Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Εξωγήινη μεταλλική νανόσφαιρα συλλέχθηκε στην στρατόσφαιρα της Γης. Πιθανός στόχος η αποίκηση του πλανήτη μας!

Εξωγήινη μεταλλική νανόσφαιρα συλλέχθηκε στην στρατόσφαιρα της Γης. Πιθανός στόχος η αποίκηση του πλανήτη μας!



Η εξέταση των ειδικών μπαλονιών που χρησιμοποιούνται στη στρατόσφαιρα της Γης για τη συλλογή δειγμάτων σκόνης και σωματιδίων έφερε στο φως μια ανακάλυψη που αναστάτωσε την επιστημονική κοινότητα, τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Ο Δρ. Μίλτον Γουέινραϊτ απ’ το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει τα σωματίδια που σταμάτησαν σε ύψος 27 χιλιομέτρων από το έδαφος της Γης, βρήκε ένα που ήταν τελείως διαφορετικό απ’ τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για μία μικροσκοπική μεταλλική νανόσφαιρα από την οποία στάζει μία κολλώδης βιολογική ουσία (φώτο). Η νανόσφαιρα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, έχει το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, αλλά παρά το πολύ μικρό μέγεθός της άφησε κρατήρα στη συσκευή υποδοχής.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γουέινραϊτ ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι ότι ταξίδεψε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το διάστημα.

Χρησιμοποιώντας την ανάλυση με ακτίνες Χ για την εξέταση της σφαίρας, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι αυτό το παράξενο βιολογικό υλικό είναι πιθανό να αποτελεί μια αποικία από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς, που πιθανόν στάλθηκαν από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό για να αποικήσουν στη Γη.

Ο Δρ. Γουέινραϊτ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ηλεκτρονικό περιοδικό «journalofcosmology», ωστόσο αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Υπερμάχος της νέας αυτής αποκάλυψης τάχθηκε και ο καθηγητής Τσάντρα Γουικραμασάινε, διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, ο οποίος δήλωσε ότι η παράξενη νανόσφαιρα τιτανίου είναι μια ακόμη απόδειξη της εξωγήινης ζωής.


Πηγή: http://www.awakengr.com/2015/02/blog-post_819.html#ixzz3SDfIAkuo
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

«Έλληνες αντισταθείτε και ο ελεύθερος κόσμος θα σας χειροκροτήσει»

«Έλληνες αντισταθείτε και ο ελεύθερος κόσμος θα σας χειροκροτήσει»


Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμα μια φορά ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Κάλεσε μάλιστα τους Έλληνες να αντισταθούν στις πιέσεις ανεξάρτητα από τις συνέπειες, επισημαίνοντας ότι «ο ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει».

Από το στόχαστρο του Φάρατζ δεν γλίτωσε ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει τίποτα». Όσο για την απουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη συνεδρίαση εκείνη την ημέρα άφησε ένα αιχμηρό σχόλιο. «Προφανώς είναι πολύ απασχολημένος με το να προσπαθεί να βγάλει τα ευρώ του εκτός Ελλάδας», είπε.

«Δεν έχει σημασία τι ψηφίζετε, ποιες κυβερνήσεις εκλέγετε, αυτές οι συμφωνίες έχουν σχεδιαστεί να ισχύουν για πάντα. (…) Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Από την άλλη πλευρά έχουμε τη νέα αριστερή πτέρυγα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμουν σίγουρος τι να σκεφτώ για αυτούς μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα είδα στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Γιάννη Βαρουφάκη να περπατάει με δερμάτινο μπουφάν, μπλε πουκάμισο, ξυρισμένο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, μοιάζοντας με πορτιέρη νυχτερινού κέντρου. Όταν είδα αυτόν τον τύπο υποψιάστηκα πώς πρόκειται για πραγματική διαπραγμάτευση», τόνισε. «Τουλάχιστον ελπίζω να είναι», συμπλήρωσε.