Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά»…

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά»…

Τελικά, οι προφητείες των αγίων Γερόντων της Ορθοδοξίας αποκαλύπτονται ως οι καλύτερες "εφημερίδες", αφού έχουν κατορθώσει να καλύψουν τα αδιανόητα (για την εποχή τους) γεγονότα εκατοντάδες χρόνια πριν αυτά συμβούν

Και ναι, το νερό μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφού η περίπτωση δεν αφορά μόνο τη Συρία, αλλά και άλλες χώρες (π.χ. Ιράκ), οι οποίες παίρνουν το υπερπολύτιμο αγαθό από τον ποταμό Ευφράτη και η στέρησή του αποτελεί αιτία για άμεση κήρυξη πολέμου, αφού το νερό είναι -κυριολεκτικά- πηγή ζωής για τις χώρες αυτές. Και μία τέτοια τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από κανέναν.
Εάν οι ισλαμοφασίστες της Συρίας σκέφτονται σοβαρά να πλημυρρίσουν τη βόρεια Συρία με νερό του Ευφράτη, τότε ενσυνείδητα προσπαθούν να πυροδοτήσουν έναν χωρίς κανέναν έλεγχο πόλεμο, τον οποίο κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει, αφού τα εμπλεκόμενα μέρη στον ήδη υπάρχοντα πόλεμο θα αυξηθούν και δεν θα δέχονται καμία συζήτηση και καμία πρόταση πέρα από την φυσιολογική ροή των υδάτων του ποταμού που τους δίνει ζωή. Ήδη, εν μέρει η Τουρκία με μία σειρά φραγμάτων έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στις χώρες της περιοχής. 

Εάν, όμως, οι τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες προχωρήσουν στην απόφασή τους, τότε η χρήση των χημικών όπλων ή βρώμικων (πυρηνικών) βομβών θα είναι το μικρότερο κακό που θα έχει να σκεφθεί ο Ομπάμα...  

Κωνσταντίνος 

Αντάρτες της Συρίας σχεδιάζουν να «κατακλύσουν με νερό» το βόρειο τμήμα της χώρας ανατινάζοντας φράγματα στον Ευφράτη 
«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»... 
- Γέροντας Παΐσιος
Ηγετικά στελέχη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία δήλωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια εξτρεμιστικών ομάδων να ανατινάξουν δύο από τα μεγαλύτερα φράγματα της χώρας, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτό δήλωσε και το μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, Monzer Hadam. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι "αντάρτες -μαχητές" των τρομοκρατικών ομάδων της «al – Nusra Fron» και του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της ανατολής», τα οποία συνδέονται άμεσα με την "Αλ Κάιντα", σχεδιάζουν να ανατινάξουν τα φράγματα «Tabqa Dam» και «Al–Baath», που βρίσκονται στον ποταμό Ευφράτη, στην επαρχία της Raqqa στο βόρειο τμήμα της Συρίας . 
«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι οι αντάρτες ετοιμάζονταν να ανατινάξουν τα φράγματα ταυτόχρονα με την έναρξη επίθεσης του τακτικού συριακού στρατού στο Χαλέπι, την οποία επίσης ετοιμάζουν τώρα», δήλωσε ο Hadam. 
«Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ελεγχθούν , αλλά αν είναι αληθείςκαι οι μαχητές εκτελέσουν το σχέδιό τους, θα πραγματοποιηθεί καταστροφή τέτοιου μεγέθους που ο κόσμος έχει δει ποτέ», κατέληξε ο Hadam.

Η αντιπολίτευση της Συρίας δηλώνει της ανησυχία της για τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών ομάδων. 
Το Φράγμα «Tabqa Dam» είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Το ύψος του είναι 60 μέτρα, το μήκος – 4,5 χιλιόμετρα. Το φράγμα χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα από τη Σοβιετική Ένωση για την παραγωγή ενέργειας και άρδευση. 
Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών     - 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά»… ΠΗΓΗΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΙΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .. ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ «ΣΤΑΣΗ»

ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΙΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .. ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ «ΣΤΑΣΗ»

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει σταματήσει - βρίσκεται σε μια «παύση» και είναι πιθανό να επιστρέψει με περισσότερους καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας - σύμφωνα με ένα σχέδιο έκθεσης από κορυφαίους επιστήμονες.
Η 127 σελίδων έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, και μια μικρότερη περίληψη για τη χάραξη πολιτικής αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Στοκχόλμη στις 27 Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι μια επιβράδυνση στην αύξηση της θερμοκρασίας της Γης μπορεί να εξηγηθεί από την ηφαιστειακή τέφρα και μια κυκλική βουτιά στην ενέργεια που εκπέμπεται από τον ήλιο.
Αν και είναι πιθανό να προσελκύσει αντιδράσεις από σκεπτικιστές - που λένε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι προκαλούμενη από τον άνθρωπο - η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να σταθεί με τολμηρές αξιώσεις για να διασώσουν τη φήμη τους μετά τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης του 2007.
Στην έκθεση αυτή, οι επιστήμονες λανθασμένα ισχυρίστηκαν οτι τα Ιμαλάια θα έλιωναν μέχρι το 2035.
Κατοχικά Νέα