Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Νεοταξίτικη επίθεση στην Ορθοδοξία - Ο Α.Λοβέρδος θα "φιμώσει" τις καμπάνες!

Νεοταξίτικη επίθεση στην Ορθοδοξία - Ο Α.Λοβέρδος θα "φιμώσει" τις καμπάνες!



Νεοταξίτικη επίθεση στην Ορθοδοξία - Ο Α.Λοβέρδος θα "φιμώσει" τις καμπάνες!
Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα χτίζουμε τζαμιά, ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α.Λοβέρδος απεργάζεται σχέδια κατάργησης των καμπαναριών, των σημάντρων της Ορθοδοξίας. Ότι δεν κατέλυσαν οι Οθωμανοί Τούρκοι κατά την διάρκεια των τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς, προτίθεται να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση, προς τέρψιν των ισλαμιστών που έχουν κατακλύσει την χώρα, αλλά και αυτών που τους υποστηρίζουν με ποταπούς σκοπούς.
Με τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά παράλληλα και η αποδόμηση των ορθόδοξων εκκλησιών…
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. και όπως φαίνεται η Τρόικα μόνο τυχαία δεν επέλεξε τον συγκεκριμένο πολιτικό για το συγκεκριμένο πόστο.Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανασύρει ένα πολύ «περίεργο» νομοσχέδιο, το οποίο άφησε… κληρονομιά στον διάδοχό της, στο υπουργείο Περιβάλλοντος τότε, η Τίνα Μπιρμπίλη ( Ναι, υπήρχε από τότε)
Σύμφωνα με πληροφορίες από το agioritikovima.gr και το hellasforce το νομοσχέδιο, προβλέπει «περιορισμό, έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών». Υποτίθεται ότι ενοχλούνται "κάποιοι" από τον θόρυβο των σημάντρων. Όταν όμως θα φτιαχτούν τζαμιά και θα ακούγεται η φωνή του μουεζίνη να φωναζει για προσευχή τους μουσουλμάνους, τότε θα τους πειράζει η "ηχορύπανση";
Δηλαδή την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως για τη δημιουργία τζαμιών, πάει να αποδομήσει τις ορθόδοξες εκκλησιές μέσω δόλιου μέσου.
Οι καμπάνες των Ορθοδόξων Ναών κτυπούν αιώνες τώρα για να ειδοποιήσουν τους πιστούς για την έναρξη της Θείας Λειτουργίας και για άλλους πολλούς λόγους, είναι συνυφασμένες με την καθημερινή ζωή και την παράδοση αυτού του λαού και βέβαια ποτέ δεν ενοχλούσαν κανέναν.
Τώρα όμως, με αφορμή τον θόρυβο που προκαλούν, υπάρχουν καταγγελίες από τους ισλαμιστές που έχουν έλθει στη χώρα. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι καταγγέλουν και τις εικόνες του Χριστού στα σχολεία και τους λοιπούς δημοσίους χώρους κ.τ.λ.
Άμεσα υπεύθυνο για την ηχορύπανση, η οποία καταγγέλεται, είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι αυτό της Παιδείας και Θρησκευμάτων, ωστόσο η ανάσυρση του συγκεκριμένου νομοσχέδιου επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από σκέψη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Έκρυψε τον Σταυρό μπροστά στους Αρχιραβίνους ο Πάπας στο Ισραήλ!

Έκρυψε τον Σταυρό μπροστά στους Αρχιραβίνους ο Πάπας στο Ισραήλ!




Έκρυψε τον Σταυρό μπροστά στους Αρχιραβίνους ο Πάπας στο Ισραήλ!
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, έκρυψε ο Πάπας Φραγκίσκος το εγκόλπιο του, προκειμένου να μην "προσβάλει" τους Αρχιραββίνους του Ισραήλ; Προηγουμένως ο Πάπας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Theodor Herzl, του ιδρυτή του Σιωνισμού, μια αναγνώριση που προηγουμένως ήταν αδιανόητη για την Καθολική Εκκλησία, και που δηλώνει υπακοή στον Σιωνισμό. Μια αναγνώριση που η Καθολική Εκκλησία αρνήθηκε να κάνει για πάνω από εκατό χρόνια για θεολογικούς λόγους. Τι σκοπεύει με αυτήν την κίνηση ο Πάπας Φραγκίσκος; Άραγε έπαιξε ειδικό ρόλο ο "προοδευτικός" ραβίνος της Αργεντινής Abraham Skorka, στο να επιτευχθεί η αναγνώριση του Σιωνισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε απορριφθεί από τους προηγούμενους Πάπες;
Η συνάντηση με τον Αρχιραββίνο και ο Κρυφός Σταυρός
Τη Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανταποκρίθηκε σε ένα «κάλεσμα ευγένειας» στους δύο Αρχιραββίνους του Ισραήλ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Heichal Shlomo δίπλα στη Μεγάλη Συναγωγή της Ιερουσαλήμ. Αντίθετα με τις προσδοκίες, οι δύο αρχιραβίνοι εμφανίστηκαν, ο ένας από τους οποίους ήταν ο Σεφαραδίτης Αρχιραββίνος Yitzhak Yosef.
Ο πατέρας του, Ovadja Joseph (φώτο), ο οποίος ήταν Αρχιραββίνος των Σεφαραδιτών του Ισραήλ από το 1973 έως το 1983, το 2009 ως επικεφαλής του υπερ-Ορθόδοξου κινήματος Shas είχε απαγορεύσει στους Σεφαραδίτες Εβραίους να παρακολουθήσουν τυχόν συναντήσεις με τον Πάπα Βενέδικτο XVI στους Αγίους Τόπους (βλ. 700.000 Ορθόδοξοι Εβραίοι στην κηδεία του Μεγάλου Ραβίνου Ovadja Josef αποκήρυξαν κάθε συνάντηση με τον Βενέδικτο XVI ως «ειδωλολατρία» ).
Ενώ ο πατέρας του ως επικεφαλής του αντι-σιωνιστικού κινήματος Shas αρνήθηκε κάθε συνάντηση, ο γιος έλαβε μέρος, λαμβάνοντας υπόψη τον θεσμικό του ρόλο ως Αρχιραββίνος και, συνεπώς, ως ένας από τα δύο ισραηλινούς συνταγματικούς δικαστές.
«Οι Εσταυρωμένοι αποτελούν προσβολή για τους Εβραίους»
Και οι δύο κατεστημένοι Αρχιραβίνοι, ο Ασκενάζι αρχιραβίνος David Lau και ο Σεφαραδίτης Αρχιραββίνος Yitzhak Joseph είναι γιοι πρώην Αρχιραβίνων. Από τον πατέρα του David Lau, Israel Meir Lau, αρχιραβίνου του 1993-2003 έρχεται η δήλωση: «Οι Εσταυρωμένοι αποτελούν προσβολή για τους Εβραίους. Ο σταυρός είναι ενάντια στην εβραϊκή θρησκεία και η θέα του Σταυρού απαγορεύεται για κάθε Εβραίο».
Από παλαιότερες διαμαρτυρίες κατά του Σταυρού ("παγανιστική λατρεία")
Μήπως, επομένως, ο Πάπας Φραγκίσκος έκρυψε το Σταυρό του κατόπιν συνεννόησης ύστερα από την συνάντησή του με τον Αρχιραβίνο; Ή μήπως ήταν απλά μια «σύμπτωση» ότι ο σταυρός γλίστρησε ακριβώς σε αυτή τη συνάντηση πίσω από το περίζωμα; Κατά τη συνάντηση με τους Αρχιραβίνους, ο παπικός επιστήθιος σταυρός ήταν πίσω από την ζώνη (cingulum), έτσι ώστε, σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν καν ορατός ως σταυρός.
Εδώ πάντως με τον Νετανιάχου, ο Σταυρός είναι απ' έξω....
Συγκλονιστικό Προσκύνημα μπροστά στον Σιωνισμό
Σίγουρα ωστόσο, δεν ήταν σύμπτωση, ο σεβασμός που έδειξε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Σιωνισμό πριν από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής ραβίνους. Ο Πάπας έβαλε λουλούδια στον τάφο του Theodor Herzl, ο οποίος τιμάται στο Ισραήλ ως «Ο Πατέρας της Πατρίδας». Τέτοια αναγνώριση του Σιωνισμού, ενός πολιτικού κινήματος του Ιουδαϊσμού, δεν είχε γίνει ποτέ από κανέναν Πάπα, γιατί έχει να κάνει με την πολιτική και όχι με τη θρησκεία. Έτσι, η επίσκεψη του Πάπα στους Αγίους Τόπους χαρακτηρίστηκε από έλλειψη συνάφειας και άλλες αμφιλεγόμενες δηλώσεις που εκφράζουν ακριβώς μια ευνοϊκή στάση, αν και όχι θεολογικά εύκολα κατανοητή, απέναντι στον Ιουδαϊσμό και πλέον ευνοϊκή προς τον Σιωνιστικό Ιουδαϊσμό. Ο ρόλος του ραβίνου φίλου του, Abraham Skorka, (φώτο κάτω) φαίνεται να ήταν καθοριστικός για αυτή την αναγνώριση του Σιωνισμού.
Η Καθολική Εκκλησία απορρίπτει τον Σιωνισμό
Το ζήτημα δεν είναι μικρής σημασίας, δεδομένου ότι ο Πάπας Πίος Χ το 1904 συναντήθηκε με τον Theodor Herzl (φώτο) και απέρριψε την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους για λόγους θεολογικούς και αυτή τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας υπήρξε καθοριστική τότε (βλ. άρθρο για τον Πίο Χ και τον Theodor Herzl - Χειρονομία Απολογίας από τον Πάπα Φραγκίσκο; ). Το κράτος του Ισραήλ δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επίσημα από την Καθολική Εκκλησία, όπως επίσης και ένα μέρος του Ιουδαϊσμού απορρίπτει τον Σιωνισμό σήμερα. Δεν ήταν μέχρι το 1984, που το κράτος του Ισραήλ αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II σε μια παπική εγκύκλιο. Μόνο το 1994 οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Αγίας Έδρας αποκαταστάθηκαν.
Το 2009, ο Πάπας Βενέδικτος XVI είχε ακολουθήσει κάθε διπλωματική πρακτική και επισκέφθηκε το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ. Ωστόσο, δεν έγινε σκέψη για οποιαδήποτε αναγνώριση του Σιωνισμού ή επίσκεψη στον τάφο του Theodor Herzl. Ο Σιωνισμός είναι ένα ορισμένο πολιτικό κίνημα μέσα στον Ιουδαϊσμό. Για το λόγο αυτό και μόνο, οι Πάπες αρνήθηκαν την αναγνώριση στο παρελθόν, κάτι που τουλάχιστον θα συνιστούσε παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις.

Αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει προφανώς να κάνει πολιτική. Αυτό δείχνει η πρόσκλησή του στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπού Μάζεν (Αμπάς) στο Βατικανό. Έτσι, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, τα "γεράκια" στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αγνοήθηκαν. Μένει να δούμε εάν ο παπικός πολιτικός ακτιβισμός θα είναι επιτυχής. Το ερώτημα τι θα προκύψει από την πρόσκληση για «κοινή προσευχή», η οποία φαίνεται να είναι η πρόσοψη των διαπραγματεύσεων, εάν όχι μια σούπα του θρησκευτικού συγκρητισμού.