Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις του κόσμου πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη δράση του περιβόητου πολυεθνικού μονοπωλίου στο χώρο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων Μονσάντο.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν όχι μόνο οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των γενετικά τροποποιημένων σπόρων αλλά και οι φονικοί κίνδυνοι που κρύβει ο τρόπος καλλιέργειάς τους και κυρίως οι αεροψεκασμοί με το παρασιτοκτόνο που παρασκευάζει η εταιρεία.

Αντιδράσεις για τη δράση και τις τακτικές της πολυεθνικής

Οι κινητοποιήσεις ήρθαν να προστεθούν στις αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια διεθνείς αντιδράσεις για τη δράση της Μονσάντο. Στο Βιετνάμ, σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο εισόδου στη χώρα αυτή, της εταιρείας που ευθύνεται για το διαβόητο «Πορτοκαλί Παράγοντα» που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Στην Ινδία, η εταιρεία καταγγέλλεται για τακτικές που οδηγούν σε πλήθος αυτοκτονιών ντόπιων μικροκαλλιεργητών, ενώ και στο Μεξικό οι αγρότες αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της πολυεθνικής στη χώρα.

Η εταιρεία που γεννά τη φρίκη

Στην Αργεντινή, τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό γενετικά τροποποιημένων σοδειών στον κόσμο, η δράση τηςΜονσάντο έχει τρομακτικές συνέπειες. Μία ομάδα γυναικών οι «Μητέρες του Ιτουσαϊνγκό» παλεύουν ενάντια στους αεροψεκασμούς με το παρασιτοκτόνο «Roundup» που παρασκευάζει η εταιρεία, ως ενισχυτικό της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «Roundup Ready».

Παράξενα contrails στον ουρανό πάνω από τη Χαβάη [Βίντεο]

Παράξενα contrails στον ουρανό πάνω από τη Χαβάη [Βίντεο]

Φωτογραφίες από παράξενα contrails στον ουρανό πάνω από τη Χαβάη καταγράφηκαν χθες. Πολλές οι εικασίες από τους κατοίκους για το τι μπορεί να ήταν αυτά τα περίεργα σχήματα στον ουρανό.
Το δελτίο ειδήσεων στη Χαβάη προσπαθεί να μας εγγυηθεί ότι ένας πύραυλος ή μία κρυφή πυραυλική δοκιμή που άφησε ένα contrail στον ουρανό και να απορρίψει όλα τα άλλα ως παράλογα.
Δείτε τα βίντεο και αποφασίστε μόνοι σας:

Τώρα και σε ομάδες οι ψεκασμοί....

Τώρα και σε ομάδες οι ψεκασμοί....


Μην ακούσω καμία μπαρούφα του στυλ είναι αεροσκάφη επιδείξεων θα πηδηχτω από το παράθυρο...

Τώρα και σε ομάδες οι ψεκασμοί.... | Κατοχικά Νέα ΠΗΓΗ