο, 10 Απριλίου του 2010 πήγε στο πλησιέστερο McDonald 's και παρήγγειλε ένα ωραίο καλό γεύμα το οποίο τρώνε πολλά παιδιά.
Το έβαλε σε ένα πιάτο και περίμενε με υπομονή την αποσύνθεση του φωτογραφίζοντας το κάθε μέρα ... Δυστυχώς όμως γι 'αυτήν, σήμερα, μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες, εξακολουθεί να περιμένει!
Σε κάθε προϊόν διατροφής, η αποσύνθεση είναι μια φυσιολογική διαδικασία: αποσύνθεση, ζύμωση και σήψη.
Ένα σάντουιτς που μετά από περισσότερα από 3 χρόνια εξακολουθεί να είναι σχεδόν πεντακάθαρο, δείχνει μόνο ένα πράγμα: ότι δεν ανήκει στο Βασίλειο της Φύσης.
Ακόμη και τα βακτήρια, τα οποία είναι οι καθαριστές της φύσης, μένουν μακριά.
Πρόσθετα, συντηρητικά, αρωματικές ουσίες και ποιος ξέρει πόσες άλλες συνθετικές χημικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί για να βγάλουν ένα νόστιμο σάντουιτς για τα παιδιά, ένα σάντουιτς που ξεπερνά και τις πιο προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από κατασκευαστές στην αιγυπτιακή μούμια...
Ξεκινήστε το πείραμα: Σάββατο, 10, Απριλίου 2010
7 του Οκτώβρη του 2010, μετά από 180 ημέρες
Οκτωβρίος του 2011, μετά από 540 ημέρες
17 Ιουλίου του 2013, 1000 ημέρες μετά
Μετά από 1193 ημέρες (πάνω από 3 χρόνια)

ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Όταν ο θλιβερός κατώτατος μισθός τείνει να γίνει... άπιαστος στόχος!

ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Όταν ο θλιβερός κατώτατος μισθός τείνει να γίνει... άπιαστος στόχος!

Το “φράγμα” του -θλιβερού ούτως ή άλλως- κατώτατου μισθού έχει σπάσει εδώ και καιρό για περίπου 700 χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται με λιγότερα από 586 ευρώ τον μήνα. Και όχι μόνο αυτό: Για τους νέους κάτω των 25 ετών, τους ευέλικτα απασχολούμενους αλλά και όσους συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα ο κατώτατος μισθός, που δεν φτάνει καλά καλά για μια αξιοπρεπή επιβίωση, φαίνεται πως αποτελεί άπιαστο στόχο! Την ίδια στιγμή οι μέσες αποδοχές ακολουθούν τα τελευταία χρόνια σταθερά καθοδική πορεία πλησιάζοντας όλο και πιο πολύ τα κατώτατα όρια.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, αυτό γίνεται με επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις είτε με μετατροπή των θέσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής εργασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου 300.000 άτομα δεν ισχύει πλέον το «παραδοσιακό» 8ωρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποδοχές τους. Μόνο το 2012 πάνω από 45.000 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς είναι 14.452 οι εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να "απαρνηθούν" το παραδοσιακό οκτάωρο.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια τάση σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας με δυσάρεστο χαρακτήρα: συνεχείς μειώσεις μισθών και δυσανάλογες απαιτήσεις των εργοδοτών οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να απειλούν τους εργαζόμενους με απόλυση -ή με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση- με πρόσχημα πάντα την κρίση... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή: ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Όταν ο θλιβερός κατώτατος μισθός τείνει να γίνει... άπιαστος στόχος! http://www.staparaskinia.gr/2013/07/blog-post_6150.html#ixzz2aMUOBJnH

Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο)

Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο)


Το Βουητό είναι ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που ακούγεται από ορισμένους μόνο ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Γης, ειδικότερα στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Βουητό του Τάος πήρε το όνομα του από την μικρή πόλη Τάος του Νέου Μεξικού στις Η.Π.Α., όπου οι κάτοικοι του παραπονέθηκαν πολλές φορές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία για παράξενα βουητά από το πουθενά. Εκείνοι που το έχουν ακούσει, λένε ότι μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση.

Είναι πιο πιθανό να το ακούσει κανείς μέσα σε κτίριο παρά έξω. Μερικοί το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, αυτό δεν ελαττώνεται και γίνεται πιο έντονο όταν βραδιάζει. Τα ραντάρ και τα μικρόφωνα δεν μπορούν να το "εντοπίσουν" εύκολα και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί.

Μερικές από τις θεωρίες εξήγησης είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων ή ότι είναι ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης. Άλλοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως είναι απόηχοι των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρυχίων ή ακόμα και ότι δεν είναι "εξωτερικοί" αλλά προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί.


Σεισμολόγοι αλλά και γεωλόγοι δεν μπορούν να καταλάβουν την προέλευση του ήχου και λένε ότι δεν οφείλεται σε σεισμούς ή κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

Οι επιστήμονες είναι πολύ προβληματισμένοι με το συμβάν αυτό, και το ερευνούν για να δουν με τι έχουν να κάνουν, είναι σίγουροι ότι δεν είναι γεωλογικό, τεχνικό, εξωγήινο, ή υποθαλάσσιο φαινόμενο. Πολλοί ερευνητές κάνουν λόγο ότι πρόκειται για θορύβους που προέρχονται από την μέση Γη. Αυτό λένε ότι ίσως είναι και το πιο πιθανό. Το φαινόμενο όμως είναι ακόμα εκεί και κανείς δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την προέλευση του ήχου.

Μία πιθανή εξήγηση είναι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, που παρουσιάζουν μία σειρά από συμπτώματα και δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από «εξωτικές πηγές» τύπου HAARP αφού οι τεχνολογικές εφαρμογές των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν τοποθετήσει πλέον μέσα σε μία μόνιμη θάλασσα τεχνητών συχνοτήτων, μέσα στην οποία κολυμπάμε νυχθημερόν. Το ηλεκτρομαγνητικό νέφος -electosmog- που παράγουν πυλώνες της ΔΕΗ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματα τηλέφωνα, τεχνολογίες bluetooth, Η/Υ κ.α., έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών και έχει διαπιστωθεί πως σχετίζεται με μία σειρά από πολλά και διαφορετικά συμπτώματα



Πηγή Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο) - ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Ένα εντυπωσιακό και προκλητικό όραμα για το μέλλον - Η Γη το έτος 2100 [Βίντεο]

Ένα εντυπωσιακό και προκλητικό όραμα για το μέλλον - Η Γη το έτος 2100 [Βίντεο]

Ένα εντυπωσιακό και προκλητικό όραμα για το μέλλον.
Βασισμένο σε συνεντεύξεις τριακοσίων κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου, οι οποίοι έχουν εφεύρει ήδη το μέλλον στα εργαστήριά τους, που με έναν διαυγή και ελκυστικό τρόπο μας παρουσιάζουν τις επαναστατικές εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής, των υπολογιστών, κβαντικής φυσικής, διαστημικά ταξίδια, που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο ζωής μας και θα αλλάξουν την πορεία του ίδιου του πολιτισμού.
Οι εκπληκτικές αποκαλύψεις του περιλαμβάνουν:
  • Το Internet θα είναι στους φακούς επαφής σας. Θα εμφανίζονται πρόσωπα ανθρώπων και βιογραφίες τους, και ακόμη τα λόγια τους σε υπότιτλους.
  • Θα ελέγχουμε τους υπολογιστές και τις συσκευές μέσω μικροσκοπικών αισθητήρων που ανιχνεύουν τις τομογραφίες του εγκεφάλου σας.
  • Θα είστε σε θέση να ρυθμίσετε εκ νέου το σχήμα των αντικειμένων.
  • Αισθητήρες στα ρούχα, το μπάνιο σας, και συσκευές που θα παρακολουθούν τα ζωτικά όργανα σας, ενώ τα νανο-ρομπότ θα σαρώσουν το DNA και τα κύτταρα σας για τυχόν σημάδια κινδύνου, επιτρέποντας το προσδόκιμο ζωής να αυξηθεί δραματικά.
  • Ριζικά νέα διαστημόπλοια, χρησιμοποιώντας πρόωση λέιζερ, μπορούν να αντικαταστήσουν τους ακριβούς χημικούς πύραυλους του σήμερα.
  • Μπορούμε να πάρουμε ένα ασανσέρ που θα μας πάει εκατοντάδες μίλια στο διάστημα, απλά πιέζοντας το πλήκτρο επάνω.
Δείτε το βίντεο και τη θαυμάσια διαδρομή μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια από την εκπληκτική επιστημονική επανάσταση.