Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το σύμπαν δεν είναι μόνο ένα


Το σύμπαν δεν είναι μόνο ένα
galaxy_string_4.jpg
Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα, ίσως και μπροστά στη μύτη μας, χωρίς όμως να τα βλέπουμε, όπως επίσης δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις, τονίζει ο Δημήτρης Νανόπουλος. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο.
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 10 2011
Δεν πρόκειται για ευφυολογήματα κάποιου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, αλλά για θεωρίες και υποθέσεις -με βάσιμες πιθανότητες να ανταποκρίνονται στην αλήθεια- ενός από τους πιο διάσημους Έλληνες επιστήμονες, του Δημήτρη Νανόπουλου, διακεκριμένου καθηγητή Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M (ΗΠΑ) και τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σχετικά με το πείραμα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).
Ο κ. Νανόπουλος παρουσίασε μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική ομάδα του στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και οι οποίες δίνουν μια πολύ συγκεκριμένη μορφή στην έννοια του Πολυσύμπαντος. Εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα (ο αριθμός 10 με εκθέτη τον αριθμό 500!), σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις "μεγάλες" διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται "διπλωμένες" σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. "Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε" είπε ο κ. Νανόπουλος.
nanopo.jpg
Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών παράλληλων συμπάντων έχει διάφορες εκδοχές, μια από τις οποίες προωθεί σθεναρά ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος αρχικά ήταν αντίθετος στην όλη ιδέα, αλλά στη συνέχεια την αποδέχτηκε και την επεξεργάστηκε. Τόνισε όμως ότι μια τέτοια θεωρία έχει νόημα μόνο αν καταστεί δυνατό να αποδειχτεί πειραματικά και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο επιταχυντής του CERN, για τον οποίο είπε ότι πλέον "δουλεύει ρολόι", αν και οι φυσικοί που αναλύουν τις συγκρούσεις των σωματιδίων, είναι αναγκασμένοι "να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα".

Το CERN πρέπει να πετύχει
Σε μια προηγούμενη ομιλία του στην Αθήνα, ο κ. Νανόπουλος είχε πάντως δηλώσει ότι αν τελικά τα πειράματα του CERN δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποτυγχάνοντας να βρουν νέα σωματίδια και να επιβεβαιώσουν πειραματικά την υπερσυμμετρία, τότε "αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη Φυσική, θα προκαλέσει μια μεγάλη κρίση", καθώς θα σημαίνει, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, ότι "πήραμε λάθος δρόμο".
Σύμφωνα με τον έλληνα φυσικό, κάθε επιμέρους σύμπαν (μεταξύ αυτών το δικό μας) μέσα σε αυτό το πολυσύμπαν μπορεί να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς φυσικούς νόμους, που ισχύουν μόνο σε αυτό, ενώ στα άλλα σύμπαντα οι νόμοι που τα διέπουν, μπορεί να είναι αφάνταστα διαφορετικοί ή και σχετικά παρόμοιοι, έχουν όμως οπωσδήποτε ως κοινό παρονομαστή τη βαρύτητα. Το ένα σύμπαν "γεννάει" το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, όπως είπε, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.
Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι τα άλλα σύμπαντα -τα χαρακτήρισε "φυσαλίδες της πραγματικότητας" που απαρτίζουν το πολυσύμπαν- είναι δυνατό να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους (κυριολεκτικά δίπλα μας!), αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν απέκλεισε όμως ότι είναι πιθανώς δυνατό να γίνει μετάβαση από το ένα σύμπαν στο άλλο. Με λίγη δόση χιούμορ, ανέφερε ότι "θα έπρεπε να παρακαλάμε να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί και γίνει ξαφνική ολική μεταβολή, για παράδειγμα περάσουμε από ένα σύμπαν με τέσσερις ("μεγάλες") σε ένα άλλο με έξι διαστάσεις".
Όλα τα σύμπαντα με τους ιδιαίτερους νόμους τους προκύπτουν κατά βάση από μόνα τους (χωρίς την ανάγκη "νομοθέτη"), σαν μια "τοπική μετάλλαξη" του χώρου σε ένα προϋπάρχον σύμπαν. Μάλιστα, ο κ. Νανόπουλος δεν απέκλεισε ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας τολμηρές υποθέσεις ότι κάποια σύμπαντα θα μπορούσαν π.χ. να αποτελούν δημιούργημα ενός "χάκερ" σε κάποιο άλλο σύμπαν. Επεσήμανε ότι, αν τελικά αποδειχτεί η θεωρία του πολυσύμπαντος, τότε "θα καταλαβαίνουμε τον μηχανισμό παραγωγής συμπάντων", οπότε, όπως είπε, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, "είναι πιθανό στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα σύμπαν στο εργαστήριο" ("και δεν είμαι τρελός ...;", φρόντισε να διευκρινίσει!).
Ίδιο σύμπαν στο μέλλον...
Συνεχίζοντας να εκπλήσσει, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται το σύμπαν που ζούμε τώρα, να δημιουργηθεί ξανά ακριβώς το ίδιο στο μέλλον, ενώ -με την ίδια λογική- το τωρινό σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι το νιοστό από το παρελθόν, να έχει δηλαδή ήδη προϋπάρξει πολλές φορές. Ο κ. Νανόπουλος κατέστησε, πάντως, σαφές ότι είναι νωρίς ακόμα για να επιβεβαιωθούν τέτοιες υποθέσεις, πρόσθεσε όμως ότι τελικά αποτελούν λογικές συνέπειες της ευρύτερης θεωρίας του πολυσύμπαντος, που θα έπρεπε κανείς να ακολουθήσει και να διερευνήσει.
Αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού "Nature", που θεωρεί πιθανή την κατάρρευση της θεωρίας της υπερσυμμετρίας, επειδή τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πειραμάτων του CERN δεν την επιβεβαιώνουν, ο έλληνας φυσικός χαρακτήρισε υπερβολική και πρόωρη μια τέτοια εκτίμηση. "Πολύς θόρυβος για το τίποτε" είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε επίσης, ότι το σύμπαν που βλέπουμε (της ορατής ύλης) και το οποίο έχει ηλικία 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, δεν είναι παρά το 4%, καθώς το υπόλοιπο είναι αόρατο, αποτελούμενο κατά 23% από "σκοτεινή ύλη" και 73% από "σκοτεινή ενέργεια".
Υπολογίζεται ότι μόνο στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε ένας από αυτούς έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια ήλιους, γύρω από τους οποίους περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός πλανητών. Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα "σβήσει", όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι "ανοιχτό", συνεπώς ποτέ δεν θα "πεθάνει", ενώ είναι πιθανό να κάνει "μετάβαση" σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα.
"Δεν του καίγεται καρφάκι"
Ο κ. Νανόπουλος επιτέθηκε στους υπέρμαχους της "ανθρωπικής Αρχής" (που λένε ότι το σύμπαν είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα των ανθρώπων), αντιτείνοντας ότι "δεν του καίγεται καρφάκι του σύμπαντος για εμάς", ενώ χαρακτήρισε τη θεωρία του πολυσύμπαντος "το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τελεολογίας". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν έχει χάσει το νόημα της η αναζήτηση μιας "ενοποιημένης θεωρίας του παντός" στην Φυσική, όμως δεν θα αφορά παρά μια λύση μοναδική για το δικό μας σύμπαν και τίποτε περισσότερο.
Τέλος, απαντώντας σχετικά με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της θεωρίας του πολυσύμπαντος, είπε ότι παραπέμπει σε "ένα νέο Διαφωτισμό" που ανοίγει νέους δρόμους για την ανθρωπότητα. Ακόμα, αρνήθηκε ότι υπάρχουν φραγμοί και όρια στις δυνατότητες του ανθρώπινου νου να συλλάβει την πραγματικότητα του σύμπαντος, εκτός από τα αναπόφευκτα ποσοτικά όρια στη συσσώρευση γνώσης στο μυαλό του ανθρώπου, όμως γι' αυτό, όπως είπε, υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ως συμπαραστάτες μας, ενώ στο μέλλον η σχέση τους με τους ανθρώπους θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο στενή.
Αρνήθηκε επίσης ότι συσσωρεύοντας ολοένα περισσότερες γνώσεις, οι άνθρωποι χάνουν τη σοφία τους, ενώ -σε κάπως πιο απαισιόδοξο τόνο- συμφώνησε με τις εκτιμήσεις άλλων επιστημόνων ότι η Γη αργά ή γρήγορα "δύσκολα θα αντέξει" στα προβλήματά της, γι' αυτό είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.

http://news247.gr/kosmos/science/thewries_kai_ypotheseis_apo_ton_diakekrimeno_episthmona_d_nanopoylo.801078.html 
 ellania.pblogs.gr/2011/03/zoyme-se-deka-diastaseis-alla-den-to-antilambanomaste.html ΠΗΓΗ

Το διαστημικό σκάφος της NASA κατέγραψε μυστηριώδης μαύρη τρύπα στο ηλιακό στέμμα!!!!!


Το διαστημικό σκάφος της NASA κατέγραψε μυστηριώδης μαύρη τρύπα στο ηλιακό στέμμα!!!!!


Το διαστημικό σκάφος της NASA κατέγραψε μυστηριώδης μαύρη τρύπα στο ηλιακό στέμμα!!!!!
Οι απίστευτες εικόνες λαμβάνονται από το διαστημικό σκάφος της NASA, μιλούν από μόνες τους: Μια μυστηριώδης ''πλατεία'' τρύπα έχει ανοίξει στο στέμμα του άστρου μας, ο ηλιακός άνεμος εκτοξεύεται στο διάστημα με μεγάλη ταχύτητα (στο σκοτεινό μέρος στις εικόνες) Έχοντας υπόψη την υπεριώδη ακτινοβολία. Η περιοχή βρίσκεται νότια του ήλιου, πιθανότητα ο ηλιακός άνεμος προέρχεται από αυτήν την ηλιακή ανωμαλία, που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη, όπως επίσης αναφέρθηκε από τη NASA.
 www.katohika.gr/2014/05/to-diastimiko-skafos-tis-nasa-kategrapse-mystiriodis-mavri-tripa-sto-iliako-stemma.html ΠΗΓΗ

Ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο; Τι λέει το νικητήριο τραγούδι της Γιουροβίζιον ακούγοντάς το … ανάποδα; (Ηχητικό)

Ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο; Τι λέει το νικητήριο τραγούδι της Γιουροβίζιον ακούγοντάς το … ανάποδα; (Ηχητικό)
Η αντιαισθητική εμφάνιση της εκπροσώπου της Αυστρίας στην φετινή Γιουροβίζιον, οδήγησε κάποιους πιο «ψαγμένους» να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία για το νικητήριο τραγούδι…

Το αποτέλεσμα;

Αν κάποιος βάλει ανάποδα το «Rise like a phoenic» όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού, θα μπορέσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να ξεχωρίσει ανάμεσα στα λόγια την εξής φράση:

“You must know monsters you must know every misery miss Him”

Δηλαδή:

«Πρέπει να μάθετε τέρατα, πρέπει να μάθετε πως η μιζέρια (δυστυχία) τον άφησε»…

Ακούστε το ηχητικό:
https://soundcloud.com/nikolaos-gonos/rise-like-a-phoenix

anekshghta.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8220.html ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ 3



ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ
Ο ΜΑΙΝΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ("Ανεξήγητα και Απόκρυφα")
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΙΖΟΣ
ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΚΡΟΑΤΕς
ΤΟΥ ΗΛΙΟΣ WEB ΡΑΔΙΟ
ΘΕΜΑ ΜΑΣ
ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
ilioswebradio.blogspot.de/
ΤΑΧΥΓΡΑΦΟΣ
ilioswebradio.com/index.php/chat
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ilioswebradio.com/
ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΟ
ilioswebradio.com/player.html
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ
Tunein
tunein.com/radio/Ilios-Web-Radio-s196850/
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ!!!!
ΜΕΤΑ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ 3 on Vimeo
ΜΕΤΑ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ 3 from ΗΛΙΟΣ WEBΡΑΔΙΟ on Vimeo.

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΡΥΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ!!!!!!

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΚΡΥΜΕΝΗ  ΟΝΤΟΤΗΤΑ  ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ!!!!!!
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!

Strange Creature Caught on Tape by Indians Boys in Brazil. Scary. What is It? Alien? Ghost? - YouTube ΠΗΓΗ

EUROVISION - Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ)



EUROVISION - Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Γυναίκες με μούσια και άντρες με φούστες! Τι είδαμε στους ημιτελικούς της eurovision και μας βγήκαν τα μάτια!Αυτά δείχνει η ΝΕΡΙΤ με σήμα “κατάλληλο για ολους” την ώρα που χιλιάδες μικρά παιδιά στέκονται μπροστά από τις οθόνες ψαχνοντας πρότυπα…Ντροπή!
Ο νεοταξικός υποτίθεται διαγωνισμός τραγουδιού που λέγεται eurovision, εκτός από τον αποκρυφισμό, τη μασονία, τα υποσυνείδητα μηνύματα, την ομοφυλοφιλία προωθεί και την φεμινιστική προπαγάνδα για το κοινωνικό φύλο, έτσι λοιπόν βλέπουμε την προσπάθεια που γίνεται για να προωθηθεί παγκοσμίως η νέα τάση που λέγεται νέος προσδιορισμός του κοινωνικού φύλου.
Παρακάτω ας θυμηθούμε μερικές όχι και τόσο αθώες στιγμές τους συγκεκριμένου εμετικού διαγωνισμού.
Στον περσινό διαγωνισμό η τραγουδίστρια της Φινλανδίας φίλησε την χορεύτριά της στο στόμα στο τέλος του τραγουδιού. Υποτίθεται ότι τον διαγωνισμό μπορούν να τον παρακολουθήσουν και μικρά παιδιά! Να τι προωθεί η κουλτούρα της «εξέλιξης»!
Χμμμ τι βλέπουμε εδώ;;, η αποστολή της Τουρκίας το 2012 με τη νικήτρια του διαγωνισμού Sertab erener και τους χορευτές που την πλαισιώνουν να σχηματίζουν την πυραμίδα με τον πανεπόπτη οφθαλμό στο Κέντρο και στην κορυφή αυτής, λέτε να είναι σύμπτωση;;
Χμ εδώ τι έχουμε;; την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού από τη Σουηδία.Συμβολισμοί του τραγόμορφου Baphomet
Νικητές από παλιότερο διαγωνισμό με την Φιλανδία οι Lordi ντυμένοι δαίμονες φορώντας αποκρουστικές μάσκες.
Αποστολή Αρμενίας 2014, δείτε τους συμβολισμούς στο τέλος του βιντεο
Άλλη μια νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, το τρανσέξουαλ από το Ισραήλ Dana international

Να και η δική μας αποστολή στο φετινό διαγωνισμό, το μενταγιόν του τραγουδιστή φαίνεται λίγο περίεργο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Όσο και για τους στοίχους, προς το τέλος λέει ο τραγουδιστής:
I’m blowing paper,
balling,
call me laker
Balling,
call me later,
balling,
call me mason
Ας πάμε τώρα στην αποστολή της Ρουμανίας, στην χορογραφία γίνεται αναφορά στο σχέδιο γαλάζια ακτίνα Blue beam Project, στο τέλος του οποίου βλέπουμε τον τραγουδιστή μέσα από το μάτι του θεού Όρος ή πανεπόπτη οφθαλμού. Οι συμβολισμοί και οι χειρονομίες που κάνει η τραγουδίστρια είναι σκανδαλωδώς αντιπροσωπευτικοί

Αποστολή Σουηδίας το 2011, Ο Τραγουδιστής θέλει να γίνει δημοφιλής πως;; μα με την ολοκληρωτική του υποταγή σε αυτούς που ελέγχουν τη μουσική βιομηχανία, ο πανεπόπτης οφθαλμός δεσπώζει στο Backround του βίντεο.
Illuminati συμβολισμοί και από ακόμη ένα τούρκο καλλιτέχνη στο διαγωνισμό της eurovision το 2012 τον Can Bonomo
Δείτε στο τέλος του βίντεο την χαρακτηριστική χειρονομία

Αναμφίβολα ο διαγωνισμός της eurovision του 2012 ήταν γεμάτος συμβολιμούς, όχι βέβαια ότι οι προηγούμενοι και οι επόμενοι πηγαίνουν πίσω αλλά ας πάρουμε μια γεύση

Αυτή είναι μια μικρή πολύ μικρή αναφορά στα όσα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια και στα όσα θα δούμε φέτος και όχι μόνο, αν κάνει κάποιος λεπτομερή έρευνα θα βρεί πολλά περισσότερα, σας παρουσιάσαμε απλά ένα μικρό δείγμα από μερικά πράγματα που για κάποιους περνούν απαρατήρητα, πίσω από τα φώτα του ''λαμπερού'' διαγωνισμού και της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα υπάρχουν σκοτεινά μυαλά που περνούν κάθε φορά τα ''μηνύματα'' τους. Την επόμενη φορά να είστε πιο καχύποπτοι...
Για ποια Eurovision μας μιλάνε;;;
Ευχαριστούμε το Πολεμικό Ημερολόγιο που μας έδωσε την αφορμή να γράψουμε αυτό εδώ το άρθρο.
ΜΥΘΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ