Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Μυστηριώδες» αεροσκάφος στο Αιγαίο αναστατώνει τους τούρκους

«Μυστηριώδες» αεροσκάφος στο Αιγαίο αναστατώνει τους τούρκους

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak στις 24 Ιουνίου και περί της 17.09 μετά μεσημβρίας, ένα μυστηριώδες και κατά πάσα πιθανότητα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προφανώς εκτελώντας κατασκοπευτική επιχείρηση, εισήρθε χωρίς καμία προειδοποίηση και αναφορά στον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή της νήσου Ίμβρου και δυτικά του Τσανάκ Καλέ, δηλαδή στην αρχή του Ελλησπόντου και παρέμεινε στην περιοχή για μερικά λεπτά. Η γνωστοποίηση της παραβίασης αυτής του τουρκικού εναέριου χώρου, έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και όπως αναφέρεται, το μυστηριώδες αυτό αεροσκάφος πετούσε σε ύψος περί τα 33 χιλιάδες πόδια ενώ εισήρθε σε βάθος 1,1 ναυτικών μιλίων εντός του τουρκικού εναέριο χώρου. Η ξαφνική εμφάνιση αυτό του αγνώστου προέλευσης αεροσκάφους, όπως ήταν επόμενο, θορύβησε τους Τούρκους ενώ σήμανε συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το εντυπωσιακό είναι πως το αεροπλάνο αυτό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου «εξαφανίστηκε» από τα τουρκικά ραντάρ χωρίς να προλάβουν οι Τούρκοι να προβάλουν οπουδήποτε αντίδραση αναχαίτισης του, γεγονός που δείχνει τα μεγάλα τρωτά της τουρκικής αεράμυνας.
Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία επικαλέστηκε και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ένα «μυστηριώδες»...ελληνικό, (αυτή την φορά αναφέρθηκε πως ήταν ελληνικό), αεροσκάφος, πετώντας βορειοανατολικά της ελληνικής νήσου Χίου προχώρησε σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την πρώτη φορά για έξη ολόκληρα λεπτά. Το ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε τότε την τουρκική ακτή του Karaburnu στην απέναντι από την Χίο μικρασιατική ακτή και πολύ κοντά στην Σμύρνη, προκαλώντας τον συναγερμό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί ο τύπος του αεροσκάφους κάτι που εξέπληξε δυσάρεστα τους Τούρκους αφήνοντας τους πολλά ερωτηματικά. Όπως αναφέρθηκε τότε, αμέσως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστειλε σήμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά. Η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης όπου έγινε τότε η εμφάνιση του ανεξακρίβωτου ελληνικού αεροσκάφους, (;;;), θεωρείται από τους Τούρκους σαν η πιο «εύφλεκτη» περιοχή καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται εμπλοκές των πλοίων της ακτοφυλακής των δυο χωρών εξ' αιτίας του μεγάλου ρεύματος των λαθρομεταναστών που επιλέγουν την εν λόγω περιοχή για να προωθηθούν στην Ελλάδα από τις μικρασιατικές ακτές.
Φαίνεται πως αυτά τα «μυστήρια» αεροσκάφη, (όπως αναφέρεται υπάρχουν και άλλες παρόμοιες «περιπτώσεις» που δεν δημοσιοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους), έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους Τούρκους σε μια άκρως εύφλεκτη περιοχή όπως είναι ο εναέριος χώρος του Αιγαίου. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρη»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
(pentapostagma)«Μυστηριώδες» αεροσκάφος στο Αιγαίο αναστατώνει τους τούρκους ΠΗΓΗ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ στοιβάζονται σε αεροδρόμια, χωράφια και πάρκινγκ!!! Γιατί ΔΕΝ τα αγοράζει κανείς;;; ΦΩΤΟ


ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ στοιβάζονται σε αεροδρόμια, χωράφια και πάρκινγκ!!! Γιατί ΔΕΝ τα αγοράζει κανείς;;; ΦΩΤΟ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ στοιβάζονται σε αεροδρόμια, χωράφια και πάρκινγκ!!! Γιατί ΔΕΝ τα αγοράζει κανείς;;; (PHOTOS)
Φωτογραφίες από εκατοντάδες αδιάθετα αυτοκίνητα στοιβαγμένη σε αχανή πάρκινγκ, σε όλο τον κόσμο, αποτυπώνουν...

με δραματικό τρόπο, την άλλη πλευρά της οικονομικής κρίσης.

Όταν μειώνονται οι πωλήσεις των αυτοκινήτων οι αλυσίδες παραγωγής μειώνουν το ρυθμό τους αλλά δεν σταματούν εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουν να βγάζουν αυτοκίνητα τα οποία, λόγω της χαμηλής αγοράς, δεν πωλούνται.

Εταιρείες όπως η General Motors, Nissan και άλλες στοιβάζουν τα απούλητα, λόγω κρίσης, αυτοκίνητα σε παλιά αεροδρόμια, πίστες αυτοκίνητων ή ειδικά γκαράζ που έχουν δημιουργηθεί γι'αυτό το σκοπό. Τις αεροφωτογραφίες της Google Maps που δείχνουν τα ατέλειωτα γκαράζ σε Βρετανία, ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, μοιράζονται άνθρωποι στο διαδίκτυο.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20:00 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΕ: Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ


Σας προσκαλούμε αυτή την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 20.00 Ερμού 21 με Βενιζέλου γωνία, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΕΟΕ για την επόμενη περίοδο 2014-2015, κλείνοντας παράλληλα τον κύκλο των μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου "Δια Έρευνας Μάθηση" για φέτος. Στην παρουσίαση θα γίνει μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και θα αναφερθούν οι ιδέες και τα σχέδιά μας για την επόμενη χρονιά, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή και από όλους εσάς. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Σας περιμένουμε στην λιτή αυτή εκδήλωση, για να κάνουμε μαζί με εσάς περισσότερα και σημαντικότερα πράγματα στο μέλλον!

Περισσότερες πληροφορίες Γραφείο Επικοινωνίας Οργανισμού κ. Ελ. Χήτα 694 0827501, 231 3022040 και publicrelations@eoellas.org


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20:00 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΕ: Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ - YouTube  ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ, ΟΛΕ δεν σταματώ να τραγουδώ ΠΟΤΕ!

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ, ΟΛΕ δεν σταματώ να τραγουδώ ΠΟΤΕ!

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ, ΟΛΕ δεν σταματώ να τραγουδώ ΠΟΤΕ!
Η Ελλάδα γράφει ιστορία και στην Βραζιλία. Δεν την πτοούν ούτε τα δοκάρια (3 είχε!) ούτε η γκαντεμιά των τραυματισμών (δύο αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 24 λεπτά) ούτε η ισοφάριση στο 74' ούτε... τίποτα!
Νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, με πέναλτι του Σαμαρά στο 90'+3', για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στους «16» του Mundial ως δεύτερη. Αντίπαλός της, την Κυριακή (29/6, 23:00) η Κόστα Ρίκα.
Ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε με τον Σάμαρη στο 42'. Η ισοφάριση από τον Μπονί στο 74' έδιωξε, προς στιγμή την πρόκριση (παρά το ευνοϊκό 4-1 της Κολομβίας επί της Ιαπωνίας), όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς από τον Σιό στο 90'+1' και το αξιοποίησε ο ίδιος δύο λεπτά αργότερα, έδωσαν την ιστορική νίκη: Για πρώτη φορά η Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην τρίτη της συμμετοχή (1994, 2010 οι άλλες δύο).

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε τρεις αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ιαπωνία. Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης πήραν τις θέσεις των Κατσουράνη (τιμωρημένος), Γκέκα και Φετφατζίδη. Ετσι, στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-3-3, ήταν ο Σαμαράς, με τους Σαλπιγγίδη και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα. Μανιάτης, Καραγκούνης και Κονέ ήταν οι τρεις του κέντρου, ενώ η πεντάδα της άμυνας δεν άλλαξε: Καρνέζης στην εστία και μπροστά του οι Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς.
Mε Λάζαρο και Σαμαρά στην κορυφή
Από την άλλη πλευρά, ο Σαμπρί Λαμουσί έβαλε για πρώτη φορά στην αρχική 11άδα τους Ντρογκμπά και Κόλο Τουρέ, ο οποίος, μαζί με τον αδερφό του, Γιάγια (επίσης βασικός) βιώνει το δράμα του θανάτου του αδερφού τους, Ιμπραϊμ. Το δικό του 4-2-3-1 είχε τον Ντρογκμπά στην κορυφή, με τους Ζερβινιό και Καλού στα άκρα, τον Γιάγια Τουρέ σε επιτελικό ρόλο, ενώ Τιοτέ και Ντιέ ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Στην άμυνα, μπροστά από τον Μπαρί, παρατάχθηκαν οι Οριέ, Μποκά, Μπαμπά και Κόλο Τουρέ.
Οσκαρ ατυχίας και… Σάμαρης!
Το πρώτο ημίχρονο λες και ήταν γραμμένο από σενάριο θρίλερ. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την Εθνική, με τον Κονέ να αποχωρεί στο 12' (πρόβλημα στο αριστερό πόδι) και τον Καρνέζη στο 24' (πρόβλημα στη μέση). Σάμαρης και Γλύκος πήραν τις θέσεις τους, αντίστοιχα.
Σα να μην έφτανε αυτή η ατυχία, ήρθε και το δοκάρι σε εντυπωσιακό σουτ του Χολέμπας (με το δεξί!) στο 33', σε εξαιρετική ελληνική αντεπίθεση. Κι όμως, η Εθνική ουδέποτε πτοήθηκε, ούτε και με την ευκαιρία του Καραγκούνη στο 34' (φάουλ που μπλόκαρε ο Μπαρί).
Ο Σάμαρης έκλεψε μια μπάλα στο 42', έκανε το 1-2 με τον Σαμαρά και πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ που έστελνε την Ελλάδα στους «16», διαμορφώνοντας το 1-0. Εκείνη τη στιγμή η Κολομβία προηγούνταν 1-0 της Ιαπωνίας και η ισοφάριση των Ασιατών λίγα λεπτά αργότερα, στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, δεν «ακύρωνε» την ελληνική πρόκριση.
Ημίχρονο δικαίωσης
Ένα 45λεπτο δικαίωσης για την Ελλάδα, που διατήρησε την καλή αμυντική της λειτουργία και έδειξε πιο πολλές επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι (3) τελικές προσπάθειες ήρθαν μετά το 25', καθώς στο πρώτο 25λεπτο… δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα αλλά μόνο η κακοδαιμονία των τραυματισμών, αλλά το πάθος και το πείσμα ξεχείλιζαν.
Οσο για την Ακτή; Φάνηκε σε κακή κατάσταση. Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ δεν μπορούσαν να την «κουβαλήσουν» και ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 45' με την ωραία ενέργεια του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Σάμαρη και ο Γλύκος μπλόκαρε εύκολα. Ως τότε, κάποιες προσπάθειες των Ζερβινιό (9') και Γιαγιά Τουρέ (23') δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε τελική.
«Φαρμακερές» αντεπιθέσεις, δοκάρια και ατυχία
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Εθνική να διατηρεί την επιθετικότητά της στο πρώτο 10λεπτο και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τον Χριστοδουλόπουλο στο 46' και στο 53'. Ωστόσο στη συνέχεια η Ακτή, που ήδη είχε «δοκιμάσει» τον Γλκύκο στο 49' με τον Τιοτέ, πήρε τα ηνία και άρχισε να πιέζει.
Η Ελλάδα είχε γυρίσει πίσω, είχε δώσει χώρο και επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις, οι οποίες ήταν «φαρμάκι». «Αγγιξε» το 2-0 με τον Σαλπιγγίδη στο 58' (έδιωξε ο Μπαρί) και τον Τοροσίδη στο 62' (ανετράπη εκτός περιοχής) και είδε το δοκάρι να «στερεί» στον Καραγκούνη το 2-0 στο 68', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λάζαρος αστόχησε σε σουτ.
Στο ίδιο διάστημα η Ακτή ήταν περισσότερο στην επίθεση, αλλά δεν απειλούσε. Ο Καλού (56') σταματήθηκε από τον Μανωλά, ο Γιάγια Τουρέ είδε το σουτ του να κοντράρει στον Παπασταθόπουλο (57') ενώ και ο Μπόνι, που μπήκε ως δεύτερος επιθετικός στο 61', δεν απείλησε στο 65', όπως έκανε, αλλά αστόχησε, ο Καλού στο 67'.
Ισοφάριση και… δικαίωση
Οι Ιβοριανοί που έπαιζαν επιθετικά, απείλησαν στο 72' με τον Μπαμπά και τελικά ισοφάρισαν στο 74' με τον Μπονί, φτάνοντας αυτοί σε αποτέλεσμα πρόκρισης. Ωστόσο η Ελλάδα δεν τα παράτησε. Ο Γκέκας μπήκε αντί του Καραγκούνη, η αντεπίθεση… σάλπισε, το δοκάρι σταμάτησε τη σέντρα-σουτ του Τοροσίδη στο 80', ο Λάζαρος αστόχησε στο 84' και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βρει τον Γκέκα στο 87'.
Τα λεπτά περνούσαν, η Ακτή αγκάλιαζε την πρόκριση, απείλησε στο 85' με τον Σίο και κυρίως με τον Γιάγια Τουρέ στο 90', ωστόσο ο επίλογος ήταν ελληνικός: Ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σιό στο 90'+1' και το εκτέλεσε εύστοχα στο 90'+3' στέλνοντας την Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
ΣΚΟΡΕΡ: 42' Σάμαρης, 90'+3' πεν. Σαμαράς - 74' Μπονί
ΔΟΚΑΡΙΑ: 33' Χολέμπας, 68' Καραγκούνης, 80' Τοροσίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37' Ντρογκμπά, 62' Καλού, 70' Ντιέ
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129766633#sthash.MxS0UvfK.dpuf