Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: "ΝΑΙ, ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ"

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: "ΝΑΙ, ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ"


Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό:....
Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.
Toμεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα "Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;" αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό
Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε:
Ο υπουργός Πολιτισμού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!

Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις...
H επιβεβαίωση και διώ υπουργικών χειλέων της αποκάλυψης του defencenrt.gr έγινε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.
Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεν έχει πρακτική ευθύνη για το ζήτημα αφού η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτισμού) είπε ότι "Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία" κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;
Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου;
Όχι! Αυτή είναι η ουσία.
Κατοχικά Νέα

Ο Ελληνισμός πεθαίνει: Κατά 5,5% μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας από το 2009!

Ο Ελληνισμός πεθαίνει: Κατά 5,5% μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας από το 2009!


Μια γενοκτονία εν εξελίξει βιώνει η χώρα από το 2009 που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου παπανδρέου και εν συνεχεία επί κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή επί των κυβερνήσεων που υλοποίησαν το Μνημόνιο. Συνολικά κατά -5,5% υποχώρησε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2012 σε σχέσεη με το 2009, ενώ ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης των 28 αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2% και έφθασε τα 505,7 εκατ. άτομα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Eurostat.

Ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη- μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11 κράτη- μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+23%), στη Μάλτα (9,1%), στη Σουηδία (7,7%), στη Βρετανία (+6,2%), στο Βέλγιο (+6%) και στην Αυστρία (+5,2%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (-10,6%), στη Λετονία (-10,3%), στην Εσθονία (-6,8%), στη Βουλγαρία (-5,8%), στην Ελλάδα (-5,5%) και στην Πορτογαλία (-5,2%).

Στην ΕΕ των 28, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,1 εκατ. και η Eurostat εκτιμά πως την Πρωτοχρονιά του 2013 ήταν στα 505,73 εκατομμύρια άτομα.

Το 2012 στην ΕΕ καταγράφηκαν 5,231 εκατ. γεννήσεις και 5,014 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ εισήλθαν 882.000 μετανάστες.

Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60.500 το 2012: Την Πρωτοχρονιά του 2013 ο πληθυσμός της χώρας μας ήταν 11,161 εκατ. κάτοικοι.

Το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.

Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας (9%) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4%) και την Πορτογαλία (8,5%).

Οι υψηλότεροι δείκτες γεννητικότητας σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (15,7%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (12,8%), στη Γαλλία (12,6%), στη Σουηδία (11,9%) και στην Κύπρο (11,8%).
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Ο Γ. Τράγκας προτείνει: "ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Ανακαλύφθηκε στη Γη ο αρχαιότερος μετεωρίτης από τον Άρη

Ανακαλύφθηκε στη Γη ο αρχαιότερος μετεωρίτης από τον Άρη
Ένας βράχος που ανακαλύφθηκε από Βεδουίνους στην έρημο Σαχάρα, στη βορειοδυτική Αφρική, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχαιότερος μετεωρίτης με προέλευση τον Άρη, καθώς μια σειρά από τεστ εκτιμούν την ηλικία του σε 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια.
Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί περίπου 100 αρειανοί μετεωρίτες στη Γη, αλλά σχεδόν όλοι είναι κατά πολύ νεότεροι, καθώς έχουν ηλικία 150 έως 600 εκατ. ετών.
Ο γυαλιστερός και μαυριδερός μετεωρίτης, με την επίσημη ονομασία NWA 7533 και με το παρατσούκλι «Μαύρη Ομορφιά», θα πρέπει να σχηματίσθηκε, όταν ο «κόκκινος πλανήτης» βρισκόταν ακόμα στα "σπάργανα" και είχε ηλικία μόλις 100 εκατ. ετών, σε μια περίοδο μεγάλης ηφαιστειακής δραστηριότητας και γεωλογικών αναταραχών.
Η εκτίμηση της ηλικίας του έγινε με την τεχνική της χρονολόγησης των κρυστάλλων ζιρκονίου στο εσωτερικό του.
Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γαλλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μουνίρ Χουμαγιάν του Τμήματος Γεωεπιστημών του πολιτειακού πανεπιστημίου της Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το Space.com, ανακοίνωσαν πως ο μετεωρίτης σχεδόν σίγουρα προέρχεται από τα νότια υψίπεδα του Άρη, μια περιοχή του νοτίου ημισφαιρίου γεμάτη κρατήρες πρόσκρουσης από πτώση αστεροειδών και κομητών.
Από τέτοιες προσκρούσεις, κομμάτια του Άρη εκτινάζονται στο διάστημα και κάποιο από αυτό μπορεί να καταλήξει στον δικό μας πλανήτη.
Οι επιστήμονες σχεδιάζουν πλέον να αναλύσουν διεξοδικά τον πανάρχαιο μετεωρίτη για την εύρεση τυχόν ενδείξεων απολιθωμένων αρειανών μορφών ζωής.
news247

Κατοχή.Λιμοκτονούν και λιποθυμούν στα θρανία οι μαθητές .32.358 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κατοχή.Λιμοκτονούν και λιποθυμούν στα θρανία οι μαθητές .32.358 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ


Λιμοκτονούν οι μαθητές και λιποθυμούν στα θρανία των σχολικών τους τάξεων. Τα στοιχεία του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» προκαλούν σοκ.

Tο 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά δηλαδή 32.358 μαθητές- αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και οι γονείς τους δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί...
Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» και συγκλονίζουν. Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά στην καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.
Το πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να επαναφέρει την χώρα υπό γερμανική κατοχή ακριβώς όπως το 1941. Με όλες τις συνέπειες, που είχε επιφέρει η τότεκατοχή, δηλαδή οικονομική ανέχεια, αφαίμαξη των πολιτών, και πείνα. Οι άνθρωποι και τα παιδιά, πεινάνε ξανά, συντελείται εκ νέου μια νέα γενοκτονία. Την ίδια ώρα ακούστηκε από στόμα βουλευτή η φράση όνειδος "οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι" όταν η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7644,79 ευρώ έως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.
Οι περισσότεροι εξ'ημών τόσα χρήματα μηνιαίως δεν θα τα δούμε ούτε στον...ύπνο μας. Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν αύριο θα έχουμε λίγα ευρώ για τον...επιούσιο.