Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ...

ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ...




Τα ψέμματα από κάποιους γνωστούς -αγνώστους του διαδικτύου πως ''κάποιοι'' μας προστατεύουν και δεν επιτρέπουν στην παγκόσμια ελίτ να μας ψεκάζει έχουν πέσει από το τέλος του καλοκαιριού στο κενό. Οι ψεκασμοί μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και οι δόσεις ''βιταμινών'' που μας δίνουν είναι τεράστιες. 

Οι ψεκασμοί είναι σημερινοί από τη Λάρισα αλλά όπως μας ανέφεραν αναγνώστες μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα.  

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο, κοιτάξτε από μόνοι σας τον ουρανό και σκεφτείτε το αυτονόητο . Η ελίτ μας δηλητηριάζει καθημερινά , χειραγωγώντας την ατμόσφαιρα, τον αέρα που αναπνέουμε και φυσικά είναι και άλλα που δεν μας λένε... δηλαδή τη σκέψη μας !









ΠΕΡΙΕΡΓΑ-STRANGE

Συναγερμός για την επικίνδυνη αιθαλομίχλη - Τι να προσέξετε

Συναγερμός για την επικίνδυνη αιθαλομίχλη - Τι να προσέξετε

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αιθαλομίχλη, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Έρευνας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο των δράσεων που συντονίζει, προωθείται σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», με στόχο να υπάρχουν διαθέσιμα στην Πολιτεία όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε πολύ έντονο βαθμό τον περσινό χειμώνα.
Εκτός από τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, οι περαιτέρω προσπάθειες εστιάζονται σε στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και στην εντατικοποίηση των ελέγχων, καθώς «ο έλεγχος και η εποπτεία της αγοράς, σε όλα τα στάδια, αποτελεί σημαντικό προληπτικό μέτρο για την αποφυγή επεισοδίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης».
Ειδικότερα, με την ΚΥΑ που υπεγράφη από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και προωθήθηκε στους συναρμόδιους υπουργούς, καθορίζονται τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, πάνω από τα οποία πρέπει να λαμβάνονται μέτρα, ενώ θεσπίζονται τα μέτρα που μπορεί κάθε φορά να λαμβάνονται.
Τα μέτρα αφορούν την προφύλαξη της υγείας του πληθυσμού -και ιδίως των ατόμων αυξημένου κινδύνου, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών κλπ (πάνω από 50 μg/m3)- και τον περιορισμό των εκπομπών από εστίες καύσης, ιδίως με την ορθή χρήση των συστημάτων θέρμανσης και την αποφυγή των τζακιών (πάνω από 100 μg/m3).
Επιπλέον, προβλέπεται περιορισμός των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων (πάνω από 100 μg/m3) καθώς επίσης και περιορισμός των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (πάνω από 100 μg/m3).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις σε ορισμένους σταθμούς της χώρας τα προηγούμενα πέντε έτη, οι υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από 100 μg/m3 εμφανίστηκαν 10-15 μέρες τον χρόνο, ενώ πάνω από 150 μg/m3 3-4 μέρες τον χρόνο, ενώ η ένταση του φαινομένου δεν είναι η ίδια σε όλη την επικράτεια. Συνεπώς και τα μέτρα αφορούν ορισμένες μέρες το έτος.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τα μέτρα κηρύσσονται με ανακοίνωση του υπουργού για την Περιφέρειας Αττικής και από τον καθ' ύλην αρμόδιο περιφερειάρχη για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Λαμβάνονται, κατά περίπτωση, μεμονωμένα ή σωρευτικά, ανάλογα με τη χωρική έκταση, την ένταση και το είδος του επεισοδίου, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας, ενώ είναι δυνατόν να λαμβάνονται και επιπρόσθετα μέτρα.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του κρατικού μηχανισμού, έχει συσταθεί συντονιστική διϋπουργική ομάδα, αποτελούμενη από τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς ή εκπροσώπους τους, με την ευθύνη της γενικής γραμματέως ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες δράσεις, αλλά και για να υπάρξει αμεσότερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων κεντρικών υπηρεσιών.
(newsit)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΟΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΥΛΟ «TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (TV THESS) (VIDEO) Share Button

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΟΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΥΛΟ «TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (TV THESS) (VIDEO)

Share Button
ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε μια πολύ σημαντική συνεργασία του ΕΟΕ, η οποία αλλάζει τα δεδομένα και μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να επεκταθεί η πολύ μεγάλη συνεργασία του Web TV του ΕΟΕ με τον τηλεοπτικό δίαυλο «TV Θεσσαλονίκη»- TV THESS. Στο εξής, το Web TV του ΕΟΕ θα εκπέμπει μέσω του  περιφερειακού (συχνότητα 59) ψηφιακού σήματος του «TV Θεσσαλονίκη» – TV THESS και 5 ημέρες την εβδομάδα θα προβάλλονται μέσω αυτού οι παραγωγές του Web TV του Οργανισμού, ενώ η συνεργασία μας πιθανώς να επεκταθεί και περαιτέρω. Οι εκπομπές της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΕΟΕ θα περάσουν στους τηλεοπτικούς σας δέκτες με ακόμη καλύτερη ποιότητα, ενώ το εύρος της θεματολογίας τους θα καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα των τηλεθεατών. Η στόχευσή μας για την διάδοση της έρευνας και της αλήθειας, μέσα από το κομμάτι των τηλεοπτικών μας παραγωγών, θα περάσει σε ακόμα ευρύτερο πλαίσιο τηλεθεατών, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα των παραγωγών του Web TV Του ΕΟΕ που θα εκπέμπεται εβδομαδιαία, καταρτίζεται ως εξής:
Κάθε Τρίτη στις 23:30, το «TV Θεσσαλονίκη» και ο ΕΟΕ σας παρουσιάζουν την εκπομπή «ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με τον Βαγγέλη Κελμαλή (Τομεάρχη Έρευνας του ΕΟΕ). Η εκπομπή θα ασχολείται με θέματα επικαιρότητας, κοινωνικά, πολιτικά αλλά και θέματα του Οργανισμού, με το ιδιαίτερο καυστικό τρόπο που διακρίνει τον ΕΟΕ εδώ και 12 χρόνια. Η εκπομπή θα έχει και καλεσμένους, ενώ θα προβάλλεται σε επανάληψη στις 07:00 κάθε Παρασκευή.
Δείτε το trailer

Κάθε Τετάρτη στις 23:30, η Σοφία Χριστίνα Κουλμεζόγλου και η Δήμητρα Μαλτούδη σας ενημερώνουν, σας ψυχαγωγούν και σας προτείνουν τα πάντα για τις πολιτιστικές σας εξορμήσεις αλλά και την ψυχαγωγία και την διασκέδασή σας. Η εκπομπή έχει τίτλο «Life and Lights» και θα προβάλλεται σε επανάληψη στις 07:00 κάθε Σάββατο.
Το trailer φτάνει σύντομα…
Κάθε Τετάρτη στις 00:30 η Έφη Παλιοτζίκα σας ταξιδεύει στο σύμπαν και στο διάστημα με την εκπομπή «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ». Αναλύσεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σας περιμένουν για ένα αξέχαστο ταξίδι.
Δείτε το trailer

Κάθε Παρασκευή στις 23:30, οι αναζητήσεις σας στο χώρο του Μεταφυσικού παίρνουν σάρκα και οστά με την Γεύση Θεοδώρου. Η εκπομπή «ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ» φέρνει στις οθόνες σας ιστορίες από τον χώρο του παραφυσικού. Η εκπομπή θα προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 07:00.
Δείτε το trailer

Κάθε Παρασκευή στις 00:30 η Εύα Παπαδοπούλου παίζει με το μυαλό σας αλλά και με όλα τα υποσυνείδητα μηνύματα που υπάρχουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ο τίτλος της εκπομπής είναι «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΑΛΟΥ».
Δείτε το trailer

Κάθε Σάββατο στις 00:30 ο ΕΟΕ για ένα 30λεπτο σας προσφέρει υλικό – βίντεο -συνεντεύξεις που προκαλούν και προβληματίζουν.
Κάθε Κυριακή στις 13:15 η Αλίκη Χωματά ανοίγει τα απαγορευμένα χειρόγραφα για πρώτη φορά. Χειρόγραφα τα οποία δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, θα παρουσιάζονται σε σας μέσα από την έρευνα του ΕΟΕ. Ο τίτλος της εκπομπής είναι «MALLEUS MALEFICARUM»
Δείτε το trailer

Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουμε και ευελπιστούμε να τύχει της αποδοχής και της στήριξής σας. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Επίσης, ευχαριστούμε τον τηλεοπτικό δίαυλο «TV Θεσσαλονίκη» για την εμπιστοσύνη του και για την πρόθεσή του να προβάλλει σημαντικά θέματα, τα οποία δεν τυγχάνουν της αντιμετώπισης που τους αρμόζει από τα κατεστημένα Μ.Μ.Ε. Ραντεβού, λοιπόν, στους τηλεοπτικούς σας δέκτες από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013. Να είστε όλοι καλά!
Αναλυτικά το πρόγραμμα
1376293_581232631930800_1353629390_n

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΞΗΣ»

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΞΗΣ»


παγκόσμια ψύξη
Μια νέα επιστημονική συναίνεση σχηματίζεται γύρω από την παγκόσμια ψύξη; Και είναι αυτό που αναφέρει ο περιβαλλοντολόγος Lawrence Solomon, επικαλούμενος το γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό όπως ποτέ άλλοτε κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια.
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim "Τώρα, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων αιωρούνται πίσω στη σκέψη της δεκαετίας του 1960 και του 1970", γράφει ο Solomon. "Η παγκόσμια υπόθεση ψύξης μπορεί να είναι σωστή σε τελευταία ανάλυση.
Η Γη μπορεί να εισέρχεται σε μια νέα Μικρή Εποχή των Παγετώνων ».Ο Solomon προσθέτει ότι ο George Kukla του Πανεπιστημίου της Κολούμπια - ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τους κινδύνους της παγκόσμιας ψύξης το 1972 - αποφάνθηκε ότι "παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη προηγείται πάντα απο μια εποχή παγετώνων ... η αύξηση της θερμοκρασίας που είδαμε στη δεκαετία του 1980 και του 1990, με άλλα λόγια, αναμενόταν σε όλο το μήκος, όσο και η ηρεμία πριν την καταιγίδα."
Πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν κοιτάξει την ηλιακή δραστηριότητα ως προγνωστικό παράγοντα για το παγκόσμιο κλίμα. Η χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα έχει συνδεθεί με κρύες περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ υψηλά επίπεδα της ηλιακής δραστηριότητας έχουν συνδεθεί με περιόδους θέρμανσης του πλανήτη, όπως η πρόσφατη από το 1950 έως το 1998.
Η αρχή κλίματος των Ηνωμένων Εθνών έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει την επίδραση της ηλιακής δραστηριότητας στο κλίμα της Γης, αλλά οι επιστήμονες του κλίματος έχουν γίνει πιο κατηγορηματικοί ότι ο ήλιος παίζει ρόλο στον επηρεασμό της θερμοκρασίας του πλανήτη.
«Η προσοχή στη δημόσια συζήτηση φαίνεται να κινείται μακριά από την« παύση »των 15-17 χρόνων στην ψύξη από το 2002," γράφει η Δρ Judith Curry, πρόεδρος της Σχολής της Γης και των ατμοσφαιρικών επιστημών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας.
Η Curry περιγράφει την περίοδο από το 2002 ως "επιστημονικό ενδιαφέρον" γιατί "συμπίπτει με την« αλλαγή του κλίματος »περίπου 2001-02. "Αυτή η μετατόπιση και η επακόλουθη ελαφρά τάση ψύξης παρέχει μια λογική βάση για τη συναγωγή μιας ελαφρά τάσης ψύξης κατά την επόμενη δεκαετία, παρά για μια επίπεδη τάση από το 15 [έτος] 'παύσης'", πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο καθηγητής Cliff Ollier απο το School of Earth και το πανεπιστήμιο Περιβαλλοντικών Μελετών της Δυτικής Αυστραλίας παρουσίασε μια μελέτη που έθεσε ευθέως ότι ο ήλιος είναι ένα σημαντικός ρυθμιστής του κλίματος.
Υπάρχει ένας πολύ καλός συσχετισμός των ηλιακών κηλίδων και του κλίματος," έγραψε ο Ollier . "Οι ηλιακοί κύκλοι παρέχουν τη βάση για την πρόβλεψη. Ο ηλιακός Κύκλος 24 έχει ξεκινήσει και μπορούμε να αναμένουμε σοβαρή ψύξη. Πολλοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις για το κλίμα έχουν βάση απο επιστημονικές προβλέψεις, αλλά οι πολιτικοί παίρνουν προβλέψεις που βασίζονται σε μοντέλα υπολογιστών

Ο ΕΟΕ, τα βίντεο του και οι εκπομπές του στην ψηφιακή πλατφόρμα;



Τι είναι αυτό....; Ο ΕΟΕ, τα βίντεο του και οι εκπομπές του στην ψηφιακή πλατφόρμα; Από αύριο οι ανακοινώσεις... Ελάτε τώρα να παίξουμε διαφορετικά !!