Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΤΡΟΒΑΝΤΣ!!!! ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΡΑΧΙΑ!!!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

ΤΡΟΒΑΝΤΣ!!!! ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΡΑΧΙΑ!!!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

trovats 1

Αν δεν γνωρίζετε πολλά για τη γεωλογία (ή ακόμα και αν το κάνετε), οι εικόνες που εμφανίζονται παρακάτω θυμίζουν περισσότερο τα έργα του Μπρανκούζι … Και αν προσπαθείτε να βρείτε έναν ορισμό τι είναι, δεν μπορέσετε να καταλάβετε απολύτως τίποτα. Αυτά είναι “trovants” (  Τρόβαντς ) που οι γεωλόγοι λένε ότι ένας όγκος ιζηματογενούς πετρώματος στο οποίο μοιάζει με ένα είδος ανόργανου τσιμέντου να γεμίζει το πορώδες εσωτερικό και εξωτερικό των πετρωμάτων (δηλαδή τα κενά μεταξύ των κόκκων του ιζήματος)!!
Πρόκειτε για κάτι το οποίο είναι μάλλον πρωτόγνωρο και σχηματίζει σπάνιους σχηματισμούς, και θα τα βρείτε μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Bowling Balls  (Μπόουλινγκ Μπόλς ) στο  Mendocino County ( Μεντοτσίνο Κάουντι ) στην Καλιφόρνια!! Στην Ανατολική Γροιλανδία!! Αλλά τα ποιο πολλά βρίσκονται στο Costesti ( Κοστέστι ) στην  Ρουμανία και σε μερικά άλλα μέρη … αλλά οι γεωλόγοι επικεντρώνονται στο ρουμανικό έδαφος όπου βρίσκονται και τα ποιο μεγάλα αλλά και παράξενα από αυτά τα πετρώματα!!

Στη Ρουμανία, μπορείτε να βρείτε αυτούς τους θεαματικούς πέτρινους παράξενους σχηματισμούς στην περιοχή  Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor ( Ρεζερβάτσια Νατουράλα Μουζέουλ ) στα αγγλικά Trovanti ( Τροβάντι )  Μουσείο Φυσικής Reserve ( Ρίσερβ ) . οι ποιο παράξενοι σχηματισμοί βρίσκονται στο Costeşti, Vâlcea ( Βαλτσέα ), όχι μακριά από Horezu ( Χορέζου ) και την Εθνική Οδό νούμερο 67). Δεν είναι το πιο δημοφιλής διότι άνοιξε στο έδαφος της Ρουμανίας μόλις το 2005, υπό την προσεκτική διαχείριση  Kogayon ( Κογκάγιον  Συλλόγου) . Η ίδια η ένωση είναι νέα καθώς ιδρύθηκε μόλις το 2003, με πρωτοβουλία και με τους πόρους από μια ομάδα φοιτητών από τις Σχολές Γεωλογίας και Γεωφυσικής εντός του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου!!
trovats 2
trovats3
Τα εντυπωσιακά και μοναδικά  trovants στη Ρουμανία κυμαίνονται από μερικά εκατοστά έως δύο μέτρα!! Άλλα sites σχετικά με την έκθεση τους από το διαδίκτυο αναφέρουν ότι υπάρχουν από 6 έως 8 μέτρα, μα κανένα από τους trovants δεν είναι τόσο μεγάλο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε σύμπτηξη βράχου έχει ένα ιδιόμορφο σχήμα – δεν υπάρχουν δύο όμοια!! Υπάρχουν δεκάδες παράξενα και όμορφο trovants διάσπαρτα σε μια περιοχή 11000 τμ.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14

Τα “trovants” έχουν μια ιδιαίτερη παραξενιά όπου ακόμα οι γεωλόγοι και επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν με βεβαιότητα,  όταν έρθουν σε επαφή με το νερό αναπτύσσονται και σε μερικές περιπτώσεις μετακινούνται από το ένα σημείο σε ένα άλλο. αν και μετακινούνται αργά περίπου ένα εκατοστό το χρόνο μετακινούνται!! Η λέξη trovants (συνώνυμο της γερμανικής λέξης Sandsteinkonkretionen ( Σαντστεινκνκρεσιόνεν) όπου σημαίνει “βράχος από τσιμέντο και άμμο”. Τα βράχια αυτά έχουν συνήθως σφαιρικό σχήμα και αποτελούνται από έναν εσωτερικό πέτρινο πυρήνα και ένα εξωτερικό κέλυφος άμμου. Αν κοπούν στο εσωτερικό τους διακρίνονται δακτύλιοι, όμοιοι με αυτούς που συναντάμε στους κορμούς των δέντρων, όπου δείχνει ότι ο βράχος έχει ένα είδος ζωής!! Τα trovants δημιουργήθηκαν 6 εκατομμύρια χρόνια πριν, ως αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας. Υπάρχουν πολλές θεωρίες, φανταστικές και επιστημονικές, που επεξηγούν την προέλευση και την παράξενη συμπεριφορά των trovants. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάτω από το κέλυφος, υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και όταν η επιφάνεια έρχεται σε επαφή με το νερό τα ορυκτά εξαπλώνονται και κάνουν την άμμο να επεκταθεί. Κάπως έτσι επεξηγείται η αύξηση των πετρών!;! Ωστόσο, πέρα από κάθε επεξήγηση του φαινομένου, η περιοχή αποτελεί σπουδαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ρουμανίας, ενώ τα trovants από το 2004 προστατεύονται από την UNESCO.
Θυμάμαι όταν μου τα πρώτο ανέφερε ο SAMAN LYCAN:
SAMAN LYCAN
Όταν ήμουνα στην Ρουμανία, μου είχαν πει για κάποια είδη πετρωμάτων όπου μεγαλώνουν και κινούνται μόνα τους. Δεν είναι μεγάλα από ένα μέτρο διάμετρο ως δυο και το ίδιο σε πάχος!!!! Είναι παράξενα στην όψη αλλά ότι ξέρεις ότι είναι ένα είδος ζωντανού οργανισμού παθαίνεις πλάκα διότι δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι βράχος ενώ όμως είναι!!!!
Στην περιοχη Χορέζου όπου τις είδα όπου με πήγαν κάποιοι χωρικοί όταν τους ρώτησα για το τι πιστεύουν αυτοί μου απάντησαν ως εξής!
<< Υπάρχουν πολλές ιστορίες για αυτά τα βράχια εδώ. Αλλά αυτή που λέγεται ποιο πολύ είναι ότι είναι ένα είδος κουκουλιού όπου μέσα του κρύβει και εκκολάπτει για χιλιάδες χρόνια αυγά δράκων! Κάθε ένας τέτοιος βράχος έχει μέσα του ένα αυγό δράκου! Πρέπει να περάσουν χιλιάδες χρόνια για να εκκολαφθούν και να βγουν από τα αυγά τους… >>
Απίστευτές δοξασίες όπου ίσως και να κρύβουν κάποια πραγματικότητα, όχι όπως τα λένε οι χωρικοί αλλά με παραβολή!!!! Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ιστορία που λένε οι Ρουμάνοι χωρικοί αλλά με κάποιο είδος άγνωστης ζωής από μύκητες ή μίκρο οργανισμούς όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλυφθεί!!!!
Από τότε που μου είχε πει όλα αυτά ο SAMANLYCAN ( Πριν 7 χρόνια ) μέχρι και σήμερα κανένας γεωλόγος η επιστήμονας δεν έχει δώσει κάποια λογική εξήγηση περί τίνος πρόκειτε!! Ειδικά στην Ρουμανία οι εξετάσεις και οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι την άλλη φορά να είστε καλά.

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ» Αυγ. 2010, που υπέγραψαν οι προδότες...  Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μπροστά από το
χρονοδιάγραμμα. Εισάγεται ένα νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη, με στόχο τον έλεγχο της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών. Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011.


Στην συνέχεια και με βάση τα ανωτέρω η Εθνική Αναλογιστική Αρχή  (Ε.Α.Α), συνέχισε την συνεργασία που είχε ήδη ξεκινήσει λίγους μήνες πριν με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), που εδρεύει στην Γενεύη..
Αυτά που ακολουθούν και θα διαβάσετε είναι αποσπάσματα και περιέχονται στο:» Τεχνικό Σημείωμα προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή Ενοποιημένη χρηματοοικονομική εξέλιξη του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος 2008- 2060, Δεύτερη Εκτίμηση της 22 Ιουνίου 2010″ 
 
Το Μάιο του 2010 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με σκοπό την ανεξάρτητη εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος υπό το πρίσμα των μέτρων τα οποία κρίθηκαν αναγκαία να ληφθούν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας… 
 Δείτε τώρα τι λέει στην σελίδα 4, αυτή η απίστευτη μελέτη της πλάκας… 
2.1.2 Μοντελοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων 
Τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης με μεγάλη χρηματοοικονομική επίδραση, που έχουν αναλυτικά μοντελοποιηθεί, είναι τα ακόλουθα: