Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ρώσοι αποκαλύπτουν τι σχεδίαζαν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα...

Ρώσοι αποκαλύπτουν τι σχεδίαζαν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα...


Και μέσα σ' όλους τους βρώμικους σχεδιασμούς, η Αγγλία και το Βατικανό...δηλαδή, ο διεθνής Σιωνισμός... αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε...

Πόπη Σουφλή 

ρωσοι , αποκαλυπτουν , τι , σχεδιαζαν , οι , αμερικανοι , για , την , ελλαδα
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα σχέδια των αμερικανών για την Ελλάδα, περιλαμβάνονται σ΄ ένα μακροσκελές άρθρο Ρώσου που έχει δημοσιευθεί στο nvo.ng.ru.
“Βαλκανική Ομοσπονδία” στην οποία θα έπρεπε να ενταχθούν η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία και η «Μακεδονία» όπως την ανέφεραν σχεδίαζαν οι Δυτικοί από το 1940 ακόμη. Εμπνευστής της ιδέας που στόχο είχε να κρατήσει τη Σοβιετική Ένωση μακρυά από τα Βαλκάνια, ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ που “οραματιζόταν” μια Ομοσπονδία που θα ήταν ανεξάρτητη κρατική οντότητα, υπό την εποπτεία της Μεγάλης Βρετανίας!

Τα όσα αναφέρει είναι συγκλονιστικά και δείχνουν ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ονομάζουν τα Σκόπια “Μακεδονία” και επίσης δεν νοιάζονταν και πολύ για την εθνική οντότητα της Ελλάδας την οποία πολύ εύκολα “συμπεριελάμβαναν” σε μια “Ομοσπονδία” σχεδιασμένη μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα. Η Ελλάδα δεν κινδύνευσε μόνο από τον “κομμουνιστικό κίνδυνο” τελικά.

Όλο το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο όπως έχει μεταφραστεί από την ιστοσελίδα Η Ρωσία Τώρα:

Σχέδια για τη δημιουργία Συνομοσπονδίας Κρατών της Βαλκανικής, όπου θαμετείχε και η Ελλάδα, καθώς και της Παραδουνάβιας λεκάνης, εκπονούσε ήδη το 1943 η Βρετανία και άλλες Δυτικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν την κάθοδο της Σοβιετικής Ενωσης στο Νότο.

Το 2013, η Ρωσία γιορτάζει την 70η επέτειο από τις νίκες του Σοβιετικού Στρατού στο Κουρσκ, στο Ορέλ και στο Σμολένσκ. Σε ανάμνηση της πορείας του Κόκκινου Στρατού προς τη Μεγάλη Νίκη, σαν από παράδοση, θυμόμαστε και το ρόλο που διαδραμάτισαν στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Β’ ΠΠ) οι Σύμμαχοι της ΕΣΣΔ στον αντιχιτλερικό συνασπισμό.

Στα υπουργικά γραφεία όμως, εκεί που επεξεργάζονταν τα σχέδια και συντόνιζαν τον πολιτικο-στρατιωτικό σχεδιασμό του πολέμου, οι παρασκηνιακές κινήσεις των Συμμάχων προκαλούσαν έντονες ενοχλήσεις. Ο Winston Churchill (Ουίνστον Τσώρτσιλ), εξάλλου, είχε πει πολλές φορές: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα Σοβιέτ να περάσουν στην κοιλάδα του Δούναβη και στα Βαλκάνια».

«Κάθε φορά που εύρισκε την κατάλληλη ευκαιρία, ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμενε στην ανάγκη εισβολής των Δυτικών Συμμάχων της ΕΣΣΔ εναντίον του Γερμανικού Γ’ Ράϊχ, μέσω των Βαλκανίων», είχε πει ο αμερικανός πρόεδρος Franklin Roosevelt (Φρανκλίνος Ρούζβελτ) στο γιο του Elliot (Έλιοτ). «Σε όλους, όσοι ήταν παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, ήταν απολύτως σαφές τι θέλει να πετύχει. Θέλει να χτυπήσει σαν σφήνα στην Κεντρική Ευρώπη για να κρατήσει τον Κόκκινο Στρατό μακριά από την Αυστρία και τη Ρουμανία και, αν είναι δυνατόν, μακριά και από την Ουγγαρία.
Η Ελλάδα στην Ομοσπονδία

Το 1940, ο Τσώρτσιλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ, διατύπωσε την ιδέα της δημιουργίας της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας. Ενός «μπλοκ» κρατών της Βαλκανικής και των παραδουνάβιων χωρών που θα στρέφεται ενάντια στη Σοβιετική Ένωση. Στην Ομοσπονδία, θα έπρεπε να ενταχθούν η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία και η «Μακεδονία». Η Ομοσπονδία θα ήταν μια ανεξάρτητη κρατική οντότητα, υπό την εποπτεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ένα από τα πρώτα βήματα στην οργάνωση του αντισοβιετικού μπλοκ, ήταν η δημιουργία της προσωρινής «Ομοσπονδίας Πολωνίας – Τσεχοσλοβακίας», το Νοέμβριο του 1940 από τις εξόριστες κυβερνήσεις των χωρών αυτών στο Λονδίνο. Μετά τον πόλεμο, η Αγγλία προγραμμάτιζε να συμπεριλάβει στην Ομοσπονδία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, ίσως, ακόμα και την Αυστρία.

Το δεύτερο βήμα για το σχηματισμό του αντισοβιετικού μπλοκ, ήταν το Σύμφωνο πολιτικής συμμαχίας, που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 1942, μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, υπεγράφη η πολωνο –τσεχοσλοβακική συνθήκη για τη δημιουργία μιας άλλης Ομοσπονδίας, της Κεντρο-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ομοσπονδία, θα έπρεπε να ενταχθούν η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία και η «Μακεδονία». Η Ομοσπονδία θα ήταν μια ανεξάρτητη κρατική οντότητα, υπό την εποπτεία της Μεγάλης Βρετανίας.
Βήματα για την παγκόσμια κυριαρχία

Αμέσως μετά την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (22 Ιουνίου 1941 – «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»), η σοβιετική κυβέρνηση στράφηκε προς τον Τσώρτσιλ με την πρόταση για διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων κατά της Γερμανίας στη Δυτική Ευρώπη. Το επονομαζόμενο «Δεύτερο» Μέτωπο.

Ο καλύτερος τρόπος για την αποχώρηση μέρους των μεραρχιών της Βέρμαχτ από το Ανατολικό Μέτωπο θα ήταν μια απόβαση στη Γαλλία. Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν και με τη ρήψη αλεξιπτωτιστών στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Νορβηγία. Με δεδομένη τη βρετανική κυριαρχία στη θάλασσα και τη γεωγραφική θέση της Νορβηγίας, το Λονδίνο είχε μεγάλες πιθανότητες για την επιτυχή επίτευξη του στόχου.

Οι Εγγλέζοι το 1942 άρχισαν να επεξεργάζονται την «Επιχείρηση Δίας» (Operation Jupiter), την εισβολή στη Νορβηγία. Ο Τσώρτσι, υπολόγιζε να παραπλανήσει τόσο τον Χίτλερ, όσο και τον Στάλιν. Ωστόσο, ο Στάλιν εύστοχα, αρνήθηκε επιδεικτικά να συζητήσει το σχέδιο.

Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, σε αντίθεση με τον Χίτλερ, γνώριζε για μια άλλη επιχείρηση που προετοιμαζόταν. Την εκστρατεία των αγγλο-αμερικανικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Αφρική (Αλγερία – Μαρόκο), την «Επιχείρηση Πυρσός» (Operation Torch). Στη Νορβηγία τελικά, εστάλησαν σχεδόν όλα τα μεγάλα πλοία επιφανείας του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού (Kriegsmarine) και εκατοντάδες βαρέα παράκτια πυροβόλα, αλλά οι συμμαχικές δυνάμεις εισέβαλαν στις βόρειες ακτές της Αφρικής.

Η συγκεκριμένη κίνηση, δεν ήταν στρατηγικό λάθος. Αντίθετα, ήταν το πρώτο βήμα μιας Επιχείρησης πολλών σταδίων: Της Επιχείρησης για την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Μετά την κατάληψη της Βόρειας Αφρικής, θα έπρεπε να ακολουθήσει η απόβαση στη Σικελία και στη συνέχεια, η συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Αυτό θα δημιουργούσε την τέλεια βάση για την εισβολή στα Βαλκάνια. Σε αυτό, θα συνέβαλαν επίσης τα παλατιανά πραξικοπήματα στην Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Στο «κόλπο» Βατικανό και Τουρκία

Τεράστιο ρόλο στα σχέδια για τη δημιουργία της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας, έπαιξε το Βατικανό. Ο Πάπας Πίος ΧΙΙ, ήταν ένθερμος αντικομμουνιστής και ρωσοφοβικός. Ο ίδιος υποστήριξε ανοιχτά τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Την ιδέα του Τσώρτσιλ για τη δημιουργία Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας, ο Πίος ΧΙΙ την έκανε δεκτή με ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τον Ποντίφηκα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα έπρεπε να κυριαρχεί στη διοίκηση αυτής της Συνομοσπονδίας.

Επίσης, ο ηγεμόνας της Ουγγαρίας, Miklos Horthy (Μικλός Χόρτι), αντιβασιλέας με ουσιαστικά απεριόριστη εξουσία στη χώρα, ήδη από τα τέλη του 1942, είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Μ.Βρετανία και τις ΗΠΑ για την έξοδο της χώρας του από τον πόλεμο.

Στις 30 – 31 Ιανουαρίου 1943 στην πόλη Άδανα στην Τουρκία, ο Ουίστον Τσώρτσιλ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ινονού, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ουγγαρίας στην Άγκυρα Ινός Βέρνλε, επανέλαβε την ιδέα του Τσώρτσιλ για τη δημιουργία μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας».

Στις 30 – 31 Ιανουαρίου 1943 στην πόλη Άδανα στην Τουρκία, ο Ουίστον Τσώρτσιλ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ινονού, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ουγγαρίας στην Άγκυρα Ινός Βέρνλε, επανέλαβε την ιδέα του Τσώρτσιλ για τη δημιουργία μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας».
Μοίρασμα της μεταπολεμικής Ευρώπης

Ο Τσώρτσιλ, σε γενικές γραμμές μιλούσε για τον πιθανό σχηματισμό τριών ομάδων κρατών μετά το τέλος του πολέμου: Της Βαλτικής, της Κεντρικής Ευρώπης και της Νότιας Ευρώπης (Σχέδιο Μπένες). Τις αστυνομικές λειτουργίες σε αυτές τις περιοχές, θα τις αναλάμβανε ένας γιγάντιος αγγλο–αμερικανικός αεροπορικός στόλος. Η τελευταία σκέψη, άρεσε επίσης στους Τούρκους, επειδή ο Τσώρτσιλ μίλησε για την επιχειρησιακή – αμυντική λειτουργία της Συμμαχικής Αεροπορίας σε περίπτωση ρωσικής προέλασης στα Βαλκάνια.

Μέχρι το Σεπτέμβριο του 1943, το σχέδιο βρίσκονταν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του. Η κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της Ιταλίας, θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεταστροφή προς την πλευρά των Δυτικών συμμάχων, των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας και, ενδεχομένως, της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι σαφές, ότι η δημιουργία του νέου «φράγματος», μιας ιδιόμορφης «ουδέτερης ζώνης» (buffer zone) στην Κεντρική Ευρώπη, θα εμπόδιζε την προέλαση του Κόκκινου Στρατού προς τη Δυτική Ευρώπη. Δεν είχε αποκλειστεί βέβαια το ενδεχόμενο μιας δυναμικής αντίδρασης – «σπασίματος» του φράγματος με στρατιωτικά μέσα, που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ των χωρών του αντιχιτλερικού συνασπισμού.

Γιατί τελικά δεν αποδείχθηκε λειτουργικό το σχέδιο αυτό των πολλών σταδίων των Τσώρτσιλ και Πίου ΧΙΙ; Διότι στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, ανακοινώθηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Ο βασιλιάς παρέδωσε τη χώρα στους Συμμάχους. Ταυτόχρονα, ένα τάγμα γερμανών αλεξιπτωτιστών κατέλαβε το Επιτελείο της Ιταλικής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης. Τρεις ημέρες αργότερα, απελευθερώθηκε ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος μέχρι τότε κρατείτο φυλακισμένος. Τα γερμανικά στρατεύματα, μέσα σε λίγες ημέρες, κατέλαβαν χωρίς μάχη, σχεδόν όλη την Ιταλία.

Αν και έμειναν χωρίς καμία βάση στη χερσόνησο των Απεννίνων, οι Τσώρτσιλ και Πίος ΧΙΙ, δεν εγκατέλειψαν την ιδέα της δημιουργίας της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας. Στο σημείο όμως αυτό, παρενέβη ο πανίσχυρος και νικηφόρα προελαύνων στην Ανατολική Ευρώπη Κόκκινος Στρατός.

Στις 31 Αυγούστου 1944, τα ρωσικά τανκ εισήλθαν στο Βουκουρέστι, στις 16 Σεπτεμβρίου, στη Σόφια, στις 20 Οκτωβρίου, στο Βελιγράδι, και στις 13 Φεβρουαρίου 1945, στη Βουδαπέστη. Στο τέλος Αυγούστου του 1944, ο σοβιετικός στολίσκος του Δούναβη, «ανέβαινε» μαχόμενος τον ποταμό, απελευθερώνοντας στη σειρά το Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη, τη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη. Φυσικά, στην οριστική διαγραφή του σχεδίου της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας, βοήθησαν όχι μόνο οι σοβιετικοί τανκιστές και ναυτικοί, αλλά και οι διπλωμάτες και οι κατάσκοποι.
Σύγκρουση Εκκλησιών

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΡΟΕ) στο ζήτημα της δημιουργίας μιας Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας στα ανατολικά της ΕΣΣΔ. Με την έναρξη του πολέμου, η σοβιετική κυβέρνηση σταμάτησε την κριτική του σοβιετικού Τύπου προς την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Μόσχα έκανε μια σειρά από βήματα στην κατεύθυνση της προσέγγισης με το Βατικανό. Ωστόσο, οι προσπάθειες της Αγίας Έδρας για χωριστή ειρήνη και τη δημιουργία της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας το μόνο που κατάφεραν, ήταν να αλλάξουν τη θέση του Κρεμλίνου.

Την πρώτη «βολή» στο Βατικανό, την έριξε η ηγεσία της ΡΟΕ. Στην αρχή του 1944, στην «Εφημερίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας» δημοσιεύτηκε ένα αντικαθολικό κείμενο με την υπογραφή του Πατριάρχη Σέργιου. Το άρθρο, με τίτλο: «Υπάρχει τοποτηρητής του Χριστού στην Εκκλησία;» διαβάστηκε με τη δέουσα προσοχή στη Δύση και προκάλεσε σάλο στους θρησκευτικούς και πολιτικούς κύκλους.

Στο άρθρο του, ο Πατριάρχης Σέργιος, υποστήριξε ότι η ιδέα περί αρχηγών (πρωτεία) στην Εκκλησία είναι αδιανόητη και εν μέρει βλάσφημη.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1945, το Συμβούλιο Επισκόπων της ΡΟΕ επέκρινε έντονα την πρόταση του Πίου ΧΙΙ για μια «ήπια» ειρήνη με τη Γερμανία. Κατά τα έτη 1944 και 1945, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διεξήγαγε πολύ σημαντικές συνομιλίες με την ηγεσία των Ορθοδόξων Εκκλησιών των χωρών της υποτιθέμενης Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας, ιδίως με τη Σερβική, τη Ρουμανική και τη Βουλγαρική Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Στα τέλη του 1944, η ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «συστήματος Ορθόδοξης ενότητας», που εξέφραζε τη στενή συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Γιάλτας (4-11 Φεβρουαρίου 1945), όπου θάφτηκε οριστικά η ιδέα της Βαλκανικής – Παραδουνάβιας Ομοσπονδίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας κυκλοφόρησε δήλωση του Πατριάρχη Αλέξιου, στην οποία ο επικεφαλής της ΡΟΕ εξέφραζε «τη μέγιστη ικανοποίηση και χαρά» για την έκβαση της διάσκεψης. «Τέθηκε –σημείωσε- ένα γερό θεμέλιο για το μέλλον της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς για το οποίο η Εκκλησία προσεύχεται αδιαλείπτως, δηλαδή «για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον. Θα σπάσει ολοκληρωτικά και θα συντριφτεί «… αυτή η σφύρα, που εκτυπούσεν ανελέητα όλην την γην…» (Ιερ. 50,23), ο βίαιος και επιθετικός γερμανικός φασισμός. Και όχι μόνο από τη δύναμη των γενναίων στρατιωτών των συμμαχικών κρατών, αλλά και με τη σοφία του Μεγάλου Στάλιν και των Αρχηγών των κυβερνήσεων των Συμμάχων μας.

Όλα αυτά με βεβαιότητα, σταθερότητα και σαφήνεια εξάγονται από τις αποφάσεις της Διάσκεψης, η οποία έθεσε σαν στόχο να «εξασφαλίσει μια τέτοια κατάσταση των πραγμάτων, στην οποία οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες του κόσμου να μπορούν να ζήσουν όλη τους τη ζωή, χωρίς να γνωρίσουν κανέναν φόβο, καμία ανάγκη».

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nvo.ng.ru

Η φυλή των Dogon, ο Σείριος Β, και η εξωγήινη εκπολιτιστική σοφία

Η φυλή των Dogon, ο Σείριος Β, και η εξωγήινη εκπολιτιστική σοφία



Απόδοση ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω
Μεγάλο μέρος των ερευνητών που τάσσονται υπέρ των επισκέψεων στη γη αρχαίων αστροναυτών υποστηρίζουν ότι έχουν βρει την πολυπόθητη «οριστική απόδειξη » αυτών των επισκέψεων. Οι μύθοι της φυλής των Dogon στη Δυτική Αφρική λένε ότι ο γήινος πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της επαφής των λαών της Γης με τους κατοίκους ενός πλανήτη που βρίσκεται εντός του αστρικού συστήματος του Σείριου. Έναν πλανήτη που είναι αόρατος με γυμνό μάτι και στην πραγματικότητα, τόσο δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος ακόμη και μέσα από ένα τηλεσκόπιο. Αυτή τη γνώση την είχαν αποκτήσει όπως αναφέρουν οι θρύλοι τους από έναν αμφίβιο θεό – εξωγήινο, που περιγράφετε να κατεβαίνει στην γη από τα αστέρια πριν από 5000 χρόνια για να φέρει εκπολιτιστική σοφία. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα ή παρερμηνεύτηκαν οι δοξασίες και διαστρεβλώθηκαν από ερευνητές ώστε να «κολλάνε» με μια όμορφη φανταστική ιστορία;
 

Ποιοι είναι οι Dogon;
Οι Dogon είναι μια ειδωλολατρική φυλή στο νοτιοδυτικό Μάλι, με συνολικό πληθυσμό από 400.000 έως 800.000, που πήγε να ζήσει σε αυτό το μαγευτικό μέρος το 12ο αιώνα για να αποφύγει τους Μουσουλμάνους που εισέβαλαν τότε στην περιοχή. Έτσι λοιπόν, κρυμμένοι πίσω από ένα βραχώδες οροπέδιο μήκους 200 χιλιομέτρων που ονομάζεται Bandiagara, ανέπτυξαν εκεί το δικό τους πολιτισμό, τη δική τους θρησκευτική παράδοση, τη δική τους αρχιτεκτονική και την δική του ξύλινη γλυπτική. Τα σπίτια τους είναι φτιαγμένα από λάσπη και είναι χωμένα μέσα στα βράχια. Πιο παλιά, Πυγμαίοι κατοικούσαν εκεί αλλά τους εξώθησαν στο σημερινό Καμερούν. Σήμερα βέβαια έχουν φτιάξει τα χωριά τους κάτω, στη Σαχέλ κοιλάδα νότια του βράχου και ελάχιστοι ζουν πάνω στους βράχους. Το κάθε χωριό είχε τον δικό του Χόγκον (ο μάγος της φυλής) ο οποίος τελούσε διάφορες θυσίες για το καλό του τόπου του. Σήμερα υπάρχει μόνο ένας Χόγκον για όλα τα χωριά, ενώ οι υπόλοιποι έχουν πεθάνει. Κάθε 50 χρόνια γίνεται η μεγάλη γιορτή των Dogon, το Σίνγκι. Η τελευταία έγινε το 1967. Η τελετή Σίνγκι έχει σαν περιεχόμενο την επιθυμία για ανανέωση του κόσμου. Το χρόνο της γιορτής καθορίζει το Πο Τολό, που θα δούμε στην συνέχεια τι ακριβώς είναι. Κατά τη διάρκεια του Σίνγκι γίνονται ζωοθυσίες αλλά και ανθρωποθυσίες στο βωμό της ευημερίας του λαού!


 Οι Ντογκόν και ο Αστερισμός του Σείριου
Όλα ξεκινούν το 1931 όταν οι πρώτοι δυτικοί επιστήμονες, οι γάλλοι ανθρωπολόγοι Marcel Griaule μέλος της αφρικανικής κοινότητας και Germaine Dieterlen θα επισκεφτούν και θα μελετήσουν τους Dogon, ενώ συνέχισαν την έρευνα τους και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, με αποκορύφωμα μια λεπτομερή μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1946 - 1950. Εκεί ο Griaule ανακάλυψε μια εντυπωσιακή όσο και απίστευτη ιστορία. Τέσσερις ιερείς των Dogon μοιράστηκαν τη σημαντικότερη μυστική παράδοσή τους. Οι Dogon γνώριζαν τον αστέρα Σείριο ενώ επιπλέον γνώριζαν την ύπαρξη του αστέρα συνοδού του Σείριου, τον Σείριο Β που οι άνθρωποι της φυλής αποκαλούσαν Πο Τολό!
 
Τολό σημαίνει στη διάλεκτο τους αστέρι και Πο ονομάζουν έναν εξαιρετικά μικρό σπόρο φυτού. Θέλουν με τη σύνθετη αυτή λέξη να δώσουν με τον πιο απλό και έντονο τρόπο, το στίγμα του. Ο Πο Τολό (Σείριος Β) είναι για αυτούς το πιο μικροσκοπικό αστέρι αλλά παράλληλα και το πιο βαρύ. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Σείριος Β είναι ένας «λευκός νάνος» που διαφέρει όμως από τα αστέρια της ίδιας κατηγορίας λόγω του ότι αν και μικροσκοπικός, είναι τόσο βαρύς που μπορεί να ασκεί έλξη βαρύτητας πάνω στον κυρίως Σείριο. Το χρώμα του είναι λευκό και η τροχιά του ελλειπτική. Οι άνθρωποι της φυλής γνώριζαν ότι πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τον Σείριο κάθε 50 έτη και μάλιστα διοργανώνουν ειδική τελετή που ονομάζετε Σίνγκι όπως είπαμε παραπάνω,  για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του γεγονότος. Οι Dogon του έδωσαν ακόμη πληροφορίες για την τροχιά, την πυκνότητα και τα χαρακτηριστικά των άστρων. Ο Griaule αναρωτήθηκε πως οι Dogon που δεν διέθεταν τηλεσκόπια και επιστημονικά όργανα γνώριζαν την ύπαρξη του Πο Τολό (Σείριου Β), άστρο αόρατο με γυμνό μάτι!
 

Εκτός από τις γνώσεις τους για τον Σείριο Β, η μυθολογία των Dogon περιλαμβάνει ακόμη δαχτυλίδια του Κρόνου, και τέσσερα μεγάλα φεγγάρια του Δία. Αν και είναι γνωστό σήμερα ότι ο Δίας διαθέτει 67 δορυφόρους, τα πιο κύρια και πιο μεγάλα είναι τέσσερα. Η Ιώ, η Ευρώπη, ο Γανυμήδης, και η Καλλιστώ, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον Γαλιλαίο το 1610. Άλλωστε ακόμα και σήμερα όταν μιλάμε για τα φεγγάρια του Δία μόνο τα τέσσερα αναφέρουμε συνήθως! Οι Dogon είχαν επίσης τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Σείριο, και την Αφροδίτη, ενώ τους ήταν γνωστό ότι οι πλανήτες περιφέρονται γύρω από τον ήλιο. Οι Dogon περιγράφουν επίσης ένα τρίτο αστέρι στο αστρικό σύστημα, που ονομάζεται  Έμμε Για (Emme Ya), μεγαλύτερο και ελαφρύτερο από τον Σείριο Β. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι αστρονόμοι γνώριζαν για τους Σείριο Α και Σείριο Β. Γύρω στα 1995 δυο γάλλοι αστρονόμοι ανακοίνωσαν μέσω μιας έρευνας ότι πιθανόν ανακαλύφθηκε ένα μικρό κόκκινο αστέρι, ο Σείριος Γ! Απομένει ακόμα να τον φωτογραφήσουν ώστε να γίνει και  επίσημα η αναγνώριση. Στη δεκαετία του 1970, ένας Αμερικανός γλωσσολόγος, ερευνητής, και υποστηρικτής της επίσκεψης ευφυών όντων από κάποιον πλανήτη του Σείριου, ο  Robert Temple, παρακινούμενος από την έκθεση των Griaule και Dieterlen το 1951 παρουσίασε μετά από έρευνα επτά ετών το περίφημο βιβλίο του «The Sirius Mystery ». Τα συμπεράσματα του ήταν ανατρεπτικά και επικροτήθηκαν και από τον Έριχ Φον Ντένικεν, στο περίφημο έργο του «Αποδείξεις - Αυτοψία σε πέντε Ηπείρους». Ο Temple αναφέρει: «Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο την άνοιξη του 1967, το όλο θέμα ήταν τοποθετημένο στα πλαίσια μιας αφρικανικής φυλής που λεγόταν Dogon και που ζει στο Μάλι, το πρώην Γαλλικό Σουδάν. Οι Dogon διέθεταν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα του άστρου Σείριος τόσο καταπληκτικές, που ένιωσα την ανάγκη να ερευνήσω το θέμα. Τα αποτελέσματα, το 1974, εφτά χρόνια αργότερα, είναι πως κατάφερα να αποδείξω ότι οι πληροφορίες που κατέχουν οι Dogon έχουν ηλικία από πέντε χιλιάδες χρόνια και τις ήξεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι της προδυναστικής εποχής».
Nommos
Η μυθολογία των Dogon είναι γνωστή μόνο από έναν αριθμό ιερέων τους, και θεωρείται ότι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα γνώσης. Η ιερή παράδοση ήταν χαραγμένη στις πανάρχαιες σφραγίδες της φυλής, οι οποίες δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και το τριπλό αστρικό σύστημα στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Αφηγούνται το μύθο τον Nommos, δηλαδή άσχημα αμφίβια όντα που στάλθηκαν από τον Σείριο στη Γη προς όφελος της ανθρωπότητας, θεωρηθήκαν σωτήρες και πνευματικοί κηδεμόνες, ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να ζουν στο νερό. Τα αμφίβια αυτά όντα περιγράφονται από τους Dogon ότι έχουν το άνω μέρος ανθρώπινο και το χαμηλότερο ως φίδι ή το κεφάλι ενός κριού με το σώμα φιδιού.. Θεωρούν ότι ο αρχηγός τους σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Στο μέλλον πιστεύουν ότι θα τους επισκεφθεί και πάλι με ανθρώπινη μορφή. Στη συνέχεια θα ξαναπάρει την αρχική όψη του αμφίβιου και θα κυβερνήσει τον πλανήτη από τα νερά. Αν σας θυμίζει κάτι η εμφάνιση αυτών των αμφίβιων όντων είναι επειδή τα συναντάμε και σε μύθους της Βαβυλωνίας, Ακκάδων, και Σουμερίας, ενώ και η αιγυπτιακή θεά Ίσιδα, που μερικές φορές απεικονίζεται ως γοργόνα, συνδέεται επίσης με τον Σείριο. Σύμφωνα με τον μύθο οι Nommosέφτασαν στη Γη μέσα σε μια «κιβωτό» η οποία έκανε μια εντυπωσιακή θορυβώδη προσγείωση ενώ σήκωσε και πολύ αέρα. Το σκάφος προσγειώθηκε σε τρία πόδια. Τέσσερα πόδια εμφανίστηκαν και έσερναν το σκάφος σε έναν κοίλο μέρος, το οποίο γέμισε με νερό έως ότου επέπλευσε το σκάφος. Αυτοί ήταν οι Nommos που έδωσαν τις γνώσεις στους Dogon για τον Σείριο Β.
Οι θεοί των Σουμερίων, των Βαβυλωνίων, των Ασσυρίων και των Φοινίκων, περιγράφονται ως μισοί άνθρωποι και μισοί ερπετά.
 
Η άλλη άποψη
 
Ποια είναι η άποψη όμως των σκεπτικιστών για την έλευση των Nommos και τις «άχρηστες» όπως αναφέρουν  αστρονομικές πληροφορίες που μεταλαμπάδευσαν στους Dogon; Στα πιο σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Temple είναι η υποτιθέμενη γνώση για το συνοδό άστρο του Σειρίου, τον Σείριο Β. Όμως από το 1844, οι αστρονόμοι είχαν υποψιαστεί ότι ο Σείριος Α είχε ένα αστέρι σύντροφο. Αυτό εν μέρει καθορίστηκε όταν παρατηρήθηκε ότι η πορεία του αστεριού ήταν ταλαντευόμενη. Το 1862 ο Alvan Clark ανακάλυψε το δεύτερο αστέρι κάνοντας τον Σείριο ένα σύστημα δυαδικών αστεριών (δύο αστέρια). Στη δεκαετία του '20 καθορίστηκε ότι Σείριος β, ο σύντροφος του Σείριου, ήταν ένα άσπρο αστέρι νάνος. Ο Temple αναφέρει ακόμα σαν στοιχείο απόδειξης και ένα διάγραμμα που είχαν κάνει οι Dogon στην άμμο, για να εξηγήσουν τις πεποιθήσεις τους. Το διάγραμμα που αναφέρει όμως ο Temple σύμφωνα με τους σκεπτικιστές δεν είναι ολόκληρο το διάγραμμα που είχαν δείξει οι Dogon στους γάλλους ανθρωπολόγους Griaule και Dieterlen, οι οποίοι είναι και οι πρωταρχική πηγή του Temple. Ή ο Temple παρερμήνευσε τις δοξασίες των Dogon, ή διαστρέβλωσε τους ισχυρισμούς των Griaule και Dieterlen ώστε να κολλάνε με τη φανταστική του ιστορία. Ο Temple παραθέτει επίσης μια σειρά αστρονομικών δοξασιών που έχουν οιDogon, που φαίνονται να είναι ακριβείς. Έχουν μια παραδοσιακή πίστη στο ηλιοκεντρικό σύστημα και στις ελλειπτικές τροχιές αστρονομικών φαινομένων. Ο Carl Sagan συμφωνεί με τον Temple πως οι Dogon δεν μπορεί να πήραν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να έρθουν σε επαφή με κάποιον τεχνολογικά ανεπτυγμένο πολιτισμό. Ο Sagan όμως λέει πως ο πολιτισμός αυτός ήταν γήινος και όχι εξωγήινος. Ίσως η πηγή να ήταν ο ίδιος ο Temple και οι τραβηγμένες υποθέσεις του από αυτά που έμαθε από τον Griaule, ο οποίος βάσισε την περιγραφή του σε μια συνέντευξη που είχε με ένα άτομο, τον Ambara, και έναν μεταφραστή. Σύμφωνα με τον Sagan, η δυτική Αφρική είχε πολλούς επισκέπτες από τεχνολογικούς πολιτισμούς που βρίσκονται στη Γη. Οι Dogon έχουν παραδοσιακά ένα ενδιαφέρον για τον ουρανό και τα αστρονομικά φαινόμενα. Αν κάποιος ευρωπαίος είχε επισκεφτεί τους Dogon το 1920-1930, η συζήτηση πολύ πιθανό να γύρναγε σε αστρονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του Σειρίου, του λαμπρότερου αστεριού στον ουρανό και κεντρική φιγούρα στη μυθολογία των Dogon.
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια ακόμη που μπορεί να φανεί πολύ σημαντική. Οι Dogon περιγράφουν ένα τρίτο αστέρι στο αστρικό σύστημα, που ονομάζεται  Έμμε Για (Emme Ya), μεγαλύτερο και ελαφρύτερο από τον Σείριο Β. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το 1995 δυο γάλλοι αστρονόμοι ανακοίνωσαν μέσω μιας έρευνας ότι πιθανόν ανακαλύφθηκε ένα μικρό κόκκινο αστέρι, ο Σείριος Γ! Αν φωτογραφηθεί, και με δεδομένα τα αστρονομικά μέσα της δεκαετίας του 1930 που ήταν αδύνατο να παρατηρηθεί ο Σείριος Γ, τότε αυτό θα δώσει άλλο βάρος στην ιστορία των Dogon(© Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Βουλευτής Περδίκης Κύπρου ανησυχεί για τους αεροψεκασμούς.

Βουλευτής Περδίκης Κύπρου ανησυχεί για τους αεροψεκασμούς.


Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Περδίκης, Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ανησυχεί και πιέζει το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου, να διεξάγει δειγματοληψία - χημική ανάλυση βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα, σε ύψος 10.000 πόδια, με αεροσκάφος του τμήματος δασών και αναμένει απάντηση...

Βλέπετε πόσο απλό είναι;
Στην Ελλάδα ακόμα αναρωτιόμαστε αν ψεκάζουν, για να ελέγξουν το κλίμα;

Δείτε σε φωτογραφίες τα εν λόγω έγγραφα και ψάξτε στο ιστολόγιό μας ντοκουμέντα αεροψεκασμών, που γίνονται για κλιματική αλλαγή, με χημικά που θα καταστρέψουν την φύση μια για πάντα!



Δείτε τι λέει ο Βουλευτής!!!

Βουλευτής Περδίκης Κύπρου ανησυχεί για τους αεροψεκασμούς.


Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Περδίκης, Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ανησυχεί και πιέζει το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου, να διεξάγει δειγματοληψία - χημική ανάλυση βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα, σε ύψος 10.000 πόδια, με αεροσκάφος του τμήματος δασών και αναμένει απάντηση...

Βλέπετε πόσο απλό είναι;
Στην Ελλάδα ακόμα αναρωτιόμαστε αν ψεκάζουν, για να ελέγξουν το κλίμα;

Δείτε σε φωτογραφίες τα εν λόγω έγγραφα και ψάξτε στο ιστολόγιό μας ντοκουμέντα αεροψεκασμών, που γίνονται για κλιματική αλλαγή, με χημικά που θα καταστρέψουν την φύση μια για πάντα!


Δείτε τι λέει ο Βουλευτής!!!

Δεν κάνουμε λόγο για ψεκασμούς εντόμων, αλλά για ψεκασμούς σχεδόν καθημερινούς, πόλεων και ανθρώπων!!!

ΑΡΧΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ, βέβαια πάντα υπάρχει και δικαιολογία...!!!:

Boeing 707 Military Tanker Jet Plane Crashes at Naval Air Base in California (ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ...)
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (CHEMTRAILS IN TRIPOLI): Βουλευτής Περδίκης Κύπρου ανησυχεί για τους αεροψεκασμούς. ΠΗΓΗ

ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πώς δημιουργείται το ηλεκτρικό φορτίο στα σύννεφα των καταιγίδων
Οκτώ εκατομμύρια αστραπές πέφτουν κάθε μέρα στη Γη, ενώ ο αριθμός των καταιγίδων ανά πάσα στιγμή φτάνει τις 2.000.

Παρ' όλ' αυτά, μυστήριο παραμένει η επιστημονική εξήγηση του κεραυνού κι ας έχουν διατυπωθεί δεκάδες θεωρίες μέχρι σήμερα. Σε αυτές, δύο ρώσοι ερευνητές προσθέτουν τώρα και τη δική τους, που αποδίδει το φαινόμενο της αστραπής στις κοσμικές ακτίνες.
Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα πώς δημιουργείται κατ' αρχάς το ηλεκτρικό φορτίο στα καταιγιδοφόρα σύννεφα. Σύμφωνα με την επικρατέστερη έως τώρα θεωρία, η αστραπή προκαλείται από τη σύγκρουση των σωματιδίων πάγου και των υπερψυχρών σταγονιδίων νερού με χαλαζόκοκκους στα σύννεφα.
Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, και το οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε στο εργαστήριο, είναι ότι αυτά τα σωματίδια συγκρούονται μεταξύ τους και ως αποτέλεσμα μεταφέρεται ηλεκτρικό φορτίο ανάμεσά τους, εξηγεί στον Μπράιαν Κλεγκ της εφημερίδας Ομπζέρβερ ο Κρίστοφερ Εμερσιτς από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το πώς ακριβώς γίνεται αυτό παραμένει μυστήριο και είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, προσθέτει ο ίδιος.
Σε αυτό το μοντέλο, το οποίο χρονολογείται το 1954, οι χαλαζόκοκκοι, που μεταφέρουν αρνητικό φορτίο, μετακινούνται προς το κάτω μέρος του νέφους, ενώ τα ελαφρύτερα, θετικά φορτισμένα σωματίδια κινούνται προς τα πάνω. Η διαφορά στο μέγεθος και στη θερμοκρασία των σωματιδίων πάγου είναι αυτή που πιστεύουμε ότι προκαλεί ανταλλαγή φορτίων και τα μεγαλύτερα σωματίδια μεταφέρουν αρνητικό φορτίο στη βάση του σύννεφου και τα μικρότερα σωματίδια μεταφέρουν θετικό φορτίο στο άνω τμήμα του σύννεφου, τονίζει και ο Γρέαμ Αντερσον, μετεωρολόγος στην εθνική υπηρεσία της Βρετανίας.
Οι επιστήμονες Αλεξάντερ Γκούρεβιτς από το Ινστιτούτο Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα και Ανατόλι Καράστιν από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής του Νίζνι Νοβγκόροντ παρουσίασαν πρόσφατα μια καινούργια θεωρία για τον σχηματισμό των αστραπών τονίζοντας τον ρόλο των κοσμικών ακτίνων στην εξίσωση.
Οι δυο τους εξηγούν ότι τα φορτισμένα σωματίδια στις κοσμικές ακτίνες παράγουν μια ροή από ηλεκτρόνια στα σύννεφα , τα οποία συγκρούονται με άτομα και προκαλούν αλυσιδωτή αντίδραση, παράγοντας περισσότερα ηλεκτρόνια. Από μόνο του, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει την εκκένωση ενός τόσο τεράστιου ηλεκτρικού φορτίου που φέρει η αστραπή. Ομως, οι δύο ρώσοι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα σωματίδια πάγου είναι ικανά να πολλαπλασιάσουν την ενέργεια των κοσμικών ακτίνων και να προκαλέσουν αστραπές.
Η θεωρία τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να γίνει η διασύνδεση ανάμεσα στις κοσμικές ακτίνες και στις αστραπές, όπως π.χ. πειράματα για να μετρήσουμε τους ραδιοπαλμούς που καταγράφονται πριν από την αστραπή, λέει ο Τζόσεφ Ντόιερ, ειδικός στις αστραπές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Φλόριδας.
Οι σφαίρες φωτός
Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν τις μαρτυρίες που κάνουν λόγο για αστραπές στο σχήμα σφαίρας φωτός, διαμέτρου 20-30 εκατοστών, οι οποίες κινούνται στον αέρα πολύ αργά αλλάζοντας ξαφνικά κατεύθυνση και που διαπερνούν ακόμη και κτίρια!!.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΗΓΗ

Βρετανία: Πολιτικός «σεισμός» από τους ευρωσκεπτικιστές του Ν. Φάρατζ

Βρετανία: Πολιτικός «σεισμός» από τους ευρωσκεπτικιστές του Ν. Φάρατζ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ: http://anti-neotaxites.blogspot.gr/2014/05/blog-post_526.html#ixzz31mU8suAs