Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία

ΕΚΤΑΚΤΟ-Συρία: Οι ισλαμιστές κατέλαβαν το χριστιανικό λίκνο…

ΕΚΤΑΚΤΟ-Συρία: Οι ισλαμιστές κατέλαβαν το χριστιανικό λίκνο…

Στα χέρια των τζιχαντιστών «μαχητών της ελευθερίας» έπεσε η Χριστιανική πόλη της Μααλούλα, στα βόρεια της Δαμασκού. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας η πόλη της Μααλούλα βρίσκεται υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο των Σουνιτών εξτρεμιστών οι οποίοι με την βοήθεια ενισχύσεων στην ουσία δεν επέτρεψαν στις καθεστωτικές δυνάμεις να ελέγξουν την περιοχή.
Σύμφωνα με το ισλαμικό δίκαιο, εάν η πόλη παραδοθεί δεν έχει δικαίωμα να μετατρέψει τους ναούς (θρησκειών της Βίβλου) σε τζαμιά. Πέραν του ότι αυτά τα κτήνη της Αλ Νούσρα δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε δίκαιο και ότι η πόλη κατελήφθη με τις δυνάμεις του Άσαντ να υποχωρούν – ενδεχομένως και σκόπιμα – τι σημασία έχει τι θα κάνουν με τις εκκλησίες όταν οι κληρικοί, εάν συλληφθούν, θα υποστούν… διαχωρισμό της κεφαλής από το υπόλοιπο σώμα.

Μεταξύ των ομάδων που ελέγχουν την πόλη συμπεριλαμβάνονται και οι εγκληματίες τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα οι οποίοι αναμένεται να επιδείξουν τα κατορθώματά τους σε νέα βίντεο που πρόκειται να αναρτήσουν στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πόλη έπεσε μετά από σφοδρή μάχη μεταξύ των καθεστωτικών και των αντιπάλων τους, με τους πρώτους να κατορθώνουν να καταλάβουν την πόλη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί και το σύμβολο του χριστιανισμού στην Συρία ενώ οι κάτοικοί της μιλούν ακόμα τα Αραμαϊκά, τη γλώσσα δηλαδή στην οποία δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και πολύ λίγες κοινότητες τη χρησιμοποιούν ακόμα.
Η μάχη υπήρξε σκληρή με αποτέλεσμα τα θύματα και από τις δύο πλευρές να είναι εκατοντάδες, ενώ οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν οι τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης.
Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο «δεν έχουν γίνει επιθέσεις σε ναούς της πόλης», όπως προαναφέρθηκε, σε μια μέγιστης γελοιότητας ανακοίνωση. Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν οι δυνάμεις του Άσαντ υποχώρησαν σκόπιμα, ευελπιστώντας στις γνωστές αγριότητες των ισλαμιστών για να ενισχύσει το καθεστώς το αποτρεπτικό επικοινωνιακό του μήνυμα…
Η συγκεκριμένη εξέλιξη κρίνεται ως πολύ σημαντική για τους κάτωθι λόγους:
Ο πρώτος και ο κυριότερος έχει να κάνει με το στρατηγικό σχεδιασμό των δυνάμεων του Άσαντ οι οποίοι φαίνεται ότι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους όχι τόσο λόγω της πίεσης των αντικαθεστωτικών όσο για λόγους προστασίας από την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι ο συριακός στρατός δεν αισθάνεται άνετα πλέον και θα προσπαθήσει να προφυλαχτεί εκεί που μπορεί.
Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι η πτώση της ιστορικής αυτής πόλης τους Χριστιανισμού θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης και προπαγάνδας μεταξύ των δύο πλευρών. Δηλαδή, το γεγονός ότι οι εγκληματίες της Αλ-Νούσρα διείσδυσαν σε μία περιοχή Χριστιανών, φέρνει μόνο ρίγη τρόμου για το μέλλον των αδερφών μας στη περιοχή. Πόσο βοηθά η γνωστή τοποθέτηση Βενιζέλου για τα χημικά στη Συρία; Ας σπεύσουν στους αντικαθεστωτικούς που τόσο τους υποστηρίζουμε να σώσουμε τον πληθυσμό που μας ενδιαφέρει…
Πόσο περίεργο σε θα ήταν λοιπόν ο συριακός στρατός, γνωρίζοντας τη «δίψα για αίμα απίστων» της εγκληματικής αυτής ομάδας των αντικαθεστωτικών να τους άφησε το πεδίο ελεύθερο έτσι ώστε να εκτονώσουν τα κτηνώδη ένστικτά τους στους κατοίκους της πόλης και αφού τα διαφημίσουν κιόλας, στην ουσία να δώσουν επιχείρημα σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν, ότι κάθε βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς είναι στην ουσία βοήθεια στην Αλ Κάιντα… Δυστυχώς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Το σίγουρο είναι ότι είτε μετά από πραγματικά σκληρή μάχη, στην οποία συμμετείχαν και μονάδες χριστιανικής πολιτοφυλακής, είτε μετά από μία υπολογισμένη υποχώρηση οι Χριστιανοί της περιοχής θα «εξαφανιστούν» μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να ιδρώσει το αυτί κανενός Καθολικού ή Προτεστάντη Δυτικού. Έτσι βέβαια, η Δύση δεν παρουσιάζει ενιαίο μέτωπο…
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο σίγουρο θύμα της «Αραβικής Άνοιξης» είναι οι Χριστιανοί της περιοχής και ιδιαιτέρως οι Ελληνορθόδοξοι οι οποίοι και βλέπουν όλα τα ιστορικά Πατριαρχεία, Ιεροσολήμων, Αντιοχείας και Αλεξάνδρειας να βάλλονται πανταχόθεν να χάνουν ιστορικά μνημεία και κειμήλια και κυρίως να δημιουργούν νέους μάρτυρες, οι οποίοι με το αίμα τους ποτίζουν τα μέρη όπου δίδαξε ο Χριστός.
Αλλά είπαμε, σε αυτούς δεν ρίχνουν χημικά, απλά τους αποκεφαλίζουν… γιατί το κάνουμε θέμα;


defence-point
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ