Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Διαλύουμε τα έθνη για να τα ενώσουμε γύρω μας»


Στο βιβλίο του “Geneva Versus Peace” («Γενεύη Εναντίον Ειρήνης») του 1937, ο Comte de Saint Aulaire, (1866-1954), Γάλλος πρεσβευτής στο Λονδίνο μεταξύ 1920-24, υπενθυμίζει μια συνομιλία που είχε σε ένα δείπνο με τον Εβραίο Διευθυντή της τράπεζας Kuhn Loeb, Otto Kahn, (1867 – 1934), (φώτο) η οποία έλαβε χώρα λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 
Διαβάζουμε στο “Geneva Versus Peace” σελ. 78-85 : 
 
"Έχω διατηρήσει στη μνήμη μου τη συνομιλία με έναν από αυτούς τους οιωνοσκόπους με τους οποίους ήμουν γείτονας στο τραπέζι, σε ένα από αυτά τα διεθνή δείπνα ... Είχε γίνει διευθυντής μιας μεγάλης τράπεζας της Νέας Υόρκης, ένας από εκείνους που είχαν χρηματοδοτήσει την μπολσεβίκικη επανάσταση.
 
.. Ένας συνάδελφος επισκέπτης τον ρώτησε πώς ήταν δυνατό να υπάρχει υψηλή χρηματοδότηση για να προστατευθεί ο μπολσεβικισμός, ένα σύστημα εχθρικό ... για τον τραπεζικό κλάδο ... Ο φίλος μας ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της αποστολής για τη διατροφή [τους πεινασμένους] κατέβασε μια γουλιά κρασί από ένα μεγάλο ποτήρι, σταμάτησε για μια στιγμή, πήρε μια μεγάλη ρουφηξιά από το τεράστιο πούρο του ... και στη συνέχεια είπε : 
 
«Εκείνοι που έχουν μείνει έκπληκτοι με τη συμμαχία μας με τους Σοβιετικούς ξεχνούν ότι το έθνος του Ισραήλ είναι το πιο εθνικιστικό από όλους τους λαούς, γιατί είναι το πιο αρχαίο, το πιο ενωμένο και το πιο ‘κλειστό’ .... έχει υπάρξει μέσα στους αιώνες παρ’ όλα τα εμπόδια χωρίς καμία εδαφική περιοχή για να του δώσει δύναμη. Όπως και ο παπισμός, είναι οικουμενικό και πνευματικό ... το βασίλειό του είναι αυτού του κόσμου. 
 
«Γι’ αυτό είναι το αλάτι της γης, αλλά είναι, όπως λένε στις λεωφόρους, ο ‘le plus dessale’ των εθνικισμών, [δηλαδή ήπιος] πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος το αδειάζει και το ξεζουμίζει. 
 
Όταν λέω «ξεζουμίζει», εννοώ ότι το κρασί του εθνικισμού μας είναι το πιο πόσιμο στον κόσμο. Έχει το καλύτερο άρωμα και τα έθνη του κόσμου το απορροφούν με μεγάλη ευκολία, με απόλαυση και χωρίς πονοκέφαλο το πρωί.
 
«Αλλά, για να επανέλθω στο θέμα του αλατιού, ξέρετε το ρητό για το αλάτι και το μπακαλιάρο; ... Πάρα πολύ αλάτι διαβρώνει το κρέας, πολύ λίγο το αφήνει να σαπίσει. Αυτή η αρχή μπορεί με δικαιοσύνη να εφαρμοστεί τόσο στο ανθρώπινο μυαλό όσο και στους λαούς της γης. Εμείς, οι Εβραίοι, την εφαρμόζουμε με σύνεση, όπως θα έπρεπε να εφαρμοστεί, καθώς το αλάτι είναι το έμβλημα της σοφίας. Το σμίγουμε διακριτικά με το ψωμί που καταναλώνουν οι άνθρωποι. 
«Το διαχειριζόμαστε σε διαβρωτικές δόσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από τα συντρίμμια ενός ανήθικου παρελθόντος, όπως στην περίπτωση της τσαρικής Ρωσίας. Αυτό σας δίνει μια μερική εξήγηση γιατί ο μπολσεβικισμός βρίσκει εύνοια στα μάτια μας. Είναι ένα αξιοθαύμαστο αλάτισμα για να διαβρώσει και νακαταστρέψει και όχι για να διατηρήσει... 
 
«Είμαστε μια Κοινωνία Εθνών, η οποία περιέχει τα στοιχεία όλων των άλλων. Είναι το γεγονός που μας κάνει ικανούς να ενώσουμε τους λαούς γύρω μας. Μας κατηγορούν ότι είμαστε παράγοντας που τους διαλύει. Είναι μόνο στα σημεία που είναι αδιαπέραστα σε αυτή την σύνθεση εθνικών στοιχείων, των οποίων τα δικά μας είναι τόσο το παράδειγμα όσο και τα μέσα, ώστε να λειτουργήσουμε ως διαλυτικό. 
 
Δεν είμαστε ο μέγιστος κοινός διαιρέτης των εθνών παρά μόνο για να γίνουμε ο μεγαλύτερος κοινός δημιουργός της ομοσπονδίας τους. Το Ισραήλ είναι ο μικρόκοσμος και το φύτρο της Πόλης του Μέλλοντος". 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 
redskywarning.blogspot.com
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκάλυψη Έλληνα σεισμολόγου για το ενδεχόμενο σεισμού 9,0R

Αποκάλυψη Έλληνα σεισμολόγου για το ενδεχόμενο σεισμού 9,0R


Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι 'Ελληνες επιστήμονες το άρθρο που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και παρουσιάζει έρευνα 50 επιστημόνων η οποία αναφέρεται στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να βιώσει σεισμό της τάξεως των 9 Ρίχτερ. 

Ο σεισμολόγος Νίκος Θεοδουλίδης συμμετείχε στην έρευνα και επισημαίνει ότι πρόκειται για μελέτη η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να εξετάσουν εκ νέου τον τρόπο δόμησης των κτιρίων, απορρίπτοντας το συγκεκριμένο μέγεθος σεισμού εξαιτίας των υφιστάμενων δομών στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ο σεισμολόγος κ. Σκορδύλης ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση σεισμών και ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τέλος ο καθηγητής πολεοδομίας κ. Σταθακόπουλος τονίζει ότι δεν έχει προχωρήσει σχέδιο καταγραφής των προβλημάτων των κτιρίων, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι διαφυγής.

Δείτε τι είπαν στην εκπομπή Live με την Ειρήνη Συράκη





ΠΗΓΗ

Περίεργη δέσμη φωτός στον ουρανό της Λουισιάνα

Περίεργη δέσμη φωτός στον ουρανό της Λουισιάνα

Χαμό έχει προκαλλέσει φωτογραφία που τράβηξε ο χρήστης Micro Mike γνωστής σελίδας εναλλακτικής ενημέρωσης του εξωτερικού στον νυχτερινό ουρανό της Λουισιάνα το βράδυ της 30 Ιανουαρίου...
Μάλιστα η φωτογραφία είναι παρόμοια με κάποια άλλη η οποία τραβήχτηκε σε Ερευνητικό Κέντρο στην Αλάσκα η οποία είναι εξ ίσου εντυπωσιακή αλλά ταυτόχρονα και τρομακτική...
Ο Micro Mike μας εξηγεί πως καθώς το χόμπι του είναι να φωτογραφίζει έτσι έκανε και εχθές μιας και ο ουρανός ήταν καθαρός και ήθελε να
φωτογραφίσει τα άστρα...
Οτάν αργότερα επέστρεψε σπίτι και τσέκαρε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει εντόπισε και την επίμαχη φωτογραφία και ομολογεί πως έμεινε σαστισμένος μιας και όταν τραβούσε την φωτογραφία δεν υπήρχε τίποτα που να μοιάζει με το αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω ...
Πολλοί ίσως θεωρήσουν οτι είναι φωτομοντάζ μα για του λόγου το αληθές ο Micro Mike παραθέτει και τα πιστοποιητικά της φωτογραφίας τα οποία αποδυκνείουν πως η εν λόγω εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί ψηφιακά ...
Τα Data της εν λόγω φωτογραφίας ...




ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΈΣΜΗ ΦΩΤΌΣ ΣΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΌ ΟΥΡΑΝΌ ΤΗΣ ΛΟΥΙΣΙΆΝΑ ...
ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΡΑΒΗΓΜΈΝΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΆΣΚΑ







Τι να είναι άραγε αυτές οι παράξενες κόκκινες γραμμές στον ουρανό και τί τις κάνει να πληθαίνουν τόσο τον τελευταίο καιρό ?

Ετοιμάζεται μεθοδικά «σκηνικό» στη Θράκη, κοιμηθείτε…

Ετοιμάζεται μεθοδικά «σκηνικό» στη Θράκη, κοιμηθείτε…

Η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία είχε, από ότι φαίνεται και μια άλλη παράμετρο, η οποία έμεινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Εντελώς τυχαία, αλίμονο, στις 4 Φεβρουαρίου βρισκόταν στη Γερμανία και αντιπροσωπεία του «Κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης» (DEB), αλλά και της διαβόητης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», με επικεφαλής τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον Χαλίντ Χαμπίπογλου, αντίστοιχα. 

Του Παντελή Καρύκα

Οι δύο κύριοι επισκέφτηκαν τον Τούρκο γενικό πρόξενο στο Έσεν, της Γερμανίας Μετέ Ζαΐμογλου. Στην συνάντηση ο Τσαβούς έθεσε στον Τούρκο πρόξενο το ζήτημα της καταπάτησης, από την Ελλάδα, των δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, τα οποία απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δήλωσε επίσης στον πρόξενο, ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από τις λοιπές χώρες της ΕΕ, όσον αφορά την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας, αφού αγνοεί, ακόμα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία, ήταν υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.

Τσαβούς και Χαμπίπογλου, ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δύο οργανώσεις τους έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό, τους επόμενους έξι μήνες, να κινηθούν από κοινού, πραγματοποιώντας μια «εκστρατεία ενημέρωσης» στη Γερμανία, με στόχο τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης που ζουν εκεί. Ή μήπως όχι μόνο;

Ο Τούρκος πρόξενος τους απάντησε ότι είναι ενήμερος για το δύσκολο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχει παραρτήματα σε κάθε, σχεδόν, μεγάλη γερμανική πόλη.

Το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς, είναι υπό τη μορφή υπενθύμισης, μπας και «συγκινηθεί» κάποιος υπεύθυνος, ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND, είχε ενημερώσει τον – άκρως παρεξηγημένο και με ουσιαστική προσφορά στα εθνικά θέματα για όσους πληροφορήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα το παρασκήνιο… – τότε εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, στρατηγό Γρυλλάκη, ότι εντός των επομένων 15 ετών οι Τούρκοι σκοπεύουν να ανοίξουν στην Ελλάδα θέμα Θράκης.

Δεν υποστηρίζουμε ότι τώρα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν τις τελευταίες δεκαετίες, όμως θα ήμασταν αφελείς εάν δεν επισημαίναμε την ειδοποιό διαφορά. Με την… εκνευριστική μεθοδικότητά τους, οι Τούρκοι πετυχαίνουν να κάνουν ένα μικρό, ανεπαίσθητο «βηματάκι» στην κατεύθυνση του αντικειμενικού σκοπού, κάθε χρόνο.

Κατά συνέπεια, λίγοι αντιλαμβάνονται τη «μετατόπιση» και για «χάρη της ειρήνης» τα προβλήματα θάβονται κάτω από το «χαλί», με τις κυβερνήσεις να αυταπατώνται ότι το θέμα είναι υπό έλεγχο, ή απλώς, πιο κυνικά, δεν βρέθηκε η «καυτή πατάτα» στα δικά τους χέρια.

Οι δε Τούρκοι που είναι επαρκώς «μελετημένοι» έχουν αποφανθεί, ότι απλά ήμαστε αυτοκαταστροφικοί ως έθνος και πως στον παρορμητισμό μας, χωρίς αν το καταλάβουμε, θα οδηγηθούμε στο σημείο όπου θα διαπιστώσουμε απλά ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Θα πάρει κάποιες γενιές ενδεχομένως, όμως η επιμονή και η υπομονή – αρετές που δεν μας χαρακτηρίζουν συχνότατα – φέρνουν αποτελέσματα στις διεθνείς σχέσεις.

Πηγή Defence-Point

Όταν η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί σεισμικές δονήσεις

Όταν η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί σεισμικές δονήσεις

Η πολιτεία της Οκλαχόμα δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν ιδιαίτερα σεισμογενής.
Από τις περίπου 50 σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους ετησίως, φέτος έχουν σημειωθεί 2.600, 87 μόνο την περασμένη εβδομάδα.
Τα τελευταία τρία χρόνια, στην πολιτεία της Οκλαχόμα έχουν σημειωθεί χιλιάδες σεισμικές δονήσεις. Μπορεί οι περισσότερες να είναι μικρού μεγέθους, κάποιες δεν γίνονται καν αισθητές, ωστόσο, το 2011 ένας σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο μεγαλύτερος στην ιστορία της πολιτείας, είχε αναστατώσει τους κατοίκους της, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αλλά και δύο τραυματισμούς.
Κρατικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι δηλώνουν σήμερα ανήσυχοι για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων, φοβούμενοι πως ο επόμενος σεισμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Την ώρα που οι θέσεις εργασίας 340.000 κατοίκων της πολιτείας είναι άμεσα εξαρτώμενες από τη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, επιστήμονες συνδέουν τις πρακτικές που χρησιμοποιεί με τη ραγδαία αύξηση των σεισμικών δονήσεων.
Γεωλόγοι εδώ και χρόνια έχουν επισημάνει τη συσχέτιση μεταξύ ανθρώπινης δραστηριότητας για την εκμετάλλευση του υπεδάφους και ενεργοποίησης ρηγμάτων εξαιτίας της αλλαγής στις πιέσεις που ασκούνται υπογείως.
Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση της Οκλαχόμα, παρατηρήθηκε ότι σε ορισμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων γινόταν επί πολλά χρόνια πίεση νερού και άλλων υγρών, για να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου, πρακτική, η οποίαυποβοηθά την ενεργοποίηση κάποιου ρήγματος και τη γένεση σεισμών.
Στο Τέξας μια διαφορετική πρακτική για την εξόρυξη πετρελαίου, που έχει μείνει εγκλωβισμένο σε παλαιότερες εξορύξεις, ενοχοποιείται για την πρόκληση σεισμικών δονήσεων, την ώρα που επιστήμονες ισχυρίζονται πως η ίδια η εξόρυξη πετρελαίου και αερίου μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή συχνά μπορεί να μειώσει τις πιέσεις και να περιορίσει τις σεισμικές δονήσεις.
Σημασία, προφανώς, δείχνει να έχει η μέθοδος και τεχνική εξόρυξης, σε συνάρτηση με το είδος του κοιτάσματος, και κυρίως το βάθος του.
Το 2008 σεισμική δόνηση 7,9 βαθμών (απελευθέρωση ενέργειας ίσης με την ισχύ 500 ατομικών βομβών) στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας είχε προκαλέσει το θάνατο 80.000 ανθρώπων. Για την εξαιρετικά ισχυρή αυτή δόνηση είχε ενοχοποιηθεί το βάρος του νερού σε ένα καινούριο φράγμα στην περιοχή.
Το 1989 σεισμός στην Αυστραλία, που είχε προκαλέσει το θάνατο 13 ατόμων, είχε προκληθεί από την ακριβώς αντίθετη αιτία: από την εξόρυξη εκατομμυρίων τόνων γαιάνθρακα, μέσα σε δύο αιώνες έντονης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Στην Καλιφόρνια, αλλά και την Ελβετία, διάφορες εφαρμογές γεωθερμίας έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση σεισμικών δονήσεων.

Αυξάνεται η φωτεινότητα του Πολικού Αστέρα χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε το γιατί

Αυξάνεται η φωτεινότητα του Πολικού Αστέρα χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε το γιατί
Ο Πολικός Αστέρας, το αστέρι που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες οι ναυτικοί για να προσανατολίζονται, εμφανίζει τις δύο τελευταίες δεκαετίες μείωση στη φωτεινότητα του. Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ωστόσο ότι η φωτεινότητα του άστρου αυξάνεται με εκπληκτικό (αλλά και μυστηριώδη) ρυθμό.
Η παρακολούθηση
Ο Πολικός Αστέρας βρίσκεται σε απόσταση 434 ετών φωτός από εμάς αν και κάποιοι υπολογισμοί τον τοποθετούν σε απόσταση 30% μικρότερη. Γνωστός και ως Polaris ή α της Μικρής Άρκτου, βρίσκεται σχεδόν πάνω στη νοητή προέκταση του άξονα της Γης, για αυτό και φαίνεται να βρίσκεται πάντα πάνω από τον γεωγραφικό βορρά.
Τις τελευταίες δεκαετίες ο Πολικός Αστέρας εμφάνιζε συνεχή μείωση της φωτεινότητας του. Μια Αστρονόμοι με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια αποφάσισαν το 1999 να παρακολουθούν και να μελετούν συνεχώς τον Polaris.
Η ανακάλυψη
Μετά από 15 χρόνια παρατηρήσεων και αφού μελέτησαν ιστορικά στοιχεία για τονΠολικό Αστέρα από την εποχή του Πτολεμαίου καθώς και πρόσφατα δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα που προκαλεί έκπληξη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο Polaris είναι 2,5 φορές φωτεινότερος κατά μέσο όρο σήμερα από ό,τι την εποχή του Πτολεμαίου. Αν αυτό ισχύει, τότε η ταχύτητα αυτής της μεταβολής είναι 100 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που προβλέπουν οι κρατούσες θεωρίες για τη συμπεριφορά και εξέλιξη των άστρων.
Προς το παρόν ούτε οι ερευνητές ούτε κάποιος άλλος ειδικός μπορεί να δώσει μια εξήγηση για το φαινόμενο.
tovima