Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ξημέρωσε για 45 λεπτά τα μεσάνυχτα στη Χίο

Ξημέρωσε για 45 λεπτά τα μεσάνυχτα στη Χίο


Σοκ και δέος προκαλεί το πρωτόγνωρο και ανεξήγητο φαινόμενο που συνέβη τα μεσάνυχτα της τρίτης στη Χίο.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους για 45 λεπτά περίπου γύρω στις 2:35 τα ξημερώματα, η νύχτα έγινε μέρα στη κυριολεξία.Ναι καλα ακούσατε ο ήλιος ανέτειλε πρόωρα και όλα δείχναν πως μια νέα μέρα ξεκινά.
Οι περισσότεροι μάλιστα δίχως να χουν καταλάβει τι πραγματίκα είχε γίνει θεώρησαν πως χάλασαν τα ρολόγια τους και σηκώθηκαν απο τα κρεββάτια τους για να πάνε κανονικά στις δουλειές τους.
Στη συνέχεια εικόνες αποδιοργάνωσης και αναστάτωσης διαδραματίστηκαν στο νησί μιας και πολλοί μαθητές πήγαν κανονικά στα σχολεία τους για μάθημα,πολλοι εργαζόμενοι πήγαν στις δουλειές τους καθως και ελεύθεροι επαγγελματίες άνοιξαν κανονικά τα μαγαζιά τους.
Όμως όλοι παρατηρούσαν πως κάτι δε πάει καλά μιας και η τηλεόραση έδειχνε ακόμα τελεμάρκετινγκ, στα ραδιόφωνα καμία εκπομπή δεν είχε ξεκινήσει ακόμη,εφημερίδες δεν υπήρχαν στα περίπτερα και η κίνηση στους δρόμους δεν ήταν η συνηθισμένη.
Κρίση πανικού επίσης πάθανε οι αρτοποιοί μιας και δε μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν θα ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους εγκαίρως.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονώς πως μεγάλη πτώση του τζίρου σημειώθηκε στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μιας και όλοι γύρισαν πρόωρα στα σπίτια τους και δε κατανάλωσαν τις συνηθισμένες ποσότητες αλκοολ.
Η κορύφωση της αναστάτωσης προήλθε όταν ο ουρανός ξανασκοτείνιασε και η "νύχτα" συνεχίστηκε κανονικά.
Σ'αυτό το σημείο ο κόσμος έντρομος και πανικόβλητος βγήκε στους δρόμους και σκηνές αναρχίας εκτυλίχθηκαν μπροστα στα μάτια όλων.
<<Είδατε οτι μας ψεκάζουν?>> φώναζαν κάποιοι.
<<Έρχεται το τέλος του κοσμου>> ακουγόταν απο πολλούς.
Ο κόσμος έχασε τη ψυχραιμία του και η οργή και η αγανάκτιση κυρίεψε τους πάντες.
"Μας κοροιδέυουν ολοι.Μέχρι και ο θεός" δήλωσε η κ.Τούλα κάτοικος του νησιού σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη συνέχεια χωρίς όμως να πάρουν μεγάλες εκτάσεις καθώς αστυνομικές δυνάμεις καταστολής παρενέβησαν έγκαιρα, που ευτυχώς βρισκόντουσαν εν ωρα υπηρεσίας μιας κ αυτοι ξεγελάστηκαν απο το ανεξήγητο φαινόμενο και πήγαν πρόωρα στη δουλειά τους.Διαφορετικά ίσως να θρηνούσαμε και θύματα.
Να σημειωθεί πως στη συνέχεια ξημέρωσε κανονικά στο νησί της Χιου και η τάξη και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
Το φαιμόμενο έχει συγκλονίσει και τρομοκρατήσει παγκοσμίως όλους τους επιστημονικούς φορείς, που μέχρι στιγμής δε μπορούν να δώσουν την παραμικρή εξήγηση για τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το ανώμαλο καιρικό φαινόμενο.
Κατοχικά Νέα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Γνώριζαν και θεράπευσαν τον καρκίνο το 1934! Ποιοί δεν ασθενούν από καρκίνο;

Written by     Thursday, 28 November 2013 02:46
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Γνώριζαν και θεράπευσαν τον καρκίνο το 1934! Ποιοί δεν ασθενούν από καρκίνο;
Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό; Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις...
Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Τα πρόσφατα στοιχεία

Η εξειδικευμένη σε θέματα ογκολογίας και μεταδοτικών νοσημάτων αγγλική ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία συμπεράσματα για τον καρκίνο, βασισμένα σε στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO). Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες και αναγνώρισαν τον καρκίνο ως μια μεταδοτική ασθένεια.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι μία στις έξι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων καρκίνου που εμφανίστηκαν το 2008 οφείλεται σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες που είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει και το BBC. Από αυτά τα 1.900.000 αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Papilloma Virus –HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας).

Το BBC υπενθυμίζει ότι οι ειδικοί ήδη γνώριζαν ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί, αν εξολοθρευτεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με τη βοήθεια αντιβίωσης. Τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των καρκίνων που οφείλονται σε λοίμωξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. (http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2812%2970137-7/abstract).

Τι συνέβη το 1934;

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής.

Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife. Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια του πρότυπου ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε.
 
Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ’ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, με άλλα λόγια μιας γεννήτριας συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε. Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.

Λογοκρισία και αποσιώπηση;

Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως διατείνεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.

Ποιοι δεν ασθενούν

Ο Rife, ο οποίος πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και τις μεθόδους του οι συνάδελφοί του (σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian), φέρεται επίσης να είχε δώσει απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο: Αν ο μεταβολισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι ισορροπημένος, τότε δεν είναι ευπαθής σε καμία ασθένεια, είχε δηλώσει.
 

Σήμερα περνά ο ISON δίπλα από τον Ηλιο (Live Streaming)

Σήμερα περνά ο ISON δίπλα από τον Ηλιο (Live Streaming)



Κάποια στιγμή από τις 20:30 έως τις 20:45 ώρα Ελλάδος απόψε, ο «κομήτης του αιώνα» ISON, μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ήλιο (στο λεγόμενο περιήλιό του).

Τότε θα φανεί αν θα καταφέρει να περάσει το κρίσιμο τεστ αντοχής και θα επιβιώσει ή, λόγω της τρομακτικής βαρύτητας και θερμότητας του άστρου μας, θα διαλυθεί, προτού προλάβει να προσφέρει ένα πολυαναμενόμενο φωτεινό θέαμα στους ουρανούς της Γης εντός του Δεκεμβρίου.
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, με διαστημικά (STEREO, SOHO, SDO, Hinode) και επίγεια τηλεσκόπια, θα παρακολουθούν την παράτολμη βουτιά του κομήτη μέσα στην καυτή ανάσα του Ήλιου, όπου θα συναντήσει θερμοκρασίες άνω των 2.000 βαθμών Κελσίου, οι οποίες θα μπορούσαν να λιώσουν ακόμα και σίδηρο. Ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC και το Space.com, πιστεύουν ότι ήδη ο κομήτης (με την επίσημη ονομασία C/2012 S1) δείχνει σημάδια αποσύνθεσης.

Όπως είπε ο βρετανός καθηγητής αστρονομίας Τιμ Ο΄Μπράιαν, «είναι σαν να ρίχνεις μια χιονόμπαλα μέσα σε μια φωτιά. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει. Από την άλλη όμως, ευτυχώς για τον κομήτη, είναι μεγάλος και κινείται γρήγορα, οπότε δεν θα περάσει πολλή ώρα κοντά στον Ήλιο. Άρα υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας για την έκβαση».

Ο κομήτης, που ανακαλύφθηκε από ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2012 και προέρχεται από το παγωμένο Νέφος του Όορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός, ταξιδεύει με ταχύτητα άνω του ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων την ώρα και θα περάσει από τον Ήλιο σε απόσταση μόλις 1,2 εκατ. χλμ. από αυτόν, σχεδόν «ξύνοντας» την καυτή επιφάνειά του.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με τον κομήτη Λαβτζόι, ο οποίος πέρασε πολύ κοντά από τον Ήλιο το 2011 και καταστράφηκε τελικά. Όμως ο ISON είναι αρκετά μεγαλύτερος (ο στερεός πυρήνας του έχει διάμετρο 400 έως 1,2 χιλιομέτρων), πράγμα που μπορεί να τον προστατέψει, αφήνοντας ανέπαφο ένα μεγάλο μέρος του.

Ο δρ. Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας εκτίμησε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ο ISON θα είναι απλώς ορατός με γυμνά μάτια από τη Γη τη νύχτα, όμως δεν θα προσφέρει το αναμενόμενο εντυπωσιακό θέαμα ακόμα και τη μέρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, ο λεγόμενος «κομήτης του αιώνα» μάλλον δεν θα είναι και τόσο θεαματικός όσο αναμενόταν πριν από ένα χρόνο. Όπως επισημαίνει, ο λαμπρότερος κομήτης των τελευταίων 80 ετών ήταν ο Ικέγια-Σέκι το 1965, που είχε φαινόμενο μέγεθος πολύ λαμπρότερο εκείνου της Αφροδίτης. Εάν ο ISON κατορθώσει να επιβιώσει από το κοντινό πέρασμά του από τον Ήλιο, αναμένεται να προσπεράσει τη Γη μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα σε απόσταση 64,2 εκατ. χλμ.