Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΝΑSΑ: «Σε είκοσι χρόνια θα ανακαλύψουμε ότι δεν είμαστε μόνοι - Θέμα χρόνου να εντοπίσουμε εξωγήινους»

ΝΑSΑ: «Σε είκοσι χρόνια θα ανακαλύψουμε ότι δεν είμαστε μόνοι - Θέμα χρόνου να εντοπίσουμε εξωγήινους»

Μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως δεν είναι μόνοι..., υποστηρίζουν αξιωματούχοι της ΝΑSΑ, ξεκαθαρίζοντας πως, πλέον είναι θέμα χρόνου να εντοπίσουμε εξωγήινους.
Μιλώντας στα γραφεία της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι της ΝΑSA εξήραν την σπουδαιότητα της προηγμένης τεχνολογίας στην έρευνα για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής - ειδικότερα των τηλεσκοπίων- και,παράλληλα, ανακοίνωσαν την εκτόξευση του δορυφόρου «Transiting Exoplanet Surveying Satellite», το 2017.
«Απλά φανταστείτε τη στιγμή,όταν θα ανακαλύψουμε εξωγήινους. Φανταστείτε τη στιγμή που οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα πληροφορηθούν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο»,υποστηρίζει ο Ματ Μάουντεν,διευθυντής του Ινστιτούτο «Space Telescope Science Institute» στη Βαλτιμόρη.
Το ινστιτούτο όπου εργάζεται ο Αμερικανός επιστήμονας έχει προγραμματίσει την εκτόξευση ενός τηλεσκόπιου,του «James Webb Space Telescope», το 2018.
«Δεν γνωρίζαμε πριν από πέντε χρόνια ότι το 10 με 20% των πλανητών θα έχουν το ίδιο μέγεθος με αυτό της Γης», προσθέτει ο Ματ Μάνουντεν επισημαίνοντας ότι,στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τον κόσμο, το μεγάλο όπλο είναι η προηγμένη τεχνολογία. 
«Σε είκοσι χρόνια από σήμερα, θα ανακαλύψουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν» επεσήμανε ο αστρονόμος της NASA, Κέβιν Χαντ,υπογραμμίζοντας ότι, κατά την άποψή του, υπάρχει εξωγήινη ζωή στον δορυφόρο του Δία, "Ευρώπη".
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της NASA, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επικεντρώνει την έρευνά της στον εντοπσιμό εξωγήινης ζωής σε εξωηλιακούς πλανήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: