Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ντόροθι Κινγκ: Ερχονται αποκαλύψεις, γελοίοι οι Σκοπιανοί


Ντόροθι Κινγκ: Ερχονται αποκαλύψεις, γελοίοι οι Σκοπιανοί

ntorothi-kingk-erxontai-apokalupseis-geloioi-oi-skopianoiΗ διάσημη αμερικανίδα αρχαιολόγος επιμένει για Ηφαιστίωνα, συμπληρώνοντας ότι ο τάφος κατασκευάστηκε με εντολή του Μεγαλέξανδρου, πιθανότατα για τον ίδιο
Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, η οποία ζει στο Λονδίνο, δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της αν της ζητηθεί, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά της ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη «θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις».
Η ίδια επιμένει ότι ο σκελετός που βρέθηκε ανήκει στον Ηφαιστίωνα, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι το πιθανότερο είναι πως ο τάφος κατασκευάστηκε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον ίδιο: «Προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του. Το εάν ο τύμβος προοριζόταν για τον ίδιο ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο. Υποπτεύομαι ότι θα υπάρξουν κι άλλα ευρήματα που θα έρθουν στο φως. Από τις πηγές πάντως μαθαίνουμε ότι μόνο δύο είναι οι υποψήφιοι χρονολογικά και από πλευράς κοινωνικής θέσης: ο Ηφαιστίωνας και ο Αλέξανδρος. Ολες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας».
Στην ίδια πάντα συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής» , η αμερικανίδα αρχαιολόγος σχολιάζει δηκτικά τις απόψεις του Αντριου Τσανγκ. «Υπάρχει κάποιος που εκδίδει τα δικά του βιβλία και φαίνεται να έχει βασίσει την έρευνά του σε μια ταινία του Χόλιγουντ, κάνοντας απίστευτα σενάρια για την Ολυμπιάδα και την Αμφίπολη. Το να περιγράφεται αυτός ο αφελής άνθρωπος ως ειδικός είναι προσβολή για τους πραγματικούς ειδικούς...» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η στάση της απέναντι στις επίσημες θέσεις των κυβερνήσεων των Σκοπίων περί της ονομασίας της χώρας τους. «Οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες. Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική...».

Κατασκοπευτικά αεροπλάνα παρακολουθούν κινητά χιλιάδων Αμερικανών


Κατασκοπευτικά αεροπλάνα παρακολουθούν κινητά χιλιάδων Αμερικανών

Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συγκεντρώνει στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα δεκάδων χιλιάδων ανυποψίαστων Αμερικανών πολιτών για τον εντοπισμό εγκληματιών, χρησιμοποιώντας δίκτυο μικρών κατασκοπευτικών αεροπλάνων που είναι εφοδιασμένα με ψεύτικους «πύργους» κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η υπηρεσία (US Marshals Service) χρησιμοποιεί μικρά αεροσκάφη, από πέντε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ, που φέρουν κεραίες οι οποίες εκπέμπουν σήμα που μιμείται το σήμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
Το σήμα παγιδεύει τα κινητά τηλέφωνα που συντονίζονται για να παραδώσουν στοιχεία, όπως νούμερα και δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού. Οι «πύργοι» ονομάζονται «Dirtbox», το ακρωνύμιο του «Digital Recovery Technology Inc»., θυγατρικής της Boeing, που κατασκευάζει τη συσκευή αυτή.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, τα αεροσκάφη αυτά πετούν συστηματικά επάνω από το αμερικανικό έδαφος για τη συγκέντρωση δεδομένων από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα, σε μία επιχείρηση που αφορά την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, εμμένοντας στη θέση ότι οι υπηρεσίες του τηρούν την αμερικανική νομοθεσία στα προγράμματα παρακολούθησης και κατασκοπείας. Το πρόγραμμα αυτό έχει επιτρέψει τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που συνδέονται με εγκληματίες ή με υπόπτους για εγκληματική δράση. Τα κινητά τηλέφωνα είναι προγραμματισμένα για να συνδέονται με την πλησιέστερη και ισχυρότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Οι πύργοι «dirtbox» λειτουργούν με τέτοιον τρόπο ώστε «να πείθουν» τα κινητά τηλέφωνα ότι έχουν το ισχυρότερο δυνατό σήμα στην περιοχή.
Αποτέλεσμα είναι τα κινητά αυτά να συνδέονται μαζί τους, να παρέχουν τα «επιθυμητά» στοιχεία και στη συνέχεια η σύνδεση αυτή να μεταφέρεται από τα «dirtbox» σε πραγματικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο τεχνολογικός υπεύθυνος της Αμερικανικής Ένωσης Υπεράσπισης των Ελευθεριών (ACLU) Κρίστοφερ Σογκόιαν χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως απαράδεκτο.