Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστήμονες: "Ανακάλυψαν νερό στον Άρη"

Επιστήμονες: "Ανακάλυψαν νερό στον Άρη"

Βάσει σχετικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Science, αποκαλύπτεται ότι σε «κάθε κυβικό πόδι » του εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη, «εμπεριέχονται δύο όγδοα του γαλονιού νερό σε υγρή μορφή, αν και τα μόριά του δεν είναι ελεύθερα προσβάσιμα, αλλά βρίσκονται ενσωματωμένα με διάφορα μέταλλα».
Οι επιστήμονες της NASA, αναφέρει ο βρετανικός Guardian, ελπίζουν ότι η εν λόγω ανακάλυψη θα βοηθήσει στην διεξαγωγή μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στον Άρη.
Το ρόβερ «Curiosity» βρίσκεται στον Άρη από τον Αύγουστο του 2012 και συνεχίζει τις έρευνες σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό του πλανήτη, που ονομάζεται «Gale Crater».
Ο δρ. Laurie Leshi, κοσμήτορας του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου του Rensselaer ανέφερε: «Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι ο Άρης είναι ένας ΄στεγνός΄ πλανήτης. Μπορείτε να καταλάβετε τον ενθουσιασμό μας για αυτή την ανακάλυψη».
Οι επιστήμονες πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί στο εάν η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στον εποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη. Όπως είπαν, εκτός από μόρια νερού, το Curiosity ανακάλυψε και στοιχεία που ενδεχομένως να είναι τοξικά και θανατηφόρα για τον άνθρωπο.
defencenet.gr 
Κατοχικά Νέα
Επιστήμονες: "Ανακάλυψαν νερό στον Άρη" ΠΗΓΗ

Χημική επίθεση στις 26-9-2013 στην Ελλάδα - H απάντηση του ΓΕΑ; 'Στρατιωτικό απόρρητο και καυσαέρια'!

Χημική επίθεση στις 26-9-2013 στην Ελλάδα - H απάντηση του ΓΕΑ; 'Στρατιωτικό απόρρητο και καυσαέρια'!

 Χημική επίθεση στις 26-9-2013 στην Ελλάδα - H απάντηση του ΓΕΑ; 'Στρατιωτικό απόρρητο και καυσαέρια'!
Η ημέρα ξημέρωσε χαραγμένη από ουρές αεροπλάνων. Σου κοβόταν η αναπνοή βλέποντας την τρέλα που επικρατούσε στον ουρανό. Το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο και, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά ήταν απλή 'κίνηση' αεροπορικών γραμμών;

Στο Βόλο ζούμε, όχι σε κάποιο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο!
Τα αεροπλάνα πετάγονταν από παντού, είτε σε παράλληλες πτήσεις, είτε το ένα μετά το άλλο είτε διασταυρώνοντας τις πτήσεις τους.

Για μια ακόμα φορά τηλεφώνησα στο ΓΕΑ και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον αξιωματικό. Δυστυχώς δεν κατέγραψα την συνομιλία, αλλά αν την κατέγραφα θα έπρεπε να το πω και ίσως να μην άκουγα αυτό που άκουσα. Με ρώτησαν για ποιο θέμα πρόκειται κι απάντησα, θέμα εθνικής ασφάλειας.

Με συνέδεσαν με το τμήμα 'ασφάλειας'. Μόλις ρώτησα τι είναι όλα αυτά τα αεροπλάνα που πετούν κι αφήνουν πίσω τους ουρές, ο υπεύθυνος αυθόρμητα απάντησε "Δεν μπορώ να το συζητήσω, είναι στρατιωτικό απόρρητο"!!!
Του είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα στρατιωτικά απόρρητα αλλά με ενδιαφέρει ΑΥΤΟ γιατί είμαι από κάτω από τα αεροπλάνα που περνούν και με ψεκάζουν.

Εκεί ακριβώς ο χορός γύρισε σε καλαματιανό... Όχι, μου λέει, δεν ψεκάζουν, είναι τα καυσαέρια που υγροποιούνται.... Τον διέκοψα και του είπα ότι έχουμε τελειώσει με αυτό, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν ουρές από την μια άκρη του ορίζοντα στην άλλη και να μένουν για ώρες και να γίνονται σύννεφα, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! Κι ύστερα, που στο καλό βρέθηκαν πάνω από το Βόλο τόοοοσα αεροπλάνα να πετούν και μάλιστα εκτός αεροδιαδρόμων;

Στο τέλος μου είπε να πάρω το υπουργείο Άμυνας και να ρωτήσω τι συμβαίνει. Απάντησα ότι αυτοί είναι πολιτικοί που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν είναι αξιόπιστοι, ΕΣΕΙΣ είστε εκείνοι που οφείλετε να μιλήσετε και να μας πείτε τι γίνεται. Τελικά μου είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο να μου πει και μου το έκλεισε.

Κρατάω, λοιπόν, από το 'στρατιωτικό απόρρητο' το 'στρατιωτικό' και λέω σε όλους τους αμνούς που σιωπούν ότι δεν είναι πλέον 'απόρρητο', όλος ο κόσμος τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι! Στρατιωτική τεχνολογία ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ με την ΑΝΟΧΗ των πουλημένων πολιτικών μας, ψεκάζουν τους Έλληνες, όπως και όλον τον πλανήτη, καταργώντας

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η σιωπή είναι συνωμοσία και συνενοχή!
Δείτε το βίντεο και ζητώ συγνώμη για την ένταση της φωνής, αλλά μόνο από τους αναγνώστες κι όχι τους υπεύθυνους... ή μάλλον... να τους ονομάσω ανεύθυνους!



Οι διάφορες ομάδες του φ/β γέμισαν σήμερα με φωτογραφίες από τη σημερινή χημική επίθεση. Κι όλη αναρωτιόμαστε, γιατί τόσο μεγάλη δόση ΣΗΜΕΡΑ; Με ποια απ' όλα τα πολιτικά γεγονότα και μέτρα πρέπει να το συνδυάσουμε; Θα δείξει... Πάντως, σήμερα...
Σήμερα καραψεκάστηκε όλη η Ελλάδα με χημικά!

 

Ευχαριστούμε ειδικά το Πρώτο Θέμα, που θα πρέπει να μετονομαστεί σε Πρώτο Ψέμα, το οποίο προφανώς πληροφορήθηκε τον κακό χαμό που έγινε σήμερα κι έτρεξε να κάνει ένα ακόμα άρθρο ύπνωσης για να εξυπηρετήσει το κατεστημένο. Η ξεφτίλα τους, για μια ακόμα φορά, σε όλο της το μεγαλείο!

Δύο φεγγάρια ταυτόχρονα στον ουρανό του Άρη

Δύο φεγγάρια ταυτόχρονα στον ουρανό του Άρη

































Φανταστείτε να στέκεται στον Άρη, κοιτώντας ψηλά, και βλέποντας αυτά τα δύο μικρά φεγγάρια που περνούν από πάνω.

Δείμος (l) και ο Φόβος, δύο φεγγάρια στον ουρανό του Άρη. Εικόνα μέσω Mars Science Laboratory της NASA.

Δεν είναι σπουδαίο το πώς έχουμε πάρει τις εικόνες του ουρανού από το ρόβερ του Άρη;
Εδώ είναι ο Δήμος ένα από τα φεγγάρια του Άρη (αριστερά) και ο Φόβος (δεξιά). Θέα 
από το Mars Science Laboratory, το rover το οποίο προσγειώθηκε στον Άρη πριν από ένα χρόνο.


Η NASA κυκλοφόρησε αυτή την εικόνα στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο Δείμος και Ο Φόβος ήταν τόσο μπροστά από τον αστερισμό των Διδύμων εκείνη την
 εποχή. Ναι, ο Άρης βλέπει τους ίδιους αστερισμούς που βλέπουμε στη Γη. Θα έπρεπε να 
είναι πολύ, πιο μακριά από το ηλιακό μας σύστημα από ό, τι ο Άρης, ακόμη μακρύτερα από
 ό, τι τα πλησιέστερα άστρα, για τα πρότυπα των αστερισμών να αρχίσουν να μετατοπίσουν
 το σχήμα τους.

Σημειώστε ότι ο φωτισμός και ο προσανατολισμός του φεγγαριού Φόβος. Η εικόνα αυτή
 μας επιτρέπει να δούμε δεξιά τον μεγάλο κρατήρα Stickney στον Φόβο, ο οποίος βρίσκεται
 στο κάτω μέρος του φεγγαριού σε αυτή την εικόνα. Εδώ, το μεγαλύτερο μέρος του
 εσωτερικού του Stickney είναι στη σκιά, με το ηλιακό φως να χτυπά τη μακρινή πλευρά.

Ο Φόβος ήταν έτοιμος να περάσει μέσα από τη σκιά του Άρη όταν αυτή η εικόνα λήφθηκε.

Χάρη στον Andrew Brown για την ανταλλαγή αυτής της εικόνας!

Μετάφραση κειμένου: to-new-sas.blogspot.grΔεν μπορεί να αντισταθεί η απόσπαση αυτής της εικόνας. Είναι ο Φόβος και πάλι, σε τροχιά γύρω και μπροστά 
από τον Άρη. Εικόνα μέσω Mars Express / ESA / DLR / FU Berlin (G. Neukum).
- See more at: http://to-new-sas.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4194.html#sthash.421L9WmG.dpuf