Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το εντυπωσιακό μπλε ηλιοβασίλεμα του Άρη [Βίντεο]

Το εντυπωσιακό μπλε ηλιοβασίλεμα του Άρη [Βίντεο]

Μπορεί να μην είστε ανάμεσα στους 100 τυχερούς (ή άτυχους, όπως το πάρει κανείς) που θα κληθούν να χτίσουν (;) μια νέα ζωή στον Άρη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να δείτε πώς μοιάζει ένα ηλιοβασίλεμα από εκεί!
Η NASA λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό time-lapse video, φτιαγμένο από εικόνες που έστειλε το όχημα Opportunity, το οποίο είναι κάτοικος «Κόκκινου Πλανήτη», τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια.
Το ηλιοβασίλεμα μάλιστα έχει ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα λόγω της σκόνης, αλλά και των καμερών του rover.
«Η έγχρωμη εικόνα είναι ψευδής», τόνισε στην Daily Mail, ο John Bridges, ειδικός… πλανητολόγος από το Πανεπηστήμιο του Leicester, συμπληρώνοντας:
«Το εντυπωσιακότερο όμως είναι το πόσο πολύ μικρότερος εμφανίζεται ο ήλιος σε σχέση τη Γη».

Η «Νέα Εποχή» του… Chip-ra επί σκηνής;;;

2015-02-28_193429

Η «Νέα Εποχή» του… Chip-ra επί σκηνής;;;



Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με… ηλεκτρονική σκλαβιά;;;Γράφει ο Κωστής Χαλάτσης
Arthrografia Chalatsis Chipras
Μήπως έφτασε η ώρα για τους «ανυπόταχτους» και «ανυπάκοους» Έλληνες, κατά τους δυτικούς της Ευρώπης και της Αμερικής (βλέπε από Σόιμπλε σήμερα μέχρι και Κίσινγκερ τότε) να γίνουν επιτέλους … «νομοταγείς» και ηθικότατοι πολίτες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του πλανήτη, δια της πλαγίας οδού, ή ίσως και δια της… κοιλίας οδού, για να είμαστε και ρεαλιστές, αφού επ’άρτον μόνον ζήσεται ο σημερινός άνθρωπος και δυστυχώς και ο Έλληνας στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Η λεγόμενη «Νέα Εποχή», (το παγκόσμιο κοινωνικό μοντέλο της Νέας Τάξης) των μεγάλων μεταρρυθμίσεων (και για την Ελλάδα) έχει ξεκινήσει από χρόνια, από τη συνθήκη Σέγκεν ακόμα, ωστόσο οι Έλληνες δεν είχαν και ούτε έχουν ακόμα προφανώς την «ωριμότητα», σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ευρώ-φραγκοκρατίας, για καθολικές εφαρμογές της.
Μια κυρίαρχη εξ αυτών και η επιβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ή στην πρώην ΠΑΣΟΚική διάλεκτο, της «Κάρτας του Πολίτη» (η κολακευτική της ονομασία) ή για τους πολλά και επιφυλακτικώς σκεπτόμενους και ουχί συνωμοσιαζόμενους ,της «Κάρτας Φακελώματος του Πολίτη»!
Δεν αμφισβητεί κανείς την εμφανέστατη αλλαγή του επικοινωνιακού κώδικα διαπραγματεύσεων της νέας Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που δείχνει να έχει δύο κατευθύνσεις στην αριστερή αλλά και φιλοευρωπαϊκή της προοπτική, την ανθρωπιστική πολιτική και τον ισότιμο εκσυγχρονισμό, με συγχρονισμό της χώρας με τους διεθνείς τρόπους και κανόνες συναλλαγών.
Arthrografia Chalatsis2 Chipras
Ο νέος ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης, μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, αρθρογραφούσε προαναγγέλλοντας την πρότασή του για μια… ηλεκτρονική πολυκάρτα φορολογικών και άλλων συναλλαγών του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση, ενώ ένα μήνα και δέκα μέρες μετά, δηλαδή χθες 27 Φεβρουαρίου, ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αμέσως μετά την εξαγγελία των πρώτων πέντε νομοσχεδίων άμεσης ανακούφισης πολιτών και φορέων από την δεξιά μνημονιακή εποχή (από Α’ Κατοικία μέχρι ΕΡΤ), ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη που θα εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που θα απαιτούνται για τις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση.
Ένας πρώην καλοζωισμένος, σε μεγάλη μερίδα της μεσαίας τάξης, έξυπνος αλλά και επαναστατικός στο DNA του, λαός κατά τα άλλα, που ο τράχηλός του ζυγό δεν υπομένει, δύσκολα θα δεχόταν να δώσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στη διάθεση μιας άγνωστης (για τον κάτοχο της ταυτότητας) τεχνολογίας, όπως αυτής του Chip που θα αποτελεί τον πυρήνα πληροφοριών και του λειτουργικού συστήματος της κάρτας.
Ένας όμως νυν κακοπαθημένος, οικονομικά εξουθενωμένος, και κυριολεκτικά πεινασμένος λαός, που έτσι τον κατάντησε ένα σύστημα που θέλει μια παγκόσμια διακυβέρνηση και τη θέλει εδώ και τώρα, δε θα εκχωρούσε απλώς την εθνική κυριαρχία του, την προσωπική ελευθερία του αλλά και την ίδια την ψυχή του – ίσως – προκειμένου να επιστρέψει στην προ 2009 οικονομική κατάσταση της μερικής ευμάρειας.
Το «Ελευθερία ή Θάνατος» των μη προσκυνημένων στη Δύση προγόνων μας ίσως είναι… ψιλά γράμματα στις συνειδήσεις των νέων γενεών Ελλήνων, και εν προκειμένω, για να μιλάμε με παραδείγματα, ο Έλληνας Πολίτης θα μπορούσε να είναι και ευχαριστημένος μάλιστα, όταν, λαμβάνοντας, μαζί με τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό (όταν και αν), 13η και 14η σύνταξη, προνοιακά και άλλα επιδόματα που κατάπιαν τα πρώην μνημόνια κλπ, την ηλεκτρονική ταυτότητα, ή «Κάρτα του Πολίτη», και αφού θα έχει έτσι συμβάλει και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, δια του ηλεκτρονικού ελέγχου (που δε θα ξεφεύγει καρφίτσα), θα καθησύχαζε παράλληλα και τα …άγρια, απειλητικά σκυλιά της ευρωπειθαρχίας .
Δεν θα τον ένοιαζε, ας πούμε, αν δια των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, το Κράτος αλλά και η Ε.Ε., θα μπορεί να ξέρει δυνητικά, δια των καταχωρημένων στην κάρτα προσωπικών δεδομένων (στα οποία ο κάτοχος δε θα έχει πρόσβαση), τι, πώς, πόσο κι από πού ψώνισε από ντομάτες και αγγούρια μέχρι… αξεσουάρ seχ shop, ή πραγματοποίησε τις τάδε ιατρικές εξετάσεις, επεμβάσεις κλπ, για το τάδε σοβαρό ζήτημα υγείας, που ενώ με τη βοήθεια του Θεού (που λέγανε κάποτε οι γιαγιάδες μας) και της επιστήμης ασφαλώς, μπορεί να είναι υπό πλήρη ίαση, ο εν δυνάμει εργοδότης που θα ήθελε να προσλάβει τον υποψήφιο υπάλληλό του, δια της κάρτας, θα αποφύγει να δώσει ψωμί σε έναν ίσως υποτροπιάζοντα στο μέλλον πρώην ασθενή και άνεργο.
Αυτά για να μην μας προσάψουν γενικολογίες και συνωμοσιολογίες επιστημονικής φαντασίας.
Arthrografia Chalatsis 4Chipras
Το νου μας, γιατί ποιότητα ζωής δεν είναι μόνον ένα γεμάτο, στομάχι ή πορτοφόλι αλλά και μια γεμάτη και προπαντός ελεύθερη ψυχή. Και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς την προϋπόθεση της ελευθερίας και της αυτονόητης διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων του ιδιωτικού βίου, είναι μισή δουλειά και η αγάπη για τον πολίτη μισή αλήθεια.
Θα μπορούσε ίσως η Κυβέρνηση, εάν πραγματικά θέλει άμεσα, ζεστά και δίκαια έσοδα, να τα πάρει από τους κραυγαλέα πλούσιους, εφοπλιστές, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και Βιομηχάνους.
Αλλά όταν ο ΣΕΒ… ΣΕΒΕΤΑΙ μια αριστερή Κυβέρνηση και παροτρύνει μάλιστα για τη στήριξή της, αυτό είναι λόγος ανησυχίας.
Είναι σαν να μας παροτρύνει ο Διάβολος να κάνουμε προσευχή στο ΘΕΟ, τόσο ασύμβατο στην κοινή λογική!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ