Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Άγνωστο «μαύρο δαχτυλίδι» εμφανίσθηκε πάνω από περιοχή της Αγγλίας

Άγνωστο «μαύρο δαχτυλίδι» εμφανίσθηκε πάνω από περιοχή της Αγγλίας


n-BLACKRINGUKUFO-large570Στις 11 Απριλίου του 2014 ένα 16χρονο κορίτσι από την περιοχή Leamington Spa στο Warwickshire της Βρετανίας πρόλαβε να τραβήξει video με το κινητό τηλέφωνο ένα πολύ παράξενο σχήμα στον ουρανό: ένα μεγάλο μαύρο «δαχτυλίδι» το οποίο κινούνταν πολύ αργά πάνω από τα δέντρα και μετά από μερικά λεπτά εξαφανίστηκε.
Από την πρώτη στιγμή που η είδηση έγινε γνωστή, διάφορες θεωρίες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράξενο «μαύρο δαχτυλίδι». Άλλοι κάνουν λόγο ότι το video είναι ψεύτικο, άλλοι ότι πρόκειται για κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα σμήνος πουλιών.
article-2604240-1D1BF24500000578-384_634x724
«Το δαχτυλίδι σίγουρα δεν αποτελεί κάποιο σμήνος από πουλιά ή έντομα ούτε κάποιο καιρικό φαινόμενο. Πιστεύω ότι το video του τράβηξε το κορίτσι είναι αληθινό και όχι ψεύτικο», δήλωσε ο Ben Hansen, πρώην ειδικός πράκτορας του FBI και παρουσιαστής της επιστημονικής φαντασίας εκπομπής Fact or Faked: Paranormal Files.
article-2604240-1D1BF23A00000578-275_634x637
Η νεαρή Georgina Heap που τράβηξε το video δήλωσε ότι είναι ό,τι πιο περίεργο έχει δει ποτέ στη ζωή της. Το αγνώστης ταυτότητας φαινόμενο εμφανίσθηκε στον ουρανό κοντά στο κάστρο Warwick που βρίσκεται στην περιοχή.
article-2604240-1D1BF29100000578-938_634x677
Ο Nick Pope, ειδικός σε θέματα σχετικά με UFOs (στο παρελθόν μάλιστα είχε χαρακτηρισθεί ως «σύγχρονος Μώλντερ») είπε: «Είναι πράγματι μία περίεργη εικόνα. Μοιάζει περισσότερο με δαχτυλίδι καπνού, αλλά δε μπορώ να καταλάβω από πού θα μπορούσε να προέρχεται».
article-2604240-1D1BF26600000578-711_634x838
«Άλλες εξηγήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για κάποιο ασυνήθιστο μετεωρολογικό φαινόμενο ή για κάποιο σμήνος από πουλιά ή έντομα, ωστόσο δεν έχω ακούσει ποτέ τα έντομα να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Οπότε, αν ισχύει αυτή η εξήγηση, πρόκειται αναμφίβολα για μία αληθινή x-file υπόθεση!»
[Διαβάστε περισσότερα στοιχεία εδώ & εδώ]

Προσπαθούν σιγά σιγά να σβήσουν ότι θυμίζει Ελλάδα;

Προσπαθούν σιγά σιγά να σβήσουν ότι θυμίζει Ελλάδα;

Προσπαθούν σιγά σιγά να σβήσουν ότι θυμίζει Ελλάδα; | Κατοχικά Νέα ΠΗΓΗ

Τεχνολογία προβολής εικόνων σε φυσαλίδες

Τεχνολογία προβολής εικόνων σε φυσαλίδες


Ένα σύστημα που επιτρέπει την παραγωγή φυσαλίδων πάνω στις οποίες μπορούν να προβληθούν εικόνες και που απελευθερώνουν άρωμα όταν σπάσουν πρόκειται να παρουσιαστεί στη συνδιάσκεψη CHI2014 στο Τορόντο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Το εν λόγω σύστημα, ονόματι SensaBubble, αναπτύσσεται από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Σε βίντεο επίδειξης φαίνεται πώς μπορεί να δημιουργεί φυσαλίδες διαφόρων μεγεθών, και στη συνέχεια να τις «ακολουθεί», προβάλλοντας πάνω τους εικόνες.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο καθηγητής Σριράμ Σουμπραμανιάν, του τμήματος επιστημών υπολογιστών του πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε στο BBC, σκοπός της ομάδας του είναι η αξιοποίηση διαφορετικών επιφανειών για την προβολή πληροφοριών. «Μας ενδιαφέρει η δημιουργία νέων και συναρπαστικών εμπειριών για τους ανθρώπους. Σκεφτείτε το laptop ή το τηλέφωνό σας – δεν μπορείτε να περάσετε το δάχτυλό σας μέσα στην οθόνη σας». Στην περίπτωση των φυσαλίδων αυτών, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την προβολή σύντομων μηνυμάτων, τα οποία θα εξαφανίζονται όταν η φυσαλίδα σπάει – αφήνοντας πίσω τους μια μυρωδιά.

Χρήσεις που θα μπορούσε να «δει» αυτό το σύστημα περιλαμβάνουν αξιοποίησή του για σκοπούς προώθησης προϊόντων (όπως για παράδειγμα από εστιατόρια ή καταστήματα ειδών διατροφής) αλλά και εκπαίδευσης παιδιών μικρότερων ηλικιών. Επίσης, σύμφωνα με τον Σουμπραμανιάν, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα ειδοποίησης, όπως για παράδειγμα μέσω μιας φυσαλίδας η οποία απελευθερώνεται στο γραφείο και προβάλλει τα μη αναγνωσμένα emails που βρίσκονται στο inbox.

«Θα μπορούσατε να πάτε παραπέρα: αν κωδικοποιήσουμε κάθε κατηγορία email με διαφορετική μυρωδιά, θα μπορούσατε να καταλάβετε από το άρωμα κατά προσέγγιση πόσα emails έχετε από την οικογένειά σας σε σχέση με αυτά που έχετε από τη δουλειά» πρόσθεσε.